2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Farklı aylarda yapılabiliyormuş menenjit aşıları ve ayına göre doz sayısı değişiyormuş canım mesela nimenrix 12 ay sonrasında yapılırsa tek doz yeterliymiş sanırım. Doktorların aşı takvimleri farklı olabiliyor özel aşılarda. Şifa olsun yavrularımıza şimdiden 9-10 aşı oldular

Evet ya ne zaman sıklığı azalacak ki aşıların böyle her ay olmayacaklar heralde 4.ayda kaç aşı yapılıyor bilen var mı ? +1 de rota ikinci doz olacak çünkü aynı anda 2-3 aşı ağır geliyor bebislere. Bir de bizimki haftaya sünnet olacak sünnetten bir hafta sonra kontrol ve aşılar var inşallah kendini toparlamis olur.

Benimki bütün elini ağzına sokmaya çalışıyor imkanı olsa yumruğunu sokacak denemisligi var parmak ayırt etmiyor
Basta bizimkide öyleydi ama azdı şimdi başparmak öyle uzun emiyorki morariyor sürekli parmak ağzında az biraz ara versin diyorum gece mesala cuk cuk emiyor sesine uyanıyorum

Ayyy damağıda şişmiş zaten çok heyecanlı yaaaa

Biberonun ucunu tatlı yap hafif alır o zaman

4.ay’ı tamamladık biz, bu ay sadece karma aşı ile Kpa (pnomokok) aşısı 2.dozları yapıldı. 5. Ayda rota 2. Doz var sadece bizim, devlet aşısı yok ama 6. Ay 4 adet aşı var.
6.aydan sonra 12. Aya kadar devlet aşısı yokmuş. Zaten diş mevzularıyla uğraşıcaz heralde o aralar..

4te söylediğin iki aşı artı rotanın ikinci dozu var bizim de o zaman. 5te menenjitlerin ikinci dozu.

Canım parmak emmesi kendini keşfetmesiyle alakalı.hepimizin bebeleri şu haftalarda aynı zaten hangi parmağı denk gelirse onu emiyolar benimki emziğini emen bi bebek ama bazen emzik ağzından düşünce parmaklarına geçiyor

Ben canim gebelikte dokulmedi bir tane bile simdi banyo yaparken kendimi tovbe hasta hissediyorum elime avuç avuç gelince
Benimde çok dokuluyor hayatımda sadece hamilelik döneminde dökülmedi saçım sonrasında hep döküldü alisigim ben

Ayy kızlar hepinizin yorumlarını okudumda.. Demekki hepimizin ortak sorunu bu saç dökülmesi..
Gebelikte o kdar rahattki.. Saçlar gürleşti uzadı bir tel dökülmedi bendede..
Ama doğumdan snra 3. Aya girdik yavaş yavaş başladı.. Dedimki heralde gebeliktemi bakımsızlkktan, bakıyım kestiriyim vs..
Ykk anacım yk alakask yk.. Günden güne dökülme oranı artıyor ama vitamin değerleride iyi.. Demek ki bu süreci yaşayacaz

Allah Allah ya.. Ben menenjit aşısının çeşidi olduğunu duydum ama böyle yapılması gerektiğini bilmiyordum...
Bir dahaki gidişimize doktorumuza sorayım.. Nasılsa illa belli ayda yaptırma süresi vardır kaçırmayız die umuorum..
Valla herşey onların sağlığı için..
Hiii kel kalanmı varmş..
Kız ben kilonu veremiorm die depresyona girdim, bide saçlarm giderse kendimi köprüden atacam

Gerçekten doktorlarn aşı takvimi farklı demek.. Mesela biz rota 2yi bu ay yaptırdık
Sağlık ocağı 4. Ay dedi doktor 3. Ay
Bunu daha doktora sormadan mutlaka sağlık ocağı size öyle demiştir ama hayr ben öyle öneriyorum dedi ve menenjit 1 ile birlikte rota 2 yide yaptırdı
4. Ayda 2 devlet aşısı oluyormuş cnm..
Bebeler aşıkolik olacaklar, aşılar bittiğinde aşııııııı aşııııı istiormmmm aşımı getirinnnnnn demesinlerde

Abuuuuu.... Aşılardan snra huysuzluk vs hepsi çekiliyor alto tarafı 1gn diosun ama
Diş mevzuları cok fenaymış ya

Halalles marka şampuanları çok öneriyorlar ama bilemiyorum işe yarar mı denemeye değer mi
Muhendisinoglu öneriyordu dimi ben de gördüm halalles şampuanları ama reklam gibi geldi bana sürekli paylaşıyor çünkü
Nedense bende ilk gördüğümde acaba dedm ama şöyle bakınca banada reklam gibi geldi

Aynen canım maalesef yolunmuş tavuk gibiydim yine öyle olucam sanırım tekrar çıkıyo ama toparlıyosun

Atma kız kendini Normalmiş sonra eski haline geliyormuş

Bizim doktoe rotayı 2.ayda yaptırdı menenjitleri 3.ayda canım. Her doktor farklı ilerliyor demek ki

Ahaha aynı benim hayalim buu . Baş parmak emsin izin vercem ama baş parmağını emerken gözünü yüzünü çiziyor diğer parmaklarıyla her yeri kan revan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…