• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Değişik reaksiyon gösterebilir amaç zaten anneden ziyade bebeğe etki etmemesi için önlem sağlamak arkadaşımın bebeği doğum sonrası annedeki enfeksiyon nedeniyle kuvezde ve yoğun bakımda kaldı , anne önem almamış ilaçları kullanmamisti . Sonradan çok şükür iyileşip çıktı çocuk ancak 15.20 gün hastanede anneden ayrı kaldı . Geçmiş olsunn ayrıca bende enfeksiyon nedeniyle antibiyotik ve şaselerden kullandım hem kanda hemde idrarda enfeksiyon vardı çok şükür düzeldi
Düzelmesi uzun sürdü mu acaba. Bana da antibiyotik ve şase verdi.

Kizlar ya enfeksiyon boyle adet agrisi gibi de agri yapar mi ya ben anlamadim gecen hafta 2.5gun surdu bu sabah kalktim birsey yoktu wc ye gittim yattim yine adet agrisi gibi basladi otururken birsey yok yatinca oluyor
Evet olur. Bende de bir ara suyu azaltmıştım (normalde en az 2,5 litre içerim) enfeksiyon çıkmıştı, resmen bağırsaklarıma vurmuştu. Her tuvalete gitmeden önce ve gittikten sonra sancım oluyordu. Suyu daha da artırdım, 3 litre civarı, geçti.

Kizlar eger enfeksiyon ciksa bile bu cok kotu bisey mi ya? Zaten vaginal antibiyotik ve progestan verdi ama bisey olur mu? Erken dogum vs? Ya da bebise bi zarari? Basindan gecen var mi acaba ben baya stres yaptim dunden beri🙆🏼‍♀️
Değil, benim tam 1 ay boyunca çıktı kaç tane kültür testi verdim nedenini bulamadıkda bir türlü kanım falan da araştırıldı çıkmadı tabi bu arada ben belirtide görmüyordum antibiyotik ve şaseden kullandım gecmedi , sonra doktor değiştirdim o vajinadan da kültür aldı smear yaptı ve 1 çeşit mikrop buldu ona göre hem eşime hem bana bir ilaç yazdı birbirimize bulaşmıştır diye, şuan durum ne bilmiyorum ama farkettim ki aslında belirtim varmış oturup kalkarken karnım acıyordu o geçti bı de akıntım varmış kokusuz renksizdi normal saniyodum oda kesildi, ama çok önemli değil diyorum çünkü her tahlilimde biraz daha vücudumdan uzaklaştığıni görüyorduk ben çok su içiyorum tavsiye edebileceğim tek şey bu gönlünü ferah tut gecicektir Allah in izniyle yani öyle hemen bebeğe geçmiyor tam 1 ay belki bilmeden daha fazla vücudumda taşıdım ve hamile kadınlar da çok sık görülen birşey

Benim o bölgelerde pek ağrı olmaz alıskın diilim. Regl ağrısı bilmeyen insanım ben. 🤣
Bnde bilmem 🙊 ama geçen hafta çok ağrıyordu dinlendim geçti
Gerçi bnm her yerim ağrıyor da şuan yazmıyom bi bakcaksınız doğurdum yazdım 🤣🤣🤣

Evet olur. Bende de bir ara suyu azaltmıştım (normalde en az 2,5 litre içerim) enfeksiyon çıkmıştı, resmen bağırsaklarıma vurmuştu. Her tuvalete gitmeden önce ve gittikten sonra sancım oluyordu. Suyu daha da artırdım, 3 litre civarı, geçti.
Akintim falan yok ama suyu da cok icerim gecen hafta doktorum da bagirsaklardan olabilir demisti ama test falan yaptirmadim gelmne gerek yok demisti erkn dogum riskimde oluncs yat dinlen dedi gecince ilaca da gerek kalmamisti bu hafta randevum sali gunu insallah gecer insallsh enfeksiyon degildir bebek buyudukce de olur mu acaba

Normal değil mi ya :110:

Eklentiler

• IMG_20211010_221154.webp
    IMG_20211010_221154.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 27
senin ki de mi 🤬
Başka torun varsa ona saklasın 🤣🤣🤣
Baska torunu yok ve ilk torunu bizimki olacak🤑🤑
Benim Yürürken kasılınca ağrı da oluyor, baskı artıyor. O yüzden yürümeye korkuyorum hareketsiz kaldım iyice.
doktora söylesem kesin O kadar abartmaya gerek olmadığını söyler.
Biraz da psikolojik boyutu var bence de.
Yururken benim de baski artiyor ama agri yok cok sukur. Bence mutlaka doktoruna soyle yani bu aya kadar yuruyusler geziler bir suru sey yapiyordum hicbir sey olmuyordu simdi dedigin gbi adim atamiyo. Psikolojik olsa smdiye kdar yine olurdu. Vucudumuz sinyal veriyor ve bunu dikkate alip doktorumuzla paylasmaliyiz👍🏻
İdrar testiyle idrar kültürü veriyorum her seferinde. Ama kültürü vajinal muayene ile almıyor idrar olarak veriyorsun yine. Her gittiğim de tekrarlıyoruz bu testleri. Kanı da arada bir yapıyor durumuma bakmak için😊 valla bazen 5 dakika bazen yarım saat değişiyor Düzeni yok ama dinlenirken de otururken de hareket ederken de oluyor yorulmadan bağımsız. Bazen nefesim kesiliyor karnım yamuluyor ama dediğin gibi en fazla 1 dakika sürüyor. Ben açıkçası magnezyum kaynaklı diye düşünüyorum çünkü kalsiyum magnezyum ikisi de sınırdaydı en son kan testimde. Aman zaten başka bir sıkıntı olmasın da ilaç kullanırız geçer ya, yoksa bu yüzden bende devamlı korku halindeyim. Bakalım yarın kontrolüm var soracağım doktora bana ne diyecek 🙄
Benim de oyle otururken yuruken vs her pozisyonda olabiliyor🙆🏼‍♀️ Peki senin kullandigin ilaclar ise yaramadi mi ne kullandin?
Kızlar size morel vermekten bakalım perşembe günü bende neler çıkacak 🤣🤣🤣 korkuyorum dr karnım Arada sertleşiyor kasılma mı var demeye
Gidince görecem yaşayacam J jijikalp spontene hazırlıksız vajinal muayene olmak istemiyorum senin gibi en iyisi bn hazırlıklı gideyim demi 🙈
Benim tam dr bebise bakarken kasildi karnim allahtan da aciklamak tarif etmek zorunda kalmadm😂 ama tabi hazirlikli git bu aydan sonra artik hep hazirlikli olmak lazim her seye🙈 allahtan zamaninda lazer yaptirmisim diyorum da oyle feci bi hal almiyor😂sen magnezyum kullaniyor muydun?
Enfeksiyondan ben de çok korkuyorum su anda. Hamilelik öncesinde cok ilaç kullandım. Bobreklerimde taş vardı. Simdi enfeksiyon tekrarladı. Ama çoğu kadında oluyor anladığım kadarıyla hamilelikte.
Evet hamilelikte olabiliyormus, onemli olan erken teshis ve vucuda yayilmasini onlemem tabi
Değil, benim tam 1 ay boyunca çıktı kaç tane kültür testi verdim nedenini bulamadıkda bir türlü kanım falan da araştırıldı çıkmadı tabi bu arada ben belirtide görmüyordum antibiyotik ve şaseden kullandım gecmedi , sonra doktor değiştirdim o vajinadan da kültür aldı smear yaptı ve 1 çeşit mikrop buldu ona göre hem eşime hem bana bir ilaç yazdı birbirimize bulaşmıştır diye, şuan durum ne bilmiyorum ama farkettim ki aslında belirtim varmış oturup kalkarken karnım acıyordu o geçti bı de akıntım varmış kokusuz renksizdi normal saniyodum oda kesildi, ama çok önemli değil diyorum çünkü her tahlilimde biraz daha vücudumdan uzaklaştığıni görüyorduk ben çok su içiyorum tavsiye edebileceğim tek şey bu gönlünü ferah tut gecicektir Allah in izniyle yani öyle hemen bebeğe geçmiyor tam 1 ay belki bilmeden daha fazla vücudumda taşıdım ve hamile kadınlar da çok sık görülen birşey
Suyu hemen cogalttim ben de, umarim sonuclarim temiz cikar ya da ne oldugu anlasilir. Cok tesekkur ederim🥰

Baska torunu yok ve ilk torunu bizimki olacak🤑🤑

Yururken benim de baski artiyor ama agri yok cok sukur. Bence mutlaka doktoruna soyle yani bu aya kadar yuruyusler geziler bir suru sey yapiyordum hicbir sey olmuyordu simdi dedigin gbi adim atamiyo. Psikolojik olsa smdiye kdar yine olurdu. Vucudumuz sinyal veriyor ve bunu dikkate alip doktorumuzla paylasmaliyiz👍🏻

Benim de oyle otururken yuruken vs her pozisyonda olabiliyor🙆🏼‍♀️ Peki senin kullandigin ilaclar ise yaramadi mi ne kullandin?

Benim tam dr bebise bakarken kasildi karnim allahtan da aciklamak tarif etmek zorunda kalmadm😂 ama tabi hazirlikli git bu aydan sonra artik hep hazirlikli olmak lazim her seye🙈 allahtan zamaninda lazer yaptirmisim diyorum da oyle feci bi hal almiyor😂sen magnezyum kullaniyor muydun?

Evet hamilelikte olabiliyormus, onemli olan erken teshis ve vucuda yayilmasini onlemem tabi

Suyu hemen cogalttim ben de, umarim sonuclarim temiz cikar ya da ne oldugu anlasilir. Cok tesekkur ederim🥰
Yok yok hazırlıklı gitçem
Evet kullanıyorum kalça ağrım başlamıştı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum

Normal değil mi ya :110:

3. Trimesterde tansiyon düşüklüğü normalmiş. Tam tersi tansiyon yüksekliği tehlikeli dedi doktorum. Tansiyon yükselince bebek beslenmesi tam olmuyormuş ve gebelik zehirlenmesine kadar gidiyormuş allah korusun. Benimde yüksek çıkıyor malesef bu hafta kontrol ediyorum günde 5 kere tansiyon ölçüyorum. Eğer yüksek çıkmaya devam ederse tansiyon ilacı başlanacak

Yok yok hazırlıklı gitçem
Evet kullanıyorum kalça ağrım başlamıştı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum
Aa o zaman enfeksiyondan mi kasiliyor seninde acaba🙄yarin bi sor bakalim. Ben henuz testler cikmadigi icin magnezyumdan mi enfeksiyondan mi bilemiyorum.
Magnezya diye bisey yazmis bana dr, takviye edici gida diye cikiyor🤷🏼‍♀️

Aa o zaman enfeksiyondan mi kasiliyor seninde acaba🙄yarin bi sor bakalim. Ben henuz testler cikmadigi icin magnezyumdan mi enfeksiyondan mi bilemiyorum.
Magnezya diye bisey yazmis bana dr, takviye edici gida diye cikiyor🤷🏼‍♀️
Bilmem ki üst solunum enfeksiyonu geçiriyorum etkiler mi acaba
Magoist bnm magnezyum ek olarak hergün calsiyum da kullanıyorum
Bnm gün içinde sert arada toplanıyor sabah bi tık rahat oluyor karnım.

Back
X