2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Günaydın kızlar

Bebeğinde süt alerjisi olan var mi?

Bir haftadır bebeklerimin ikisi de çok huysuz gece gündüz agliyorlar sancı çekiyorlar. Kolik değil çünkü krizleri çok düzensiz hangi saatte geleceği belli olmuyor. Birinin sırtında kırmızı lekeler var doktora fotoğraf artık isilik dedi. Her gun yıkamamıza rağmen 10 gündür geçmedi. Ikisinin de serum fizyolojik kullanmamıza rağmen solunumu hırıltılı. Doğdukları günden beri emzirme sonrası kusmaları da var. Dün de mukusu kaka görünce süt alerjisinden şüphelenmeye başladım. Yarın doktora götürcez ikisini de ama her doktor anlamıyormuş galiba.

Bazı bebeklerin sindirim sistemi tam olgunlasmadigi için oluyormuş. Neyse ki zorla da olsa çıkarıyor ama çok komik ya baya gürültülü çıkarıyor gecen annem taa mutfaktan duymuş sesi o neydi diyor şaşırmış

Hahah çıksın yeter ki hep diyorum pırt sesine halay çeker olduk

Canim süt alerjisinin tanısıni koymak çok zor . Sen bir süre süt ve süt ürünlerini kes değişiklik var mı bebeklerde o şekilde anlayabilirsin. Yegenimde vardı yüzünde egzama gibi şeyler çıkmıştı ve karni çok gurul guruldu. Süt ürünlerini kesince geçmişti. Sonra kardeşim bir kere çok ufak bir çikolata yemiş yeniden başlamıştı . O yüzden çok sıkı bir diyet lazim

Kızlar aranızda sütü yeterli olmayan var mı? Ben biraz önce 40 dk sağdım iki göğüsten toplam 40 ml çıktı. Sizler sütünüzü artırmak için neler yapıyorsunuz? Faydasını gördüğünüz şeyler neler? Sütümü artırmak mamayı bırakmak istiyorum artık bebeğim anne sütüyle beslensin

Bol bol emzir canm. Bebeğin emdigiyle sandığın aynı olmuyor bebek daha çok çekiyor. Yavaş yavaş verdiğin mama miktarını azalt onun yerine memede tut illa ki artar sütün

Canım öncelikle günde 4-4,5lt su içiyorum,tahin helva,hurma,kuru üzüm yiyorum.arada humana çay içiyorum yanında da yulaflı bisküvi yiyorum.bunlar ara öğünlerim tabi.yemeklerimde de süt artıracak çorbalar yapıyorum,bulgur pilavı,kuru soğan falan yiyorum

Kızlar minnoşuna yatırım yapan varmı...
Her ay düzenli olark...
Ben düşünüorm ama hangisine yönelecem kararsızım
Kuzum ben ilk bebeğim 5aylıkken BES hesabı açtırdım o zmndan beride hesabımdan her ay belli bir miktar para çekiliyo.üstünede devlet katkısı oluyor.bu bebeğimde de yaptırmayı düşünüyorum

Kolik bebekler için cok rahatmış cnm evet..
Ben gaz için diosn sandm
Evet kolik bebekler için hamak beşik iyi oluyor diye yazmışlar trendyolda swava markanın yorumlarında gaz için 2 damla kullanıyorum bazen yetersiz geliyor çörekotu badem yağı da kullanıyorum mecburen bide sıcak su torbası anca fayda ediyor

evet erken başladı biz de anlamadık yediklerini çok dikkat edemiyorum onun etkisi var sanırım
banyo yapınca kendimi baya bakıma girmiş gibi hissediyorum
Doktor bana kuru fasulye nohut bulgur pilavı kuru soğan yeme dedi ayrıca süt ürünlerinden de sadece yoğurt ye dedi süt yapar denilen şeyler aynı zamanda gaz yapıyormuş maalesef zaten sütüm az

Benimki de yeterli değil canım ben de tahin pekmez dut kurusu kuru kayısı ve hurma yiyorum etkisi var biraz ama benim biraz da stres etkili pompanın sagdığı ile bebeğin emdiği fark edermiş yani 40 ml den fazladır sütün

Kızlarrrrrrrrr

ROTAVİRÜSÜ aşısı yaptıran varmııııııııı??????????

Canım mama veriyor musun bizim de yuksekti değer kilo da almıyordu mamayla geçti sarılığı başka çıkışı yoktu yani
Bana da 6 ay diyet yapma dediler hastanede
Kilo aldığı için mamayı düşünmedim şimdiye kadar. Değeri
Çok yüksek değil ama gözü yüzü hala sarı iki gün sonra kontrolü var bakalım ne diyecek doktor. Şu aletten alıp saat başı ölçesin var sarılığını

Benim bebeğimde de ilk zamanlar sarılık vardı şükür hiç hastanede kalmadık ama sık sık kontrole gidiyorduk bende aynı sen gibi düşünüyodum aletten alıp kendim ölçsem diye

Bu arada nasılsın canım bebeğin nasıl?ben burayı çok takip edemiyorum ama en son gaz probleminden bahsediyordun herhangi bir değişme oldu mu?yazdıysanda görmemiş olabilirim
Malesef cnm
Gaza çözüm bulamadık.. Sabah 5ten öğlene kadar aralıksız sancısı oluo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…