2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

Maalesef. Bize de arkadaşımız kendi bebeğininkini vermese almayacaktık ama bayağı işe yaradı. Müslin bizde 3 tane var ama sizin yaza denk geliyor belki daha fazla da gider çünkü bizde bunlara ek bir sürü daha kalın battaniye falan da var. Hepsini de kullandık bir şekilde. Bim'e gelen müslinler gayet iş görüyor. Dışarıdan alıp çok da para vermeye gerek yok. Önden düğmeli pijamayı yazmayı unutmuşum. Ben de üç takım aldım döndürüp döndürüp onları giydim, emzirirken çok rahat oluyor. Trendyol ve Hepsiburada'da Likapa marka penye kymaşından olanları var. Hem kısa hem uzun kollusu var. Likapa önden düğmeli lohusa pijaması diye aratırsan bulursun. Bir takım da LCW'den aldım önden düğmeli pamuklu pijama takımı diye aratıp buldum. O daha uygun fiyata geldi, ben ikinci takıma bakana kadar Likapa epey zamlanmıştı. Bebek bakım çantasını çok araştırdım. Lequeen aldım. Kendi sitesinde daha uyguna geliyordu, o da bayağı zamlanmış gerçi ama güzel çıktı, memnunum. Bir de emzirme önlüğü alıp atarsın bebek bakım çantasına. Hastaneye kontrole gittiğimizde bebek bakım odası doluydu, orta yerde bununla emzirdim çocuk sakinleşmeyince mecbur kalıp. Onu da ebebek'te indirimde 15 liraya almıştım. Online müslin, poplin falan bakmıştım en ucuzu 60-70'e geliyordu. Çok saçma. Bebeğin bezini değiştirirken temizlemek için ebebek'ten baby me mi ne öyle bir markanın temizleme pamuğunu almıştık. Kaynamış ılınmış suyla ve o pamukla temizliyoruz. Islak mendildense bunu yapmanı tavsiye ederim. Biraz uğraştırıyor ama zamanla alışıyorsun. Dışarı çıkıldığında pek pratik olmayabilir. O zamanlar için yine ıslak mendil alabilirsin. Sleepy Natural fena değil. Ben de penye ağız mendillerinden daha çok memnun kaldım. Müslin olanı omzumuza koyuyoruz gaz çıkarırken. Bu iş için düz beyaz tülbentler de epey işe yarıyor. Hatta bunun gibi 1-2 beyaz tülbenti de bebek havlusunun içine sermek için temin edebilirsin. Banyo sonrası o şekilde önce havlu sonra tülbenti seriyoruz. Bebeği öyle sarıyoruz. Tülbent suyu hızla emiyor, sonra onu çıkarıp havluyla devam ediyoruz, yağlamaya, bezini bağlamaya falan

Valla ben lohusa pijamalarini pek sevmedim ozellikle eve çıkınca düğmeli olanlar işime yaradi hem daha guzel durdu uzerimde .şimdi alışveriş yapıyor olsam onlara para vermezdim benim bebek bakim çantam pek kullanışlı değil sırt çantası gibi olanlardan onu da sevemedim şu an hastanenin verdigini kullaniyorum ama yakin zamanda bişey alacagim o yuzden burdan yazan olursa sevinirim

Bende ilk 6 aylık ürünlerini minimumda tutmayı düşünüyorum cnm dediğin gibi çok çabuk büyüyorlar tulumlardan bayılıyorum niyetim hep o yönde idi ama mantıklı tulumlar ikili takımlara göre daha çabuk kenara atılır
Zıbın bolca gelecek bana ama ben yüne bir kaç tane alacağım kısa kollu tercih ederim dediğin gibi.
Bende prt 2000 alacağım yan komşumda braunun kulak ölçeri de var ateşi falan çıkarsa arada ondan da alır ikisiyle bakarım diye düşünüyorum..
Yatak başlığımda apliklerim var bende onu düşünüyordum ayarı olabilecek bir ampulle değişsek diye bu ara eşime onu baktıralım dedim
Bir doktor takip ediyorum lugol(iyotlu su) hem pişipe hem de göğüs ucuna çok iyi geliyormuş ilk onu denemeyi düşünüyorum olmadı alacağım kremleri..birde 8. Aydan sonra e vitamini süreceğim göğüs ucuna oda çok iyi geliyormuş
Müslinleri almayı bekleyemiyorum sanırım biz daha çok Müslin kullanırız haftadan sonra başlıyorum nasipse ayy
Çok saol cnm bilgilendirdiğiniz için

Amin cnm inşallah
Cnm devlette yaptırmadım bende ama özelle aynı prosedürdedir sonuçta işlemler aynı belki doktor tedavisinden farklılık gösterir

Ne demeek Tulumların da güzelliği hızlıca giydirilebilmesim Doktor kontrollerinde iyi oluyor. Birkaç tane bulunsun onlardan da yine. Sağlıkla gelsinler inşallah. Geri kalan her şey hallediliyor alışveriş vs. Biz çoğu şeyi online aldık

Çok kıyafet alma kuzum bebeğin durumuna göre sonra alırsın. Katlanır küvet alma kesinlikle normal al. File değil içine konulan yataklardan al. Beşik hemen alma basit bir şey al ilk an için bebeğin sevme durumuna göre al. Bez mama stoklama. Aklıma gelenler bunlar bol müslin al. Diğer gereken şeyler var liste olarak zaten gereksiz dediğim bir şey olmadı. Reflü yatağı filan ilk anlar gerekiyor al ama çok kısa süre kullandım ben ucuz bir şey al bence

Ahhh ahhh çok aşırı rahatlar gerçekten sorumluluk bir de onlarda olsun bakalım uyandırır mıydı eşimden hiç bir beklenti beklemiyorum yapamaz da zaten, işine de gelir mi gelir yani ama şimdiden konuşuyorum her şekilde benim düşüncelerime saygı duyacaksın diyorum

Saçamlama yav tabii ki beklentin olsun. Sakın "O yapamaz zaten" falan diye düşünüp her şeyi sen üstlenme. Yapabileceği her şeyi öğrensin ve yapsın. Yoksa olan sana olur

Likapa Lequeen ve emzirme önlüğünü not aldım canım.
Çok teşekkür ederim yaa, baya işe yarayacak bu tavsiyeler.

Tamam canım, düğmeli pijama aklımda .

O kadar kıymetli ki tavsiyeleriniz.
Çok teşekkür ederim canım.

Ayy çok heyecanlı resmen özlemişim gümüş kapak beni çok kurtardı emzirme yastığını sevdim ben ama kızlar kullanmamış beni baya rahatlatmıştı

Erkekler hep böyle maalesef

O kadar kıymetli ki tavsiyeleriniz.
Çok teşekkür ederim canım.
Cano ben de tulumla çok rahat ettim geceleri özellikle altını değişirken kolaylıkla çıkardım çünkü bazen ağlasa bile o işi yapmak gerekyor. Bir de ebebekten aldım ben ellerini kapıyosun tulumun çok rahattı yanii bir de eldiven takmıolar içim rahat edio elini kapayınca ağzınada sokamıo en tavsiye ediceğim o olur benimde. Kesinlikle bolca ağız beziii ve müslinn. Göğüs pedi ben de hayat kurtardı lansinoh un yağı çok iyi geldi yara oluncada garmastan pomad , gümüş kapak İlk başta iyiydi ama sıkıldım bıraktım onu acıya dayandım ve kaynatmak silmek eziyet gibi geldi onu şimdilik 1 aylık deneyimim bu şekilde emzirme yastığını sapıtıp attım daral geldi ondan reflü yatağında ilk iki hafta yattı ama şu an aramızda yatıo malesef küvet içine de sünger koyup yıkıyorum tekken fileden falan daha aşırı rahat işte böyle canımcım. Emzirme atleti evde süper kolaylık sütyen de dışarı çıkarken iyi oluyoo

Merhabalar kızlar
Uzun zaman oldu yazamadım. Herkesler iyi inşallah Kilya nurselek ZEYNEPP5555 RAAT hayrunnisa85 tupaaaaa Birumuttuyasataninsani Yasamademek123 daha ismini unuttuğum arkadaşlarım. H Hazel9 Canım doğum yapmışsın gözün aydın
Ayyy bizde bi süt alerjisi, bi gaz problemi derken bugüne gelebildik şükür, en son gittiğim doktor kayısı, helva, tahin ,pekmezi kes dedi , bunlara ek olarak şekerli hiç birşey yememeye başladım Bnnları biraktim bırakalı şükürler olsun gaz problemimiz yüz de 80 azaldı, 3 farklı gaz damlası kullanmıştım faydasını göremeyince ,damlayı da bıraktım. Bebegim çok kusuyo acaba çok mu yiyo diyordum , son 2 hafta kilo almayınca mamaya başladık , cok şükür mama ile kilo almaya başladı.
Aşırı kusmalar devam ediyo, uykudan uyaniyo emzriyorum , emdiginin neredeyse yarısını kusuyo ,1saat geciyo ,gecmiyo tekrar emmek istiyo süt kalmiyo bu defa 120 cc mama veriyorum tekrar kusuyo sonra uyutuyorum.
1 saat içinde bu kadar beslenmesi normal mi ?

Cok gecmis olsun canim yinede bir düzen kurmana sevindim bu alerji isi cok zor cok haklisin benim bebegimde baslarda cok kusuyordu kustuktan sonra ben aransa da bi 40 45 dk bekliyordum mide toparlansn diye sonrasinda beslemek sanki daha iyi dinleniyor en azindan bi kendine geliyor cocuk yoksa masallah seninki buyuk icmek istemesi normal bnce ama kusma sıkıntı biraz beklemelisin bnce

Sağol canım
Kusmamiz hiç normal bi kusma değil, anneyi de bebeği de çok yoruyo, yavrum kursarken ayrı zorlaniyo ,sonrasından kıyafet giy çıkar ayrı zorreflü dendi , evet ilk beslenmesinden bi 45 dk sonra tekrar istiyo.
Bu arada yaklaşık 1 aydır biberonla mama veriyorum, memeyi tutmak istemiyo
Önce biberonu ağzına veriyorum, çıkarıp hemen göğsümü veriyorum .Korkuyorum memeyi daha tutturamazsam diye .
Allahım şükürler olsun bu günümüze, geçen yıl bu günlerde hastanelerde bi umutla bekliyorduk. Bugün yavrumuzla her yeni güne yeni bi atraksiyonla uyanıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…