Normal doğum yapacaklara naçizane birkaç tavsiyem var kızlar.
Beni belden aşağısına sıcak duş çooook rahatlattı imkan varsa mutlaka girin.
Yanınıza enerji verecek meyve suyu hurma atıştırmalık vs götürün sancı arasında yiyin , güç toplayın çok iyi geliyor.
Su içebilirseniz için, pilates topunda hafif hafif zıplayın açılmaya faydası oluyor.
Bir de vaktiniz varsa eşinize masaj videosu öğretin, çok kolay zaten hemen bugün yapın o anda aşşşırı faydası oldu. Buraya ekleyebilirsem linkini ekleyeceğim.
Masaj için mutlaka bebe yağı gibi birşey götürün daha güzel oluyor, ben karanfil yağı götürmüştüm başta iyi gelmişti sonradsn içimi baydı
Bir de herkesin doğum hikayesi gerçekten çok farklıymış. Benim 4-5 Cme kadar olan açılmalarımdaki sancılarım çok keskin ve zordu. Yapamayacağımı düşünmüştüm pes etmiştim epidural istemiştim ve taktılar da. Ama psikolojik mi bilmem ilacı veremeden bende ıkınma hisleri başladı bi anda 8-9 cme ulaştı açıklık. Doktor çok şaşırdı boşuna taktırdın dedi
yani başta zor gelen sancılar sonra giderek artacak daha kötü olacak nasıl dayanacağım diye düşünürken birden hafifledi gitti, resmen mucize gibi. Allah öyle bir yardım ediyor ki sürekli la havle çektim,
ona dayanın inşallah çok kolay geçen su gibi doğumlarınız olsun. O kapının Hemen ardında sizi dünyanın en masum en güzeel şeyi bekliyor