2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bişey soracam şimdi ben bebeği emziriyorum gogsumun önünden alıyorum yatağına yatırıyorum uyanıp ağlıyor tekrar alıyorum emziriyorum bu böyle üst üste sürüyor ben ilkin doymadigini sandım ama sütüm geliyor artık çok yoruluyorum böyle şimdi yine emzirdim yatağına uzattım ağlamaya başladı bende emzik koydum agzina tuttu emdi uyudu galiba Bebek emmek istiyor sürekli sizce şimdiden emzige alıştırmak kötü mü ben pek anlamıyorum da
Sen bol bol emzir canım ev işi vs biraz salla bu ara, kırkı çıkana kadar bebekler durmadan emmek ister gayet normal. Ama artık iyice yorulduğun noktada dinlenmek veya uyumak için kısa süreli emzik verebilirsin bence. Ben de öyle yapıyorum. Bazen aynı anda hem kız ağlıyor hem oğlan 😬 mesela o zaman mecbur oğlana emzik verip kızla ilgilenip gönlünü yapıyorum sonra oğlanı alıp emziriyorum tekrar.

Kızlar dört saat önce spinal anestezi ile doğum yaptım. Ameliyathanedeki herkes çocuk doktoru da herkes çok iyi maşallah dedi. Ben odaya geldiğimde eşim dedi ki iki kere kustu. Hemşire de bu önemli bir durum yenidoğan bölümüne bir gosterelim dedi. Gidiş o gidiş bebeğim hala orda oksijen veriyorlarmış. Az önce çocuk doktoru geldi iki saattir oksijen veriyoruz ama nefes alışverişleri hala düzensiz, yogunbakima yatış yapacagiz dedi. Düzelmezse daha ileri bir merkeze sevk ederiz dedi.
Çok üzgünüm zaten daha ayağa kalkamadığım için göremiyorum da ... Elim ayağım dolanmış gibi.. Solunum problemi yaşayan birkaç arkadaş vardı ama eski mesajlardan bulamadım şimdi
Canım çok geçmiş olsun. Sezeryanla doğan bebeklerin ciğerlerinde su oluyor kusa kusa çıkarıyorlar belki onunla alakalıdır. Yani basit bişey olup iyileşme olsalıpı yüksek, moralini bozma. Doktor sana en kötü olasılığı söylemiş olabilir.

Bende normal cok istiyorm benm de eşim yanımda yok ve 3 bucuk yasında canavar gibi bi oglum var ne kadar cabuk ayaklanırsam o kadar iyi oglumda 41 de dogdu tam suni sancıyla oda.. bu oglumda 17 mayısta günüm doluyor bi hafta daha beklersek inşallah... Dogumdan snra geceleri tek kalan oldu mu aranızda ben büyük ihtimalle yalnız kalacam kimsem yok var ama yok gibi bişey işte yani korkulacak bi durum oldugunu düşünmüyorm... oglum cok huysuz oldugu için biyere sıgamıyorm o yüzden en dpgrusu kendi kendimize kalmak zaten eziyeti biyere gidince tam bir ev cocugu gibi..
En azindan oglunla ilgilenecek bir destekcin olsa iyi olurmus kucukmus daha Allah kolaylik versin insallah.

Yani bugün kaç kez emzirdim annem dedi belki doymuyordur mama verdi yine aynı yani uzandigi gibi yatağa uyumuyor ne hikmetse
Bebekler sütü arttırmak için de çok emiyor. İlk günler benim oğlan da memeden ayrılmak istemiyordu adete diyorum ya belki günde 15-18 saat filan emzirmiş olabilirim ilk günler. Sonra göğüslerim bayağa şişti, sütüm bayağa çoğaldı ondan sonra bebeğin emmesi bi tık azaldı. Sen bol bol emzir. Bebek lohusanın yaka iğnesidir diyorlar, 20 saate kadar bile emmesi gayet normalmiş. Sonra inşallah emme aralıkları yavaş yavaş açılacak.

Yani bugün kaç kez emzirdim annem dedi belki doymuyordur mama verdi yine aynı yani uzandigi gibi yatağa uyumuyor ne hikmetse
Bir de bebekler her türlü şey için emmek istiyormuş sadece doymak için değil. Kaka çiş yapmak için, gaz çıkarmak için, anne kokusu duymak için, güvende hissetmek için, uyumak için vs vs vs...

Insallah sizinde gonlunuzden gecen ne ise o sekilde olur, cati muayenesi oldunuzmu ki doktorunuz ne dedi kaka yapma durumu hepsinde olmasada bazilarinda olabiliyor evet bunu bende dusunuyorum bazen ama bekleyipte sorunsuz dogum yapanlarda var onlarida goz onune aliyorum bir yandan dua ve sabir dilicez artik sonuna geldik zaten normal olmasinin benim icin avantaji yurtdisindayim esim disinda kimse yok yanimda ne kadar cabuk ayaklanirsam okadar iyi ilk dogumda iki saat yattim dinlendim okadar dahada yatmadim hic.
Evet, Dün oldum çatı muayenesini. Doktor çatın cok arada net bisey diyemiyorum, ancak sanci basladigi zaman net bisey soyleyebilirim dedi. Benim bebegimin de kilosu iyi, maşallah 3650 gr olmuş. Benim durumumda bir iki hafta icersinde halen bebek kilo almaya devam edeceği icin catidan sigamama durumu olacağını öngörüyor sanırım doktor, bunu dile getirmedi, ama anlaşılıyor neticede. Bakalim hayırlısıni diliyorum b3n de, yanimda annem olabilecek benim ama yine de hizli toparlanmak icin gönlüm hep normal doğumdan yana ayni sizin düşündüğünüz gibi

Bende normal cok istiyorm benm de eşim yanımda yok ve 3 bucuk yasında canavar gibi bi oglum var ne kadar cabuk ayaklanırsam o kadar iyi oglumda 41 de dogdu tam suni sancıyla oda.. bu oglumda 17 mayısta günüm doluyor bi hafta daha beklersek inşallah... Dogumdan snra geceleri tek kalan oldu mu aranızda ben büyük ihtimalle yalnız kalacam kimsem yok var ama yok gibi bişey işte yani korkulacak bi durum oldugunu düşünmüyorm... oglum cok huysuz oldugu için biyere sıgamıyorm o yüzden en dpgrusu kendi kendimize kalmak zaten eziyeti biyere gidince tam bir ev cocugu gibi..
Allah muhakkak kolayligini verecektir size merak etmeyin. Zaten dediginiz gibi insanın kendi evi, kendi düzeni gibisi yok, hele ki boyle bir dönemde bence de kendi evinizde kalmaniz en güzeli.

Gazi vardır Gazi olduğundada bebekler emmek ister biz öyle olduğunda mama ya da süt vermiştik hep bu sefer daha çok Gazi olmuştu emzik verebilirsin doyduğundan eminsen yine de de emmek istiyorsa seni emzik sütte artar baktın yine aynı gazını çıkarıp emzik ver bence sen bilirsin ama dra da danış inşlallah güzel emer bebekler
Bebeklerin gazı olduğunda emmek istediklerini bilmiyordum 🤷 bundan sonra dikkat edeyim ona o zaman

Canım o gazdan oluyor. İlk çocuğum da aynıydı bu da aynı. Emdikçe kısır döngü oluyor. Meme gaz. Valla oğlum emzik almadığı için ben çok çektim. Keşke şimdi kızım da alsa emzik. Ama almıyor malesef. Atıyor ağzından verdikçe.
Sırf bu yüzden yanında uzanarak emzirdim uyuttum. Dokunmadan kalktım yanından sessizce. Şanslıysam uyanmazdı.
Emzik olmayınca meme bağımlısı oluyor bebekler genelde.
İyiki söylediniz ben bu gaz olayına pek dikkat etmedim demek ondandır bundan sonra daha dikkat edecem

Ann
Sen bol bol emzir canım ev işi vs biraz salla bu ara, kırkı çıkana kadar bebekler durmadan emmek ister gayet normal. Ama artık iyice yorulduğun noktada dinlenmek veya uyumak için kısa süreli emzik verebilirsin bence. Ben de öyle yapıyorum. Bazen aynı anda hem kız ağlıyor hem oğlan 😬 mesela o zaman mecbur oğlana emzik verip kızla ilgilenip gönlünü yapıyorum sonra oğlanı alıp emziriyorum tekrar.
Annendeyim zaten sağ olsun iş güç yaptırmıyor ama emzirmek çok yoruyor bundan sonra bende emzik yoluna basvuracam 😊

Evet, Dün oldum çatı muayenesini. Doktor çatın cok arada net bisey diyemiyorum, ancak sanci basladigi zaman net bisey soyleyebilirim dedi. Benim bebegimin de kilosu iyi, maşallah 3650 gr olmuş. Benim durumumda bir iki hafta icersinde halen bebek kilo almaya devam edeceği icin catidan sigamama durumu olacağını öngörüyor sanırım doktor, bunu dile getirmedi, ama anlaşılıyor neticede. Bakalim hayırlısıni diliyorum b3n de, yanimda annem olabilecek benim ama yine de hizli toparlanmak icin gönlüm hep normal doğumdan yana ayni sizin düşündüğünüz gibi
Kilo konusu arti eksi oynayabiliyor net birsey soylemek zor o konuda ama cati darligi veya basikligi durumunda normal olma sansi nedir bilemiyorum doktorunuza guveniyorsaniz sizi en iyi sekilde yonlendirir zaten kalbinizden gecen olur umarim.

Ann
Annendeyim zaten sağ olsun iş güç yaptırmıyor ama emzirmek çok yoruyor bundan sonra bende emzik yoluna basvuracam 😊
Özellikle karnı tokken uykuya geçmesi. İçin kullanabilirsin emziği. Memede uyutmak ds sıkıntı oluyor büyüdükçe. Sabaha kadar memede oluyorlar uykusuz perişan oluyor insan. Ama emzik uyku aracı olması çok iyi.

Kızlar herkese ıyı aksamlar bugun kontrol dıye geldım bebegımın kalbı ve hareket ı yavaslayınca apar topar spinal sezeryan a alındım cok sukur hersey yolunda darısı dogum yapacak olanlara
Boy ve kılo ultrason la aynı cıktı kılo sadece 80gram oynadı🥰kızım maşallah cok tatlı ama sut yavas gelıyor ınsallah artar 🤲

Kızlar kan uyusmazlıgı olanlar vardı aranızda, dogum yapan oldumu, dpgumdan sonra anneye tekrar ıgne yapıldı ı, yoksa bebegin kan grubuna bakılıp yapılmadımı bunu merak edıyrm

X