• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Çok fazla karnımda toplanmalar oluyor ama ağrıyla eşlik eden toplanmalar değil aslında o galiba ağrıyla beraber kasılırsa gerçek sancı oluyor dimi
Sanırım öyle çünkü benim karnımda da var ultrasonda da çıktı. Doktor 37den sonra nst de çıkarsa alırım sezaryene dedi.

İlk doğumumda düzensiz başlamıştı benim adet sancısı gibi gün içinde ara ara yokluyordu,akşam 7 gibi hastaneye uğradım nöbetçi doktor doğum sancısı olsa bu şekilde rahat konuşamazsın demişti 😅 Eve geldikten sonra da devam etti adet sancıları gece 12 gibi biraz rahatladım uyuyakalmışım,2de bir gözümü açtım bir daha uyumak ne mümkün 🤣 Belden kalçaya yayılan vurucu bir sancı,karnımda pek bir şey hissetmemiştim ben, bazen 10 dkda bir bazen 8 dkda bir geliyordu telefona not etmiştim hala saklarım 😊sabaha kadar belime kalçama masajlar yaptırmıştım,5 dkda bire düştü sancılar,hastaneye gittik sabah 8 gibi,4 cm açıklığım vardı,öğlen tam 12de doğmuştu kızım🙂 Kısacası doğum sancısı insanı rahata vermez,bir vurur sesin soluğun kesilir,korkutucu gelmesin ama derin derin düzenli nefes alınca rahat atlatıyorsun sancıları
Ya ne kadar güzel anlatmışsın yazmışsın teşekkür ederim. Bana da dün muayenede doktorum sağ üst yada sol üstten başlar ağrısı demişti ama hiç oralarda ağrım yok daha çok belde sırtta kasıkta ağrım oluyor. Peki ben öyle derin normal işimi yapamayacak hale gelen sancı çekersem mi saate bakmaya başlayayım

Benim de 34. Haftadan beri iki hafta önden gidiyor şu an 36+ da yım 38 + görünüyor ama sancı falan yok yani ona bakıp da erken doğar diye düşünme benim haftaya sezeryanim var.37+5 de ama bekllese 40 haftayı bulacak gibi
Ama doktorum zaten erken değil şuan kilosu çok fazla kendi haftanı beklersem 4500 kiloya çıkar hiç
Doğuramazsın dedi sanırım normal doğum istediğim için öyle dedi. Ama ben şuan bile doğurursam miadından önce doğmuş olacak belki ciğerleri bile gelişmemiştir tam olarak. Nst de de sancı çıkmadı yani beklemedeyiz sanırım

Ya ne kadar güzel anlatmışsın yazmışsın teşekkür ederim. Bana da dün muayenede doktorum sağ üst yada sol üstten başlar ağrısı demişti ama hiç oralarda ağrım yok daha çok belde sırtta kasıkta ağrım oluyor. Peki ben öyle derin normal işimi yapamayacak hale gelen sancı çekersem mi saate bakmaya başlayayım
Rica ederim ne demek ☺️ Her zamankinden farklı şiddette ve sık gelmeye başladığında bakabilirsin,yarım saatte bir kaç kez hissedersen mesela, hatta acile gidip nst yaptırabilirsin için rahat eder. Bu arada bebeğin gelişiminde ciğerlerin ve diğer organların tamamlanmış olması kilosundan daha önemli bir kriter diyor benim doktorum ve kiloyu sormazsam söylemiyor bile.Ciğer gelişimi de 36.haftalarda tamamlanabilir ama bu da bebekten bebeğe değişir diyor ve o geleceği günü bilir,kendiliğinden gelmek isteyene kadar başka acil bir sorun yoksa müdahalede bulunmam diyor.

Sadece kilo değil anladığım diğer ölçümlerde geride geliyor ama 2 haftaya kadar gerilik normal canım ultrason yanılması da olabiliyor sıkı takip ederler diye düşünüyorum bir sonraki randevu ne zaman canım

Bilemedim bu makineler ne kadar güvenilir, benim TR de ölcümümde de kafasi 1.5 hafta büyük cikmisti, üzülmüstüm bayagi. Simdi Burda haftasiyla uyumlu gidiyor. Hem Anne baba Cok iri yari degilse bebek de illa 4 kg dogmak zorunda degil diye dusunuyorum. Kontrol ne zaman ?

Hastanede yatmak çok stresli oluyo ya evde insan kendini daha huzurlu hissediyor kritik bi durumun yok çok şükür zamanında sağlıkla gelsinler inş 🙏🏻
Randevu ile ilgili hic bisey demedi doktor 🤣Ben kafama gore aralik 9 una alacagim randevumu dogum gunum 36+6oliyor ozaman dogarsa belki die.Ama tabi kotu olursamda erkenden acil olarak giderim die dusundum.Hastane evet stresli oluo ama ben evde hic yatamiorum ki ya dun mesela full ayaktaydim cocuklar gozunun onunde olunca insan illaki ugrasio ev isleriylede ugrasiorum.Bu sefer esimin kesin talimati full yat dio lafa gelince denioda bunu diyen kisi evin islerinide yapacak heryer her yerde.Ben hazrlarsam.cay icilip meyve yenio kenidsi kalkip hazrlamaz.Benimde icim rahat etmio bKiorum o getrmeynce ben kalkiorum.Yada mesela ortaligi toplayim demez aksine heryerde kiyafetleri olur bende duramam.
Diger dogumlarimda birinde sancili bi sekilde suyum gelmisti.Tabi oncesinde acilmam vardi durdudrdular falan anlatmistim.2.dede yine progestan kullanip 36 haftalik olunca birakma sonucu bir hafta kadar sonrasinda 4 cmlik acilmayla normal muayeneden doguma gecmistim.Oyuzden bundada oyle olacak seyi var bende.Hayirlisi bakalim her dogumun hikayesi farkli oluo bakalim bunda nasil olacak.

Rica ederim ne demek ☺️ Her zamankinden farklı şiddette ve sık gelmeye başladığında bakabilirsin,yarım saatte bir kaç kez hissedersen mesela, hatta acile gidip nst yaptırabilirsin için rahat eder. Bu arada bebeğin gelişiminde ciğerlerin ve diğer organların tamamlanmış olması kilosundan daha önemli bir kriter diyor benim doktorum ve kiloyu sormazsam söylemiyor bile.Ciğer gelişimi de 36.haftalarda tamamlanabilir ama bu da bebekten bebeğe değişir diyor ve o geleceği günü bilir,kendiliğinden gelmek isteyene kadar başka acil bir sorun yoksa müdahalede bulunmam diyor.
Benim doktorum bugun ciger gelisimi tamam gibi konustu bana hafta olarak erken gbi geldi ama o daha iyi bilir dedim kendi kendime 🙂

Benim doktorum bugun ciger gelisimi tamam gibi konustu bana hafta olarak erken gbi geldi ama o daha iyi bilir dedim kendi kendime 🙂
Yani bazen miadında doğan bebekler bile solunum desteğine ihtiyaç duyabiliyormuş,her bebek kendine özel gelişim eğrisi çiziyor,doktorun geliştiğini gördüyse öyledir onlardan iyi bilemeyiz dediğin gibi ☺️

Kızlar merhaba normalde 35+3 üm ama dün doktora gittiğimde bebiş 38 haftalık boyuta ulaşmış durumda 10 güne kadar doğurabilirsin dedi. Ben size sancılar nasıl oluyor diye soracaktım bazen belime bazen sırtıma bazen de karnıma ara ara sancılar giriyor. Bunlar doğum sancısı mı oluyor
Benim 3 hafta önde gidiyor şuan 36 haftalıgım karın bölgesi 40 hafta çıkıyor hatta ona rağmen erken doğar demiyor doktorumuz hatta ısrarla 37 hastalıkken sezeryan olmak istiyorum 38 den önce almam diyor erken doğacak diye düşünme

Benim 3 hafta önde gidiyor şuan 36 haftalıgım karın bölgesi 40 hafta çıkıyor hatta ona rağmen erken doğar demiyor doktorumuz hatta ısrarla 37 hastalıkken sezeryan olmak istiyorum 38 den önce almam diyor erken doğacak diye düşünme
Merhaba, bizim bebek de neredeyse 30. haftadan beri 3 hafta ileri gidiyor. Yalnız bu ileri olayına çok takılmamak gerekiyor gerçekten. İlk söylendiğinde ben erken doğacak gibi anlamıştım.

Şu an ben 37. haftadayım dün kontrol vardı. Hiç öyle yakında doğacak gibi düşünülmüyor. Doktorum bir sonraki randevuyu 10 gün sonraya verdi.
Doğum ile ilgili de şöyle bir şey anlattı kendisi. Bu senin fark edemeyeceğin bir kasılma olmayacak. Kendini ciddi şekilde hissettirecek. Atlaman mümkün değil normal kasılmalarından daha farklı dedi.

Owli aldım canim çok memnunum birkaç gün oldu ben tartilali 8 kilo civarı gitmişti tam iki hafta dolsun tekrar tartılicam bakalım hamilelik öncesi kiloma 3.3 kilo kalmıştı en son. Göbek baya gitti biraz var ama tabi hala

Owliden çok memnunum
Yaa bende göbek hep vqrdı ya o yüzden ben aylaaar önce zayıflamak için bi tane fenomenden görüp o owli korseden almıştım ama salak gibi yanlış beden almışım bilmeden. Yani kullanan fenomen xs takmıştı ve zapzayıftı bende onun aklına uydum gittim xs aldım önüm dahi kavusmuyodu 🤦🏼‍♀️ ne akla hizmet edip öyle bir yanlış yaptım hala anlam veremiyorum… şuan maddi sıkıntıdan dolayı ondan tekrar da alamam.. geçen gün sadece o owlinin fiytına iki tane korse alabildim birisi ayrem markanın kilot tarzı giyile. korsesini aldım bir tanede korse tayt aldım. Henüz kargo elime ulaşmadı bugün muhtemelen gelir ama dikişlerimden dolayı henüz kullanabilicek miyim onu bilmiyorum şansımı denicem.. ama tayt olan çok çok sıkıymış bacaktan bile zor geçiyomuş onu muhtemelen daha sonradan dikişim biraz daha iyileştikten sonra kullanmaya çalışıcam sanırım.. o taytı almamdaki en büyük sebep ise bir tane yorumu beni çok cezbetmişti. Bi kadın yazışki 87 kilo ilke kullanmaya başladım 9 ay boyunca kullandım ve günde 4 saat taktım şuan 58 ıkiloyum ve kücük bedenini alıcam demiş bu yorum o kadar beni cezbettiki. Aldım taytı ama inşaAllah dikişlerime zarar vermeden kullanabilirm.. korseyi de taytı da .. şuan biraz pişamnlık da duymadım değil o iki korse yerine owliden de alabilir mişim dedim… ama arrık çok geç neyse en azından inşaAllah aldıklarım işime yarar zayıflarım da o aldığım xs bedenli olanı da zayıfladıktan sonra giyerim..

Back