• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar merhaba size bi sorum olcak… benim bebeğim 4 gün sonra 2 ayını tamamlayacak. 5 gündür gece uyku eğitimi vermeye başladım ve 3 gündür çok güzel uyuyor maşallah☺️🤲🏻 Ama o uyurken gögüslerim çok şişiyor ve artık süt akmaya başlıyor. Sizce uyandırıp emzirmeli miyim yoksa uyanmasını mı bekleyeyim. 4 gün önce uyandırıp emzirdim hem çok az çekti hem de uykusunu bölmüş oldum zor uyuttum ondan sonra yatağa her koyduğumda uyanıp ağladı baya uğraştım. Uyandırıp emzirmesem sütüm azalcak diye de korkuyorum. Bi ara azalmıştı çaylarla vitaminlerle damlalarla zar zor çoğalttım yine aynı şeyi yaşamak da istemiyorum. Sizce ne yapalıyım?
Canım bence uykusunda karanlıkta uyandırmadan emzir hem süt üretimin artsın gögsünde rahatlar biraz hemde daha 2 aylık kücük uzun süre ac kalmamıs olur benim fikrim bu tabi gene en iyisini sen bilirsin annesi🥰

Bebeğiniz emzirirken uyuyakaldığında üstten gazını çıkarabiliyor musunuz? Yoksa hiç denemeyip direk uyudu diye yatırıyor musunuz?

Kızlar merhaba size bi sorum olcak… benim bebeğim 4 gün sonra 2 ayını tamamlayacak. 5 gündür gece uyku eğitimi vermeye başladım ve 3 gündür çok güzel uyuyor maşallah☺️🤲🏻 Ama o uyurken gögüslerim çok şişiyor ve artık süt akmaya başlıyor. Sizce uyandırıp emzirmeli miyim yoksa uyanmasını mı bekleyeyim. 4 gün önce uyandırıp emzirdim hem çok az çekti hem de uykusunu bölmüş oldum zor uyuttum ondan sonra yatağa her koyduğumda uyanıp ağladı baya uğraştım. Uyandırıp emzirmesem sütüm azalcak diye de korkuyorum. Bi ara azalmıştı çaylarla vitaminlerle damlalarla zar zor çoğalttım yine aynı şeyi yaşamak da istemiyorum. Sizce ne yapalıyım?
Uyku eğitimini nasıl veriyorsun canim. Müsait olunca kisaca yazar mısın acaba? Bi de fikrimi söyleyeyim, bence de sağ sütünü. Gece uyansa bile anında vücut süt üretmeye başlıyor. İllaki olur sütün. Endişelenme.

Nasıl bir eğitim verdiniz ?

Bebeğiniz emzirirken uyuyakaldığında üstten gazını çıkarabiliyor musunuz? Yoksa hiç denemeyip direk uyudu diye yatırıyor musunuz?
Ne zaman çıkarmadan yatirsam biraz sonra ağlayarak uyaniyor. Deniyorum gaz çıkmadan uyumaya devam ediyorsa yatiriyorum ya da gazı cikiyor yine uyumaya devam ediyor yine yatiriyorum

Ne zaman çıkarmadan yatirsam biraz sonra ağlayarak uyaniyor. Deniyorum gaz çıkmadan uyumaya devam ediyorsa yatiriyorum ya da gazı cikiyor yine uyumaya devam ediyor yine yatiriyorum
Benimki asla uyanmıyor bazen .omzuma yatirip pat pat vursam bile ne gaz çıkıyor ne de uyanıyor. Yatırınca da uyuyor demek ki rahatsız değil diye düşünüyorum siz de yatırınca ağlıyor diyince artık

Gündüzse çıkarıyorum ama geceyse ilk ay mutlaka çıkarıyordum ama şimdi ne kadar çabuk yatağına attım ona bakıyorum 🙈

Kaç saat uyuyor

Canım aynı sorun bende de var benimki de uyanmiyor uzun süre. İlk başlarda bugün uyanmadı yarın uyanır falan diye bekledim ama olmayınca gece ben uyandırdım bir kaç sefer. Bazen uyandirmayip onun uyanmasını bekledim. Kilo alımı iyi gibi o yüzden ben de emin olamıyorum gece uyandirsam mi yoksa kendi haline mi bıraksam diye haftaya doktorumuza soracağım o ne derse o yönde ilerlerim. Ama uyandiginda gayet mutlu uyaniyo hani öyle aşırı acıkmış perişan halde değil gülücükler saçıyor.

Kızlar ben galiba adet oldum ya 🤦🏻 Çok erken oldu beklemiyodum bu kadar. Daha kanamam yeni bitmişti 15 gün falan oldu. Ara ara çok az pembemsi leke geliyodu ama o kadar bitti sanmıştım. Bu sabah baya yoğun kanama geldi ama baya koyu renkliydi kırmızı değildi acaba içeride biriken kanlar olabilir mi? Adet olmak için erken değil miydi ya 😳

Var mı adet olmaya başlayan aranızda?

Kızlar ben galiba adet oldum ya 🤦🏻 Çok erken oldu beklemiyodum bu kadar. Daha kanamam yeni bitmişti 15 gün falan oldu. Ara ara çok az pembemsi leke geliyodu ama o kadar bitti sanmıştım. Bu sabah baya yoğun kanama geldi ama baya koyu renkliydi kırmızı değildi acaba içeride biriken kanlar olabilir mi? Adet olmak için erken değil miydi ya 😳

Var mı adet olmaya başlayan aranızda?
Bende bu hafta oldum canım

Ben uyku rutinleri olusturdum. Cok şükür uyku problemimiz kalmadi. Ilk uykusu uzun oluyor göğsüm akiyor bazen umursamiyorum sagsam benim de uykum bölünecek 🙈 hangi göğsüm daha boşsa o tarafa yatiyorum acımıyor o zaman 😂

Senin 100 gün olmuş ama doğumdan sonra canim benim 55 gün oldu daha 🤦🏻
Drma sordum bende olunca dün erken mi diye de normal dedi 40 n cıktıktan sonra baslayabilir dedi düzen bekleme dedi yani su an olup 3 ay olmayabilirmişiz 15 gün sonra tekrar da olabilirmişiz emzirdiğimiz için

Canım aynı sorun bende de var benimki de uyanmiyor uzun süre. İlk başlarda bugün uyanmadı yarın uyanır falan diye bekledim ama olmayınca gece ben uyandırdım bir kaç sefer. Bazen uyandirmayip onun uyanmasını bekledim. Kilo alımı iyi gibi o yüzden ben de emin olamıyorum gece uyandirsam mi yoksa kendi haline mi bıraksam diye haftaya doktorumuza soracağım o ne derse o yönde ilerlerim. Ama uyandiginda gayet mutlu uyaniyo hani öyle aşırı acıkmış perişan halde değil gülücükler saçıyor.
Yok canim uyandırma yatın uyuyun ne güzel. 🤗 ilk 15 20 gün geçerli 2 3 saatte 1 uyandırmak.

Benim bebeğinde geceleri hiç kalkmak istemiyor buda beni çok uzuyor ac kaldı diye sadece sabah karşı 4 5 gibi kendiliğinden uyanıyor önceleri 2 saate bir kaldırdım bir saat uyandırıp emzirmekle uğraşırdım şimdi bunu 3 saate çıkardım ama gene uğraşıyorum uyandirip emzirmek için en son nekadar uğraşıyorsam ağlıyor uykusu açılıyor ondan sonra emziriyorum bizimde masallah gaz problemimiz yok bazen emerken kendi çıkarıyor bu şekilde emmesi normal mi sizce yaa??

Yok canim uyandırma yatın uyuyun ne güzel. 🤗 ilk 15 20 gün geçerli 2 3 saatte 1 uyandırmak.
Ama daha küçük değillermi sence acıkmazlardı ? Bugün doktora götüreceğim soracağım bunu Bıraksan benimkini sabah kadar uyur artık gündüzleri uyumuyor geceleri masallah güzel uyuyor

Ama daha küçük değillermi sence acıkmazlardı ? Bugün doktora götüreceğim soracağım bunu Bıraksan benimkini sabah kadar uyur artık gündüzleri uyumuyor geceleri masallah güzel uyuyor
Yok kuzum. Acıkınca uyaniyor zaten. Beslenme kadar uyku da önemli gelişimi için. Sen yine sor tabii doktoruna.

Benim doktorum süt istemezse uyandırma dedi. Ben hala iki saatte bir emziriyordum geceleri 4 saat emzirme, uyanırsa oyala pışpışla ninni söyle dedi. Çünkü süt içtikçe gazlanıyor sağlıklı uyuması engelleniyormuş .

Back