2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Oyy bir bebiş daha

İyi akşamlar herkese. Bebişini doğuran herkesin sağlıkla kucağına almasını, doğurmamış olanlara da kolay ve güzel bir doğum yaşamasını dilerim. Benim de iki gündür belime dalga dalga bir ağrı vuruyor. Karnımda toplanma olmuyor o sıra, ya da oluyorsa da ben anlamıyorum pek. Yalancı sancı herhalde belime vuran da bir garip ağrı yani. Çok aktif bir hamilelik geçiriyorum belki ondandır diyeceğim ama daha önce yaşadığım bel ağrılarına benzemiyor. Günde 1 kere oluyor allahtan. Bu arada bebeğimin kapı süsünü kendim yapmak istedim emsalleri çok pahalıydı çünkü. Hala almayan varsa fikir olsun diye paylaşayım sizinle de. Benim çok içime sindi. Yarın da hastane çantasını hazırlarım artık izne çıktım nasılsa

Bende koronaya ya da covid aşısına bağlıyorum bu durumu

Tebrikler canım. Bütün kontrolleri sağlıkla tamamlayıp, kucağında oğlunla evinize dönmenizi dilerim. Artık annenler geldiği için de daha rahat olmalısın.. şimdi tadını çıkarma zamanı senin için

İnşallah denk gelir sizde olursunuz ameliyat. Ben habire eşimi dürtüyorum yan dön diye uyku kalitemi horlama ve tuvalet ihtiyacı mahvediyor. Bahsettiğim su kireçli değil ondan herhangi beyaz toz gibi birşey olmadı. Ama Balıkesir'in suyu çok kireçli direk çeşmeden koysak öyle olur sanırım.

Ben de yurtdışındayım.. nıpt testi zorunlu ve sigorta karşılıyor. Boğmaca tetanoz çocuk felci aşısı anneye zorunlu bebek anne karnında bağışıklık kazansın diye, babaya da isteğe bağlı yapılıyor. İkisini de sigorta karşılıyor. Hatta bebeğin kendi aşısı yapılana kadar görecek yakın temasta olacak aile büyüklerine de öneriliyor. 5. Haftadan beri şeker takibi yapılıyor ve insülin kullanıyorum. Endokrin, diyetisyen kontrolleri de olur diğer kontrollere ek olarak. 3 detaylı ultrason, ayda bir kendi doktorumda kontrol ile başladı.. ebe randevum bir kere oldu onda da süreci anlattı öncesi, doğum anı ve sonrası yapılacaklarla ilgili bilgi verdi ve dosyamı oluşturdu. 28. haftada insülin nedeniyle kontrollerim sıklaştı.. her hafta Nts ve perinatolog takibi ile devam ediyor. Kendi doktorumda kontrollerim 23 kasımdan sonra sıklaşacak ama zaten 8-9 aralıkta doğum olacak..

Ayy valla ya zaten uyuyamıyorum bazen gırtlaklayasım geliyor

Kızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Bende de bazı günler dediğin gibi oluyor.hatta bugün kıpırdadı mı diye emin olamayıp hemen sola yatıyorum 2 tık tık vuruyor rahatlıyorum.ama bazen de durmuyor yerinde.hergün aynı olmuyor

Kızlar bir şey dicem, benim bebek hareket ediyor evet, ama yavaş ediyor. Ne bileyim mesela karnıma sert sert vurmuyor ama hareket var. Bu durum normal mi?
Evet bazı günler canım o acıtıyor ama bazı günler artık hissetmiyorum hemen uzanıyorum o ara hafif hareket hissedince stres yapmıyorum. Doktorlar da hergun aynı olmaz diyorlar zaten

Benim de aynı canım bazen sert oluyor göbeğim dışardan bakınca bile hareketli ama bazen olmuyor hemen çikolata falan yiyorum sol yatıyorum bazen de dediğin gibi hafif hafif yer değiştirme gibi kıpırdanma gibi bi hareket oluyor

Ben de dün ve bugün çok yoruldum ,oğlum ateşli idi hastane iğne serum derken, sonra bebeğin hareketlerini hiç hissetmedigimi farkettim önceki günlere göre, uzandım biraz dinlendim hafiften geldi hareketler daha çok ittirme tarzında

Sizde cok farkliymis. Maalesef NIPT testi onumuzdeki sene karsilanmaya baslicak. Asi karsilaniyor ama mecburi degil istege bagli. Bizim burdada riskli gebeliklerde hastanede surekli takip ediliyor diger turlu cok az oluyor kontroller maalesef

Canım ger gün aynı değil dün karnımı deldi bugün minik minik ama suyu azalınca da sanki hareketleri azalıyor onu farkediyorum mesela bu hafta daha hızlıysa doktor suyu artmış diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…