2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Evet belli mi olur 😊 Içimden 5 Ocak geçiyor hep..Keşke o güne kadar bekleyebilecek durumda olsam.Ama bendeki durum önceden tespit te edilemeyen birsey.Tekrarlar diyen de var birsey olmaz diyen de..Yine de gebelik haberimden sonra konustugum 3 doktor da erken alma taraftarı ne olur ne olmaz diye.. Plesantada sorun gorunmezken aniden ayrildi yerinden.Yine de 2021 i görebilirsek sevinirim tabi bebeği de beni de riske atmayacak şekilde
Nasip diyorum ben de, en başta bizim sağlıklı olmamız lazım onları sağlıklı dünyaya getirebilmek ve sonrasında bakabilmek için. İnşallah sağlıkla ve sorunsuz dünyaya gelirler. Risk olmasın sağlık olsun, inşallah herşey yolunda olsun, sonrasında da bebeklerin güzel haberlerini paylaşalım. Benim kızımın doğumunda üye olduğum grup arkadaşlarımla hala görüşüyoruz.

Kızlar bu arada benim yaşım 35 üstü olduğu için 2 'li taramada otomatik risk gelecek.Ilk gebeligimde 32 yaşındaydım. 2 'li test yaptırdım kan degerlerinde risk gelmedi, ense kalınlığı normaldi.Oglum da normal doğdu.Genetik bir rahatsızlığı yok.
2.gebeligimde yaşım 36 idi.Genetik test yaptırdım.Test sonucu normal geldi.2.oglumun da genetik rahatsızlığı yok.8 ay önce doğum yaptım.Oglum hala yoğun bakımda ama genetik problemi olduğu icin degil dogumda oluşan sorunlar nedeniyle böyle oldu.
Sizce bu gebeligimde genetik test yaptırmalı miyim?Yani yüksek ihtimal genetik bir sorun yine çıkmaz ama içimin rahat etmesi açısından.Malûm Covid 19 ekonomik olarak sarstı hepimizi.Ben mimarım kendi ofisim var ama 2 aydır dogruduzgun çalışmıyorum.Birikimlerimizi de çocuklarımız için yatırım yaparak harcamıştık..
Genetik test güzel hoş kesin sonuç ama 3000 TL den başlıyor laboratuvarına göre..Kibris ta 3000 TL.Amerika daki laboratuvarlara gonderirsen 4000-5000 TL arası.
Özellikle 35 yaş üstü anneler ne düşünüyorsunuz
benim de yaşım 36 .2. gebelik.genetik test yaptirmayi düşünüyorum. ilkinde yasim 32 idi. butun tarama testlerim herseyimiz normal çikmisti. Ama doktorum bu kez tarama testleriyle yetinemem dedi. buyuk ihtimalle kapsamli bir test isteyecek ben de yaptiracagim.

Ya kızlar bugun benimde kontrlm vardi gittim pazar acilik olmustum 7+6 demisti bugun 4 gun gecmis 7+5 dedi hersey normalmis ona gore ama benm kafamda bi suru kotu senaryo dizildi gelişimi mi geriliyo ne oluyo 3 aylik donemde bi kac gun ya da 1 hafta ultrasndan ultrasona farkli cıkabilir dedi 1 ay sonra 2 li test icin gitcem ama icim rahat degil bayramdan sonra baska ddoktora gitcem .

benim de yaşım 36 .2. gebelik.genetik test yaptirmayi düşünüyorum. ilkinde yasim 32 idi. butun tarama testlerim herseyimiz normal çikmisti. Ama doktorum bu kez tarama testleriyle yetinemem dedi. buyuk ihtimalle kapsamli bir test isteyecek ben de yaptiracagim.
Ben de yaptırırim.Bir an gerek yok mu diye düşündüm ama içim rahat etmez

Canımın bi şeyler çekebileceği zamanları iple çekiyorum canım 😞mide bulantısından hiç bir şeyi gözüm görmüyor.ne güzel imrendim sana ☺

Ya bulantı da olsa yiyorum canım aç kaldıkça daha kötü oluyorum.

Yağlı yemekler yemiyorum genelde kuru şeyler.

Ama çok şükür yine fazla olmuyor öyle.

Darısı başına o zaman, en kısa zamanda bulantıların bitsin bol bol aşerip ye şifa olsun bebişe 😍

Evet pozitif çıkıyordu, bir de onların oranı vardı 1/8 - 1/16 arasında değişen oranlarla devam ettik. Her hafta kan verdim. Bebeği bir süre hastaneden bırakmadılar, kanının değişme ihtimali oldu ama çok şükür atlattık hepsini.
Canım çok şaşırdım biliyorum titre diyorlar onlara ama kaçımcı haftadan sonra pozitif çıktı? Çok düşük bir ihtimal pozitif olması

Ya kızlar bugun benimde kontrlm vardi gittim pazar acilik olmustum 7+6 demisti bugun 4 gun gecmis 7+5 dedi hersey normalmis ona gore ama benm kafamda bi suru kotu senaryo dizildi gelişimi mi geriliyo ne oluyo 3 aylik donemde bi kac gun ya da 1 hafta ultrasndan ultrasona farkli cıkabilir dedi 1 ay sonra 2 li test icin gitcem ama icim rahat degil bayramdan sonra baska ddoktora gitcem .
Farklı makinelerden dolayı büyük yada küçük ölçülebilir. En tutarlısı aynı malinin sonuçlarını değerlendirmek kafana takma bence

Canım çok şaşırdım biliyorum titre diyorlar onlara ama kaçımcı haftadan sonra pozitif çıktı? Çok düşük bir ihtimal pozitif olması
İnan ki hatırlamıyorum canım ya, evde duruyordur tahliller sanırım ama şu anda aklımda yok. Ama bebeği 38 de aldıklarına göre ve 8 kadar test yaptırdım diye hatırladığıma göre 29 da olabilir.

Sizde nasıl problemler oldu
Öncelikle benim gastritim ülsere döndü ve 24 saat mide ağrısı ve asit kusmasıyla sürekli kilo kaybetmeye başladım. idrarda keton çıkıyor vücudum protein atmaya başlamıştı. Serumlarla devam ettik, o da haşimatomu oynattı. sonra kan uyuşmazlığı devreye girdi, onun testleri derken son günlerde de oksijen sıkıntısı oldu. Doktor öncelikle benim hayatımdan endişe etmeye başladı sonrasında da bebeğin kalp atışlarını beğenmiyorum diye 38 de aldı. Bebeğin kanı değişecekti ama toparladık şükür. 54 kilo ile başladığım hamileliği bu maceralarla 52 kiloda tamamladım. Ameliyathaneye indiğimde noolur mideme bişey yapın diye yalvardığımı hatırlıyorum.

X