2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Normal adet dongume göre bat 5 Kasım daha 3 gün var ya kanamam olursa dün biraz lekelendim napsam bilemedim canım ama çok teşekkürler içimi rahatlattin🙏😍
Canım lekenmen olursa doktora çık ama olmadı düşük önleyici iğneler var onları verirler onu riske atma yerleşme kanamasıda olabilir tabi kırmızı olursa yada miktarı fazla olursa sıkıntı olur

Hanımlar merhabalar.👋🏻 Birşey danışacaktım size. Çok moralim bozuk. Hamile olduğumu öğrenmeden önce mide bulantıları, baş dönmesi ve kahverenginde lekelenmelerim başlamıştı. Yerleşme kanamasıdır diye hamilelikten şüphe ettim. Test yaptım pozitif çıktı. Ama ara ara lekelenmelerim beni korkutuyordu. İlk doğum yaptığım doktorum ile görüştüm. Düşük tehlikesi, düşük veya dış gebelik olabileceğini söyledi. Beta hcg yaptırmamı söyledi ilk değerim 146 çıktı. Gayet iyi dedi yalnız lekelenmelerin beni şüpheye düşürüyor dedi. Tekrar testi tekrarlamamı söyledi. 48 saat yapılması gereken testi 45 saat sonra 222 ye çıkmış. Doktorum çok sınırda bir artış dış gebelik olabilir dedi. Tekrar testi tekrarlamamı söyledi. Dış gebelik aranızda yaşayanınız varmı? Nasıl bir süreç beni bekliyor😔 veya sonradan değerleri artan varmı? 😔😔

Hanımlar merhabalar.👋🏻 Birşey danışacaktım size. Çok moralim bozuk. Hamile olduğumu öğrenmeden önce mide bulantıları, baş dönmesi ve kahverenginde lekelenmelerim başlamıştı. Yerleşme kanamasıdır diye hamilelikten şüphe ettim. Test yaptım pozitif çıktı. Ama ara ara lekelenmelerim beni korkutuyordu. İlk doğum yaptığım doktorum ile görüştüm. Düşük tehlikesi, düşük veya dış gebelik olabileceğini söyledi. Beta hcg yaptırmamı söyledi ilk değerim 146 çıktı. Gayet iyi dedi yalnız lekelenmelerin beni şüpheye düşürüyor dedi. Tekrar testi tekrarlamamı söyledi. 48 saat yapılması gereken testi 45 saat sonra 222 ye çıkmış. Doktorum çok sınırda bir artış dış gebelik olabilir dedi. Tekrar testi tekrarlamamı söyledi. Dış gebelik aranızda yaşayanınız varmı? Nasıl bir süreç beni bekliyor😔 veya sonradan değerleri artan varmı? 😔😔
Dış gebelik hakkında çok bilgim yok ama dış gebelikde değer anormal artış gösteriyo diye biliyorum mesela 146 ya 2 gün sonra 1000 falan gibi biliyorum hiç düşük artış gösterdiğini duymamıştım 🙄

Canım lekenmen olursa doktora çık ama olmadı düşük önleyici iğneler var onları verirler onu riske atma yerleşme kanamasıda olabilir tabi kırmızı olursa yada miktarı fazla olursa sıkıntı olur
Anladım canım Allah razı olsun bebislerimiz bize tutunsun inşallah sımsıkı 🙏

Canım inşallah sağlıklı bir gebeliktir. Doktorun dediği gibi artış takibi yap. İnşallah sorunsuz ilerler. Benim bu konuda pek bir bilgim yok.

Sağlıkla gelsin inşallah. Belirtiler çoğumuz da aynı. Bulantı olmadı daha ama benim kızımda 7. Haftada başlamıştı o yüzden korkuyorum.
Şükür bugün hiç bir rahatsızlığım bulantım olmadı hatta uyandıktan sonra uzun zaman sonra ilk kez kahve içmek istedim. Umarım hepimizin bebekleri en güzel en rahat hamileliği yaşatır bizlere🥰

Ben dış gebeliği dibine kadar her safhasını yaşadım arkadaşım. Doktorun ne kadar da çabuk karar vermiş öyle extra kan tahlilleri ve usg bile görmeden...
Herkeste farklı seyredebilir tabi ki ben kendiminkini yazayım.
Hamile olmadığımı düşübdüğüm bir zamandı. Bir gece çok şiddetli karın ağrısıyla uyandım. Doktora gitmedim.sabahh oldu hafif lekelenmem olmuştu. Bi kliniğe gittim dojtorun teki rahimde çok büyük myom var ameliyat deyince soluğu devlet hastanesinde aldım. Doktor baktı evet ameliyat gerekebilir ama önce bi kanlarına bakalım dedi. Kan verdiö çıktım. Sonuçlar çıkmış mı diye bi girdim siteye ne göreyim adam bhcg istemiş birde ve sonuç 1100 şok oldum. Çünkü adetim biteli henüz 1 hafta olmuştu... Koşa koşa gittim doktorun yanına. Hamilesin 2 gün sonra tekrar gelip kan ver dedi. 2 şer gün arayla değerim 6400e geldi ama kese yok ortada ce benim lekelenmelerim var. Eğt arş hast srvk etti.. Gttim önce kan baktılar. Sonra usg. Sonra tekrar uzm gelip usg.. Ve dedi ki yatış veriyorum. Dış gebelik bebek tüpünde ve değerin çok yüksek... 24 gün hastanede yattım. Bhcg 8000e kadar çıktı. 2 tane iğne oldum işe yaramadı ve 1 ayın sonunda ameliyat oldum

X