- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #28.741
Oyy bir bebiş dahaSelam kizlar ben dun saat aksam 22:00’de oglumu normal yolla dogurdum.36+4’te 2200 gram dogdu kuveze girmedi.Onun kalple ilgili tetkikleri ve benim gebelik zehirlenmesi durumumun dogumdan sonra 5 gun daha surebilecegi ihtimalimden oturu daha hastanede olacagiz.darisi sizlrin basina.
Bende koronaya ya da covid aşısına bağlıyorum bu durumuBencee suanki erken dogumlar yedik ictiklerimizdende kaynaklaniyor. Tetanoz asilari seker yuklemeleri vsSurekli ultrasona sokmalari filann bence hepsi bir etken. Ben hicbirini olmak istemedim o yuzden
Herkesin ayni degildir illaki baska sebeplerden dolayida erken dogabilir bebek ama ne biliyim cok artti hersey, cocuk sahibi olmak zorlasti cocuk dogurmak zorlastiAllahim sonumuzu hayir etsin insaAllah
Tebrikler canım. Bütün kontrolleri sağlıkla tamamlayıp, kucağında oğlunla evinize dönmenizi dilerim. Artık annenler geldiği için de daha rahat olmalısın.. şimdi tadını çıkarma zamanı senin içinSelam kizlar ben dun saat aksam 22:00’de oglumu normal yolla dogurdum.36+4’te 2200 gram dogdu kuveze girmedi.Onun kalple ilgili tetkikleri ve benim gebelik zehirlenmesi durumumun dogumdan sonra 5 gun daha surebilecegi ihtimalimden oturu daha hastanede olacagiz.darisi sizlrin basina.
Ben kendim de 8 aylık doğmuşum hemde annem evde doğurmuş beniBende koronaya ya da covid aşısına bağlıyorum bu durumu
İnşallah denk gelir sizde olursunuz ameliyat. Ben habire eşimi dürtüyorum yan dön diye uyku kalitemi horlama ve tuvalet ihtiyacı mahvediyor. Bahsettiğim su kireçli değil ondan herhangi beyaz toz gibi birşey olmadı. Ama Balıkesir'in suyu çok kireçli direk çeşmeden koysak öyle olur sanırım.Ben de git doktora ameliyat olman gerekiyorsa ol diyorum bebek doğsun sonra diyor. Bakalım ne yapacağız. Böyle gitmez.
Ya içme suyu koyacak gibi değil. Biz geçen sene çeşme suyu koyduk bütün ev bembeyaz toz gibi bişey oldu kafayı yiyecektir. Bu sene kaynatıp koymayı düşünüyorum. Sizin öyle beyaz toz olmuyor mu
Ben de yurtdışındayım.. nıpt testi zorunlu ve sigorta karşılıyor. Boğmaca tetanoz çocuk felci aşısı anneye zorunlu bebek anne karnında bağışıklık kazansın diye, babaya da isteğe bağlı yapılıyor. İkisini de sigorta karşılıyor. Hatta bebeğin kendi aşısı yapılana kadar görecek yakın temasta olacak aile büyüklerine de öneriliyor. 5. Haftadan beri şeker takibi yapılıyor ve insülin kullanıyorum. Endokrin, diyetisyen kontrolleri de olur diğer kontrollere ek olarak. 3 detaylı ultrason, ayda bir kendi doktorumda kontrol ile başladı.. ebe randevum bir kere oldu onda da süreci anlattı öncesi, doğum anı ve sonrası yapılacaklarla ilgili bilgi verdi ve dosyamı oluşturdu. 28. haftada insülin nedeniyle kontrollerim sıklaştı.. her hafta Nts ve perinatolog takibi ile devam ediyor. Kendi doktorumda kontrollerim 23 kasımdan sonra sıklaşacak ama zaten 8-9 aralıkta doğum olacak..Bende Hollandadayim ve 13. Haftada NIPT testi yaptirdim, 22. Haftada bogmaca, tetanoz asimida oldum. Bunlar istege bagli NIPT tercih edilmiyor fiyatindan dolayi asiyida herkes yaptirmiyor ama ben bebegim tek doz asi olsun diye kendim asi olmayi tercih ettim.
Kontrollere gelince 6-7. Haftada kontrol var sonrasinda 10-11. Hafta ebenin yaninda oluyor. 13. Ve 20. Hafta hastanede detayli ultrason oluyor. 20. Haftadan sonra kontrol cok az ama korktugun suphelendigin bir sey oldumu ebeyi arayip gidebiliyorsun. Riski olanlar surekli hastanede kontrol altinda okuyor.
24. Haftada kan veriliyor seker cikma riski olanlara bakiliyor. Bende ilk verdigimde yuksek cikti daha sonra 3defa dusuk cikti o yuzden seker yuklemesi yapilmadi bence cok yuksek cikanlarda yapiliyor yukleme yada hastaneden hastaneye degisiyor olabilir.
Ayy valla ya zaten uyuyamıyorum bazen gırtlaklayasım geliyorİnşallah denk gelir sizde olursunuz ameliyat. Ben habire eşimi dürtüyorum yan dön diye uyku kalitemi horlama ve tuvalet ihtiyacı mahvediyor. Bahsettiğim su kireçli değil ondan herhangi beyaz toz gibi birşey olmadı. Ama Balıkesir'in suyu çok kireçli direk çeşmeden koysak öyle olur sanırım.
Bende de bazı günler dediğin gibi oluyor.hatta bugün kıpırdadı mı diye emin olamayıp hemen sola yatıyorum 2 tık tık vuruyor rahatlıyorum.ama bazen de durmuyor yerinde.hergün aynı olmuyorKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Evet bazı günler canım o acıtıyor ama bazı günler artık hissetmiyorum hemen uzanıyorum o ara hafif hareket hissedince stres yapmıyorum. Doktorlar da hergun aynı olmaz diyorlar zatenKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Benim de aynı canım bazen sert oluyor göbeğim dışardan bakınca bile hareketli ama bazen olmuyor hemen çikolata falan yiyorum sol yatıyorum bazen de dediğin gibi hafif hafif yer değiştirme gibi kıpırdanma gibi bi hareket oluyorKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Benim de öyle canım eskis gibi sert ve canlı değil . Ama NST de hep iyi çıkıyor şükürKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Bence kulağa çok hoş geliyorKızlar isim konusu bizde hala netleşmedi.bu ara parla ismi dikkatimi çekiyor.sizce nasıl?anlamları da çok hoşuma gitti
Ben de dün ve bugün çok yoruldum ,oğlum ateşli idi hastane iğne serum derken, sonra bebeğin hareketlerini hiç hissetmedigimi farkettim önceki günlere göre, uzandım biraz dinlendim hafiften geldi hareketler daha çok ittirme tarzındaKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Sizde cok farkliymis. Maalesef NIPT testi onumuzdeki sene karsilanmaya baslicak. Asi karsilaniyor ama mecburi degil istege bagli. Bizim burdada riskli gebeliklerde hastanede surekli takip ediliyor diger turlu cok az oluyor kontroller maalesefBen de yurtdışındayım.. nıpt testi zorunlu ve sigorta karşılıyor. Boğmaca tetanoz çocuk felci aşısı anneye zorunlu bebek anne karnında bağışıklık kazansın diye, babaya da isteğe bağlı yapılıyor. İkisini de sigorta karşılıyor. Hatta bebeğin kendi aşısı yapılana kadar görecek yakın temasta olacak aile büyüklerine de öneriliyor. 5. Haftadan beri şeker takibi yapılıyor ve insülin kullanıyorum. Endokrin, diyetisyen kontrolleri de olur diğer kontrollere ek olarak. 3 detaylı ultrason, ayda bir kendi doktorumda kontrol ile başladı.. ebe randevum bir kere oldu onda da süreci anlattı öncesi, doğum anı ve sonrası yapılacaklarla ilgili bilgi verdi ve dosyamı oluşturdu. 28. haftada insülin nedeniyle kontrollerim sıklaştı.. her hafta Nts ve perinatolog takibi ile devam ediyor. Kendi doktorumda kontrollerim 23 kasımdan sonra sıklaşacak ama zaten 8-9 aralıkta doğum olacak..
Canım ger gün aynı değil dün karnımı deldi bugün minik minik ama suyu azalınca da sanki hareketleri azalıyor onu farkediyorum mesela bu hafta daha hızlıysa doktor suyu artmış diyorKızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?