Pek düzeldiğini söyleyemem..
Doğuma kadar küstük hiçbir şekilde arayıp sormadı, doğuma gidince kardeşim yanımdaydı o babama haber verdi, ordan haberi oldu işte bir iki aradı doğum oldu mu nasıl diye.
Doğumdan sonra bebeğimi yoğun bakıma aldılar, haberleri oldu ama hala gelme niyetleri yoktu, uzaktan uzağa arayıp bana akıl veriyordu sadece.
Sonra nasıl olduysa vicdana geldiler, doğumdan altı gün sonra çıkıp geldiler ama annemin asıl hesabı başkaydı.
Kuzenimin İstanbul’da düğünü olacaktı, sanırım babam kızına gitmezsen ben de seni İstanbul’a göndermem dedi de öyle geldi...
Onlar geldikten bir gün sonra bebek eve çıktı anneler günüydü.. ne ben onun gününü kutladım ne de onlar benim günümü kutladı.
Bebekle de yalandan ilgilendi biraz, telefon elinde sürekli dizi izledi, arada bir kafasını kaldırıp emiyor mı diye sordu o kadar...
Bebeğim eve geldiğinde memeyi hemen tutamadı baya uğraştık kardeşimle.
Gelini aradı, hoparlörü açtı konuştu nispet yapar gibi, İstanbul’dan dönüşte onları da getircez dedi çocukları nereye gezdireceğini neler yapacağını anlattı gözleri ışıldayarak..
Abimin kızıyla görüntülü konuşurken kurban olurum yavrum diyerek konuştu, gözünün önündeki torunların yüzüne bakmadı..
bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile. Bebeğin de hediyesini evde unutmuşlar.. gelince veririz dediler bayramda gittik yine bir şey yok..
En son da arefe günü kardeşimle annem tartıştı, annem olayı şova çevirdi, yasaklar olmasa çıkar giderdim dedi... babam da hemen gitti kaymakamlıktan yol izni aldı toplanıp gittiler.. eşim bile ağladı karşılarında, yalvardı, siz büyüksünüz böyle yapmayın dedi ama dinlemediler çekip gittiler. Giderken de bana sen lohusasın üzülme sütün kesilir dediler çok da umurlarında gibi..
Ocaktaki yemeği bile öyle bırakıp gittiler
Sonra da annem eşimi bana şikayet etti, bayramda aramadı diye, dalga geçer gibi.. ben de çok sinirlendim, siz bizi ne halde bırakıp gittiniz bayramlaşacak halimiz mi kaldı dedim. Üç gün zor dayandınız dedim, ben ilk günden beri çocuklara tek bakıyorum kimsenin umrunda değil beyatris..
Burda anlattıklarım onda biri bile değildir belki... her şeye rağmen kurban bayramında bütçemizi zorladık gittik, yine bir sürü saçma sapan olaylar oldu herkes küs ayrıldı geldik evimize. Şimdi de aramıyorlar..