- 21 Aralık 2012
- 10.874
- 5.410
- 37
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #22.501
teşekkür ederiz darısı sizedoktor önermekte haklı ben memnun kaldım. sonrasında dikiş ağrısı evet oluyor ama size bakan biri varsa kolayca geçer inşallah.
Kızlar kim doğurdu kim doğurmadı bilmiyorum 3 gündür hiç bakmadım siteye doğuranlara hayırlı olsunbende cuma günü ssvd ile bebeğimi kucağıma aldım çok şükür rabbim sıradakilerin yardımcısı olsun. Sancılarımı çekerken bütün hamilelere de dua ettim ben gönlümdeki doğum hikayesini yaşadım darısı sizlere
Maşallah beklediğimize değdi allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallahMerhaba kızlar doğum hikayemi paylaşayım hazır kızım uyumuşken.biraz uzun ve detaylı yazacağım suni sancı ve spinal anestezi merak edenler içinCuma günü doktorumuzun talimatıyla 40+3de eşyalarımızla hastaneye geldik nst de sancı çıkmadı her zamanki gibi…doktorum parmakla açılma var mı diye baktı tamamen kapalıydı bu yüzden suni için yatışım yapıldı ve 10.45 de sancı verildi kasılmalar dışında ağrı hissetmedim.odaya gelince nişanım geldi kahverengi.öğlen doktorum gelip baktı açıklık 2 cm olmuş sancın 100lerde hadi bakalım dedi.o akşam 8 -9 gibi suni sancı bitmek üzereyken kapattılar.doğum yapanların kısmına yani servise götürdüler kendi sancını bekle dediler.gece ağrılarım oldu ama şiddetlenmedi.Sabah ilk odaya geri getirip yine suni sancı verelim dediler sabah 10buçuktan öğlen 2 ye kadar yine suni aldım ağrılarım biraz şiddetlendi ama açıklık 2 cm’den öteye geçmedi.sancılar 100lerde ve düzenliydi oysaki..pilates topu istedim biraz yaptım geri aldılar bendeki açıklıkla gereksiz olurmuş..yine de çömelme ve yürüyüşe devam ettim işe yaramayınca benden sezeryan onayı alıp 14.45de doğumhaneye götürdüler.sedyeye oturttular.kafamı eğip çenemi aşağıya yani kendime doğru bastırmamı ,omuzlarımı olabildiğince çökertmemi ve bel kısmımı kambur gibi çıkartmamı istediler.tabi karnımızdan dolayı sırtı kambur gibi yapmak zor ama bir iki dakika o pozisyona dayanılır.bele ufacık bir iğne batması hissi oldu öyle acı verici bir şey değil tıpkı kan aldırmak gibiydi.buz gibi olan titrediğim doğumhanede birden ayaktan sıcaklık gelmeye başladı.sonra yatırıp tamamen soyup göğsümün önüne set çektiler.kollarımı iki yana açıp bağladılar bir iki dakikaya belden aşağı komple uyuştum.aslında uyuşmadım gibi geldi çünkü onların beni hazırlayışında baya sallandım içimden kestiklerini hissedicem söylesem mi dedim ki hiçte öyle olmadı.sallanmalar hep devam etti ama his yani acı yoktu.vücut ve organlar sallanıyor o kadar.sondayı taktıklarını hiç hissetmedim.
ben birazdan kesecekler sanıyordum bir baktım ağlama sesi noluyor oldum :) saat 15:00 gireli daha ne oldu ki hemen kesilip doğsun 2 dakikada nasıl çıkarttılar anlamadım bile.bir baktım yanağıma sıcacık pespembe bir şey verdiler öyle güzel ki.yanağıma verdikleri an hemen sustu :) analık hissi ne zaman gelir diyordum o anda geldi bir ömür bağlandık gibi hissettim bu sefer ben ağlamaya başladım hem gülüyorum hem ağlıyorum :) bir yandan ağlarken karnım sallanıyor bir şey olur mu diye de tedirgindim :) hiçbir şey olmadı çok şükürbebişimi öptüm öptüm giydirmeye götürdüler aklım gözüm onun arkasında kaldı :) doğumhane ekibiyle sohbet falan derken dikişlerimi bitirdiler odama geldim 3 ya da 5 saat hissizlik devam edebilir hissetmeye başladığın zaman su içmeye başla idrar çıkışı olmalı dediler.zaten odaya gelmeden bir aman idrar yapmışım su içtikten sonra devam etti.zaten bebeğe bakmaktan emzirmeye çalışmaktan insanın aklına sonda bile gelmiyor.karnıma gelip bastırıp alttan kanın çıkmasını sağladılar birkaç kere gelip bastırdılar biraz diş sıkınca dayanılıyor :) 22:00da yürüyüş yaptık dikiş yeri sızlayıp yaktı ama dişi sıkarak yürüyünce ona da dayanılıyor.odaya geçince hemşire sonda tamamen doldu diye çıkardı. Nefes al rahat ol dediği için acımadan şıp diye çıktı.nedendir bilmem kan da aldı. iyi çıkmış sonucu.şimdi her saat başı emziriyorum sarılık olmasın diye bakalım.Allah herkese kolay bir doğum nasip etsin sağlıcakla gelsinler her doğum şeklinin artı eksileri vardır ben spinalda çok rahat ettim.şuan ağrım yok diyemem ama evladımız için değer Kucağa alınca ağrı sızı düşünülmüyormuş
Senin de gözün aydın allah analı babalı büyütsün canımKızlar kim doğurdu kim doğurmadı bilmiyorum 3 gündür hiç bakmadım siteye doğuranlara hayırlı olsunbende cuma günü ssvd ile bebeğimi kucağıma aldım çok şükür rabbim sıradakilerin yardımcısı olsun. Sancılarımı çekerken bütün hamilelere de dua ettim ben gönlümdeki doğum hikayesini yaşadım darısı sizlere
Benim de sağ peŕt oldu az önce o yüzden soldan verdim sonra ne yapicam bilmiyorumAllah aşkına 1kerede geçiren bişey varmı memem pertçok sıkıldım
Çook..Ve onlarda bu yollardan gecti ne garip dimi..
yaptırdım 3 kere yinede bir yerden sonra hissediliyor.eğilip çocuğu almak yerine koymak yataktan kalkmak geri yatağa yatmak tuvalete kalkmak falan baya zorlayıcı.çokça yavaş hareket etmek lazım dik oturmamak lazım o da mümkün olmuyor ağlayınca ortalığı kaldırıyor.annem yardımcı olsa belki zorlanmazdım sen sen ol refakatçini iyi seç 2 ye kadar uyanıktım diyor sanki gece 2 saatten ibaret.sabaha kadar nöbetteydimUyuşukluk yavaş yavaş geçip, sezeryan yeri acısı da yavaş yavaş geliyor ya hani.. Acı gelmeye başladığı an ağrı kesici falan yaptırsaydın, rahatlardın..
Öyle ya da böyle atlattın hadi
inşallah canım sağolasınMaşallah beklediğimize değdi allah analı babalı büyütsün sağlıkla inşallah
Senin de gözün aydın allah analı babalı büyütsün canım
Benim de sağ peŕt oldu az önce o yüzden soldan verdim sonra ne yapicam bilmiyorum
Maşallah canım darısı biz doğum bekleyenlereKızlar kim doğurdu kim doğurmadı bilmiyorum 3 gündür hiç bakmadım siteye doğuranlara hayırlı olsunbende cuma günü ssvd ile bebeğimi kucağıma aldım çok şükür rabbim sıradakilerin yardımcısı olsun. Sancılarımı çekerken bütün hamilelere de dua ettim ben gönlümdeki doğum hikayesini yaşadım darısı sizlere
Buraya yazmayınca bişey oldu sandım hayırlı olsun çok şükür atlatmissin daha detaylı yaz musait olunca bende tık yok 39+5 oldumKızlar kim doğurdu kim doğurmadı bilmiyorum 3 gündür hiç bakmadım siteye doğuranlara hayırlı olsunbende cuma günü ssvd ile bebeğimi kucağıma aldım çok şükür rabbim sıradakilerin yardımcısı olsun. Sancılarımı çekerken bütün hamilelere de dua ettim ben gönlümdeki doğum hikayesini yaşadım darısı sizlere
Benim yara olmamıştı ama hassaslaşıp çok acımıştı gümüş kapak kullanmama rağmen .Lansinoh krem aldırdım bir kere sürdüm geçirdi hemen dene bi istersen .Ben düzenli gümüş kapakta kullanıyorum amaAllah aşkına 1kerede geçiren bişey varmı memem pertçok sıkıldım
Tahin yagi surun...Allah aşkına 1kerede geçiren bişey varmı memem pertçok sıkıldım
Aaa canim çok sevindim yaa ssvd yapabilmissin darısı başımaKızlar kim doğurdu kim doğurmadı bilmiyorum 3 gündür hiç bakmadım siteye doğuranlara hayırlı olsunbende cuma günü ssvd ile bebeğimi kucağıma aldım çok şükür rabbim sıradakilerin yardımcısı olsun. Sancılarımı çekerken bütün hamilelere de dua ettim ben gönlümdeki doğum hikayesini yaşadım darısı sizlere
Bende beklemedeyim bakalim cuma günü 38+6 olacak o gün karar veririz dedi doktor cok bekletip riske de atmak istemiyorum dedi onceki bebegimi kaybettigim icin birde 2ssvd olduğum için temkinli davraniyor galiba rahimde yumuşama açılma olursa deneriz yoksa zorlamayiz dedi kolayca olur insAllah hepimizinBuraya yazmayınca bişey oldu sandım hayırlı olsun çok şükür atlatmissin daha detaylı yaz musait olunca bende tık yok 39+5 oldum
Tek yolu kendi sütunle hep nemli tutman lazım göğsünü göğüs kalkani aldıysan ucu hep ıslak kalıyor ve kurumuyoe 6 sene önce 2 ay çektim herşeyi yaptım bı tek bu kendi sütunle nemli kalması iyi geldi. Bu sefer gümüş kapak aldım daha doğumuna var onu kullaniorum faydası olacak mı bilmiorum.Allah aşkına 1kerede geçiren bişey varmı memem pertçok sıkıldım
Bana ayva çekirdeği jeli iyi gelmisti canimAllah aşkına 1kerede geçiren bişey varmı memem pertçok sıkıldım
İnşallah merakla bekliyorum nolacagini bu kaç yer süpürüp banyoya girecem orda duşun altında egzersiz yaparım çömelme sıcak su squatBende beklemedeyim bakalim cuma günü 38+6 olacak o gün karar veririz dedi doktor cok bekletip riske de atmak istemiyorum dedi onceki bebegimi kaybettigim icin birde 2ssvd olduğum için temkinli davraniyor galiba rahimde yumuşama açılma olursa deneriz yoksa zorlamayiz dedi kolayca olur insAllah hepimizin
Sut ve mama veriyorum suan zaten canim ama ilk nemeyi tutmuyor azcik mama ictikten sonra memeyi tutuyor en son mamayi gene içiyor.Merabalar benimde gögüs ucum hiç yok hastanede hemşire bebedor un silikon ucunu önerdi çok memnun kaldım doysun da sırf silikonlu içsin diyordum ucunu çıkarmaya başladı benim bir kaç güne kendi ucumu deneyeceğim. Sütüm az olduğu zamanlar önce göğsümü veriyordum baktım süt az 50ml verdim hep. Bana kalırsa sütün + mama takviyesi yap neden sadece mama odaklı düşünüyorsun zamanla süt de artıyor çektikçe
Tmam canim cok tesekkur ederim. Dun denedim dedigin gibi kendisi bıraktı biberonda kaldiBende hem ikizlerde hem bunda mama verdiğim için doktor anda sordum bitiriyorsa bir sonraki bir tık fazla yap biberonda mama artsın yani kendi bıraksın
Simdi bende denicem kac gunde gecirir acaba.Tahin yagi surun...