2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Aslında bizimki de öyle memeye gelince ağlamıyor. Büyük bi şevkle alıyor ama bir iki emip bırakıp yüzüme gülüyor sonra tekrar alıp tekrar bakıp gülüyor. Bazen kendini yay gibi geriye ayıp kıkırdıyor. Sebebini bir bilsem şunu neden yaptığının bugün bi emzirme danışmanına yazdım belki destek alacağım çok yoruldum

Yok akşamı diyorum, gece 1e kadar ne yapıyor uyumuyor nu?
Yok canım uyumuyor 9.30 gibi uyuyor mesala 10 da kalkıyor emziriyorum peşine uyutmaya çalışıyorum yok uyumuyor bende pes ettim artık biraz oynayip uyutmayi deniyorum yine uyumazsa duş aldırıyorum. 12 gibi tekrar emzirip yeniden uyutmaya çalışıyorum uyuması hep 1i buluyor

Ben işte benimki de aynısı iki gündür. Normalde 10 dakika emerdi böyle 20 dakika sürüyor emzirme seansı

Bence yeni yeni etrafı keşfettikleri için böyledir. Öyle gülünce gülünce bana kahkaha attırdı dün. Komiğime gitti. Sanırım gülmem hosuna gitti ki yine öyle kendini çekip geriyor ve bana gülüyor sanki benim de gulmemi ister gibi meme reddinde çocuklar ağlar mizirdanir çığlık atar memeye gelmek istemez diyorlar. Öyle bir durum yok. Birakiyor gülüyor sonra tekrar ağzına almaya çalışıyor memeyi

Bizimki de hala yay gibi geriyor kendini sunu farkettim uykusu geldiginde ve emmek istemediginde yapiyor daha cok bunu. Hemen ziplamaya basliyorum bende daha simdi yasadik cunku bunu megersem uykusu gelmis ziplayinca emerek uyudu, meme disinda da uyumuyor

Zıplayınca emiyor mu peki mesela uykuya geçince emmeye devam ediyor mu? Öyleyse yine iyi bizimki gün içinde hiçbi zaman emmiyor sadece uykusu geldiğinde ya da tok olduğunda yaptığı bir şey değil. Mesela geçen gün nerdeyse 6 7 saat emmedi ve başka bir şeyle de veremedim aç kaldı ama mutluydu

Ben de gülüyorum ona daha çok yapıyor dediğin gibi bazen 5 6 kez tekrarlıyor. İyice oyuna çevirmesin diye bakmıyorum o zamanda memeyi tutup sıkıyor eliyle seviyor bi bakıyorum hemen kahkaha atıyor.

Normal emerken de ziplamami istiyor mesela uykudan uyandi cok acikti diyelim 2 dakika kesintisiz luk luk sesler cikararak emiyor. Sonra basini ceviriyor, tekrar veriyorum 10 sn cekiyo sutu getiriyo yine basini cekiyor. Sonra ziplamaya basliyorum oyle biraz daha iciyo ama artik emzirme suresi 15 20 dk degil bizde maksimum 10 dakikadir. Uykuya gecerken guzel emiyor ziplaya ziplaya bir de ben gece cok emziriyorum. Ilk 2 3 gibi kalkiyor gece sonra bazen saat basi bazen 2 saatte bir kalkiyor. Ama uyutmak zor olmuyor hic yanima yatiriyorum kendi kendine emiyor oyle doyunca kendini cekip uyuyor iste

Ben lansinoh kullanıyorum. Ne yapacağı da belli olmaz ki al kullan diyeyim. Ama daha ucuz bir şey çare olabilir,benimki lansinohtan once damaklı biberon ucunu daha çok sevmisti emzik gibi diye sanırım. Ama çok akıyor onlardan. Wee nin eşim yanlışlıkla alıp gelmiş çok çaresiz kaldığımız bir an olmuştu o zaman vermiştik. Yine de damaklı biberon ucu aklınızda olsun.

Aman Allah'ım şoka girdim resmen yaa nasıl üzüldüm...

Geçen annemlere gittik benim bebiş te ilk başta korktu sonra ben kucağıma aldım zaman geçtikçe alıştı

Ya benim annemler covid geçirdi üstüne de 2 doz biontech oldular haftalardır kötüler mide bulantısı ishal bi türlü geçmiyor. Acaba 2.dozu sinovac mı olsan?

Kızlar bebekleriniz gece uykusunda nasıl uzun uyiyorlar mi uzun uyuduklarinda mama yada emzirmek için uyandırıyor musunuz kizim bazen uzun uyuyor uyandirmiyorum hiç aç kalır mı acaba
Doktorlar artık uyandırmayın diyorlar ama benim kerata gündüzleri herzaman güzel emmiyor gece daha iyi emiyor o yüzden ben kilo alımında sıkıntı olmasında 3-4 saatte bir uyandırmadan emziriyordum ama kendisi bu aralar 1-2 saatte bir kalkıyor zaten

Canim bizde hic bir sorun olmadi hatta bayram donusu yol ustu bir hastanede olduk sonra yolculuga devam ettik hafif kol agrisi oldu baska bir sey olmadi. Ama erkek kardesim izin almisti mesela asinin ertesi gunu halsiz hissetmis. Annemle babamda da hic sorun olmadi. Bunyeden bunyeye degisiyor demek ki

Keşke benimki de ense sabaha kadar oturmaya razıyım valla

Ben de gülüyorum ona daha çok yapıyor dediğin gibi bazen 5 6 kez tekrarlıyor. İyice oyuna çevirmesin diye bakmıyorum o zamanda memeyi tutup sıkıyor eliyle seviyor bi bakıyorum hemen kahkaha atıyor.
Aynen canım bana da oyun yapıyor hosuna gidiyor gibi geldi. Ilk yaptıklarında bizden kahkaha ve gülücük gördükleri için sanırım. Beyin bunu not etti şimdi yapıyor devamlı. Arkadaşım şey dedi mesela 5. 6 aylarda da etrafı keşfedip yeni sesleri daha çok algılamaya başlayınca da yapacaklar dedi

Ben de ayakta sallıyorum, bu aralar bacaklarım ağrıyor tabi sürekli uyutmaya çalışmaktan ama en azından ellerim boşta bak size mesaj yazıyorum
Keşke benimki de ayakta saklanmayı sevse umarım sever. Şuan hiç mi hiç sevmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…