- 17 Mart 2021
- 476
- 211
- 34
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #1.881
Yok canım iğnenin etkisi geçmiştir ama şunu söyleyim erken gebelikle normal kaset test arasında bir fark yok eğer varsa şuan çok silik görünebilirdi hiç mi yok flaş felan tut ben öyle yapmıştım
Canım işte ben iğnenin 14. Günü yaptım ve çok zor gördüm sabah ilk idrarla yaptığımda gittim kan verdim hamileyim.benim de 12. gündü bugün testi yaptım ama tamamen negatif hayalet çizgi bile yok
o zaman 2 gün sonra sabah tekrar deniyim test yapmayı. peki test yaptığına adet benzeri belirtilerin var mıydı? benim adet olacak gibi sancılarım var çünküCanım işte ben iğnenin 14. Günü yaptım ve çok zor gördüm sabah ilk idrarla yaptığımda gittim kan verdim hamileyim.
Akşam 2 test daha yaptım hiç yok yeni olabilir hemen idrara çıkmaz birde bu saatlerde değil sabah yap varsada bu saatlerde çıkmaz
Ben çatlatma iğnesinin tam 5. Günü yani aşılamanın 3. Günü göğüslerim şismeye acımaya başlamıştı aslında 5 aşılamada da aynı durumdu hiç bir belirtim yoktu aksine buda tutmadı diye yapmadığım iş kalmadı evde evi indirdim kaldırdım çarsıdan alışveriş yaptım ağır şeyler kaldırmıştım diğer 4 aşılamada da hep yatmıştım çok şaşırdım dedim yatmayada gelmiyor yalnız hiç sancım olmadı sadece ilk 1 hafta öğnince gaz sancım vardı gaz çıkarınca geçiyordu ve karnım şişti buda normalmişo zaman 2 gün sonra sabah tekrar deniyim test yapmayı. peki test yaptığına adet benzeri belirtilerin var mıydı? benim adet olacak gibi sancılarım var çünkü
darısı önümüzdeki ay bana inşallahBen çatlatma iğnesinin tam 5. Günü yani aşılamanın 3. Günü göğüslerim şismeye acımaya başlamıştı aslında 5 aşılamada da aynı durumdu hiç bir belirtim yoktu aksine buda tutmadı diye yapmadığım iş kalmadı evde evi indirdim kaldırdım çarsıdan alışveriş yaptım ağır şeyler kaldırmıştım diğer 4 aşılamada da hep yatmıştım çok şaşırdım dedim yatmayada gelmiyor yalnız hiç sancım olmadı sadece ilk 1 hafta öğnince gaz sancım vardı gaz çıkarınca geçiyordu ve karnım şişti buda normalmiş
Amin canım benim inşallah Rabbim sana ve tüm isteyenlere tez vakitte nasip eder hayırlı sağlıklı ve doğru zamanda inşallahdarısı önümüzdeki ay bana inşallahrabbim meleğini sağlıkla sana bağışlasın inşallah
Ilk dogumumu central kozyatagi fatmanur hacibaloglunda yaptim tavsiye ederim cok iyidir. Simdi sakaryada oldugum icin kocaeli medicalde dogum yapacagim reyhan arpaci, onunla da 13 aydir frekansim gayet iyi memnunumErkek doktora gitmeye çekiniyorum bu sebeple düşünmüyorum yine de teşekkür ederimBen de Banu Çiftçi’ye gitmeyi düşünüyordum ama bana uzak, Üsküdar Çamlıca’da oturuyorum, herkes kendine çok yakın bir doktor seçmelisin diyor. Çevremde de bildiğim pek doktor yok. Şimdilik Koşuyolu Medipol’e gidiyorum ben de, ama doktoruma bilmiyorum pek ısınamadım. Bir önceki hamileliğimde çok ilgili ve iyi bir doktorum vardı her şeyimle ilgilenir yememi içmemi söyler testlerimi takip ederdi ama düşükle sonuçlandığı için eşim şimdi o doktora gitmeme müsade etmiyor. Özel muayenehanesi olmasına rağmen ona buna git demezdi. Şimdiki doktora ne yiyeyim diye sorsam beslenme için diyetisyene git, kardiyolojiye git, endonrinolojiye git, nefrolojiye git, sanki hastanesinin diğer birimlerine kazandırmak istercesine sürekli başka doktorlara yönlendirip sadece ultrasonla ilgili konuşup gönderiyor. Söylediği tek şey bitki çayı içme, kahve çay içme, derin deniz balığı yeme, e bunları zaten internete de yazsam çıkıyor yani anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum... Sizin fikirlerinizi de almak istedim, doktorlarınız bu konuda nasıl?
Gebeligi dusundugumden buvyama diofol kullandim-1 yilYa kızlar soruma cevap gelmedi diye hatırlıyorum ben Aralık ayında korona oldum vitamin değerlerim düşüktü hep ama sağlık ocağı hiç ilaç vereyim demedi sizinkiler nasıl verdi mi
23unde doktordayim bilgi verecegim :))Kızlar o mesajı bulamadım ama bir arkadaş vardı hastanede çalışan ,nifty testinin detaylarını öğrenip yazarım demişti.Araştırdı mı acaba
Yaaa ben de kullanıyorum ondan mı bulantım aşırı değilGebeligi dusundugumden buvyama diofol kullandim-1 yil
Son 2 aydir onu biraktik prowomen prenatal multivitamin ve innate omega aliyorum. Gucum yerinde, uyku yok, bulanti yok gercekten tavsiye ederim. B vitamini bulantiyi bicak gibi kesiyor ohh ilk gebelikte bosa surunmusum
Bende de vardı bir de kaşıntı yapıyordu doktorum fitil verdi iyi geldi. sen de yazdır doktoruna canımYa kızlar benim sarıdan sanki yeşile doğru bir akıntım var normal mi bu durum kokusuz böyle jel kıvamında hemen hemen hepimiz aynı haftalarda olduğumuzdan sizde de oluyor mu
Tekrar merhaba, arkadaşım iki sene önce Çamlıca Medipol'de doğum yapmıştı. Doktoru ise Hüsniye Sedef Binöz'müş kendisi memnun kaldığını söyledi. Hatta iki kişiyi daha yönlendirmiş. Onlar da memnun kalmış. Bunun dışında kendim araştırdığımda Zeynep Elmalı için de pek çok olumlu yorum yazıldığını gördüm. Zeynep Hoca için aradım ancak kendisi doğum iznindeymiş :) Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur.Çok teşekkür ederim, Pendik bana çok uzak ama Çamlıca için çok müteşekkir olurum
Benim kızımda 8. Hafta başlamıştı canım geçen gebeliğimde 7+5 ti hala başlamamıştıArkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Bulantı tam olarak ne zaman başlıyor?
Decavit sanırım ilerleyen aylarda veriliyor.Decavit fln hep veriyordu dr eskiden herşey değişmiş demekki bnm ilk gebeliğim ablamda çok ilgi vardı irtibat halindeydi ebeler şaşırdım şimdikiler test yap gönder açıklama yok
Bebek ilk 3 ay annenin depolarını kullanır bebeğe bişey olmaz ama siz çok halsiz kalırsınız. Elinizden geldiğince yemeğe çalışın hatta yiyin kusun en azından o besinden vitamin almış olursunuz hiç bişey yememekten daha iyidir geçmiş olsunKızlar 4+5 günlük hamileyim ama gün içerisinde hiç birşey yiyemiyorum. Bugün mesela ağzımdan bir lokma dahi geçmedi sadece 1 bardak su içtim. Sizce bebeğime bir zararı olurmu , çok tedirginim. Nebiliyim zeka geriliği, yada herhangi bir problem olur diye de çok korkuyorum. Ama canım hiçbirşey çekmiyor, bu ilk aylar yeterli beslenememe bebekte problem açar mı?
Kişiden kişiye değişiyor ama genelde 6. Haftadan sonra başlıyorArkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Bulantı tam olarak ne zaman başlıyor?
Bebek sizin depolarinizdan beslenecegi için bişey olmaz ama ileride siz sağlık sorunları yaşayabilirsiniz diş kemik kansızlık gibi bulantı varsa ilaç isteyebilirsiniz iyi geliyorKızlar 4+5 günlük hamileyim ama gün içerisinde hiç birşey yiyemiyorum. Bugün mesela ağzımdan bir lokma dahi geçmedi sadece 1 bardak su içtim. Sizce bebeğime bir zararı olurmu , çok tedirginim. Nebiliyim zeka geriliği, yada herhangi bir problem olur diye de çok korkuyorum. Ama canım hiçbirşey çekmiyor, bu ilk aylar yeterli beslenememe bebekte problem açar mı?