• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar mama verenler
Daha öncede sormuştum ama nasıl veriyorsunuz
Biberonla mı?
Bize doktorumuz meme reddi yaşamaması için biberonu asla önermedi
Şırınga önerdi şırıngayla veriyoruz hala
Biberonla verenler
Meme reddi yaşadımı bebişleriniz?
Şırıngayla çok zor oluyor
Ne yapacağımı bilemedim

Kızlar iyi akşamlar bir şey soracağım günden güne göğsünüzdeki sütün miktarında değişkenlik oluyor mu? Mesela benim bazı günler dolup taşarken bazı günler göğsüm çok yumuşak oluyor aynı olmuyor. Bugün bebiş güzel uyudu ben de dinlendim epey ama yine de süt dolmadı mesela göğsümde önceki gün kadar. Niye böyle oldu anlamadım kendimi çok kötü hissediyorum Bebeğim düzenli çiş filan da yaptı ama doymadı doyuramadım sanki.

Kızlar mama verenler
Biberonla mı?
Biberonla verenler
Ne yapacağımı bilemedim
Ben başta şırıngayla verdim ama öyle çok mama vermiyordum zaten geceleri 30 cc bir kez sadece. Sonra memeye döndü tamamen artık vermiyorum. Şimdi bazen sütümü sağıp biberonla veriyorum meme reddi yaşamadı. Yavaş akışlı yeni doğana uyumlu biberon olduğu sürece sanmıyorum ama sen yine de kademeli deneyerek ilerle istersen canım. Mama miktarın fazlaysa sık içiyorsan şırınga mantıklı olmaz zaten çok uğraşırsın.

Kızlar mama verenler
Biberonla mı?
Biberonla verenler
Ne yapacağımı bilemedim
Bana hemşire bir aparat verdi şırıngaya ince hortum bağlı onu memeye bantlıyorum ucunu geçmeyecek şekilde. Bebek emdikçe şırıngadan geliyor bana pratik geldi bu yöntem. Hem anne memesinden emmiş gibi oluyor

Kızlar iyi akşamlar bir şey soracağım günden güne göğsünüzdeki sütün miktarında değişkenlik oluyor mu? Mesela benim bazı günler dolup taşarken bazı günler göğsüm çok yumuşak oluyor aynı olmuyor. Bugün bebiş güzel uyudu ben de dinlendim epey ama yine de süt dolmadı mesela göğsümde önceki gün kadar. Niye böyle oldu anlamadım kendimi çok kötü hissediyorum Bebeğim düzenli çiş filan da yaptı ama doymadı doyuramadım sanki.
Canım gün içinde bile değişiyor. Öğlen sağdım mesela 60 cc falan çıktı. Akşamüstü sağdım 30-40 anca çıktı 🤷‍♀️ ama çişli bez sayısı iyiyse çok takılma bence. Benim geçenlerde 2 gün gitti sütüm çok azdı sonra geldi tekrar. Hatta şu an tek memede süt daha az bebeğim onu emmek istemiyor o yüzden 10 dk anca alıyor. Diğerinde daha çok. Dönem dönem oluyormuş böyle

Kızlar bugün korkunç bir gün geçirdim. Birkaç gündür dikişin olduğu yer içerden ağrıyordu. Ayrıca 1 haftadır kabızlık sorunum var. Kabızlık dediğim her gün tuvalete çıktım ama yapı olarak sert şekilde yapıyordum. Bugün bebeğim kontrolü içim hastaneye gittik, dönüş yolunda bana bir sancı geldi. Gaz sancısı ama hayatımda böyle bir şey yaşamadım diyebilirim. Sürüne sürüne eve geldim, hayatımda böyle bir ağrı yaşamadım. Ağrı tüm karnıma makatıma dikişlerime yayıldı sancı gelince. Eşim gitti lavman aldı onu yapınca kendime geldim. Tekrar aynı şeyi yaşamaktan ölümüne korkuyorum, travma yaşadım resmen.

Bu olaydan sonra bama bişi olursa bebeğime ne olacak site saçma sapan bir psikolojiye girdim, durup durup ağlıyorum bazen. Tekrar aynı şeyi yaşayacam diye de korkuyorum. Lütfen dikkat edin
Canım çok geçmiş olsun kötü düşünme daha dur bakalım yeni alışıyoruz bebişlerimize önümüzde çok güzel günler var💘
Of ben çok sıkıldım evde ya. 3 saatte bir emzir altını al sağım yap uyut sonra tekrar aynı şeyler. Oğlum Eylül ayına denk gelmişti bol bol gezmiştik. Bunda üşüyecek diye kontroller harici hiç çıkmadım neredeyse dışarı kendimi de yeni toparladım zaten ama patlıcam evde artık 😑
Ben de öyle. Kızım 6 gün sonra 2 aylık olacak. Anneanne, babaanne ve teyze evi dışında dışarı çıkmadık. Üstelik doğumdan önce de 3 hafta yatmıştım erken doğum riski için etti mi nerdeyse 3 ay. Sıkıntıdan patlamak üzereyim eşime dedim artık yarın çıkalım en azından bir AVM'de yemek yer kahve içeriz hem bebiş biraz bakınır. Dışarısı soğuk olur diye korkuyorum bu yüzden AVM daha mantıklı geldi gezmek için çok tercih etmesem de. Gece süt sağar yanıma da alırım artık idare ederiz zaten kaç saat cikicaz sanki.
Kızlar mama verenler
Biberonla mı?
Biberonla verenler
Ne yapacağımı bilemedim
Ben mama değil ama bir süre kendi sütümü biberonla verdim çünkü emmeye alışmamıştı hiç red falan olmadı Philips aventti biberonun markası.
Evet değişiyor gerçekten bir iki hafta önce göğsüm sertti süt bile akıyordu şimdi yumuşak bir süredir ama emmesi tamamen aynı çıkan bez de aynı

Ya ben de öyle olmak istiyorum biliyor musun evliliğimde o kadar yalnızım ki 😢 bazen diyorum çocuk için biraz beklese miydim bencillik mi yaptım diye ama çocuğumun olmayacağını söylemişlerdi bana gene de vicdan azabı çekiyorum o günleri çok bekliyorum inşallah bana da arkadaş olur oğlum 💞
Ben de çok yalnızdım canım bulunduğum sehre yabancıyım kimsem yok o yüzden çok istemiştim kızımın olmasını çok şükür rabbim nasip etti. Bikaç ay geçsin birlikte yürüyüşe çıkalım gezelim o kadar istiyorum ki gün sayıyorum. ❤️
Kızlar bugün korkunç bir gün geçirdim. Birkaç gündür dikişin olduğu yer içerden ağrıyordu. Ayrıca 1 haftadır kabızlık sorunum var. Kabızlık dediğim her gün tuvalete çıktım ama yapı olarak sert şekilde yapıyordum. Bugün bebeğim kontrolü içim hastaneye gittik, dönüş yolunda bana bir sancı geldi. Gaz sancısı ama hayatımda böyle bir şey yaşamadım diyebilirim. Sürüne sürüne eve geldim, hayatımda böyle bir ağrı yaşamadım. Ağrı tüm karnıma makatıma dikişlerime yayıldı sancı gelince. Eşim gitti lavman aldı onu yapınca kendime geldim. Tekrar aynı şeyi yaşamaktan ölümüne korkuyorum, travma yaşadım resmen.

Bu olaydan sonra bama bişi olursa bebeğime ne olacak site saçma sapan bir psikolojiye girdim, durup durup ağlıyorum bazen. Tekrar aynı şeyi yaşayacam diye de korkuyorum. Lütfen dikkat edin
Canım bence her hasta olduğumuzda bu psikolojiye giricez sanırım. İnanır mısın dün gece aynı seyi yaşadım. Bir gaz sancısı sana anlatamam ölüyorum sandım sonra başladım ağlamaya hu cocuğa hasta olursam nasıl bakıcam diye. Çok korktum bugün yememe içmeme dikkat ettim hep. Hap da kullanamıyoruz bence çok dikkat etmeliyiz kendimize. Allah anneleri ve yavrularını korusun🤲🏻❤️❤️

Canım çok geçmiş olsun kötü düşünme daha dur bakalım yeni alışıyoruz bebişlerimize önümüzde çok güzel günler var💘

Ben de öyle. Kızım 6 gün sonra 2 aylık olacak. Anneanne, babaanne ve teyze evi dışında dışarı çıkmadık. Üstelik doğumdan önce de 3 hafta yatmıştım erken doğum riski için etti mi nerdeyse 3 ay. Sıkıntıdan patlamak üzereyim eşime dedim artık yarın çıkalım en azından bir AVM'de yemek yer kahve içeriz hem bebiş biraz bakınır. Dışarısı soğuk olur diye korkuyorum bu yüzden AVM daha mantıklı geldi gezmek için çok tercih etmesem de. Gece süt sağar yanıma da alırım artık idare ederiz zaten kaç saat cikicaz sanki.

Ben mama değil ama bir süre kendi sütümü biberonla verdim çünkü emmeye alışmamıştı hiç red falan olmadı Philips aventti biberonun markası.

Evet değişiyor gerçekten bir iki hafta önce göğsüm sertti süt bile akıyordu şimdi yumuşak bir süredir ama emmesi tamamen aynı çıkan bez de aynı
Bende çıkmak istiyorum artık ama dışarıda emzirmek nasıl olur bilemedim o yüzden cesaret edemiyorum

Ben sezeryan oldum ve korse onbeşinci günden sonra takılabilir dediler ama benim karnım hala aciyo normalde iyiyim korse çıkınca ağrı sızı hissediyor biraz erteledim o yüzden. Bizim her hafta kontrol vardı dışarı çıktık. Acil alınacak için bir kaç saatlik dışarı da çıktık. Bir kere de dışarda yemek yedik ama bunlar hızlı bir şekilde oldu hep ağlamaya başlayınca hemen eve döndük.
Teşekkür ederim cevabınız için🤍 karnınız niye acıyo acaba hala

Kızlar mama verenler
Biberonla mı?
Biberonla verenler
Ne yapacağımı bilemedim
Canım ben ilk zamanlar kaşık biberon kullandım ama çok korkarak kullandım boğazına kaçırırım diye bi türlü alışamadım ya korkuyorum valla hala kullanmaya. Biberon henüz vermedim ama mecbur vericem
Canım bende de aynısı oluyor. Şimdi zaten gwce ve gündüz süt yoğunluğu her zaman farklı olur gündüz daha şiş olur memeler sulu süt gece ise yağlı süt oldupu için memeler daha sönük olur yani gece süt az bile olsa bebeği doyuracak kadar olur sadece yoğunluğu farklı.

Ancak kimi günler dolup akıp taşıp kimi günler öyle olmaması konusunda mantığı şöyle kurdum. Çok uyuduğu zaman emme talebi olmadığı için süt üretimi azalıyor çok emdiği zaman sürekli talep olduğu için dolup taşıyo sanki

Ben de çok yalnızdım canım bulunduğum sehre yabancıyım kimsem yok o yüzden çok istemiştim kızımın olmasını çok şükür rabbim nasip etti. Bikaç ay geçsin birlikte yürüyüşe çıkalım gezelim o kadar istiyorum ki gün sayıyorum. ❤️

Rabbim dileklerini kabul etmiş Ben de oğlum olmasını ve bana düşkün olmasını istiyordum oğlum oldu ama bana düşkün olacak mı orası belli değil. Ha bana kalsa kırkı çıkar çıkmaz yürüyüşe çıkartırım ama üşütürüm diye korkuyorum 😔

Bende dün gece uyurken baktım göğslerim sönmüş gibiydi, hatta oturdum ağladım sütümmü çekiliyor diye, lohusalık çok garip birşey gerçekten, insan çok hassas oluyor
Bence süt üretimi bebeğin talebine göre hep değişiyor, rahat ol canım, biz rahat olalım ki sütümüz de moralimizle doğru orantılı🤗🤍
Ben başta şırıngayla verdim ama öyle çok mama vermiyordum zaten geceleri 30 cc bir kez sadece. Sonra memeye döndü tamamen artık vermiyorum. Şimdi bazen sütümü sağıp biberonla veriyorum meme reddi yaşamadı. Yavaş akışlı yeni doğana uyumlu biberon olduğu sürece sanmıyorum ama sen yine de kademeli deneyerek ilerle istersen canım. Mama miktarın fazlaysa sık içiyorsan şırınga mantıklı olmaz zaten çok uğraşırsın.
Bende sadece geceleri veriyorum canım, ne bileyim uykuya dalamıyor sürekli uyanıp ağlıyor, doymuyor diye düşünüyorum, ama dediğin gibi kademeli olarak deneyeyim bende canım🤗
Bana hemşire bir aparat verdi şırıngaya ince hortum bağlı onu memeye bantlıyorum ucunu geçmeyecek şekilde. Bebek emdikçe şırıngadan geliyor bana pratik geldi bu yöntem. Hem anne memesinden emmiş gibi oluyor
Emzirme destek sistemi sanırım canım o
Evet o da aklımda aslında
Ama dışarıda falan çok uğraştırıcı olur diye düşünüydum, ama süt üretimi çok artıyormuş o yöntemle bebek aynı zamanda emdiği için

Teşekkür ederim canım
Bende tommie tippe ve lansiloh marka almıştım biberonları
Ama aventi de çok öneriyor herkes
Olmazsa onu da alırım🤗

Rabbim dileklerini kabul etmiş Ben de oğlum olmasını ve bana düşkün olmasını istiyordum oğlum oldu ama bana düşkün olacak mı orası belli değil. Ha bana kalsa kırkı çıkar çıkmaz yürüyüşe çıkartırım ama üşütürüm diye korkuyorum 😔
Çok şanslıyız canım şükür her şey bizim için daha güzel olacak😍 egedeysen çıkarabilirsin ben ankaradayım korkuyorum soğuktan

Bende çıkmak istiyorum artık ama dışarıda emzirmek nasıl olur bilemedim o yüzden cesaret edemiyorum
Ben dışarda emziremem zaten önden sağıp yanıma biberonla alınca pratik oluyor. Hemen içip sakinleşiyor. Zaten hep yastık kullanıyorum ben emzirirken öyle rahat ediyor hanımefendi zorda kalırsam dışarıda da emziririm ama gerek yok bence rahat edemem ben çünkü.

Kızlar mama verenler
Biberonla mı?
Biberonla verenler
Ne yapacağımı bilemedim
Mama kullanmiyorum anne sutu veriyorum geceleri özellikle sahip biberonla veriyorum günde bir iki kere de biberonla verdiğim oluyor çünkü çalışmaya başlayacağım iki aya ve mecbur biberon kullanmak zorunda herhangi bir meme reddi yasamadim

Mama kullanmiyorum anne sutu veriyorum geceleri özellikle sahip biberonla veriyorum günde bir iki kere de biberonla verdiğim oluyor çünkü çalışmaya başlayacağım iki aya ve mecbur biberon kullanmak zorunda herhangi bir meme reddi yasamadim
Çok sağol canım 🤗biberon olarak ne kullanıyorsun

Kızlar benim bebiş sürekli memede uyuyor , başka türlü asla uyutamıyorum, bir de mama yiyince uyuyor ve uykusu çok hafif emdiği zaman
Yerine koymamla hemen uyanıyor ve bu yüzden saatlerce mememde kalıyor ne yapacağımı şaşırdım vc ye gitmeye vakit yok resmen

Bende dün gece uyurken baktım göğslerim sönmüş gibiydi, hatta oturdum ağladım sütümmü çekiliyor diye, lohusalık çok garip birşey gerçekten, insan çok hassas oluyor
Bence süt üretimi bebeğin talebine göre hep değişiyor, rahat ol canım, biz rahat olalım ki sütümüz de moralimizle doğru orantılı🤗🤍

Bende sadece geceleri veriyorum canım, ne bileyim uykuya dalamıyor sürekli uyanıp ağlıyor, doymuyor diye düşünüyorum, ama dediğin gibi kademeli olarak deneyeyim bende canım🤗

Emzirme destek sistemi sanırım canım o
Evet o da aklımda aslında
Ama dışarıda falan çok uğraştırıcı olur diye düşünüydum, ama süt üretimi çok artıyormuş o yöntemle bebek aynı zamanda emdiği için

Teşekkür ederim canım
Bende tommie tippe ve lansiloh marka almıştım biberonları
Ama aventi de çok öneriyor herkes
Olmazsa onu da alırım🤗
Aynen eds canım ama dışarıda dediğin bigi uğraşılmaz. Ben enjektörle veriyorum bazen şu ilaçların içinden çıkan var ya kiloya göre verilen ilaçlar onlardan. Hem miktar olarak da daha çok alıyor

Back