ben bir ay once ise basladim, kizim da sadece sagilmis sut iciyor.
yerinde olsam oncelikle tum sagip, bebegin her iciste ne kadar ictigini hesaplarim, kac kere ne kadar iciyor?
sonra sagmaya basla sende ne kadar cikiyor? cogu zaman sabah saatlerinde, aksama bakarak, daha fazla cikar sut
baktin ki bebegin sadece sagdigin sutu iciyor, sende daha fazla sut cikmiyor, ozaman her iki saate bir gogusunu sagman gerek. sonra bol bol su tuketimi (en az 2 litre), sut arttirici yicecekler yerim (malt icecegi, incir, yulaf gibi). Ama inan ki en onemli sik sik gogusunu sagmak. Bide el pompasi filan degil, normal pompa makinesi almani tavsiye ederim.
Baktin sutun cogaldi, stok etmeye basladin, tekrar 3-4 saate bir sut sagabilirsin.
soyle hemen hemen 1-2 litre stok edersen o sana yeter zaten bence. Gunde 1 litreden fazla icecegini zannetmiyorum bebeginin. zaten yakinda ek gida da alacak, daha az sute ihtiyaci olacak. Is yerinde gunluk sagasan, ve buzdolabina koysan, diger gun bebegin onu tuketir zaten.
Ben bu sekilde yapiyorum. bir ay once ise basladim, bebegimi krese verdim. ama benim sansima kres uzakta degil, arada sagip goturuyorum kizima