Merhaba kizlar, bugun 38 haftam bitti. Randevum vardi oglen. Acilmam 2 cm e cikmis. Plasenta kireclenmis, yani artik dogum vakti yakin manasindaymis. Suyu iyiymis, kordon dolanmasi gibi bir durum yokmus. Bebegin basinin yarisi kanala girmis. Doktor rahim yumusakligini net anlayabilmek icin alttan muayene etti. Rahmim gerideymis, arkaya bakiyormus. One dogru gelmesi lazim dedi. Onun icin bol bol sumo squat onerdi. Gunde en az 3-4 set halinde 10ar tekrarla squat yap dedi. Yuruyus yapabilirsin dedi. Herhangi bir siddetli duzenli agrida ya da su gelmesi gibi bir durumda hemen gel dedi. Ya da bir sey olmasa da Cuma gunu sabaha yine cagirdi. Kontrol edecek eger acilmam 3 cm olmus olursa yatis yapacakmisim, zaten 2. dogumun oldugu icin cok daha hizli gelisir her sey dedi. Cuma gunu 3 cm olursa suni sanci mi vereceksiniz yani diye sordum. Hayir ben suni sanciyi son care olarak veriyorum, kendi agrilarini bekleriz, zaten eger acilman artmamissa bir hafta daha bekleriz acelemiz yok dedi. Sonra hatirladim, ilk hamileligimde de 3 cm ile yatis yapmistik hastaneye zaten. 7 saat sonra dogum olmustu. Bakalim bu sefer nasil olacak.
Bugun 3 ay surekli yattiktan sonra nihayet ilk kez yuruyus yaptim. Kasiklarim cok agridi. Yurumeye yurumeye yurumeyi unutmusum resmen. Paytak paytak... Dinlene dinlene yaklasik yarim saat yavas yavas yurudum. Hayirlisi bakalim.