• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar hepiniz her emzirmede memeyi tam boşaltıyor musunuz bebekle ya da sağarak? Bunu yapmayan ve göğüsü tıkanmayan var mı?
Ben emzirme sonrası başlqrda sağım yapıyordum artık yapmıyorum. Biraz üşengeçkikten sanırım herkes yapıyo mu ya? Sanırım memeyi boşaltıyor. Ya da az bi şey kalıyodur. İlk başlarda çok şişiyodu memelerim ağrı oluyodu vs o zaman sağıyordum artık olmuyo. Sütüm mü azaldı ki

Kızlar hepiniz her emzirmede memeyi tam boşaltıyor musunuz bebekle ya da sağarak? Bunu yapmayan ve göğüsü tıkanmayan var mı?
Yarida kaliyo bazen uyuyo yada birakiyo sagmadigim zamanlarda oldu ama simdilik sorun yasamadim ama 3 4 saat emmez ise sagiyorim o zaman sertlesip aciyo gogusler

Kızlar hepatit b aşıları gelmiş bugün aile hekimliğinde yaptırdık
Biz de yaptırdık dün.
2 litre suyla göğüslerimden süt fışkırıyor benim. Bence tamamen vücudun süt üretimi ile alakalı
Maşallah canım
Bende de bu var ama bebek koyduğum gibi feryat figan bağırdı
halbuki bebekler genelde sever kanguruyu
Ay bu sitenin rengi ne böyle iğrenç. Alıntıdaki isimler bile okunmuyor gözüm pörtledi yahu
Bence de 😬göz alıyor resmen
Kızlar iyi geceler burda bi kaç arkadaşımızdan okumuştum gece yarısı mama veriyoruz hem daha derin hem daha uzun süre uyuyo bebiş diye, o sürede sağım yapıyo musunuz peki. Ben de denemek istiyorum artkk uykusuzluğa direnemiyorum ama sütüm azalıcak diye korkuyorum
Ben başta öyle yapıyordum. Ama hem mamaya alışmasın hem de sürüm azalmasın dşye kendi sütümü sağıp vermeye başladım. Gün içerisinde toplam 150 ml kadar süt sağıyorum ve gece kendım uyumadan önce saat 11bucuk cıvarı verıyorum. Çok şükür genelde 4 saat delıksız uyuyor. Mama vermek istemiyorsan bunu deneyebılırsın. Bebek anneyi emse bile bir emişte 150 ml kadar çekmiyordur anne sütü.
Kızlar ortalama günde kaç kere bez değişiyorsunuz ?
Bezlerimiz küçük geldiği ve elimde patladığı için ben saat Başı değiştiriyorum çünkü taşıyo 🤪sadece gece uykusunda 3 numara bez takıp kaka yapmadıgı sürece sabaha kadar almıyorum altını.
Erkek anaları sünnet yaptıran oldu mu? Büyük oğlumu 2.5 aylık yaptırmıştım. Bunda da hasta fln derken kaldı.
Ben de 2,5 3 aylık olduğu dönemde şu bak sonu mart bsşı gibi düşünüyorum bir aksılık çıkmazsa.

Selam kızlar nezamandir sizlere katilamiyordm.
Yaklaşık iki haftadır sürekli hastanelerdeyiz.Bebegim kabız olmuş haftada bir anca fitille kakasını yapabiliyor 😭 Dün elimizde sabahtan akşama kadar ağlayıp durdu ve hiç uyuyamadi.. doktora götürdük röntgen çekildi bağırsakları hem gaz dolmuş hemde bağırsak tembelligi oluşmuş.Bebegkm sadece anne sütü emiyor kaç çeşit mama aldik icmiyor.Baya kilo kaaybediyor.Okadar çaresizim ki.Sabah yine doktora gideceğiz.Dualarinizi bekliyoruz teyzeleri😢
Gecen hafta bizde 1hafta hastaned3 kaldik hem akcigerde balgam hem bagirsakta asiri gaz birikmesinden ama yine ayniyiz bisey degismedi o gaz hic bitmiyo yavrum surekli agliyo doktor masaj yap surekli dedi yapiyorumda aglamadigi nadir zamanlarda ama yinede cok zor gaz cikariyor size ne önerdi doktor

Kızlar ya benim bebeğimin uykusu çok düzensiz. Genelde sabaha karşı uyuyor 2 veya 3 emzirme arasında 3-4 saat gibi yani toplamda 8-10 saat eder sanırım en fazla, öğleden sonra uyanık kalıyor biraz akşam 9 gibi uyursa uyuyor biraz daha. Atıyorum ama tabi hep 9 değil 7 olur 8 olur. Sonra geceden itibaren 5-6ya kadar uyumuyor. İnanılmaz ters saatler. 3 4 gibi uyusa şükrediyorum. Hemde nasıl saatlerce uyanık kalıyor şaşırıyorum. Bugün çok az uyudu 11 gibi galiba ve hala uyanık. Birkaç kez tam uyudu dedim 15-20 dk beşiğe koydum zınk uyanıyor. Bu durum böyle giderse ben işe giderken nasil olacak ya. Bu kadar düzensiz uyuyan ve bu kadar süre uyanik kalan bebişi olan var mı benim gibi? Ben işe giderken zaten 6'da kalkıyorum. Bir de emzireyim derim gitmeden önce 5.30'da kalkarım. E bu kız o saate kadar hiç uyumamış oluyor ki şu anki düzene göre ben nasıl uyuyacagim🙁🥴
Bizde aynı durumdayız canım
Bazen çok merak ediyorum bu kadar uykusuz nasıl kalıyor diye
Özellikle gündüz hiç uyumuyor
Sallaya sallaya uyutuyorum , yerine koyuyorum , 5 dk sonra uyanıyor , artık insanda güç kuvvet kalmıyor, bazen tuvalete bile gidecek vakit bulamıyorum ben de
Nasıl çözeriz bu durumu bende aynı şekilde arayıştayım açıkçası

Kızlar bugün bizim 40 ımız çıkıyor
Sizler o gün özel birşeyler yaptınızmı?
Aslında spa ya götürecektim ama havalar burda çok soğuk sonra dedim biraz daha büyüsün öyle gideriz
Siz neler yaptınız 40 gününde
Biz annemle kendimizce bişeyler yapıcaz size de sormak istedim
Bir de büyükler diyorlarya hani 40 ı çıkan bebek akıllanır diye
Varmı öyle güzel gelişmeler 😃tünelin ucunda ışık görünüyormu😄

Back