- 13 Aralık 2009
- 644
- 506
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #22.481
Canım hayırlı uğurlu olsuuuun, sağlıkla büyütün inşallah Ve inanamıyorum az önce forumu açmadan önce acaba göğüs pompası ile göğüs uçlarını mı uyarsam diye düşünüyordum ki sonra foruma girip mesajını gördümCanım bana diyorlardı ki doğum kasılması olursa anlarsın. Ben de nası yaa diyordum ama gerçekten anlıyormuşsun. Bir ara yapamayacağım diye düşünmeye başladım ama nefeslerle doulam ve ebem sayesinde atlattım. Zorlayıcı bir süreç ama geçiyor umutsuzluğa kapılmamak lazım.
Sabah 8.22'de doğduk biz teyzeler. Gece 01.30 gibi başladı kasılmalarım ama düzenli değildi. Sonra bir sıcak duş alayım dedim uyumaya çalışırken çok yoğun, uzun ve şiddetli kasılmalar gelmeye başladı. Doulam aynı zamanda çok yakın arkadaşım olduğu için bizimle beraber kalıyordu önce onu uyandırdım biraz evde ksılmaları karşıladık ama ben 3 kere falan kustum meğer kusmalarım açılması ile ilgiliymiş. Sonr eşimi uyandırdık artık çok ciddi bir boyuta ulşmıştı kasılmalar . Hstneye geldik. 7 de giriş yapmışız 8,22 de bebeğim kucağımdaydı. Zaten arabada ıkınmalarım gelmeye başlamıştı.
Bu arada doğumu tetiklemek isteyenlere göğüs pompası öneriyorum kasılmalrım başlamadan önce yarım saat boyunca 1 dakika sğ meme 2 dk boşlık 1 dakik sol meme şeklinde gulama yaptık. Hem Doğumdan sonra hemen sütüm geldi hem de ilk def emzirecek olanlar için tuhaf bir his oluşuyor. O hissi üstümden atmış oldu. Tavsiye ederim.