- 16 Şubat 2018
- 3.024
- 2.298
- 83
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #29.361
Canm benmki 9 gunluk oldu isteSeninki kaç günlük? Benimki 13 günlük bende versem mi acaba bilemedim
Bende bu aksam gaz ilaci verdim ya dayanamadim dünkü halini gördükten sonra 15. Gune beklemeye gerek yok dedimBen 5. Gün başladım canm valla 15. Güne kadar bide ilaç fayda edene kadar çocuk mahvoluyo
Bi cay kaşığı kadar verdim canm bende ictim ona vermiskenRezene ne kadar veriyosun canm
Uyurdu bazen saatte 1 ya da 2 emmeye kalkardı uykulu uykulu emerdi tekrar uyurdu ama dün gece ne olduysa gaz damlası verdik masaj yaptık zeytinyağı ile fayda etmedi bagirsaklarindan sürekli ses geliyo kıyamam sürekli kıvrandı bugün de gündüz hiç uyumadi 9 buçuğa kadar dayandı şimdi uykuya daldı uyuyor beşiğe koyunca bi ıkınmalar falan derken kendini uyandırıyor dediginiz gibi huy değiştiriyor sürekli allah güc kuvvet versin sabrını da versin inşallah bi şekilde geçicek bu günlerdeHissetme canım çocuk hergün bi huy edinir maalesef bir kaç ay idare edeceğiz. Benimki kaç gündür dediğin gbiydi dün gece iyiydi gündüz değildi falan böyle böyle büyüycek. Kolik bebek büyütmüş bir anne olarak bu kolik değil ama gaz girip çığlığı bastığında hala elim ayağıma dolanıyo maalesef
Mam emzıgı nerden almıstınızHissetme canım çocuk hergün bi huy edinir maalesef bir kaç ay idare edeceğiz. Benimki kaç gündür dediğin gbiydi dün gece iyiydi gündüz değildi falan böyle böyle büyüycek. Kolik bebek büyütmüş bir anne olarak bu kolik değil ama gaz girip çığlığı bastığında hala elim ayağıma dolanıyo maalesef
Bizim dediğin gibi emzirme savaşları başladı uğraşıyoruz. Gündüz uyuyor gece daha fazla uyanık. Bende sersem gibi dolaşıyorum evde. Ilk çocuğu olanlar gerçekten çok şanslı 3.de insan lohusalığı bile anlamıyormuş hiç yatmıyorum. Hep ayaktayım benim için yorucu geçiyor günler....Hayır hala bekliyorumYarın doktor kontrolüm var bakalım ne diyecek.Alttan kontrol edecek ve büyük ihtimalle açılma yoksa rahmi uyaracak.Erken doğurarayacağımı zaten biliyordum ben.İnşallah doğumum istediğim gibi normal olur.Yalancı sancılar bile başlayalı üç gün oldu
Bu arada sen toparlayabildin mi?Bebiş şimdi zor uyanıyordur,onun savaşını veriyorsunuzdur sizde
Kötü kokiysa enfeksiyon olabilir canmKızlar bebeğinin idrarında koku olan varmı???
Biz de hastaneden çıkacağımız gün sarılık olduk. 3 günde bir yeni test istiyor doktor. Bugün artmaya devam ettiğini öğrendik. 13.4 olmuşBen hem sütum artsin hem bebisin sarılıgı gecsin diye sabah ve yatmadan once bir buyuk bardak pekmez serbeti iciyorum..sarligi atlattik cok sukur.zaten az sarligi vardi..dogumdan itibaren mama ve emzirmeyle besledim simdi mamayi sadece 1 kez 30 ml veriyorum onunda 10ml falan ancak iciyor..sarligi olanlara tavsiyem pekmez serbeti icin
Evet hala bekliyorum ve ilk gebeliğim olduğu için bilgim yok bu konuda. Benim de dün öğlenden beri adet sancısı gibi sancim ve bel agrım var ama bunlar kasılma mi oluyo bilmiyorum. Karnımın altı sürekli ağrıyo zaten adet sancısı gibi ama nst de bugüne kadar hiç sancim çıkmadı. Kasılma derken karnınız böyle taş gibi mi oluyo sanki bebek bi yerde toplanmış gibi mi hissediyorsunuz yoksa bu dedğiniz ağrılar mi kasılma oluyo ? Kusura bakmayın çok detaylı soruyorum ama kafamda netleştirmek istiyorum ki başıma gelecek ne varsa kendimi bi nebze de olsa hazırlayayımSiz de doğum yapmadınız sanırım.Yalancı sancılar tahmin kasılması seklinde oluyor.Duzenli gelmiyor,kasilma süresi kısa oluyor.Benim üç gündür akşam sekiz ile gece bir arası on onbeş dakikada bir kasılmalarım oluyor.Dogum sancılarında bende bu kasılmalar daha uzun oluyor ve adet olmuşum gibi bel ağrısı da yaşıyorum
İnstagramdan çekilişten kazanmıştım 4.5 yıl önceMam emzıgı nerden almıstınız
Saatlerdir uyumayan bebeği uyuttum şimdi kendim uyuyamıyorum analık nasıl bi delilikmiş ya.
Bol sütlerimiz olsun canımBende de öyle fışkırma falan yok canım. Elimle sıkınca süt çıkıyo hepsi o :) bide iki sefer doktor kontrolüne gittiğimde, emzirmek için göğsümü açtığımda sütüm gelmişti başka görmedim öyle
Biz görüştüğüm emzirme hemşiresinin demesiyle biraz radikal bir karar alıp ucu, emziği, biberonu falan birden bıraktık. Bana memeyi her beslemeden önce zorlamadan teklif etmemi söyledi, onu da yaparken mesela sağ tarafı emecekse sol elle bebeğin başını, sağ elle de c şeklinde kendi göğsünüzü tutup memeyi inceltiyorsunuz, böylece daha rahat ağzına alabiliyor bebek. İlk önce silikona alıştığı için kesinlikle mukavemet oluyor. Peki bunları bırakmışken neyle besleyeceğim derseniz de parmakla besleme ve EDS-emzirme destek sistemi önerdi, sütü sağıp ilk eds ile vermeye çalıştım ordan aldığı kadar aldı, sonrasında memeyi almadığı zaman sağdığım sütü şırınga ile ağzına damlattım bu arada ağzına parmağımızı da sokuyoruz ki onu da emerek alsın. Ben galiba şanslıydım denemeye başladığım günün gecesinde göğsümü almayı başardı. İlk günler hep çığlık kıyamet emdi ama emdi. Şimdi çok çok daha kolay elhamdülillah. Hem emdiğini bu şekilde daha iyi anlıyorum, hem emzirmeden önce sonra bi sürü şeyle uğraşmam gerekmiyor. Sadece bu yöntemi uygularsanız ve emmeye başlarsa başta yeteri kadar emdiğinden emin olun, biz ilk günlerdeki mukavemetten dolayı yüz küsür gram kilo kaybettik, tabi benim bebeğim de çok küçüktü muhtemelen kasları daha çok gelişmemişti, sizinki uçla bile bir kilo aldıysa sizde bu çok sorun olmayabilir.Benim de göğüs ucum yok silikon uc ile emiyor sürekli teklif ediyorum memeyi ama ucsuz almıyor biz 1 aylık oldu 1 kg almışız 1 ayda kilo almış ama ben yine de ucu bırakmasını istiyorum nasıl bırakırdınız acaba
Emzirme dışında süt sagipta verdim ben... Birde bir çay kaşığı ile kaynatılmış soğutulmuş su verdim...pekmeze de (dut pekmezi) sıcak su ekleyip sulandirdim kendim içtim... geçti sarılığı ( 11 di değeri)Biz de hastaneden çıkacağımız gün sarılık olduk. 3 günde bir yeni test istiyor doktor. Bugün artmaya devam ettiğini öğrendik. 13.4 olmuşBenim moralim çok bozuldu. Çocuğu zorla uyandırıp sık sık beslemeye çalışıyordum. İşe yaramadığını görünce çok üzüldüm. Pekmez şerbetini nasıl yapıyorsunuz acaba? Onu da deneyeyim.
Kolay gelsin canım.Ben de üç çocukla aynı senin gibi olacağım muhtemelen.Annem en fazla iki hafta kalacak sonrası tek başıma kalacağım.Rabbim güç kuvvet versin.Annelik zor zanaatBizim dediğin gibi emzirme savaşları başladı uğraşıyoruz. Gündüz uyuyor gece daha fazla uyanık. Bende sersem gibi dolaşıyorum evde. Ilk çocuğu olanlar gerçekten çok şanslı 3.de insan lohusalığı bile anlamıyormuş hiç yatmıyorum. Hep ayaktayım benim için yorucu geçiyor günler....
Kasılma dediğim sey karnın birarada toplanması şeklinde oluyor.Bel ağrısı ilk hamilelikte çokça yaşanan bir durumdur.Ancak adet ağrısı kadar şiddetli ise ve belden kasıklara vuruyorsahic dinlenme ile de gecmiyorsa bu doğum sancısı demektir.Zaten doğum sancısı olduğunu başladığında bal gibi anlıyoruz öyle bir ağrıEvet hala bekliyorum ve ilk gebeliğim olduğu için bilgim yok bu konuda. Benim de dün öğlenden beri adet sancısı gibi sancim ve bel agrım var ama bunlar kasılma mi oluyo bilmiyorum. Karnımın altı sürekli ağrıyo zaten adet sancısı gibi ama nst de bugüne kadar hiç sancim çıkmadı. Kasılma derken karnınız böyle taş gibi mi oluyo sanki bebek bi yerde toplanmış gibi mi hissediyorsunuz yoksa bu dedğiniz ağrılar mi kasılma oluyo ? Kusura bakmayın çok detaylı soruyorum ama kafamda netleştirmek istiyorum ki başıma gelecek ne varsa kendimi bi nebze de olsa hazırlayayım
Üzüm pekmezini bardaga biraz koyup su ekleyip karistiriyorum..faydasi oldu bizde.dogal pekmeziniz varsa icin iyi geliyorBiz de hastaneden çıkacağımız gün sarılık olduk. 3 günde bir yeni test istiyor doktor. Bugün artmaya devam ettiğini öğrendik. 13.4 olmuşBenim moralim çok bozuldu. Çocuğu zorla uyandırıp sık sık beslemeye çalışıyordum. İşe yaramadığını görünce çok üzüldüm. Pekmez şerbetini nasıl yapıyorsunuz acaba? Onu da deneyeyim.
Ben doğum yaptığım gün, 10 dkda bir düzenli ve şiddetli sancı çekmeme rağmen nstde hiç sancım çıkmıyodu. O vakte kadar da hiç sancı çıkmamıştı. Neye göre çıkıyo bu sancı hiç anlamadımKolay gelsin canım.Ben de üç çocukla aynı senin gibi olacağım muhtemelen.Annem en fazla iki hafta kalacak sonrası tek başıma kalacağım.Rabbim güç kuvvet versin.Annelik zor zanaat
Kasılma dediğim sey karnın birarada toplanması şeklinde oluyor.Bel ağrısı ilk hamilelikte çokça yaşanan bir durumdur.Ancak adet ağrısı kadar şiddetli ise ve belden kasıklara vuruyorsahic dinlenme ile de gecmiyorsa bu doğum sancısı demektir.Zaten doğum sancısı olduğunu başladığında bal gibi anlıyoruz öyle bir ağrıYalnız bu güne kadar nasıl nstde hiç sancınız çıkmaz ona şaşırdım ben.Sonuçta 40.haftayi geride bırakmışsınız.
Hiç çıkmadı ben de anlayamıyorum zaten. Ben bugün de kontrole gittim doktor da sizin söylediğinizi söyledi. Ancak eşim çok evhamlı ve sabırsız üstelik arkadaşları da çok tedirgin etmiş kendisini. Sürekli ya bisey olursa diye diye ikimizide delirtecek sonunda. Ben onu sakinleştirmeye çalışıyorum ama nafile üstüne bi de umrunda değil diyor bana. Yani napayım korkutayımmi kendimi ben anlamıyorum ya. Vallahi bebeğim değil ama onun dışında herkes beni çok zorluyo sağolsunlar.Kolay gelsin canım.Ben de üç çocukla aynı senin gibi olacağım muhtemelen.Annem en fazla iki hafta kalacak sonrası tek başıma kalacağım.Rabbim güç kuvvet versin.Annelik zor zanaat
Kasılma dediğim sey karnın birarada toplanması şeklinde oluyor.Bel ağrısı ilk hamilelikte çokça yaşanan bir durumdur.Ancak adet ağrısı kadar şiddetli ise ve belden kasıklara vuruyorsahic dinlenme ile de gecmiyorsa bu doğum sancısı demektir.Zaten doğum sancısı olduğunu başladığında bal gibi anlıyoruz öyle bir ağrıYalnız bu güne kadar nasıl nstde hiç sancınız çıkmaz ona şaşırdım ben.Sonuçta 40.haftayi geride bırakmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?