Merhaba kızlar doğum hikayemi paylaşayım hazır kızım uyumuşken.biraz uzun ve detaylı yazacağım suni sancı ve spinal anestezi merak edenler için
Cuma günü doktorumuzun talimatıyla 40+3de eşyalarımızla hastaneye geldik nst de sancı çıkmadı her zamanki gibi…doktorum parmakla açılma var mı diye baktı tamamen kapalıydı bu yüzden suni için yatışım yapıldı ve 10.45 de sancı verildi kasılmalar dışında ağrı hissetmedim.odaya gelince nişanım geldi kahverengi.öğlen doktorum gelip baktı açıklık 2 cm olmuş sancın 100lerde hadi bakalım dedi.o akşam 8 -9 gibi suni sancı bitmek üzereyken kapattılar.doğum yapanların kısmına yani servise götürdüler kendi sancını bekle dediler.gece ağrılarım oldu ama şiddetlenmedi.Sabah ilk odaya geri getirip yine suni sancı verelim dediler sabah 10buçuktan öğlen 2 ye kadar yine suni aldım ağrılarım biraz şiddetlendi ama açıklık 2 cm’den öteye geçmedi.sancılar 100lerde ve düzenliydi oysaki..pilates topu istedim biraz yaptım geri aldılar bendeki açıklıkla gereksiz olurmuş..yine de çömelme ve yürüyüşe devam ettim işe yaramayınca benden sezeryan onayı alıp 14.45de doğumhaneye götürdüler.sedyeye oturttular.kafamı eğip çenemi aşağıya yani kendime doğru bastırmamı ,omuzlarımı olabildiğince çökertmemi ve bel kısmımı kambur gibi çıkartmamı istediler.tabi karnımızdan dolayı sırtı kambur gibi yapmak zor ama bir iki dakika o pozisyona dayanılır.bele ufacık bir iğne batması hissi oldu öyle acı verici bir şey değil tıpkı kan aldırmak gibiydi.buz gibi olan titrediğim doğumhanede birden ayaktan sıcaklık gelmeye başladı.sonra yatırıp tamamen soyup göğsümün önüne set çektiler.kollarımı iki yana açıp bağladılar bir iki dakikaya belden aşağı komple uyuştum.aslında uyuşmadım gibi geldi çünkü onların beni hazırlayışında baya sallandım içimden kestiklerini hissedicem söylesem mi dedim ki hiçte öyle olmadı.sallanmalar hep devam etti ama his yani acı yoktu.vücut ve organlar sallanıyor o kadar.sondayı taktıklarını hiç hissetmedim.
ben birazdan kesecekler sanıyordum bir baktım ağlama sesi noluyor oldum :) saat 15:00 gireli daha ne oldu ki hemen kesilip doğsun 2 dakikada nasıl çıkarttılar anlamadım bile.bir baktım yanağıma sıcacık pespembe bir şey verdiler öyle güzel ki.yanağıma verdikleri an hemen sustu :) analık hissi ne zaman gelir diyordum o anda geldi bir ömür bağlandık gibi hissettim bu sefer ben ağlamaya başladım hem gülüyorum hem ağlıyorum :) bir yandan ağlarken karnım sallanıyor bir şey olur mu diye de tedirgindim :) hiçbir şey olmadı çok şükür
bebişimi öptüm öptüm giydirmeye götürdüler aklım gözüm onun arkasında kaldı :) doğumhane ekibiyle sohbet falan derken dikişlerimi bitirdiler odama geldim 3 ya da 5 saat hissizlik devam edebilir hissetmeye başladığın zaman su içmeye başla idrar çıkışı olmalı dediler.zaten odaya gelmeden bir aman idrar yapmışım su içtikten sonra devam etti.zaten bebeğe bakmaktan emzirmeye çalışmaktan insanın aklına sonda bile gelmiyor.karnıma gelip bastırıp alttan kanın çıkmasını sağladılar birkaç kere gelip bastırdılar biraz diş sıkınca dayanılıyor :) 22:00da yürüyüş yaptık dikiş yeri sızlayıp yaktı ama dişi sıkarak yürüyünce ona da dayanılıyor.odaya geçince hemşire sonda tamamen doldu diye çıkardı. Nefes al rahat ol dediği için acımadan şıp diye çıktı.nedendir bilmem kan da aldı. iyi çıkmış sonucu.şimdi her saat başı emziriyorum sarılık olmasın diye bakalım.Allah herkese kolay bir doğum nasip etsin sağlıcakla gelsinler
her doğum şeklinin artı eksileri vardır ben spinalda çok rahat ettim.şuan ağrım yok diyemem ama evladımız için değer
Kucağa alınca ağrı sızı düşünülmüyormuş