Sağol canımNuk un biberonunu aldım arkadaşım tavsiye etmişti. Yenidogandan beri ara ara kullanıyorum alıştı da bir sorun yaşamayız inşallah ise dönünce
Asam oldu anamm ne günaydını 4 aylık bebeği olana Bu saatte gunaydin dermiGünaydın
Yarın gidicem canım kontrole.Benim duzene girdi gibi canim ilk zaman 7 gune bir oldum cok korkmuştum sıkıntı oldu diye doktor bununbeklenen bir durum oldugunu cok cok asiri kanama yoksa korkulacak bisey olmadigi belirtti eger icin rahat etmicekse gel kontrol edelim dedi
Benim evde tatlı ya da hamur işi yapmaya vaktim olmuyor sürekli de adet olunca kilolar gidiyor vallaBende ikinci adetimi oldum bari azda kilo versem ama mümkün mu değil tabi tatlılar hamur isleri mahvediyor
İlk zamanlar uyandiriyordum canım ama uykusunun arasında zorla memeyi vermeye çalışıyordum iki emip bırakıyordu sonra açıksa uyanır zaten dedim bıraktım. Artık kendi uyanırsa emziriyorum sadece bir kere kalkıyor o da. Bazen 10-11 saat uyuduğu da oluyor ama gündüz çok sık emziriyorum demek ki yetiyor diye düşünüyorum kilo alımı da iyi önemli olan o zaten.Uyandirmiyorsun değil mi emzirmek için. Benim kızım da geceleri pek kalkmıyor emmek için. Gazı kakasi varsa kalkıyor. Gecen gün 10 saat uyudu uyanmadan . Sonradan kafama takıldı uyandirsamiydim diye
En çok süt ve kakao ya dikkat et canım. Yumurta da olabilir .
Evet ya benim de sonradan aklıma geldiHimmm suçluyu bulduk Nutellakakao çok alerjen bir besinmis canım aman dikkat
Ben de ilk başlarda uyandırmaya çalışıyordum ama uykusunun arasında ememiyordu uyuyakaliyordu sonradan vazgeçtim kendi isterse kalkıyor. Kilo alımı iyiyse bence uyandırmaya uğraşma büyüdüler artık aç olsa uyanır zaten gündüz yeterince süt alıyor demek ki diye düşünüyorum benYaaa ben dayanamıyorum gece 3-4 gibi alıyorum kucağıma emziriyorum. Tekrar yerine bırakıyorum uyuyor. Bazen hiç emmiyor, çaresiz yerine bırakıyorum. Bir iki kez ben de uyuyakalmışım, 6-7 saat yavrum aç kaldı , vicdan yaptım. Saat kuruyorum eşim bana çocuk aç olsa uyanır diyor ama işte ne bileyim aç kalması üzüyor beni
Maşallah ya bebisin yanaklar sarkıyor benim oğlum da öyle ısırmamak için zor duruyorumBenim kızla oğlan
Sutunle alakası yoktur canım bebekten bebeğe değişiyor uyku durumu. Benimki de 10-11 saat uyanmiyor bazen ben de sadece emziriyorum.Sadece emziriyor musun canim? Benim oglum 2-3 saate bir uyaniyor emmek icin max. 4 saat uyumuslugu var. Cok özeniyorum bebegi bu kadar uzun uyuyanlarasütüm doyurucu değil mi acaba diye düsünüyorum.
Yaaaaa seaaaaaBenim kızla oğlan
Bi bizim bebe uyumuo heraldeAsam oldu anamm ne günaydını 4 aylık bebeği olana Bu saatte gunaydin dermiçok ayıp cokk
See baby var hemde 3 tane ama almıyor sanirim emzik.kismi kaba geliyor midesi bulanıyor birazda sertyaa
O zaman aventlerin biberonuna bak cnmSee baby var hemde 3 tane ama almıyor sanirim emzik.kismi kaba geliyor midesi bulanıyor birazda sertyaa
Öyle canım Allah razı olsun inşallah düzeleceğimBence kiloya takılma şimdilik sen iyiles o illa ki kilo alır canım dediğim gibi aç olsa ağlar sürekli zaten
Sağol canım evet bende hep sıcak suyla masaj yapıp sağıyorum aksamları özellikle eşim gelince bebeğe bakiyor. Sabahları bebek emiyor işte. İnsallah geçerGeçenlerde sarkmsaklk zeytintağının öksürüklü bebelere cok iyi geldiğini bir doktordan bizzat dinlemiştim hatta şaşırdım bir doktorun ağzndan bunu duyunca.. İşe yarıodur belki bilemedm :)
Hoşgeldin aramıza cnm
Cnm geçmiç olsun
O göğsüni her saat sağ
Hiç bekletme..
Sıcak suyla masaj yap sonra sağ
Çok tesekkur ederim canım ters tutuşa bir bakacağım yatarak verdim öyle aldı sonunda memeyi baya uğraştırdı ama çok şükür emiyor şimdi. Hemşire de doktorda güzel dedi en son ama son kontrolden beri aynı geliyor anlamadım inşallah her şey yolundadırCanım geçmiş olsun. Ben iki kere oldum mastit tek çözümü bebeğin o göğsü emip boşaltması.ters tutuşla emzir o memeyi daha iyi açılıyo kanallar. Bizimde kilosu 6400 cıktı bir buçuk ayda 600 gram gibi almış . Bana göre cok az ama genel kilosu iyi dedi hemşiremiz. Neden oyle oldu bu ay ben de anlamadim.
Ters pozisyona bakacağım canım çok sağol. Dün bebeğim emiyor dinleyerek çok güzel emdi hemde emmedigi mastitli memeyi. Çok şükürCanım mastitli memeyi ters pozisyonda emzirmeyi deneyebilirsin. Ben yara olan mememi 1 hafta hiç emzirmemiştim sadece sağmıştım ama çok düzenli değil. O memede süt baya azalmıştı bu süreçte. Sonradan o memeyi ters pozisyonda emzirdim, sağım yaptım ve sütüm tekrar çoğaldı. Dereotu yiyordum bol bol çok etkisini görmüştüm. Hiç stres yapma emzirdikçe çoğalacak sütün. Kilosuna takılma elbet artacak merak etme. Seni çok iyi anlıyorum çaresiz hissediyorsun ama inan ben de yaşadım aynı şeyleri, düzelecek. Sen farklı pozisyonları deneyerek emzirmeye çalış. Buzuki orhan-bebeğim emiyor müziğini de açabilirsin, sakinleştiriyor.
Maşallah sizeeBenim kızla oğlan
Çok geçmiş olsun canim dün bir yerde duydum lahanayı dolaba koyacakmsiin soğuk şekilde göğse koyup iç çamaşırı giyecekmişim o şişliği alır rahatlatirmis dene istersenÖyle canım Allah razı olsun inşallah düzeleceğim
Sağol canım evet bende hep sıcak suyla masaj yapıp sağıyorum aksamları özellikle eşim gelince bebeğe bakiyor. Sabahları bebek emiyor işte. İnsallah geçer
Çok tesekkur ederim canım ters tutuşa bir bakacağım yatarak verdim öyle aldı sonunda memeyi baya uğraştırdı ama çok şükür emiyor şimdi. Hemşire de doktorda güzel dedi en son ama son kontrolden beri aynı geliyor anlamadım inşallah her şey yolundadır
Ters pozisyona bakacağım canım çok sağol. Dün bebeğim emiyor dinleyerek çok güzel emdi hemde emmedigi mastitli memeyi. Çok şükürSütüm normale döndü sanırım ama ben pompayla sagarken sol göğsümden ip gibi iltihap aktı çok kötüydü acaba cocuk emerken de geliyor mu ki kafamı kurcalıyor
Teşekkür ederim canım yemek yapmaya bile vaktim olmuyor valla oğlum herşeyden çabuk sıkılıyor sürekli kucakta gezdir istiyor mutfaktaki süremiz en fazla mama yapana kadar sağlıklı beslenmek bir kenarda hiç beslenemiyorum desem yeri var kahvaltıyı zorla yapıyorum akşam da eşim gelince ne yapıp yiyebilirsem öyle olunca da tabi pilim çabuk tükeniyorCanım yemek yemediğin için de enerjin bitiyor . Bebeği kucağına alıp ekmek arası birşeyler hazırlayıp yesen bile kârdır. Ama tabi tavsiyem daha sağlıklı beslenmen çorba, sulu yemek, et, salata, kuruyemiş vs. Ben bu ara 3 ana 3 ara öğün besleniyorum, hepsinde de bebiş kucağımda. Tok olunca enerjim de sabrım da arttı . Tavsiye ederim canım dikkat et kendine
Aynen canım evde iki tane maviş erkek olduOo boncuk gözlü bir oğlun var demek
Bence de uyanır. Ya da uykuyu açlığa tercih ediyordur. Ne bileyim kararlarına saygı duymak lazım deyip ben ellesmeyecegim sanırımYaaa ben dayanamıyorum gece 3-4 gibi alıyorum kucağıma emziriyorum. Tekrar yerine bırakıyorum uyuyor. Bazen hiç emmiyor, çaresiz yerine bırakıyorum. Bir iki kez ben de uyuyakalmışım, 6-7 saat yavrum aç kaldı , vicdan yaptım. Saat kuruyorum eşim bana çocuk aç olsa uyanır diyor ama işte ne bileyim aç kalması üzüyor beni
Yaa herkesmi kaynanasıyla bozuk olur arkadaş yokmu iyi geçinenBenim kaynanama sorsak kesin öyle derde.. Sormuormoda sormadan yorum yapamaz kaparm kendini
Aramz bozukta
Maşallah canımKızlar 3. Ayı çok şükür bitirdik
Bebekler nasıllar bakalm?
Uyku düzeni azda olsa oldumu
Uyku aralıklarınız çoğaldımı
İnşallah kilolar ve boylar iyimi 3. Ay kontrolü..
Bu ay kontrole götürdim sağlık ocağına ama cumarteside doktora götürecem menenjit ve rotanın 2.sini yaptıracam
Ama aradan 24 gn snra 4. Ay aşıları var.. Onuda sormam lazm sorun olurmu die
Bizim kilomuz 6350 boyumuz 61 cm
Ayy yok ya ben hiç saygı duyamıyorum bu konulardaBence de uyanır. Ya da uykuyu açlığa tercih ediyordur. Ne bileyim kararlarına saygı duymak lazım deyip ben ellesmeyecegim sanırım
Ben daha önce uyanmadı diye bikaç kere uyandırdım hiç banamısın demedi valla ben memeyi verdim o ağzıyla itti.heralde sen benim uykuma saygı göstermedin bende senin memeni redderim gibi mesaj verdi banaAyy yok ya ben hiç saygı duyamıyorum bu konularda
Sadece emziriyorum gündüz dışarı çıkmam gerekirse bazen mama veriyorlar annemler o da çok nadiren . Kesinlikle bebekle alakalı . Uykuyu seviyorsa uyuyor. Benim büyük kızım hep memedeydi. Bütün gece emerdi en uzun uykusu 2 saat olurdu 4 yasinda hala uykuyla arasi yok hala gece uyanır. Komşum bebeğine gece uyanmasın sık diye mama da veriyor yine 1.5 saatte bir uyaniyormus. Ben çok çektim uykusuzluktan çok dua ettim çok şükür bu defa uyuyorSadece emziriyor musun canim? Benim oglum 2-3 saate bir uyaniyor emmek icin max. 4 saat uyumuslugu var. Cok özeniyorum bebegi bu kadar uzun uyuyanlarasütüm doyurucu değil mi acaba diye düsünüyorum.
Benim kayınvalidem çok iyi maşallahYaa herkesmi kaynanasıyla bozuk olur arkadaş yokmu iyi geçinen
Maşallah canımseni emmiyo hala dimi.kaç kilo doğmuştu minnoş
Akşam 9da bi yatar bizimki sabah 7ye kadar 2 yada 3 defa en fazla emmek için uyanır geri yatar 7den sonra 1 1.5 saat uyanık kalır sonrasında 1.5 2 saatte bir uyanır.şimdilik böyleyiz biz bakalım ilerleyen zamanda nasıl olucaz yaşayıp görücez.bizim birde ağzımızın suyu çok akıyo eli sürekli ağzında diş etleri kabarmış bi şekilde dişimiz gelecek onu bekliyoruz
Kilo alımı iyiyse 3 saatte 1 beslemeye gerek yok bence . Benim kızım aç olduğu için değil de gazı oldugu için uyanıyor . Uyanmisken emiyorMasallah nasil uyumus oyle Ben dayanamıyorum yaa gece 3 saat arayla kalkıp emziriyorum
Bende dayanamıyorum yaa alarmı kuruyorum art arda 3 kezsonra bazen erteleyom bir saat geçmiş oluyor nasıl vicdan yapıyorum nasill diyorum sen nasıl annesin nasıl uyuya kalırsın cocuk ac ama bizimkisi horul horul uyuyor masallah
Öyle canım benimki de. Kolu bacağı sarkıyor kucağıma aldığımdaBen daha önce uyanmadı diye bikaç kere uyandırdım hiç banamısın demedi valla ben memeyi verdim o ağzıyla itti.heralde sen benim uykuma saygı göstermedin bende senin memeni redderim gibi mesaj verdi banabende bir daha elleşmedim
Ben varımYaa herkesmi kaynanasıyla bozuk olur arkadaş yokmu iyi geçinen
Maşallah canımseni emmiyo hala dimi.kaç kilo doğmuştu minnoş
Akşam 9da bi yatar bizimki sabah 7ye kadar 2 yada 3 defa en fazla emmek için uyanır geri yatar 7den sonra 1 1.5 saat uyanık kalır sonrasında 1.5 2 saatte bir uyanır.şimdilik böyleyiz biz bakalım ilerleyen zamanda nasıl olucaz yaşayıp görücez.bizim birde ağzımızın suyu çok akıyo eli sürekli ağzında diş etleri kabarmış bi şekilde dişimiz gelecek onu bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?