Bizimkinin de güneşte içten kahverengi geliyor da renkli kalsın çok istemiştim
Hanımlar genel bir uyku sorunu olduğunu görüyorum. İlla ki biliyorsunuzdur ama yazayım belki işine yarayan olur. 4 aylıkken kızım Aptamil uygulamasının uyku eğitimine katılmıştım, benim çok işime yaradı. Önemli noktaları yazayım:
-Sabah aynı saatte kalkmak -maksimum 8:00-8:30
- Akşam aynı saatte uykuya geçmek -maksimum 8:30
- 1,5-2 saat geçince uykuya hazırlamak bebeği
- Bebeği asla aktif ortamda uykuya geçirmemek ( aktif ortam salon, oyun oynadığı her yer)
- uykuya geçerken rutin oluşturmak (banyo, tulum giydirmek)
- uyku arkadaşı almak (asla uyku alanı dışında oyuncak olarak bebeğe verilmeyecek)
- destekli uyuyorsa bunları yavaş yavaş kesmek (kucak, sallamak, dolaştırmak vs)
- ağladığı için aktif ortama geri getirmemek
İlk başladığımızda kızım sadece kucağımda gezerek uyuyordu. Sonra yatak odasına geçtik ve oturdum öyle kucakta uyuttum. Sonra kendi yatağımıza uzandırıp kucağı kestim. Şimdi uykusu gelince yatağına yatırıp çok az emzik veriyorum ya da emziriyorum ( bunu da kesmek lazım) öyle uykuya geçiyor.
İlk zamanlar yarım saat canından can koparıyor gibi ağlamaları oldu sonra azaldı. Bir-iki günlük kaymalarda sorun olmuyor ama rutin oluşturup bozarsanız başa dönüyorsunuz.
Bi de uykusu gelince kızım aşırı huysuzlaşıyor oyuncak oyun emzik hiçbir şey işe yaramıyor. Eğer uyutmak yerine dikkatini dağıtmaya devam edersek o uyku şansı kaçıyor ve uyanıyor.
Gerçi bunları yazıyorum ama dün gece 3:30-5:00 arası ataktaydık
belki işine yarayan olur.