Maalesef. Bize de arkadaşımız kendi bebeğininkini vermese almayacaktık ama bayağı işe yaradı. Müslin bizde 3 tane var ama sizin yaza denk geliyor belki daha fazla da gider çünkü bizde bunlara ek bir sürü daha kalın battaniye falan da var. Hepsini de kullandık bir şekilde. Bim'e gelen müslinler gayet iş görüyor. Dışarıdan alıp çok da para vermeye gerek yok. Önden düğmeli pijamayı yazmayı unutmuşum. Ben de üç takım aldım döndürüp döndürüp onları giydim, emzirirken çok rahat oluyor. Trendyol ve Hepsiburada'da Likapa marka penye kymaşından olanları var. Hem kısa hem uzun kollusu var. Likapa önden düğmeli lohusa pijaması diye aratırsan bulursun. Bir takım da LCW'den aldım önden düğmeli pamuklu pijama takımı diye aratıp buldum. O daha uygun fiyata geldi, ben ikinci takıma bakana kadar Likapa epey zamlanmıştı. Bebek bakım çantasını çok araştırdım. Lequeen aldım. Kendi sitesinde daha uyguna geliyordu, o da bayağı zamlanmış gerçi ama güzel çıktı, memnunum. Bir de emzirme önlüğü alıp atarsın bebek bakım çantasına. Hastaneye kontrole gittiğimizde bebek bakım odası doluydu, orta yerde bununla emzirdim çocuk sakinleşmeyince mecbur kalıp. Onu da ebebek'te indirimde 15 liraya almıştım. Online müslin, poplin falan bakmıştım en ucuzu 60-70'e geliyordu. Çok saçma. Bebeğin bezini değiştirirken temizlemek için ebebek'ten baby me mi ne öyle bir markanın temizleme pamuğunu almıştık. Kaynamış ılınmış suyla ve o pamukla temizliyoruz. Islak mendildense bunu yapmanı tavsiye ederim. Biraz uğraştırıyor ama zamanla alışıyorsun. Dışarı çıkıldığında pek pratik olmayabilir. O zamanlar için yine ıslak mendil alabilirsin. Sleepy Natural fena değil. Ben de penye ağız mendillerinden daha çok memnun kaldım. Müslin olanı omzumuza koyuyoruz gaz çıkarırken. Bu iş için düz beyaz tülbentler de epey işe yarıyor. Hatta bunun gibi 1-2 beyaz tülbenti de bebek havlusunun içine sermek için temin edebilirsin. Banyo sonrası o şekilde önce havlu sonra tülbenti seriyoruz. Bebeği öyle sarıyoruz. Tülbent suyu hızla emiyor, sonra onu çıkarıp havluyla devam ediyoruz, yağlamaya, bezini bağlamaya falanJuno çok pahalı gerçekten canım.
Mustela ve lansinohu hemen listeme ekledim, indirim yakalayıp almak lazım.
Osram’a bakıcam neymiş.
Braun Prt 2000’i baya oldu alalı, burda duymuştum kızlardan, Covid olduğumuzda evdeki basit bir şey, yetmez diye ondan almıştık, kendimiz için kullanıyoruz. Çok memnunum.
Müslin almaya başladım, kaç tane olmalı peki?
Valla ben lohusa pijamalarini pek sevmedim ozellikle eve çıkınca düğmeli olanlar işime yaradi hem daha guzel durdu uzerimde .şimdi alışveriş yapıyor olsam onlara para vermezdimAaa, düğmeli pijama hiç aklıma gelmedi.Hep lohusa pijamalarına bakıyordum. Hani emzirme özellikli olanlar.
Emzirme yastığını listeye eklemiyorum o zaman, gerekirse alırız.
Hava nemlendiricimiz ve ateş ölçerimiz var.
Bebek bakım çantası hangi marka almalı acaba?
Bende ilk 6 aylık ürünlerini minimumda tutmayı düşünüyorum cnm dediğin gibi çok çabuk büyüyorlar tulumlardan bayılıyorum niyetim hep o yönde idi ama mantıklı tulumlar ikili takımlara göre daha çabuk kenara atılırSizinkiler yaza denk geliyor ama olur da tek parça tulumlardan alacak olursanız fazla almayın. Boy hızlı uzayınca onları giydirme süresi alt-üst takımlara kıyasla çok daha kısa oluyor. Ebebek'ten düz beyaz atlet zıbın ve kısa kollu zıbın alın. Onlar her türlü işinizi görür. Emzirme yastığını ya ben kullanmayı beceremedim ya da kullanışsız bir şey, bence gerek yok buna. Oturmaya başladığı zaman destek yastığı olarak kullanırım belki diye şimdilik ortadan kaldırdım. Birinden bulabiliyorsanız ya da ikinci el kullanmayı sorun etmiyorsanız uygulamalardan bulup Yataş Juno bebek yatağı alın. Gece gündüz, salonda, yatak odasınds hep bunu kullandık ilk 1,5 ay. 3 aya kadar kullanan var. Yüksek olduğu için gece kendi yatağınızda, aranıza alıp yatırabiliyorsunuz. Bayağı iş gören bir şey. Bir de içi oyuk olduğu için anne karnına benziyor galiba ondan rahat ediyor içinde. Sıfırına mümkün değil o para verilmez tabii. Braun PRT 2000 dijital ateş ölçer iyi. Koltukaltından ölçüyor ama klasik eski tiplere göre ölçüm süresi bayağı kısa. O işi kolaylaştırıyor çünkü çok uzun süre tutmanıza izin vermeyecektir muhtemelen. Siz yine yorumlarına bakın tabii. Bir de yatak odasında Osram'ın kumandalı renk ve ayarı değiştirilebilen ampulü vardı bizim. Bebekte bu bayağı iş gördü. En loş haline getirip gece öyle açık tutuyoruz. Uyandığında uykusu çok açılmasın diye son ayara getirmeden 1-2 derece aydınlatıyoruz. Diyelim salonda uyuttunuz odaya getireceksiniz, yine en loş ayarda açarsanız uykusu açılmadan rahatça yerleştirip uykusuna devam etmesini sağlayabilirsiniz. Yenidoğanlarda ışık bayağı kuvvetli bir uyaran. Mustela pişik önleyici krem ve Lansinoh meme ucu kremini baştan almadığıma pişman oldum. Son anda eczaneden neredeyse iki katı fiyatına almak zorunda kaldık ikisini de. İkisi de cidden işe yaradı. İnce müslinlerden bol bol alabilirsiniz. Sadece örtü olarak değil, banyo yaptırırken bile kullanıyoruz. İnce müsline sararak ilk suyu öyle dökünce daha kolay alıştı bizimki, direkt su tenine değince çok irkilmişti
Amin cnm inşallahMerhabalar aranıza yeni katıldım öncelikle Rabbim evlat sahibi olmak isteyen herkese hayırlısı ve kolaylığı ile beraber nasip etsin inşallah hamiş olanlara da sağlıkla kucaklarına almak nasip olsun
Perşembe günü için çapa ya randevu aldım eşimde azosperm olması nedeniyle daha dışarıda bir olumsuz tüp bebek gerçekleşti. Devlette yaptırmayı düşünüyorum. Süre ve aşama konusunda bilgi sahibi olanlar yazarsa çok sevinirim.
Ne demeekBende ilk 6 aylık ürünlerini minimumda tutmayı düşünüyorum cnm dediğin gibi çok çabuk büyüyorlar tulumlardan bayılıyorum niyetim hep o yönde idi ama mantıklı tulumlar ikili takımlara göre daha çabuk kenara atılır
Zıbın bolca gelecek bana ama ben yüne bir kaç tane alacağım kısa kollu tercih ederim dediğin gibi.
Bende prt 2000 alacağım yan komşumda braunun kulak ölçeri de var ateşi falan çıkarsa arada ondan da alır ikisiyle bakarım diye düşünüyorum..
Yatak başlığımda apliklerim var bende onu düşünüyordum ayarı olabilecek bir ampulle değişsek diye bu ara eşime onu baktıralım dedim
Bir doktor takip ediyorum lugol(iyotlu su) hem pişipe hem de göğüs ucuna çok iyi geliyormuş ilk onu denemeyi düşünüyorum olmadı alacağım kremleri..birde 8. Aydan sonra e vitamini süreceğim göğüs ucuna oda çok iyi geliyormuş
Müslinleri almayı bekleyemiyorum sanırım biz daha çok Müslin kullanırızhaftadan sonra başlıyorum nasipse ayy
Çok saol cnm bilgilendirdiğiniz için
Çok kıyafet alma kuzum bebeğin durumuna göre sonra alırsın. Katlanır küvet alma kesinlikle normal al. File değil içine konulan yataklardan al. Beşik hemen alma basit bir şey al ilk an için bebeğin sevme durumuna göre al. Bez mama stoklama. Aklıma gelenler bunlar bol müslin al. Diğer gereken şeyler var liste olarak zaten gereksiz dediğim bir şey olmadı. Reflü yatağı filan ilk anlar gerekiyor al ama çok kısa süre kullandım ben ucuz bir şey al benceÇok şükür canım, baş ağrılarım geçti.
Bir dahaki kontrol yaklaşana kadar iyiyim inşallah.
Alışverişe başladım yavaştan ve tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
Şu gereksiz, hiç kullanmadım dediğiniz ve şunu kesin al dediğiniz neler var?
Ne oldu yavrum yaşanıyor bu buhranlar geçerBu kocayı sapıtıp atcam bennn az kaldıı
Ahhh ahhh çok aşırı rahatlar gerçekten sorumluluk bir de onlarda olsun bakalım uyandırır mıydıAy herşeye maydanoz çok biliomuş gibi bıktım ya iki çocukla uğraşıorum sanki şimdi bile kavga ettik saça sapan çıcuk uyanıo yavaş yavaş tam aymadan gidiyim mama hazırlamaya dedim geldim ki uyandırmış bangır bangır sevio iyice açıo uykusunu ya nie uywndırıosun dedim diye bana bi ton laf etti kendi uğrqşıcak sanki doğql olarak uyumuo şu an cin gibi otururuz sabaha kadar artık sanki kendi bakıo ya bütün gece sinirlerimizi bozdu ya haklıymış gibi bide bana laf söylüo çovuk oyuncağı sanki bu
Saçamlama yav tabii ki beklentin olsun. Sakın "O yapamaz zaten" falan diye düşünüp her şeyi sen üstlenme. Yapabileceği her şeyi öğrensin ve yapsın. Yoksa olan sana olurAhhh ahhh çok aşırı rahatlar gerçekten sorumluluk bir de onlarda olsun bakalım uyandırır mıydıeşimden hiç bir beklenti beklemiyorum yapamaz da zaten, işine de gelir mi gelir yani ama şimdiden konuşuyorum her şekilde benim düşüncelerime saygı duyacaksın diyorum
Likapa Lequeen ve emzirme önlüğünü not aldım canım.Maalesef. Bize de arkadaşımız kendi bebeğininkini vermese almayacaktık ama bayağı işe yaradı. Müslin bizde 3 tane var ama sizin yaza denk geliyor belki daha fazla da gider çünkü bizde bunlara ek bir sürü daha kalın battaniye falan da var. Hepsini de kullandık bir şekilde. Bim'e gelen müslinler gayet iş görüyor. Dışarıdan alıp çok da para vermeye gerek yok. Önden düğmeli pijamayı yazmayı unutmuşum. Ben de üç takım aldım döndürüp döndürüp onları giydim, emzirirken çok rahat oluyor. Trendyol ve Hepsiburada'da Likapa marka penye kymaşından olanları var. Hem kısa hem uzun kollusu var. Likapa önden düğmeli lohusa pijaması diye aratırsan bulursun. Bir takım da LCW'den aldım önden düğmeli pamuklu pijama takımı diye aratıp buldum. O daha uygun fiyata geldi, ben ikinci takıma bakana kadar Likapa epey zamlanmıştı. Bebek bakım çantasını çok araştırdım. Lequeen aldım. Kendi sitesinde daha uyguna geliyordu, o da bayağı zamlanmış gerçi ama güzel çıktı, memnunum. Bir de emzirme önlüğü alıp atarsın bebek bakım çantasına. Hastaneye kontrole gittiğimizde bebek bakım odası doluydu, orta yerde bununla emzirdim çocuk sakinleşmeyince mecbur kalıp. Onu da ebebek'te indirimde 15 liraya almıştım. Online müslin, poplin falan bakmıştım en ucuzu 60-70'e geliyordu. Çok saçma. Bebeğin bezini değiştirirken temizlemek için ebebek'ten baby me mi ne öyle bir markanın temizleme pamuğunu almıştık. Kaynamış ılınmış suyla ve o pamukla temizliyoruz. Islak mendildense bunu yapmanı tavsiye ederim. Biraz uğraştırıyor ama zamanla alışıyorsun. Dışarı çıkıldığında pek pratik olmayabilir. O zamanlar için yine ıslak mendil alabilirsin. Sleepy Natural fena değil. Ben de penye ağız mendillerinden daha çok memnun kaldım. Müslin olanı omzumuza koyuyoruz gaz çıkarırken. Bu iş için düz beyaz tülbentler de epey işe yarıyor. Hatta bunun gibi 1-2 beyaz tülbenti de bebek havlusunun içine sermek için temin edebilirsin. Banyo sonrası o şekilde önce havlu sonra tülbenti seriyoruz. Bebeği öyle sarıyoruz. Tülbent suyu hızla emiyor, sonra onu çıkarıp havluyla devam ediyoruz, yağlamaya, bezini bağlamaya falan
Tamam canım, düğmeli pijama aklımda .Valla ben lohusa pijamalarini pek sevmedim ozellikle eve çıkınca düğmeli olanlar işime yaradi hem daha guzel durdu uzerimde .şimdi alışveriş yapıyor olsam onlara para vermezdimbenim bebek bakim çantam pek kullanışlı değil sırt çantası gibi olanlardan onu da sevemedim şu an hastanenin verdigini kullaniyorum ama yakin zamanda bişey alacagim o yuzden burdan yazan olursa sevinirim
O kadar kıymetli ki tavsiyeleriniz.Çok kıyafet alma kuzum bebeğin durumuna göre sonra alırsın. Katlanır küvet alma kesinlikle normal al. File değil içine konulan yataklardan al. Beşik hemen alma basit bir şey al ilk an için bebeğin sevme durumuna göre al. Bez mama stoklama. Aklıma gelenler bunlar bol müslin al. Diğer gereken şeyler var liste olarak zaten gereksiz dediğim bir şey olmadı. Reflü yatağı filan ilk anlar gerekiyor al ama çok kısa süre kullandım ben ucuz bir şey al bence
Normal yollaAmin Allah'ım cümle isteyene nasip etsin eşin azosperm hastası dedin peki sperm cikisiniz tese micro teseyle mi oldu yoksa normal yolla mi oldu devletteki süreci tam biihorum ama Allah'ım seni de sevindiren lerden eylesin
Ayy çok heyecanlı resmen özlemişimBen de henüz mağaza gezmedim ama internetten aldım bir şeyler.
Kendime 1 takım pijama, gecelik, sabahlık ve emzirme atleti, çamaşır, çorap falan aldım.
Bebişe 2 tane hastane çıkışı ve 3 tane müslin bez aldım. Ekstra zıbın aldım.
Hastane çantası için bez ve ıslak mendil aldım.
Daha çok eksiğimiz var Tuba, stres olmaya başladım aldıkça. Yetişecek mi acaba?
Bir an önce hastane çantasını tamamlasaydık, gerisi yavaş yavaş alınır.
Erkekler hep böyle maalesefAy herşeye maydanoz çok biliomuş gibi bıktım ya iki çocukla uğraşıorum sanki şimdi bile kavga ettik saça sapan çıcuk uyanıo yavaş yavaş tam aymadan gidiyim mama hazırlamaya dedim geldim ki uyandırmış bangır bangır sevio iyice açıo uykusunu ya nie uywndırıosun dedim diye bana bi ton laf etti kendi uğrqşıcak sanki doğql olarak uyumuo şu an cin gibi otururuz sabaha kadar artık sanki kendi bakıo ya bütün gece sinirlerimizi bozdu ya haklıymış gibi bide bana laf söylüo çovuk oyuncağı sanki bu
Rica ederiim ne demek. İşe yararsa ne mutlu banaLikapa Lequeen ve emzirme önlüğünü not aldım canım.
Çok teşekkür ederim yaa, baya işe yarayacak bu tavsiyeler.
Cano ben de tulumla çok rahat ettim geceleri özellikle altını değişirken kolaylıkla çıkardım çünkü bazen ağlasa bile o işi yapmak gerekyor. Bir de ebebekten aldım ben ellerini kapıyosun tulumun çok rahattı yanii bir de eldiven takmıolar içim rahat edio elini kapayınca ağzınada sokamıoO kadar kıymetli ki tavsiyeleriniz.
Çok teşekkür ederim canım.
Cok gecmis olsun canim yinede bir düzen kurmana sevindim bu alerji isi cok zor cok haklisin benim bebegimde baslarda cok kusuyordu kustuktan sonra ben aransa da bi 40 45 dk bekliyordum mide toparlansn diye sonrasinda beslemek sanki daha iyi dinleniyor en azindan bi kendine geliyor cocuk yoksa masallah seninki buyuk icmek istemesi normal bnce ama kusma sıkıntı biraz beklemelisin bnceMerhabalar kızlar
Uzun zaman oldu yazamadım. Herkesler iyi inşallahKilya nurselek ZEYNEPP5555 RAAT hayrunnisa85 tupaaaaa Birumuttuyasataninsani Yasamademek123 daha ismini unuttuğum arkadaşlarım. H Hazel9 Canım doğum yapmışsın gözün aydın
Ayyy bizde bi süt alerjisi, bi gaz problemi derken bugüne gelebildik şükür, en son gittiğim doktor kayısı, helva, tahin ,pekmezi kes dedi , bunlara ek olarak şekerli hiç birşey yememeye başladım Bnnları biraktim bırakalı şükürler olsun gaz problemimiz yüz de 80 azaldı, 3 farklı gaz damlası kullanmıştım faydasını göremeyince ,damlayı da bıraktım. Bebegim çok kusuyo acaba çok mu yiyo diyordum , son 2 hafta kilo almayınca mamaya başladık , cok şükür mama ile kilo almaya başladı.
Aşırı kusmalar devam ediyo, uykudan uyaniyo emzriyorum , emdiginin neredeyse yarısını kusuyo ,1saat geciyo ,gecmiyo tekrar emmek istiyo süt kalmiyo bu defa 120 cc mama veriyorum tekrar kusuyo sonra uyutuyorum.
1 saat içinde bu kadar beslenmesi normal mi ?
Cok gecmis olsun canim yinede bir düzen kurmana sevindim bu alerji isi cok zor cok haklisin benim bebegimde baslarda cok kusuyordu kustuktan sonra ben aransa da bi 40 45 dk bekliyordum mide toparlansn diye sonrasinda beslemek sanki daha iyi dinleniyor en azindan bi kendine geliyor cocuk yoksa masallah seninki buyuk icmek istemesi normal bnce ama kusma sıkıntı biraz beklemelisin bnce