• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bence uykuluyken emer denemekten vazgeçme. Alarm kur benim gibi. Günleri günlerini tutmuyor. Degisiveriyor her şey.
Gerçekten mi . İnan artık hiç umudum kalmamıştı denicem o zaman geceleri .bak şimdi bir umut doğdu icime 😍🤣🥰

Daha var🤭 diş dönemide sıkıntılı oluyor uykular 1 yaşa kadar çok rahat uyku beklemeyin.1 yaşta. Sonra günde 2 kez uyuturdum kısa süre sonra 1 e düşürmüştüm.Akşam 9 da yatardı oğlum sabah 7 ye kadar uyanmazdı 1.5 yaş civarı ilk bir yıl en zoru
Benim derdim gece uyanması değil zor uyuması direnmesi 1,5 yaşında o da düzeliyor mu?

Gerçekten mi . İnan artık hiç umudum kalmamıştı denicem o zaman geceleri .bak şimdi bir umut doğdu icime 😍🤣🥰
Geceleri daha güzel emiyorlar uykuda biraz yorucu oluyor ama gündüz çok emmiyor bari gece telafi etsinler. Sen mamayı neyle veriyorsun ? Bizimki biberonu da kaşık biberonu da istemiyor sadece meme değil hiçbir şeyle beslenmek istemiyor.

Geceleri daha güzel emiyorlar uykuda biraz yorucu oluyor ama gündüz çok emmiyor bari gece telafi etsinler. Sen mamayı neyle veriyorsun ? Bizimki biberonu da kaşık biberonu da istemiyor sadece meme değil hiçbir şeyle beslenmek istemiyor.
Ben biberon ile veriyorum ilk verdigimde direk almıştı biberonu beğenmiyor olabilir o konuda seçici oluyorlar malesef

Ya aklıma ne geldi.Annen ile aran bozuktu hamile iken naptı düzeldiniz mi ? Geldi mi doğuma filan bebeğini görmeye
Pek düzeldiğini söyleyemem..
Doğuma kadar küstük hiçbir şekilde arayıp sormadı, doğuma gidince kardeşim yanımdaydı o babama haber verdi, ordan haberi oldu işte bir iki aradı doğum oldu mu nasıl diye.
Doğumdan sonra bebeğimi yoğun bakıma aldılar, haberleri oldu ama hala gelme niyetleri yoktu, uzaktan uzağa arayıp bana akıl veriyordu sadece.
Sonra nasıl olduysa vicdana geldiler, doğumdan altı gün sonra çıkıp geldiler ama annemin asıl hesabı başkaydı.
Kuzenimin İstanbul’da düğünü olacaktı, sanırım babam kızına gitmezsen ben de seni İstanbul’a göndermem dedi de öyle geldi...

Onlar geldikten bir gün sonra bebek eve çıktı anneler günüydü.. ne ben onun gününü kutladım ne de onlar benim günümü kutladı.
Bebekle de yalandan ilgilendi biraz, telefon elinde sürekli dizi izledi, arada bir kafasını kaldırıp emiyor mı diye sordu o kadar...
Bebeğim eve geldiğinde memeyi hemen tutamadı baya uğraştık kardeşimle.

Gelini aradı, hoparlörü açtı konuştu nispet yapar gibi, İstanbul’dan dönüşte onları da getircez dedi çocukları nereye gezdireceğini neler yapacağını anlattı gözleri ışıldayarak..
Abimin kızıyla görüntülü konuşurken kurban olurum yavrum diyerek konuştu, gözünün önündeki torunların yüzüne bakmadı..
bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile. Bebeğin de hediyesini evde unutmuşlar.. gelince veririz dediler bayramda gittik yine bir şey yok..

En son da arefe günü kardeşimle annem tartıştı, annem olayı şova çevirdi, yasaklar olmasa çıkar giderdim dedi... babam da hemen gitti kaymakamlıktan yol izni aldı toplanıp gittiler.. eşim bile ağladı karşılarında, yalvardı, siz büyüksünüz böyle yapmayın dedi ama dinlemediler çekip gittiler. Giderken de bana sen lohusasın üzülme sütün kesilir dediler çok da umurlarında gibi..
Ocaktaki yemeği bile öyle bırakıp gittiler

Sonra da annem eşimi bana şikayet etti, bayramda aramadı diye, dalga geçer gibi.. ben de çok sinirlendim, siz bizi ne halde bırakıp gittiniz bayramlaşacak halimiz mi kaldı dedim. Üç gün zor dayandınız dedim, ben ilk günden beri çocuklara tek bakıyorum kimsenin umrunda değil beyatris..

Burda anlattıklarım onda biri bile değildir belki... her şeye rağmen kurban bayramında bütçemizi zorladık gittik, yine bir sürü saçma sapan olaylar oldu herkes küs ayrıldı geldik evimize. Şimdi de aramıyorlar..

Vazgeçilir mi hiç aşkolsun. Gündüz uykudan uyanmak üzereyken dene, bir de gece 2 kere uyanıp dene. Ama mesela gece 11 de uyuduysa 2.30 da dene,sonra 5 5 buçuk gibi dene. Bir iki gün değil ama zorlamadan haftalarca sabretmelisin. Biz 40 indan beri öyleyiz neredeyse. Sütüm de az deme, düzenli sağ ver gündüz. Azaldiysa da artar. Bir de gündüz uykudan uyandığı an verdin almadı ya çok zorlama,ağlar,huysuzlasir bir şekilde sakinlestir, almayacağından eminsen o zaman sagdigini veya mamayı ver.

Gündüz de uyurken mi emziriyorsun peki ? Kilo alımı nasıl ?
Gündüz uyandığı anları yakalayip emziriyorum. Ama kısa emiyor. Sonra bir 40 dakika sonra acikiyor sagdigimi veriyorum. Günde iki kere de sütüm yetmezse 75 CC kadar mama veriyorum. İlk düzgün emdiği ay 1500 gram,son iki aydır da 750ser gram alıyor. Mamaya da son ayin 15. Gününden sonra başladık. Yani 2,5 aylıkken.

Evet daha erkene çekmek lazım ama bizimki de 8 de kalkıyor normalde. Ona rağmen erken uyumuyor. Bugün de 23.40 ta uyudu 04.40 ta uyandı öyle ayaktayız valla ben anlamıyorum
Gece 4 te kalktı emzirdm uyudu. Sabah 7.30 da kalktı emzirdim yarim saat oynadı sonra kendi kendine daldı. 10 da kalktı.

10 da uyanacağını bilsem ben de geç yatırırım 😬 sabah erken uyanmaktan nefret ediyorum. Bugün yine 5 buçukta uyandı. Zaten emmiyor asabım bozuldu sabah sabah
Bizimki emiyor çok şükür bazen bir mememi almıyor uykuluyken veriyorum. Iki gündür de meme alıp az çekiyor sonra bırakıp yüzüne bakıyor ya da bırakıp gülüyor. Bende erken kalkamıyorum açıkçası eşim 3 vardiya sistemi ile çalışıyor. Evlenmeden önce sabah 7 8 kalkardım ama her hafta vardiya değişince insan da uyku düzeni kalmiyor. Oğlan için hem onun hemde kendi uykumu düzene sokmam lazım

Gündüz zorlamam olmuyor maalesef çünkü uykusuzluktan huysuzlaşıyor sürekli mız mız mız insanın asabını bozuyor. Seninki gece akşam 10da uyanıp sonra 1de mi uyuyor? Neden uyanıyor ki? Gece gündüz ayrımını henüz yapmamış sanırım.
Gece 1 de yatınca 3 4 kez emmeye uyanıyor devam ediyor. Mesela 1.de uyudu akşam yine gece 4 te kalktı emdi uyudu sonra 7.30 da kalktı emzirdim yarim.saat oynadı kendi kendine daldı sonra 10 da uyandı.

Gece 1 de yatınca 3 4 kez emmeye uyanıyor devam ediyor. Mesela 1.de uyudu akşam yine gece 4 te kalktı emdi uyudu sonra 7.30 da kalktı emzirdim yarim.saat oynadı kendi kendine daldı sonra 10 da uyandı.
Yok akşamı diyorum, gece 1e kadar ne yapıyor uyumuyor nu?

Hangi biberonlari denedin?
Çok da biberon vermek istemiyorum aslında ama şu an aç kalmasın diye mecburen deniyorum. avent ile tommee tippee denedim. Önceden tommee ile ya da kaşık biberon ile gayet güzel içiyordu sağdıgım sütü, sonra iyi emiyor diye sağmayınca uzun suredir vermemiştim. şimdi ise hiçbir şey kabul etmiyor.

Back
X