2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kafa büyüklüğü genetik bir şey. Benim eşimin de ilk oğlumun da büyük şimdi bu miniğin de diğer değerler normal aralıktayken kafası 3 hafta önde. Doktor karın çevresini baz alıyorum ben dedi. Bu arada benim de çok aşağıya doğru baskı var.

Hayırlı olsun canım ne güzel atlattın.darısı başımıza.bence kilosu boyu gayet güzel.tam olarak kaç hafta kaç günlüktü?
36+3 günlük 2780 gram 50 cm doğdu canım
Darısı başıma inşallah kızınla birlikte mutlu üçuzun sağlıklı ömrünüz olsun canım
Bugün 36+ kaçtı canım senin
36+3tu canım aslında 37+1de sezaryen günümüz vardı beklemedi bebiş sen nasıl oldun ben mesajları pek okuyamıyorum
Sezaryen asla korkulacak bir şey değilmiş sadece sonrasında dikişler ağrı yapabiliyor ama bebek sağlıklı olduğu sürece asla umurunda olmuyor insanın.
rinapera siz nasılsınız canım
İyiyiz canım çok şükür evimize geldik bile dün gece. Lena'yı odasında görünce ağlamaya başladım çok duygulandım. Emzirme kısmı zor biraz süt de az az geliyor ama tuvaletini sık sık yapıyor bu yeterli besleniyor demekmiş. Uykular haram oldu tabi 2 saatte bir emzirmeye çalışırken. Sağolsun annem var çok yardımcı oluyor eşim de aynı şekilde. Bir iki hafta geçse biraz bebiş de kendisine gelir o da dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Şu an için her şey iyi çok şükür. Hala daha inanamıyorum bakınca benim kızım olduğuna o kadar küçük ve güzel ki. Mis gibi kokuyor

Kızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Benim kızda öyle, büyüyorlar artık yerleri daralıyor, hatta ben tekmeden çok popişini hissediyorum

Melokka sezaryen kısmını biraz daha detaylı anlatayım canım hem sorduğun için hem arkadaşlara da bilgi olsun. Ben zaten spinal anestezi istiyordum, genel hiç düşünmedim. Önce ameliyathaneye alıyorlar spinal iğnesi yapılıyor, ben hiç kendimi kasmadım bir iki yokladı sırtımı yerini buldu iğne yaptılar. Kafanı göğsüne kadar eğ ve kimildama dediler öyle yaptım. Sonra ayaklarım uyuşmaya başladı. Spinal tutmayabilir demişlerdi tutmasa sıkıntıydı çünkü doğum planlı olmadığı için NST'ye gireceğim diye tost yemiştim ve hiç istemiyordum zaten bebeği görmeyi çok istediğim için. Ben ameliyathanede sürekli babası da gelicek diyip durdum çünkü diğer doktorla konuşmuştuk doğumu başkasi yaptırmak zorunda kaldı doktorum olmadığından dedim unutacaklar babayı beni hazırlayıp yatırdılar sonra eşim girdi içeri doktor da geldi zaten rahat bir ortamdi bir ameiyathaneye göre eşimle de konuşuyorduk mide bulantısı vs hiç olmadı. Çocuğu çıkarmaları kısmı 10 dk sürdü ama hazırlık aşaması ve dikişlerin dikilip benim çıkmam total 45 50 dkyi buluyor çünkü spinal için beklettiler vs vs.

Kızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Bi gün deli gibi 2.gün sakin. Bi gün karnım yırtılacak gibi bir gün elimi koymadan farkedilmiyor. Yani düzenli değil

Ya kuzum ne güzel yazmışsın duygularını Ailecek sağlıklı ve mutlu upuzun ömür diliyorum. Lena burada olsa koklardım valla, kıyamiş ona, nazarlardan korusun Rabbim. Darısı başımıza

Kızlar ccok fena Boğaz ağrısı yaşıyorum
Geçmiş olsun. Umarım bir an önce geçer. Bol su içmeye çalış.. Ben bal zencefil limonlu bir şeyler yiyordum iyi geliyordu ama bu kez mide yanmalarım başladı bıraktım. İlaçlarla devam ediyorum.
Fetal DNA maalesef karşılanmıyor. Yaptırıp yaptırmamak kişinin kararı elbette. Ben ücretsiz olduğu için rahatça yaptırdım, ücretli olsa da öder yaptırırdım..sonuçta böyle taramalar ücretsiz olmalı ve fiyatlar yaptırmak isteyenlerin önünde bir engel olarak durmamalı.
Tekrar tebrikler.. kızın dünyaya siz birbirinize alıştıkça daha da güzelleşecek bu hikaye
Bi gün deli gibi 2.gün sakin. Bi gün karnım yırtılacak gibi bir gün elimi koymadan farkedilmiyor. Yani düzenli değil
Ay benim elimi takan bile yok. Yok elini koyunca gelirmiş ya da kaçarmış öyle huyları yok. İstediği zaman hareket ediyor istediği zaman duruyor. Sese yemeğe müziğe özel ve düzenli hiç bir tepkisi yok. Gamsız olacak benim kızım ben biliyorum

Benim herşey normal giderken tuhaflıklar 23. Haftada başladı. Tetanoz açısından sonraya denk geldi. Asla alakası yoktur dediler ama ben 2. Aşıyı yaptırmadım. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Erken doğumumu yaşa bağlıyordum ama inanın yenidoğan yoğun bakım 23-25 haftalarla dolu hepsi de gencecik anneler. Dediklerine katılıyorum başka etkenler büyük.

bende aşılara nedense hiç güvenemiyorum kızlar artık

Yasla alakasi oldugunu hic zannetmiyorum bende, ve tabiki asiyla alakasi yoktur diyecekler onu asla kabul etmezler Suan corona asisindan bile nekadar cok insan kalp krizi geciriyor gencecik insanlar ama asiya baglanmiyor hicbisey malesef.

Bilemiyoruzki belki gercekten yoktur ama bende var oldugunu dusunuyorum

Ömrü boyunca düşük tansiyonu olan annem corona aşısından sonra yüksek tansiyonla uğraşıyor ilaç kullanmak zorunda yani kesinlikle aşılar hiç masum değil

Ha bu arada ileride okuyan olur tarihe not düşelim. Körü körüne ben yaptırmayacağım demedim bunları. Zaten ilk aşı olma tarihimle doğumum yakındı. Doğum yaptığım hastane yeni ve özenli özel bir hastaneydi o yüzden tetanoz riskini eleyebildik. Ayrıca tüp bebek olduğu iÇin daha hamilelikten önce bile 3 aylık şeker kontrol altındaydı. Doktorum yükleme yaptırmamaya “zaten beslenmeni ve genel şeker durumunu biliyorum”dedi. Şeker ölçüm aleti aldırttı ve günlük takip yaptırttı. Gelecekteki anneler okur filan öyle körü körüne yaptırmama örneği olmayalım

Günaydın kızlar bugın kontrol vardı. Çatı muayenesi oldum. Bebek çok iri değil gelirse eğer normal doğum yaptırırz sana dedi. Onun dışında 22 ya da 23 ü sezeryan planlayacağız. Perşembe tekrar çağırdı o gün netleşecek. Belki o güne kadar kendi gelir :) geceleri aşırı sancım oluyor. Doktorum olacak artık dedi, heyecanla bekliyorum son bir hafta

Yaa çok tatlısın çok düşünceli birisin Zeyno bebik iyi mi her gün emzirme falan yapabiliyor musunuz

Benim bebeğim de koca kafa 3 hafta ileride kafası doktorum bişey dememişti ben ultrason kağıdında gördüm bu çocuğun kafası büyük mü öyle yazıyor kağıtta dedim ee zaten koca kafa bebek diyor herşeyi önde gidiyor ama en çok da kafası büyük normal doğuma engel olmaz inşallah. Wc konusu bende de aynı hele geceleri mahvoluyorum ya

Yaa çok tatlısın çok düşünceli birisin Zeyno bebik iyi mi her gün emzirme falan yapabiliyor musunuz
Zeyno iyi çok şükür ama emzirme için daha çok küçük. Hergün görebiliyorum , kilosu biraz daha toparlasa geçeriz emzirmeye. Şimdi kucağıma alırken bile elim ayağım titriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…