- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #35.681
Canım çok teşekkür ederim , içim ferahladıHiç öyle düşünme canım sütün yettiğini düşünürsen daha iyi gelir. Ben de son zamanlarda arttırabildim anne sütü vermeyi ve şu an dediğin gibi hem çok derin uyumuyor hem de aç kalınca kendisi uyanıyor, mama verince hep uyuyordu.
Mamanın içerisinde seker olduğu için bebekleri daha fazla uyutuyor biz hastanedeyken mamaya başlamıştık doktor vizite geldiğinde bebek uyanmiyordu "mama bebekleri uyutur zaten" demişti. İnşallah yeter sütler bebişlere de şifa olur sağlıkla büyürler.
İnsan lohusa iken tüm olumsuzlukları kafasına takıyor , biz de fotoğraf çekimi yaptırdığımızda , mama yedimi ozaman çok derin uyuyorlar demişti fotoğrafçı
Demekki sütümüz okadar uyutmuyor tecrübe etmiş herkes
Bende eğer fırsat bulabilirsem gün içinde daha çok sağmaya çalışcam canım , okadar az çıkınca dedim bu çocuk nasıl doyuyor?Canim benim de öyle ,sagarken az geliyor bebekler daha kuvvetli çekiyorlar, hatta ilk cocugumda mastit olduğumda canım çok yansa da meme boşalsin diye emziriyordum hep çünkü en güçlü makine bile o kadar rahat bosaltamiyor memeyi. Bebek uyumayinca şu an oyalanamadigi için de sık sık memede duruyorsa ondan da makinede az çıkar ,birkaç saat uyusa birikse ve emzirmeden sagsan çok daha fazla olur . Bı de benim tek göğsümde sağımda 60 çıkıyorsa diğer göğüste 20-30 çıkıyor ama yine de sagmaya devam ediyorum tamamen kesilmesin diye
Ama dediğin gibi bebekler daha kuvvetli çekiyorlar , aç olsa ortalığı inletir diyip kendimi teselli ediyorum
Şuan kafamdaki tüm soruları buraya yazmışsın canımArkadaşlar 25. Günden bildiriyorum. Buraya girişimde duraksayışımda pek hızlı oldu. Bu analık ne zormuş ya hu 2 saatte bir beslemeler, 2 saatte bir emzirmek için bebeğe uyandırmaya çalışmalar, günde maksimum 3 saat uyku, sütüm acaba yetiyor mu, sağınca niye bu kadar az geliyor, ya o emerken de bu kadar geliyor da doymuyorsa, acaba niye ağlıyor gaz mı bir yeri mi ağrıyor, e yeni doyurdum karnı mı aç kaldı ki, acaba kilo aldı mı yoksa verdi mi, sarılığı geçti mi Ama itiraf ediyorum bütün bunları yaşayacağımı bilsem yine bu sıpayı doğurmak isterdim beee!
Bence sizler de isterdiniz
Hepinize sevgiler güzel anneler
Annelik ne zor ne meşakatli ama ne de güzel şey gerçekten
Gerçekten her bebek bir karakterHer zaman mı böyle canım ? Alışkanlıkları ile ilgili olabilir mi? Sanırım bebekler kendi rutinlerini oluşturuyor günler geçtikçe. Bebeğin ayakta olmayı gezmeyi daha çok sevdi sanırım. Böylesi senin için zor oluyordur ama nasıl değiştirilir bilemedim.
Nihayet kavuşacaksınız son düzlüktesiniz. Belki bu zamana kadar yaşananların yüküdür. Sen onun yaşam ortamına, hayata tutunma şekline görüntülü ultrason olarak baktın ya.. şimdi sen de doğuma hazırlanıyorsun bence.. kucağına aldığında eve döndüğünüzde onu tekrar doğurmuş olacaksın bence..
Her ne kadar bebeklerin kendine özgü doğası olsa da hemen hemen herkes benzer şeylerden bahsediyor aslında.
Bizler henüz acemi olabiliriz. Nasıl tutacağız ne yapacağız çok iyi bilmiyoruz ama her geçen gün biz de bu konuda ustalaşıyoruz.
Bugün ben de bebeğime bakarken hayatımıza katılarak bize hissettirdiği harika hisler için minnettardım. Böyle anlarda her şey önemini yitiriyor. sıkıntılı şeyler silinip gidiyor. Bazen uzun süre birbirimize bakıp duruyoruz.. Türkçe bilse harika sohbetlerimiz olacak gibi geliyor
Biz de bu akşam aynı bu durumdaydık canımKızlar bu kız uyumuyor saatlerdir neler neler yaptık yatırdığım an zınk... Kucağımda gezdirince susuyor ama uykusuzum zaten hal kalmıyor belli bir zaman sonra. Ne herhangi bir ses ne masaj hiçbiri işe yaramıyor. Kimyon çayı içmeye başladım henüz etkisini göremedim, gaz damlası da kullanıyorum sürekli. Kimse de yok yanımda tek bakıyorum. Çok seviyorum ama çok zormuş gerçekten. En çok merak ettiğim şeylerden biri de 2. 3. Çocuğu olan anneler nasıl buldunuz diğer bebişler için motivasyonu? Bizimki ağzımıza etti hiç istemezdim tek çocuk olmasını ama tekrar cesaret edebileceğimi de sanmıyorum
Hatta gün içinde okadar az uyudu ki , hani dedim yenidoğanlar 16-18 saat uyuyordu
Akşama kadar mahvetti bizi , en son 10 gibi mama yaptık verdik deliksiz 3 saat uyudu
Artık uyuduğunda her an uyanacak diye psikolojim bozuldu evde yürümeye korkar oldum
Mama ile çok derin uyuyorlar ama bu böyle nereye kadar?
Bende hissettiğin şeyleri hissettim bugün
Nasıl çözülür bu durum bende çok merak ediyorum gerçekten