Evet okumuştumBen sağlık ocagininkini kullanıyorum kilosunun 1 altı damlatiyorum mandalina suyuyla veriyorum okuduysan daha önce
Ben salufer kullanıormKızlar gelir gelmez sizi sorularima bogabilir miyim?
Demir damlasi ocean microfer kullanan var mi? Doktorumuz sidefer ônermisti ama bana ocean daha iyi dediler onu aldim arkadasim 0,5ml kullaniyormus bebegi 5 aylik.0,5ml 10damlaya denk geliyor. Genelde kg kadar damla verin dendigi icin bana fazla geldi
Neyse hadi paçayı yırttınNeyseki çocuğun okul yaşı gelmeden katildim araniza
Mandalina suyu kabız olmasını engelliyor ve emilimini kolaylaştırıyor zaten düzenli vermiyorum artık bende ek gıda baslasin pekmez vercemEvet okumuştum
Saglik ocagi ferrum vermisti onu ictigi gun cok agladi kaka yapamadi ondan oceana gectim
Hadi bakalım hakkında hayırlısı olsun canımEvet temmuza kadar olmazsa dondurulmuslarim var yine tüp bebek yaptıracam şükür benimde esiminde sorun yok sadece miyom oluşup büyüyor oda bebek gelişimine engel diye tüp bebek yapalım dedi dr nisandan sonra olsun istiyorum buarada korunmuyorum nasip herşey
O listede neler vardı bizlede paylasirmisiniz5 sene önce ilk bebeğimi ek gıdaya geçirdiğimde 180 gün kuralı kanun gibiydi, erken ek gıda veren annelere cahil gözüyle bakılırdı. Bende 6 ay bitince blw ile başladım ve hiç sorun yaşamadım, maşallah diyeyim herşeyi yer oğlum. Bu dönemde ise neredeyse tüm doktorlar 4,5-5 ay arası eK gıdayı öneriyor. Doktoruma eskiden böyleydi şimdi ne değişti diye sordum. Son 20 yıla dönük bir çalışma yapılmış. 4-6 ay arası ek gıdaya geçen bebeklerde ileriki dönemlerde alerji gelişme olasılığı 6 aydan sonra ek gıdaya geçen bebeklere göre çok düşüK bulunmuş. O yüzden artık 180 günü tamamlayın diyen doktor sayısı da azaldı hatta ben çevremde hiç duymadım. Benim bebeğim alerjik olduğu için götürdüğüm alerji doktoru da (ki alanında en başarılı profesörlerden biri) çok yoğun bir eK gıda programı yazdı. Fazla değil mi hocam dedim 6 ay dolana kadar ne kadar çok şey tadarsa o kadar iyi dedi. Bu söylediklerim asla tavsiye değil tabii ki herkes doktoruyla konuşup ek gıdaya geçiyor sonuçta ben sadece bu bakış açısının son 5 senede ne kadar değiştiğini söylemek istedim. Bana kalsa bende 6 ay dolup dik oturunca eline verip keşfederek ek gıdaya geçirmeyi tercih ederdim.
Cnm sanırım artk düşünmüyorm..Hadi bakalım hakkında hayırlısı olsun canımBiz de Mayıs Haziran gibi düşünüyoruz.
KızBal0ncuk sen ne zaman düşünüyorsun
Hayırdır gözğn mü korktu canımCnm sanırım artk düşünmüyorm..
Aşırı bebek seviorm hatta ikiz istiodum ama artk istemiorm
Bazen eşime diyorum çocuk sahibi olmayı istemek delilik, çok ciddi sorumluluk diye ama yine ne istiyoruzCnm sanırım artk düşünmüyorm..
Aşırı bebek seviorm hatta ikiz istiodum ama artk istemiorm
Hayırdır gözğn mü korktu canım
Bazen eşime diyorum çocuk sahibi olmayı istemek delilik, çok ciddi sorumluluk diye ama yine ne istiyoruz
ben mayaladıktan sonra battaniyeye sararımKızlar ya yoğurtlar sanki olmadı acaba mayayla fırında yapılmıyormu herzaman yaparım yoğurtla tutar sıvı hala
Gülme kız anam dedi paket maya da neymiş diye diline düştüm ya zaten yaptım şişelere koydum fırını ısıtip içine aldım ustunude örttüm gece dolaba aldım bildin ayran gibi yaaa anam beni oycak biber gibiben mayaladıktan sonra battaniyeye sararım
kalıp gibi olur
bekle cnm biraz daha belki erkendir
yan yana olsak sana mayamdan verirdimGülme kız anam dedi paket maya da neymiş diye diline düştüm ya zaten yaptım şişelere koydum fırını ısıtip içine aldım ustunude örttüm gece dolaba aldım bildin ayran gibi yaaa anam beni oycak biber gibi
Ben yogurt mayasiyla yapiyorum ama bende arzum bebbe yogurt makinesi var. 2012de 50tlye almistim simdi fiyatina baktim 700tl diyorGülme kız anam dedi paket maya da neymiş diye diline düştüm ya zaten yaptım şişelere koydum fırını ısıtip içine aldım ustunude örttüm gece dolaba aldım bildin ayran gibi yaaa anam beni oycak biber gibi
Yok yok tovbe anam babam usulü bundan sonra sarcam sarmalicam 1 litre sut sisede yapıyorum kuzum bikac sise ya tövbe maya buldum komşumdan ekşi görünceme sorayim birde yoksa marketten yoğurt alcam mecburBen yogurt mayasiyla yapiyorum ama bende arzum bebbe yogurt makinesi var. 2012de 50tlye almistim simdi fiyatina baktim 700tl diyor
Bir kere firinda yaptim onda tutmadi dedigin gibi
Evde kalorifer petekleri varsa onlarin üstünde de iyi oluyor
Ekşi yoğurttan maya yaparken, 1 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı şeker koyup karıştırıp maya olarak kullanıyorum canımYok yok tovbe anam babam usulü bundan sonra sarcam sarmalicam 1 litre sut sisede yapıyorum kuzum bikac sise ya tövbe maya buldum komşumdan ekşi görünceme sorayim birde yoksa marketten yoğurt alcam mecbur
Balim kıza yapcam ya deneme yapıp mayasını hep yaptimdan ayircam o yüzden titizleniyorum nolcam ben böyle ya herşeyi inceliyorum çok pinpirikliyimEkşi yoğurttan maya yaparken, 1 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı şeker koyup karıştırıp maya olarak kullanıyorum canım
Ay ben de anam babam usulü her şeyBalim kıza yapcam ya deneme yapıp mayasını hep yaptimdan ayircam o yüzden titizleniyorum nolcam ben böyle ya herşeyi inceliyorum çok pinpirikliyim