2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar doktor keseyi gördü çok şükür 6.5mm dedi 10 gün sonra kalp atışı için gideceğim :))) bu arada kereviz ve maydanozu sordum salatada sadece çok olmamak şartı ile maydanoz kerevizide bol bol değil ama yarım tabak şeklinde yiyebilirsin dedi
kaç haftalıksın canım bir de kan testi istedi mi doktor tekrardan

Kızlar doktor keseyi gördü çok şükür 6.5mm dedi 10 gün sonra kalp atışı için gideceğim :))) bu arada kereviz ve maydanozu sordum salatada sadece çok olmamak şartı ile maydanoz kerevizide bol bol değil ama yarım tabak şeklinde yiyebilirsin dedi
Gözünüz aydın 😊🙏 Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🥰

Açıkçası ilk olduğu için her ikimizde oldukça temkinli miyiz mi desem çekingen miyiz bilmiyorum.. ya da korkuyoruz sanırım zarar vermekten.. evet bununla ilgili çok yapılan açıklama var bir sorun olmadıkça sakınca olmadığına dair ama bilmiyorum ki doktora gittiğimde soracağım şeylerden biride bu olacak .. her hamilelikte her beden de farklı tepkiler oluyor çünkü🙁
Bizde sizin gibi temkinliyiz. Zannediyorum ilk gebelik olduğu için. Bir şey olursa endişesi... Dr a gittiğimde soracağım ben de, riski olur mu diye.

Kızlar ben hamile olduğumu 2 hafta önce öğrendim..bu süreçte de eşimle bir münasebet olmadı.kanama veya ekstra bir durum olmayınca da,bugün bir münasebet yaşadık..ilk çocuğumda korkardım ama bunda rahatım.e birde bende de isteksizlik olmadı🙈 karı-koca hayatını çok etkiliyor bu süreçler.2 hafta arayla da olsa olsun istiyorum ben☺️Sizlerde durum nasıl?
Benim bugün dr randevum vardı bu konuyu da sordum dr ilk 3 ay ilişki yok dedi, kanama alanı vs olmamasına rağmen

Merhaba ben de inşallah Eylül annesiyim. Sat 9 Aralık. Bebek de 4 hafta 6 günlük. Sadece sağlık ocağında kan testi yaptırdım. Size birkaç sorum var. Folik asit kendim alıp başladım. Ama doktor değerlerim iyi diye demir vitamin vermedi. Pazartesi kadın doğumcuya gideceğim. Herhalde o verir değil mi?
Bir de balık yağı kullanıyor musunuz?
Ben kullanıyorum balık yağı. Hamile kalmayı düşünüyorum diye dr a gittiğimde 7 hafta boyunca kullandigim folik asiti değiştirdi ve balık yağı verdi.

Neler yemeğe çalışıyorsunuz özel olarak kuruyemiş-avokado vs başlıyacağım ama başka neler iyi gelir?
Ben de sabahları bir yumurta, peynir tüketiyorum. Sütü çok sevmeme rağmen içemiyorum pek, şişkinlik yapıyor ben de. Onun yerine yoğurt yiyorum. Günlük 1-2 hurma, 2 tam ceviz yiyorum muhakkak. Meyve yemeye de özen gösteriyorum. Normalde pek aklıma gelmez. Balık-et-tavuk pek düzene sokamadım henüz ne yazık ki.

Kahverengi akıntılar benim ilk hamileliğimde 3 ay boyunca oldu. Kırmızı kan bile gelirdi. İlk zaman doktora koşardım sonra alıştım. Kızım 8 yaşında şimdi. Endişe etmeyin. Ama dikkatli olmakta fayda var. Progestan içmiştim.

X