- 19 Aralık 2010
- 912
- 1.206
- 313
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #28.781
Hiç anlamadım sancı mıydı neydi. Neyse ki bugün kontrolüm var nstde çıkar herhalde sancı varsaDüzenli sancılar mi ne sıklıkta oluyor böyle, benim doğacağı zaman aynı böyle idi sancılarım ama düzenli aralıklarla geliyordu
Kafa büyüklüğü genetik bir şey. Benim eşimin de ilk oğlumun da büyükSelam kızlar. Ben çok aktif yazmıyorum ama her gece yazışmalarınızı okuyorum. Benim bebeğimin tahmini doğum tarihi de 20 Aralık görünüyordu. Ama sanırım bizimki de Aralık ayını beklemeyecek. Dün kontrolde 35 haftalık bebeğimin kafasının gelişiminin 38 hafta olduğunu öğrendim. Bir sonraki muayenem 29 Kasım'da ama o zamana kadar doğuracakmışım gibi hissediyorum. Alt taraflara doğru çok yoğun bi baskı hissi var. Normal mi bu haftada bu kadar yoğun hissetmem. İdrarımı yaptıktan sonra iki dk oturuyorum. Yine idrarım gelmiş hissine kapılıp wc ye koşturuyorum. Hamileliğimin son zamanları korkarım tuvalette geçecek
36+3 günlük 2780 gram 50 cm doğdu canımHayırlı olsun canım ne güzel atlattın.darısı başımıza.bence kilosu boyu gayet güzel.tam olarak kaç hafta kaç günlüktü?
36+3tu canım aslında 37+1de sezaryen günümüz vardı beklemedi bebiş sen nasıl oldun ben mesajları pek okuyamıyorumDarısı başıma inşallahkızınla birlikte mutlu üçuzun sağlıklı ömrünüz olsun canım
Bugün 36+ kaçtı canım senin
Sezaryen asla korkulacak bir şey değilmiş sadece sonrasında dikişler ağrı yapabiliyor ama bebek sağlıklı olduğu sürece asla umurunda olmuyor insanın.Ya çok şükür sağlıkla kucağına aldınAllah'ım yine sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah Benim henüz hiçbir şeyim belli değil ama bir sezeryan korkum var. İnternette yarım saat 40 dk sürüyor yazıyor, sezeryan olan arkadaşlarım çok daha kısa sürdüğünü söylüyorlar. Sen on dakika demiştin de uyuşturur, kes , bebeği çıkar on dakika mı yoksa tamamı on dakika mı? Çok zaman odaklıyım kafamda deli sorular
İyiyiz canım çok şükür evimize geldik bile dün gece. Lena'yı odasında görünce ağlamaya başladım çok duygulandım. Emzirme kısmı zor biraz süt de az az geliyor ama tuvaletini sık sık yapıyor bu yeterli besleniyor demekmiş. Uykular haram oldu tabi 2 saatte bir emzirmeye çalışırken. Sağolsun annem var çok yardımcı oluyor eşim de aynı şekilde. Bir iki hafta geçse biraz bebiş de kendisine gelir o da dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Şu an için her şey iyi çok şükür. Hala daha inanamıyorum bakınca benim kızım olduğuna o kadar küçük ve güzel ki. Mis gibi kokuyor
Benim kızda öyle, büyüyorlar artık yerleri daralıyor, hatta ben tekmeden çok popişini hissediyorumKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Bi gün deli gibi 2.gün sakin. Bi gün karnım yırtılacak gibi bir gün elimi koymadan farkedilmiyor. Yani düzenli değilKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Ya kuzum ne güzel yazmışsın duygularını36+3 günlük 2780 gram 50 cm doğdu canım
36+3tu canım aslında 37+1de sezaryen günümüz vardı beklemedi bebiş sen nasıl oldun ben mesajları pek okuyamıyorum
Sezaryen asla korkulacak bir şey değilmiş sadece sonrasında dikişler ağrı yapabiliyor ama bebek sağlıklı olduğu sürece asla umurunda olmuyor insanın.
İyiyiz canım çok şükür evimize geldik bile dün gece. Lena'yı odasında görünce ağlamaya başladım çok duygulandım. Emzirme kısmı zor biraz süt de az az geliyor ama tuvaletini sık sık yapıyor bu yeterli besleniyor demekmiş. Uykular haram oldu tabi 2 saatte bir emzirmeye çalışırken. Sağolsun annem var çok yardımcı oluyor eşim de aynı şekilde. Bir iki hafta geçse biraz bebiş de kendisine gelir o da dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Şu an için her şey iyi çok şükür. Hala daha inanamıyorum bakınca benim kızım olduğuna o kadar küçük ve güzel ki. Mis gibi kokuyor
pera ismi de çok güzel benceKızlar isim konusu bizde hala netleşmedi.bu ara parla ismi dikkatimi çekiyor.sizce nasıl?anlamları da çok hoşuma gitti
Geçmiş olsun. Umarım bir an önce geçer. Bol su içmeye çalış.. Ben bal zencefil limonlu bir şeyler yiyordum iyi geliyordu ama bu kez mide yanmalarım başladı bıraktım. İlaçlarla devam ediyorum.Kızlar ccok fena Boğaz ağrısı yaşıyorum
Fetal DNA maalesef karşılanmıyor. Yaptırıp yaptırmamak kişinin kararı elbette. Ben ücretsiz olduğu için rahatça yaptırdım, ücretli olsa da öder yaptırırdım..sonuçta böyle taramalar ücretsiz olmalı ve fiyatlar yaptırmak isteyenlerin önünde bir engel olarak durmamalı.Nipt test dedikleri bu ikili uclu testler sanirim dimi, ben sahsen ucretinden dolayi degil, istemedigim icin yaptirmadim. Ki belkide devlet hastaneleri bedava yapiyordur bunu bilmiyorumda yalan olmasin simdi hic ustune dusmedim cunku. Yani burdada zor birsey oldugunu dusunmuyorum.
O testi yaptirip bana faydasi veya bebegime faydasi olmayacakti cunku, her turlu dogurucagim icin hamileligimi kotu gecirmek istemedim. Ben sadece detayli ultrasona girdim oda olasi bi durumda dogum esnasinda belki bisey gerektirirse diye
Allahim hepimize saglikli hayirli evlatlar versin insaAllah
Tekrar tebrikler.. kızın dünyaya siz birbirinize alıştıkça daha da güzelleşecek bu hikaye36+3 günlük 2780 gram 50 cm doğdu canım
36+3tu canım aslında 37+1de sezaryen günümüz vardı beklemedi bebiş sen nasıl oldun ben mesajları pek okuyamıyorum
Sezaryen asla korkulacak bir şey değilmiş sadece sonrasında dikişler ağrı yapabiliyor ama bebek sağlıklı olduğu sürece asla umurunda olmuyor insanın.
Ay benim elimi takan bile yok. Yok elini koyunca gelirmiş ya da kaçarmış öyle huyları yok. İstediği zaman hareket ediyor istediği zaman duruyor. Sese yemeğe müziğe özel ve düzenli hiç bir tepkisi yok. Gamsız olacak benim kızım ben biliyorumBi gün deli gibi 2.gün sakin. Bi gün karnım yırtılacak gibi bir gün elimi koymadan farkedilmiyor. Yani düzenli değil
Benim herşey normal giderken tuhaflıklar 23. Haftada başladı. Tetanoz açısından sonraya denk geldi. Asla alakası yoktur dediler ama ben 2. Aşıyı yaptırmadım. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Erken doğumumu yaşa bağlıyordum ama inanın yenidoğan yoğun bakım 23-25 haftalarla dolu hepsi de gencecik anneler. Dediklerine katılıyorum başka etkenler büyük.Bencee suanki erken dogumlar yedik ictiklerimizdende kaynaklaniyor. Tetanoz asilari seker yuklemeleri vsSurekli ultrasona sokmalari filann bence hepsi bir etken. Ben hicbirini olmak istemedim o yuzden
Herkesin ayni degildir illaki baska sebeplerden dolayida erken dogabilir bebek ama ne biliyim cok artti hersey, cocuk sahibi olmak zorlasti cocuk dogurmak zorlastiAllahim sonumuzu hayir etsin insaAllah
bende aşılara nedense hiç güvenemiyorum kızlar artıkBenim herşey normal giderken tuhaflıklar 23. Haftada başladı. Tetanoz açısından sonraya denk geldi. Asla alakası yoktur dediler ama ben 2. Aşıyı yaptırmadım. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Erken doğumumu yaşa bağlıyordum ama inanın yenidoğan yoğun bakım 23-25 haftalarla dolu hepsi de gencecik anneler. Dediklerine katılıyorum başka etkenler büyük.
Yasla alakasi oldugunu hic zannetmiyorum bende, ve tabiki asiyla alakasi yoktur diyecekler onu asla kabul etmezlerBenim herşey normal giderken tuhaflıklar 23. Haftada başladı. Tetanoz açısından sonraya denk geldi. Asla alakası yoktur dediler ama ben 2. Aşıyı yaptırmadım. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Erken doğumumu yaşa bağlıyordum ama inanın yenidoğan yoğun bakım 23-25 haftalarla dolu hepsi de gencecik anneler. Dediklerine katılıyorum başka etkenler büyük.
Ömrü boyunca düşük tansiyonu olan annem corona aşısından sonra yüksek tansiyonla uğraşıyor ilaç kullanmak zorunda yani kesinlikle aşılar hiç masum değilYasla alakasi oldugunu hic zannetmiyorum bende, ve tabiki asiyla alakasi yoktur diyecekler onu asla kabul etmezlerSuan corona asisindan bile nekadar cok insan kalp krizi geciriyor gencecik insanlar ama asiya baglanmiyor hicbisey malesef.
Bilemiyoruzki belki gercekten yoktur ama bende var oldugunu dusunuyorum
Yaa çok tatlısın çok düşünceli birisinHa bu arada ileride okuyan olur tarihe not düşelim. Körü körüne ben yaptırmayacağım demedim bunları. Zaten ilk aşı olma tarihimle doğumum yakındı. Doğum yaptığım hastane yeni ve özenli özel bir hastaneydi o yüzden tetanoz riskini eleyebildik. Ayrıca tüp bebek olduğu iÇin daha hamilelikten önce bile 3 aylık şeker kontrol altındaydı. Doktorum yükleme yaptırmamaya “zaten beslenmeni ve genel şeker durumunu biliyorum”dedi. Şeker ölçüm aleti aldırttı ve günlük takip yaptırttı. Gelecekteki anneler okur filan öyle körü körüne yaptırmama örneği olmayalım
Benim bebeğim de koca kafa 3 hafta ileride kafasıKafa büyüklüğü genetik bir şey. Benim eşimin de ilk oğlumun da büyükşimdi bu miniğin de diğer değerler normal aralıktayken kafası 3 hafta önde. Doktor karın çevresini baz alıyorum ben dedi. Bu arada benim de çok aşağıya doğru baskı var.
Zeyno iyi çok şükür ama emzirme için daha çok küçük. Hergün görebiliyorum , kilosu biraz daha toparlasa geçeriz emzirmeye. Şimdi kucağıma alırken bile elim ayağım titriyorYaa çok tatlısın çok düşünceli birisinZeyno bebik iyi mi her gün emzirme falan yapabiliyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?