- 21 Ocak 2021
- 219
- 320
- 18
- 36
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #6.301
Kesinlikle katılıyorum..her gebelik kendine ozeldir. Kimi zorlanir kimi cok kolay dogum yapar. Kotu tecrubeleri cok dillendirmemek gerek ben her zaman cok kolay olacagina inandim ve oyle oldu çok şükür. Pozitif olmak cok onemli. Stres de bir hormon ve hormonlar kanimizda bulunduğu icin direk bebege de geciyor etkileniyorlar. Hepsi saglikla gelsin insallahBugün üçüncü kontrolüm vardı 2 cm olmuşuz çok şükür her şey yolunda doktor 10. haftadan sonra ikili üçlü tarama var ama yaşın 36 olduğu için risk fazla çıkar bu da seni endişelendirir taranaların yerine fetal DNA testi öneriyorum taramaların güvenilirlik oranı %80 fetal DNA nın güvenilirlik oranı%98 dedi pahalı bir test ama boştan yere endişelenmektense doktorun dediğini yapacağım bir de beni çok endişeli gördü internette forumlarda düşük yapanları bebeğinin kalbi duranları okuyorum korkuyorum dedim sakın internetten sağdan soldan çevrenden söylenenleri dikkate alma aklına ne takılırsa merak ettiğin her şeyi bana sor dedi sağolsun gerçekten de keşke olumsuz tecrübeler yazılmasa bu konuda biraz daha duyarlı olsa insanlar mesela doğumu yaklaşan anneleri o kadar çok korkutuyorlar ki çok şahit oldum başka forumlarda yok çok sancım çok oldu yok çok zordu gibi yorumlara denk geldim doğru bulmuyorum bu tür şeyleri birbirimize pozitif destek olalım bizim pozitif düşüncemiz enerjimiz bebeklerimize de yansır onlar da daha güzel gelişirler büyürler