2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Kızlar nolır yardımcı olun. Bebeğim çok kusuyor emdikten sonra gazını cıkarıp yatırıyorum ağzından fışkırır gibi süt cıkıyo bugün burnundan da geldi. Bu durumu yaşayan tecrübesi olan sebebini bilen ya da nasıl çözmem gerektiğini bilen var mı gerçekren çok korkuyorum

Kızlar nolır yardımcı olun. Bebeğim çok kusuyor emdikten sonra gazını cıkarıp yatırıyorum ağzından fışkırır gibi süt cıkıyo bugün burnundan da geldi. Bu durumu yaşayan tecrübesi olan sebebini bilen ya da nasıl çözmem gerektiğini bilen var mı gerçekren çok korkuyorum
Benim de oldu öyle canım çok can sıkıcı. D vitamini verdiğim zaman oluyor hep şimdilik kestim vitamini bidaha olmadı

kızlar şimdi benim bebe saat 2'de 1,5 saatlik uykusundan uyandı. Karnını doyurdum altını değiştirdim derken bahçede 2 turladık yarım saat kadar orda uyudu eve gelir gelmez uyandı altını değiştirdim tekrar emzirdim derken bu saat oldu hala daha uyumuyor gözler fal taşı gibi. Bu normal mi yahu

Benim kızımda aynı sekilde yarın doktora sorucam tekrar ama benim sütüm çok tazyikli ondan olduğunu düşünüyorum artık. 10 günlük kontrolde sordugumda normal fazlasını çıkarıyodur demişti. Reflu de olabilir okuduklarıma göre. Ama şuna dikkat ettim sütün tazyiki gidince kusmuyor

Ozlozz Ozlozz he bir de aklıma geldi ilk kızımda hastanede verdikleri mama çok kusturmustu, mama veriyor musun bilmiyorum ama aklıma gelmişken yazayım dedim

Canım o şekilde iki arkadaşımın bebegi vardı ikisinde de reflü vardı.reflü yataginda yatıyorlardı.belki senin bebeginde de olabilir.

Benim de oldu öyle canım çok can sıkıcı. D vitamini verdiğim zaman oluyor hep şimdilik kestim vitamini bidaha olmadı
Canım d vitaminini kesme bence.gecen sağlık ocağında 1 bucuk yasinda bir bebegin bingildagi tam kapanmamişti.d vitaminini düzenli veriyor musun diye sordu hemsire. Hatta ben bulantidan hamileyken düzenli icmemistim moralim bozulmustu o yüzden.

Kızlar bu dogum parası,süt parası vs alan oldu mu? Her seyin internetten basvurusu var, bunlar icin sosyal hizmetlere dilekçe filan diyor.lohusa lohusa kim uğraşır bilmiyorum. Acaba kolayı var da ben mi bulamadim dedim.

Benimde oldu mama verdim cok verdgmde oldu genelde 2 kere .d vitamini baslamstim daha

Mama veriyor musun canım ? Hem mama hem meme besleniyorsa fazla geldiğinden kusuyordur. Sadece anne sütüyle besleniyorsa reflü olabilir bi doktora görünmenizi tavsiye ederim

Canım d vitaminini kesme bence.gecen sağlık ocağında 1 bucuk yasinda bir bebegin bingildagi tam kapanmamişti.d vitaminini düzenli veriyor musun diye sordu hemsire. Hatta ben bulantidan hamileyken düzenli icmemistim moralim bozulmustu o yüzden.
Valla biz doktora sorduk hocam sürekli kusuyor d vitamini aldıktan sonra diye, o da bir süre vermeyin arada bir verin demiş eşime, zaten biz öneriyoruz ama size küçükken d vitamini mi verdiler demiş bir de 😂😂

Kızlar evde bebek arabasını kullanmaya başladım çok büyük rahatlık
😂😂😂😂😂 Çocuğu odada bırakıp gidemiyordum şimdi yanımda her odaya götürüyorum işlerimi rahatça görüyorum o da uyuyor arabada 😂😂😂
Kız onu nasıl temizleyip kullanıyorsun evde ben eve bile sokmuyorum bebek arabasını gerçi daha kullanmadık ama bagajda duruyor arabanın 😄 bizim kızın tekerlekli beşiği var onla götürüyorum her yere aşırı pratik oldu
Ah bunun cevabını bende çok merak ediyorum , şuan eşim kucağında uyuymaya çalışıyor , uykuya dalsın diye kaç kere meme verdim her yatırdığımda uyandı taakatim kalmadı valla nasıl uykuya dalacak bunlar ?
Gerçekten çok yoruyor uyumayan bebek. Benimki günlerdir nerdeyse hiç uyumuyor bende tükendim. Kucağıma alıyorum evde geziyorum, gaz çıkartıyorum yok. Beşiğe koyduğum an zınk... Birkaç kez yatakta yanımda yatırdım o zaman daha iyi gibi ama o da korkutuyor beni. Beyaz gürültü vs de hiç işe yaradığını düşünmüyorum, emziğe de alışmadı hanımefendi
Kızlar Ares memeyi tutuyor emzirme sorunum da yok. Emzik vermeye yeni başladım doktor 20 gün verme dedi ama elini emip uyumuyor. Tok olsa da elini emiyor. Bu yüzden emzik verdim. Ama hala hala biberona ön yargılıyım. Biberon olsa bi beslemeyi eşim yapsa uyurum en azından.böyle aşırı uykusuz kalıyorum. Biberon tutup meme bırakmayan bebekler var mı ?
Ben daha yeni doğduğunda tam emmediginde biberon ve emzirme karışık yapıyordum. Red yapmadı. Kendim uyuyayım bir beslemeyi eşim yapsın diye düşündüm aynı şekilde ama hiç yapmadık onu memeye alışmaya başlayınca hadi dedim emzireyim ama artık uykusuzluk benim de canıma tak etti ve 1.5 aylık olduk bundan sonra yapacağım 1 kez beslese bana yeter. Bugün artık yorgunluktan çocuğu kucağıma alacak halim kalmadı başıma ağrılar girdi çocuğu yanıma yatağa yatırdım nolur uyu diyorum. Ağlıyor gezdirmemi istiyor korktum çok uykusuzum bir de düşürürüm diye. Sonra ikimiz de dalmışız biraz baktım uyumuş garibim ben de sızmışım. Gerçekten kendimizi dinlendirmemiz lazım. Philips avent kullandım ben biberon olarak canım.
Şu an aynı kısır döngünün içindeyim kaçıncı kere emzirdiğimi bilmiyorum göğsümde uyuyor yatağa koyunca başlıyor ağlamaya
Aynı durumdayım gerçekten ağzıma ediyor bu velet
Hadi ya 40 hayalimiz vardı 🥲 nasıl bir farklılık oldu sizde

Ben de bugün başlayacağım inşallah aynı etkiyi görürüm normal seyreden bir sütüm var azcık artsa çok iyi olur😅
Daha huzursuz oldu, uykusu azaldı, gaz çoğaldı her şey iyice b.ka sardı diyebilirim 😄😄
Kızlar bebesiyle dışarı çıkan sosyal hayata karışan var mı 🥹 biz 23 günlük olduk ama sadece bir kez oğlumun yeni doğan kuzenini görmeye ev ortamına gittik orda da eltimle karşılıklı bebe emzirmekten başka bir şey yapmadık😂 ama ordan geldikten sonra düzeni bozuldu biraz 1-2 gün huzursuz oldu. Şimdi ablama falan gitmek istiyorum ama düzenini tekrar bozarım diye çekiniyorum. Yavaş yavaş nasıl alışabilirim acaba evde tek olmak beni daha da yıpratıyor.
Ben bebeyle Bursa'ya geldim 10 gündür annemdeyim burda evden çıkmıyorum 2 gün sonra gidicem değişiklik oldu iyi geldi. Annem çalışıyor bebek için faydası olmuyor ama en azından yemeğim hazır oluyor
Kizlar biz iyiyiz kizimiza kavustuk 🌸🌸🌸
Çok geçmiş olsun canım nasılsınız? Sağlıkla büyüsün💘

X