2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
İyi aksamlar hanimlar. Anne sutunden yogurt ve lor yapmayi denedim ama hicbirini tutturamadim. Normalde yogurt ve peynir yapmayi bilirim ama sanirim bu sutun çeşidi ile ilgili bir durum

Günaydın kayinvalidem bende kuzum bebemi takipten bakamıyorum ne bulsa yedirmeye kalkıyor
Benim eşim öyleydi. Yemekleri geçtim, bisküvi arası çokokrem bile yedirmeye çalıştı Ben yapma etme dedikçe bir şey olmaz, tadına alışsın, canı istiyor vs diyerek yedirdi. Son doktor kontrolümüzde dr ile ek gıdayı konuşurken dr;bebekler tat tuz bilmez, şekerli tuzlu yasak dedi. O günden beri yedirmiyor. İlla bir uzmandan duymaları gerek bu aralar biz yerken oğlum bize bakarsa, uzanırsa falan oğlum sana yasak bunlar, sen brokoli çorbanı iç diyor benden daha çok dikkat eder hale geldi. Yemeğinin içine ne kattım onları soruyor, şunu ver şunu verme diyor

İyi aksamlar hanimlar. Anne sutunden yogurt ve lor yapmayi denedim ama hicbirini tutturamadim. Normalde yogurt ve peynir yapmayi bilirim ama sanirim bu sutun çeşidi ile ilgili bir durum
Anne sütünden yapılan yoğurt zaten sulu olurmuş canım. Hiç denemedim ben ama öyle duydum. Hem de belli bi sicakliga getirildigi için içindeki faydalı mineraller yok olurmuş. Yani anne sütünü direkt sut formunda vermek daha doğru. Loru nasıl yaptin

Evet dedigin gibi icindeki mineraller yok olmasin diye kaynatmadim sicak suyun icine koydum oyle ılıttım.6 saat kadar mayalandi ama tutmadi belki dolaba koyarsam hafif katilasir dedim ama iyice yagi suyu birbirinden ayrilmis haldeydi icime sinmedi döktüm. Belki de kaynatmak gerekiyordu ama o zaman da yarari pek kalmiyor. Loru da limon suyu ve organik elma sirkesi ile denedim. Kaynama noktasina gelmeden bunlari ekledim kac dk karistirdim hicbir kesilme olmadi sonra suyu uça uça muhallebi gibi oldu tadina baktim limonlu muhallebi gibiydi

Olsun en azından denemişsin ben de ilk cocukta çok özenirdim ama ikinci olunca değişik şeyler yapmaya fırsat bulamıyorum. Ama fazla sütun varsa gece yatmadan sağıp verebilirsin hem bebek daha uzun süre uyur hem de süt üretimin daha da artar

Benim de ilk çocuğum diye ugrastim bu kadar herhalde ama hayal kirikligi oldu

İyi akşamlar kızlar. Kızımı 8-8.30 gibi yatırıyorum 23-23.30 arası uyku öğünü veriyorum gece 3 gibi falan uyanır emerdi 7 civarı da uyanırdı. Birkaç gecedir yine 3 gibi uyanıyor ama bir türlü emmiyor. Meme verince emmeden uyuyakalıyor. Bense emsin istiyorum ama yok hafiften uyandırmaya çalışıyorum ama işe yaramıyor geri yatağa koyuyorum 7ye kadar beslenmeden uyuyor öyle. Emmediği için sütüm azalır o da kilo alamaz endişesi içindeyim. 6 aydan sonra normal mi bu durum yoksa emmekten vaz mı geçecek çok korkuyorum. Sabah 7 gibi uyanınca da iştahı pek olmuyor ancak öğleden sonra ve akşam normal emiyor.
Bu arada ek gıda olarak gün içinde 2-3 öğün 1-2 tatlı kaşığı kadar sebze meyve pürelerinden veriyorum ama bunların emmeyecek kadar karnını çok doyuracağını sanmıyorum

6 aylık kızım salı gününden beri hasta ateşi atlattık simdide de kusmaya çalışıyo biraz balgam çıkardı ama tamamen değil hastaneye götürmek istemiyorum kan yada serum taktırmak çok yabanciliyo evde nasıl çıkar bu balgam serum fizyolojik kullaniyorum emmiyoda dilide atesten sonra yara oldu sürekli dili dışarda önerisi olan var mi
Kan alıyorlar mi serum mu ilaç mi veriyolar

Buhar verin. O şekilde atar belki ama doktora götürmenizi tavsiye ederim.

Kızlar mutlu pazarlar yaa aranızda hala parmağını emen bebis varmi bizimkisi hala emiyor yaa napacagim sanki parmağını emdikcede beni emmek istemiyor sanki aranızda bu sıkıntıyı yaşayan varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…