2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Ara ara mide bulantim oluyo hergun degil goguslerim sis baskada birseyim yok cnm bn keseyi 4+2de gordum bugun 6+4olmus kalp atsini bebgimi gordum
Benim bulantilarimda ara ara oluyodu ama dün olmayinca iste icime bi süphe düstü. Allah izin verirse bizde yarin 6+4 oluyoruz insallah bende kalp atisini duyarim. Cok tesekkür ederim cevabin icin.

Arkadaşlar merhaba. Sizi bir şey sormak istiyorum. 6+1 haftalık gebeyim çok şükür. Bu sabah biraz kahverengi lekelenme oldu. Panik yapsam mı yapmasam mı bilemedim. Bilgisi olan var mı acaba .?

Benim bulantilarimda ara ara oluyodu ama dün olmayinca iste icime bi süphe düstü. Allah izin verirse bizde yarin 6+4 oluyoruz insallah bende kalp atisini duyarim. Cok tesekkür ederim cevabin icin.
Herkes bulanti yasicak yada herkes ayni yasicak degil ki cnm ins duyarsin cnm yaa bnmde bugun ya duyamazsam die cok korkarak gittim ama garip bi sekilde hm korkum vardi hemde bi rahatlik vardi garp bi duygum vardi ama smdi cok mutluyum bn tattim szde tadarsnz ins

Arkadaşlar merhaba. Sizi bir şey sormak istiyorum. 6+1 haftalık gebeyim çok şükür. Bu sabah biraz kahverengi lekelenme oldu. Panik yapsam mı yapmasam mı bilemedim. Bilgisi olan var mı acaba .?
Bunu bende çok merak ediyorum benim her gün geliyor. Yaklaşık bir haftadır böyle. Muhtemelen adet günlerim bugünler normalde. O yüzden böyle yokluyor. Ama doktoruma soracağım genetik de olabilir annem hamiileliklerinde normal adet gibi kanama görmüş ve düşük tehlikesi de yokmuş yani bana korkma diyor oyuzden bana cekmissindir diyor. Ama sen yinede doktoruna sor bana progestan verdi geçmedi bugün kontrolüm var soracağım

Kizlar kalp atslarini duydum cok sukur melegimide gordum rabbim herkese nasip etsin doktor amcamiz 6+4 olmus dedi
Çok şükür. Gözün aydın... Rahat bir nefes al artık.. Darısı bekleyen herkesin başına inşallah

Valla benim dış gebelik tanısını koymak için 2 şer gün arayla 5 6 defa beta bakıldı... Hatta dış gebelik tanısı ile hastaneye yattığımda 1 hafta kadar tekrar tekrar hem kan değerlerime bakıldı hem de usg bakıldı günde 2 3 kez... 1 hafta 10 günün sonunda methotrexate iğne ilk dozu yapılmıştı.. Yani öyle 2 beta değeriyle dış gebelik demediler ki üstelik benim kanamam ve ağrım vardı sürekli...Üniversite hastanesine gitmiştim o zaman. Haa bir de daha sonra ki başka bir düşüğümde beta az az yükseliyordu yine ve 3. Beta dan sonra gittiğim doktor dış gebelik acil ameliyat dedi ve o an yatış verdi bana...Kaçtım hastaneden kimseye söylemeden. Yine aynı üniversite hast. Gidip durumu anlattım. Orda da yatış verdiler takip edelim dediler.. Ve 5.günün sonunda kanamam başladı ve 1 haftada değerim sıfırlandı. Dış gebelik değil sağlıksız iç gebelikmiş. Boşu boşuna kürtaj yapıp tekrar metotreksat iğne yapacaktı özelde ki doktor bana. Yani demem o ki sıkı takipte olun. Dış gebelik şakaya gelmez...Ama her düzensiz hcg artışı da dış gebelik anlamına gelmez... Tedavide kullanılan metotreksat iğne kemoterapi ilacıdır. Ve bu iğneyi olduktan sonra en az 6 ay gebelik oluşmaması gerekir. Ve tabi ki iğne yapıldıktan sonraki en az 3 ay karaciğer enzimleri sıkı takip gerektirir.. Çünkü çok fazla yükseliyorlar. Sizin gebeliğiniz daha çok yeni. Moralinizi yüksek tutun ki bebiş strese girmesin sıkı sıkı tutunsun annesine.... Allah gönlünüze göre versin herşeyi...

Kizlar 6 Kasım cuma günü betam 837 geldi. Bugün sizce kaçtır kese görünür mü
Bu kişiden kişiye değişiyor galiba.. Ben oğlumda tek beta baktırdım. İlk değer 840lı bişeydi. Bundan tam 5 gün sonra 0.4mm keseyi karından görmüştük... Ama bu gebeliğimde hala doktora gidecek kadar yükselmedi beta hcg

Aminn insallah canim. Beni endiselendiren bi konu daha var. Yaptigim icin kendime kiziyorum ama yaptim bi kere. Elimde fazla gebelik testi vardi, yasadigim yerde hcg takibi yapilmiyor bende aklim sira haftada bir test yapip koyulastigini gördükce kendimi rahatlatiyorum test koyulasiyor diye. Bu sabahki test de 2 cizgi hemen cikti ama gecen haftaki kadar koyu degildi ve bu kafama takildi. Keske hic yapmasaydim...

Cevabın için çoook teşekkür ederim Canım. Doktoruma sordum bol bol su iç dedi. Yarın da devam ederse gel dedi. Bakalım inş birsey olmaz.

Ben de bilmiyorum bunlar ne demek bir de bugün doktora söylemem gerekenler neler kızlar mesela biraz lekelenmem var ama progestan vermksti. Hep unutuyorum doktorun yanına girince heyecandan
Ben dokturun yanına girince sanki hemen cikiyorum başkası içeri girince yarım saat çıkmıyor bende mi var problem
Hatta dün gece eşim sordum doktar ne dedi diye o da birdaha tekrar etti o kadar heycanliydim

Merhaba kızlar. Dün gebelik testi yaptım 2 tane şükür pozitifi görebikdim. 5. Denememizdi. Bugün kan verdim sağlık ocağında. Henüz değerimi bilemiyorum ama çatlamanın 10. Günü bugün. Ovukasyonla takip etmiştim. Doktor 6. Hafta gibi mi görür keseyi kızımdan öyle hatırlıyorum ama daha erken gören oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…