• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar 4ay kontrolum den gelıyor uz 6990gram cıktı boy 61cm
Boyu 3uncu ayda boyleydı hıc uzamamıs kılosu da 6680gramdı kıyafetle ölcüldü kayıt olarak 6300yazmıstı
Bu ayda kıyafetler dustu kafadan 6700gram yazdı kılosu hıc ıyı degıl besıncı ayda gel kılosu artmamıs sa ek gıdaya gecıcez dedı saglık ocagında kı ebe😪
Sizce cok mu düşük
Boy ölçümüne hic bakmayin. Gecen hafta 63 cikan kizimi bu hafta 60 cm ölçtüler gulduk cekmis olabilir mi diye😄
Benim ebe bu konuda çok pozitif. Ilk aylardaki gibi kilo almayacagini, onemli olanin persentil araliginin oldugunu soyledi. O yuzden ben artik takmiyorum az kilo alimini

Bizde aşı olduk. Çok huzursuzdu şu saate kadar. Şuan uyudu. Ateşi 37,7 olmuştu calpol verdim 1 çay kaşığı birde elini yüzünü yıkadım ara ara. İnşallah düşer😔
Geçmiş olsun, biz de asi olduk bugün. Saglikocagindan geldik emzirdim uyudu. 1 saattir uyuyor, ateşine bakamadım daha. İnşallah güzel geçirirler geceyi 🙏🏻

Bizim asimiz haftaya pazartesi. Ilk aşılarda ateş olmamıştı çok şükür umarım bunu da kazasız atlatırız. Çok üzülüyorum aşı olurken kan alınırken ama mecburuz işte

Aşılar çocuğun ruh halini çok etkiliyor ya sürüyor uzun zaman. Yarın doktor kontrolümüz var bakalım doktorumuz gram hesabı yapacak mı yine😂

Bu arada çok sık uyanmasını araştırdım.
4.ayda uyku gerilemesi oluyormuş ya kalıcı ya da geçici oluyormuş. Çoğu geçiicimiş. 2-3 hafta sürermiş. Çok sık gece uyanma , huzursuzluk, ağlama varsa eğer bu uyku gerilemesinden kaynaklımış. 8-10-18-24. Aylarda da oluyormuş bir hafta kadar sürüyormuş. Bebek kendini yetişkin gibi uyumaya hazırlamak için böyle bir şeye uğruyormuş. Uyku uzmanı da diyorki destekle uyuyorsa bebek daha zor geçermiş süreç.

orada bi düşündüm hangi çocuk desteksiz uyuyor ki? Var mı koyduğu gibi uyuyan kendi kendine? Benim bebiş bir günlükken bile öyle uyumuyordu😀

doktor da nasıl uyutuyorsanız o şekil uyuyacak ama sık uyanma son bulacak diyor dönem geçince

4.ayda uyku gerilemesi oluyormuş ya kalıcı ya da geçici oluyormuş. Çoğu geçiicimiş. 2-3 hafta sürermiş. Çok sık gece uyanma , huzursuzluk, ağlama varsa eğer bu uyku gerilemesinden kaynaklımış. 8-10-18-24. Aylarda da oluyormuş bir hafta kadar sürüyormuş. Bebek kendini yetişkin gibi uyumaya hazırlamak için böyle bir şeye uğruyormuş. Uyku uzmanı da diyorki destekle uyuyorsa bebek daha zor geçermiş süreç.

orada bi düşündüm hangi çocuk desteksiz uyuyor ki? Var mı koyduğu gibi uyuyan kendi kendine? Benim bebiş bir günlükken bile öyle uyumuyordu😀

doktor da nasıl uyutuyorsanız o şekil uyuyacak ama sık uyanma son bulacak diyor dönem geçince
Ya inşallah ağzın bal yesin inşallah geçicidir öldüm bittim ben

Bu ebeler ne bekliyor ben anlamadım. 4.ayda zaten 400-600 gr ideal kilo alımı. 1000 gr mı almasını istiyorlar bu ayda da. Obez çocuk seviyorlar sanırım. Kilosu da bu aya göre çok iyi bence. Bizimki de bu civarda.
Bende anlamıyorum bir panik yaptı neye ugradı gımı sasırdım beşinci aya kadar cıkmasa başlıyalım kilosu cok az kalmış dedi
Çok sevindim içimi rahatlattınız teşekkürler
Bence düşük değil kilosu kız miydi senin. 400 gr almışsa normal bence. 3.aydan sonra ayda 400 600 gram alması yeterli diyorlar. Boyu da iyi bence. Hem boy kilo biraz genetik bir şey bence. Mesela ilk aylarda fazla kilo alan bir bebek genetiği zayıf olacaksa diğer aylarda almayarak kendi eğrisini oluşturuyor bence. Ya da zayıf bebek bir anda önceki aylarına göre kilo fazla alabiliyor. Kilonuzda türkiye verilerine göre ortalama değerde.
Evet kız bebek
İnternet dede bakıyorum 4.5-8kılo arası olmalı dıyor ideal diye dusundum hemşire oyle deyınce bir afalladım
Teşekkürler
Boy ölçümüne hic bakmayin. Gecen hafta 63 cikan kizimi bu hafta 60 cm ölçtüler gulduk cekmis olabilir mi diye😄
Benim ebe bu konuda çok pozitif. Ilk aylardaki gibi kilo almayacagini, onemli olanin persentil araliginin oldugunu soyledi. O yuzden ben artik takmiyorum az kilo alimini
🤭Çok şanslısınız bu konuda gercekten doktor ebe gibi insanların pozitif olması lazım

Bitse de kurtulsak 😓 yoksa bitti de kalıcı oldu anlamıyoru muyum ayhhh 😱

Uykuları normale dönen var mı?

Ahhh o 4. ay ahhh.... 3 ten 5 e atlayabilseymişiz keşke. Doğduğu günden düzenli olan gece uykularımızı mahvetti 6 saat kesintisiz uyuyon oğlum saat başı yarım saatte bir uyanmaya başladı 4-5 hafta sürüyor maalesef 5. aya girmemizle daha düzenli oldu merak etmeyin geçecek ama sizi de bitme noktasına getirecek. 5.aydan bildiriyorum 😊

Ahhh o 4. ay ahhh.... 3 ten 5 e atlayabilseymişiz keşke. Doğduğu günden düzenli olan gece uykularımızı mahvetti 6 saat kesintisiz uyuyon oğlum saat başı yarım saatte bir uyanmaya başladı 4-5 hafta sürüyor maalesef 5. aya girmemizle daha düzenli oldu merak etmeyin geçecek ama sizi de bitme noktasına getirecek. 5.aydan bildiriyorum 😊
Merhaba, biz 5. Aya yarın giriyoruz inşallah ama bu ara pik yaptı iyice kötüleşti. Gece değil de gündüz uykularımız berbat. Bir de uykuya çok direniyor ağlıyor defalarca uyutuyoruz hemen uyanıyor. Sizde de böyle miydi?

Ya işte kalıcı da olabiliyor diyorlar. Uyku eğitimi olayına da samimi bakmıyorum ben. İnşallah geçicidir geçer hatta desteksiz uyurlar😀
Inşallah nerede o günler. Banyo masaj emzirme peşine yarim saat uğraştım uyudu yarim saat sonra kalktı. 1 saatir uğraşıyorum yok uyumuyor. Tuvalete geldim sonunda. Sinirlerim harap oldu

Merhaba, biz 5. Aya yarın giriyoruz inşallah ama bu ara pik yaptı iyice kötüleşti. Gece değil de gündüz uykularımız berbat. Bir de uykuya çok direniyor ağlıyor defalarca uyutuyoruz hemen uyanıyor. Sizde de böyle miydi?
Bizim gece gündüz hepsi b..ktan. Sinirlerim tavan yaptı artık

Daha çok erken ne acelesi varmış ki 😲 bağırsakları bile daha tam hazır değildir
Şu an sadece mamayla besleniyor emiyor ama kahve niyetine mamadan sonra ben 15 günlükken çalışmaya başladım hoş işyerine götürüyorum orda kendine ait odası var bakıcı orda bakıyor ama çok emmiyor doktorumuzda dört aylıkken ek gıdaya geçelim bebek dogru düzgün emmiyor dedi midesi çok büyümesin diye 120 lik veriyoruz mamayı oda doymuyor 1,5 saatte acıkıyor ek gıdaya geçince mama aralıgı arttı birde biz masada otururken kıyamet kopuyor bende yıyecem diye vermezsek sakinleşmiyor bizde ona kaşık maması veriyoruz yada meyve püresi o zaman tatmin oluyor yoksa yanında yemek yemekimkansız çok aglıyor

Ya kızlar benim bebe de uyumuyor bu saat oldu hala direniyor. Koca yattı bebek uyumadıkça kocaya sinirleniyorum uyuyor diye ay resmen uygulaması olsa boşan butonuna bascam şimdi öyle bi sinir harbi yaşıyorum. Avukat tut boşanmaya kalk sebebin bu olduğunu millete inandırmaya çalış falan kızgınlığım geçer. Bu işin sinirim geçmeden tamamlanması lazım yetkilere sesleniyorum uygulama çıkarmalılar hıncımı alamıyorum

Bizim gece gündüz hepsi b..ktan. Sinirlerim tavan yaptı artık
Benim de aynen, bazen kendime hakim olamayıp sesimi yükseltiyorum gözlerini kocaman açıp bakıyor yavrum gülümsüyorum hemen şaka yaptım diyorum gülüyor o da kuzum ya 😔 psikolojim bozuldu iyice bütün gün tek olmak da çok zor. 😕

Back