• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Arkadaşlar sütünüzü nasıl arttırıyorsunuz, sütüm var ama yetmiyor ve bir türlü göğsümde kaynama hissedemedim 😔
Her defasında göğsümü boşaltıyor yavrum ama bir türlü çoşmadı sütüm. Ne yapacağımı şaşırdım vallahi. Bir de hiç iştahım yok her şeyi zorla yiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?
dereotu ve hurma onermisti bana doktor

merhaba kızlar
Allah sağlıkla büyütsün yavrularınızı bol bol sütünüz olsun inş.
Benim doğumum da eli kulağında her an olabilir.
İlk gebeliğim hiç tecrübem yok, yanımda anne kv de olmayacak. Doğumdan sonra ne yapacağım kafam allak bullak.taze anneler
İlk başta sütüm gelmezse ne yapacağım,sağım mı yapacağım,makina ile mi elle mi sağılmadı iyi,aç kalmasın diye mama mı vereceğim,Mama vereceksem hangi marka olmalı ne önerirsiniz. Mamayı nasıl vermek iyi kaşıkla diyorlar genelde.😓

merhaba kızlar
İlk gebeliğim hiç tecrübem yok, yanımda anne kv de olmayacak. Doğumdan sonra ne yapacağım kafam allak bullak.taze anneler
İlk başta sütüm gelmezse ne yapacağım,sağım mı yapacağım,makina ile mi elle mi sağılmadı iyi,aç kalmasın diye mama mı vereceğim,Mama vereceksem hangi marka olmalı ne önerirsiniz. Mamayı nasıl vermek iyi kaşıkla diyorlar genelde.😓
Sütün geldiğini hissedersin zaten şişer göğüsler sağman lazım ve birazda sıcak uygulaması yap banyo iyi geliyor anında akıyor sütler. Ben mama verdim süt gelene kadar salı dopum oldu cuma sütüm tam anlamıyla geldi o zamana kadar verdim Mamayı sarılıktan korktum neyseki sınırda kaldı yükselmedi.

Emzik büyük kurtarıcı gerçekten. Biz normal damakli emzik kullanıyoruz. Doktor 3 haftadan sonra öneriyoruz demişti ama bizimki 4 5 günlükten beri tutuyor yolda bel de çok iyi uykuya dalmada falan 👍
emzik kurtarici gercektende. oglum tutmamisti beni emzik gibi kullandi sagolsun. kizimda ilk agzina verdigim sey hastanede emzik oldu . bibs goturmustum yanimda cok sevmedi. eve gelince mam emzik denedim tuttu. uykuya geciste yada oyalanmasi icin veriyorum iyi oluyor. yoksa bunda da abisi gibi beni emzik gibi kullanma potansiyeli var. iyi ki emzigi tutmus yoksa halim perisandi

Normal dogum yapmistim ben kizlar malum alttan dikislerim vardi ya bugun duş alirken yere bi dikiş ipimin düştüğünü gordum bugün 8. Gunum acaba tutmadi mi erken mi dustu ya .
Cok huzursuz oldum ya bide ipte düğüm falan da yoktu yani .

Bide kizlar ben tuvalate biraz sıkışınca kaciriyorum istemsizce yani biseyler aktığını hissediyorum ama engel olamiyom dogimda yanlis biseyler mi oldu acaba
benim ilk hafta oyleydi 🙈tuvalete yetisemeyip alttan istemsizce akiyordu ama gecti. kegel egzersizi yap bol bol

Sanki savaştan çıkmış gibi hissediyorum kendimi tüm gece aglama uykuya dalamama 10 dk uyku 1 saat ağlama memeyle yapılan savaşlar çocuk bambaşka bir karaktere büründü dün asi olduk ondan mi bu huzursuzluk anlamadim kendimi ilk kez bu kadar çaresiz hissettim 😥
o kadar degisecek ki yillar icinde. yenidoganken bambaska oluyorlar her ay degisiyorlar. tam oh duzen oturttum dersin hoop bambaska olmus. analik cok zor Allah hepimize kolaylik versin canim. benim oglum 4,5 yasinda bu zamana kadar neler gorduk neler gecirdik bir bilsen🙈bir neden arama yani 💕

merhaba kızlar
Eğer normal doğum olursa büyük ihtimalle sütün doğum anında gelmeye başlar. İlk gelen süt şeffaf koyu bi sıvı oluyor ve miktarı çok çok az oluyor öyle çok çok gelmesini bekleme 3 4 gün sonra asıl şişiyo göğsün normal beyaz süt gelmeye başlıyor. Özellikle ilk hafta çok uyuyorlar (ahh kıymetini bilemedim o günlerin). 2 saatte bir emzirmeye çalış ki sarılık olmasın. Biz sarılık olmasın diye biraz mama da vermiştik ilk hafta biberonla ama doktorumuz kızmıştı verdiğimiz için.

merhaba kızlar
Merhaba. Benim de ilk bebeğim, sezeryan oldu. Hastanede odaya çıktığımızda bebeğim memeyi tuttu ama sütüm hemen inmedi maalesef. Makina denedik ama fayda etmedi, elle sağım yaptık ve bi kaç damla kolostrum geldi. Bebeğe yetmeyince hastanede mama vermek istediğimi söyledim. Mama vermek istemiyolar hastanede, doktorun görüp mama gerektiğini söylemesini bekliyolar ama ben ısrar edince şırınga ile bebek memedeyken az az sıvı mama verdik. İlk 3 gün de her emzirme sonrası mama takviyesi ile devam ettik. Ben evde mama verirken biberon kullandim.3.gecemizde sütüm geldi çok şükür. Şimdiden kolaylıklar dilerim. Sağlıcakla kavuşun insallah 🌺

Merhaba. Benim de ilk bebeğim, sezeryan oldu. Hastanede odaya çıktığımızda bebeğim memeyi tuttu ama sütüm hemen inmedi maalesef. Makina denedik ama fayda etmedi, elle sağım yaptık ve bi kaç damla kolostrum geldi. Bebeğe yetmeyince hastanede mama vermek istediğimi söyledim. Mama vermek istemiyolar hastanede, doktorun görüp mama gerektiğini söylemesini bekliyolar ama ben ısrar edince şırınga ile bebek memedeyken az az sıvı mama verdik. İlk 3 gün de her emzirme sonrası mama takviyesi ile devam ettik. Ben evde mama verirken biberon kullandim.3.gecemizde sütüm geldi çok şükür. Şimdiden kolaylıklar dilerim. Sağlıcakla kavuşun insallah 🌺
Bende çok ağlayınca hastane de mama aldırttım şırınga ile verdik. Evde de hiç kaşıkla falan uğraşmadım biberon ile verdim. Ama artık vermiyorum sütüm iyi gibi. Buarada benim doktor günde bir kere miktarı arttırmadan verebilirsin demişti..

merhaba kızlar
Annelik bebeğini kucağına aldığın an yükleniyor merak etme 🥰 bir anda 40 yıllık anneymiş gibi oluyorsun, iç güdülerine güven. Hastanede ebeler ve hemşireler ilk gün zaten her şeyi anlatıyorlar yardımcı oluyorlar. Mama gerekirse de onlar veriyorlar, yani benim hastanemde öyleydi. Saat başı odaya gelip yardımcı olunacak her şeye yardım ediyorlar. Benim üstümü bile hemşireler giydirdi, pedimi onlar değiştirdi, bebeği memeye onlar tutturdu, altını değiştirdiler bana gösterdiler vs vs...

Bende çok ağlayınca hastane de mama aldırttım şırınga ile verdik. Evde de hiç kaşıkla falan uğraşmadım biberon ile verdim. Ama artık vermiyorum sütüm iyi gibi. Buarada benim doktor günde bir kere miktarı arttırmadan verebilirsin demişti..
Ben de kaşıkla uğraşamamıştım hiç ya direkt biberonla veriverdim 🥴 3.gunden sonra ben de mama vermedim canım hiç. Açlık belirtisi olmuyo sanırım süt yetiyo, kilo alımı da güzel dedi doktorumuz. Hatta bizimki sürekli memede olduğundan bazen sütün fazlasını kusuyo. Doyduğunu anlama güncellemesi gelmedi herhalde daha😬

merhaba kızlar
Benim doğumum sezaryen oldu Hemen sütüm gelmedi doktorlar mama başlattı. Kaşık biberon aldım. Çok rahattı, meme reddi yapmıyor. holle markasını önerdi. Yüzde yüz organik ve biraz pahalı. Sonra süt geldikçe mama bırakılıyor zaten. Panik yapmayın hastanede çok yardımcı oluyorlar zaten.

Ben de kaşıkla uğraşamamıştım hiç ya direkt biberonla veriverdim 🥴 3.gunden sonra ben de mama vermedim canım hiç. Açlık belirtisi olmuyo sanırım süt yetiyo, kilo alımı da güzel dedi doktorumuz. Hatta bizimki sürekli memede olduğundan bazen sütün fazlasını kusuyo. Doyduğunu anlama güncellemesi gelmedi herhalde daha😬
1 ay diye biliyorum anlamamalı 🤔 ben şu son 3 güne kadar veriyordum mama. Biberona alışma yapmadı Allahtan ama silikon meme ucuna alıştı o sıkıntı benim için 🤦🏼‍♀️

Back
X