2021 Aralık Anneleri

ben yaşıyorum canım dün gece oldu hatta yine arada böyle nefes alırken göğüs kafesim acıyor sanki sonra geçiyor yarım saat bir saate . doktor baskı yapıyor bebek dedi yemekten sonra 2 saat yatma dedi
Yemeği en son 11 de yedim ilkkez böyle oldum ,1 saattir hiç geçmedi zorla nefes almaya başladım isimde bitmedi ki uyuyayım belki geçer korkmaya başladım, geçmiş olsun canım sana da

Yemeği en son 11 de yedim ilkkez böyle oldum ,1 saattir hiç geçmedi zorla nefes almaya başladım isimde bitmedi ki uyuyayım belki geçer korkmaya başladım, geçmiş olsun canım sana da
Biraz yormadan yürüyüş yap canım belli iyi gelir

Sonuc negatif ise kaninda yabanci bi kan grubu olmadigini belirtiyormus cnm .. yani suanlik gerek yok dedi doktorum dogumda netlesicek
Benim de iki kere bakıldı kan. Her ikisinde de negatif çıktı ama kan iğnesini dün oldum. Sanırım doğumdan sonra da eğer bebek pozitif ise hem ben hem bebek tekrar iğne olacakmisiz

Merhaba arkadaşlar, dün biraz yorulmuştum akşamdan beri belimin ortası agrıyor. Doktoruma sordum 3 gün sonra kontrolüm var dinlenmemi tavsiye etti o güne kadar. İlk doğumum 33 haftalık olmuştu. Ben de pimpirikliyim en ufak şeyden. Bel agrısı yasayan var mı benim gibi içinizde?
Benim hep agrio canim ama surekli yatiyorum ondan olabilir mi bilmiyorum

Arkadaşlar nefes darlığı yaşıyor musunuz bu haftalarda ?
Bende oluyor. Hiç covid de geçirmedim. Bebiş üçüncü trimesterda iyice büyüdüğü için akciğere baskı yapıyormuş. Ciğerimizi tam dolduramıyormuşuz bu yüzden. O da tek seferde aldığımız nefesin yetmemesine neden oluyormuş. Diğer organlar için de geçerli bu. Mideye baskı yapıyor, çabuk doymuyorum ama sonra yine acıkıyorum misal. Mesaneye yapıyor, tek seferde tamamen boşaltamadığımız için sık sık wcye çıkıyoruz. Bağırsaklara da baskı yapıp sürekli uyarı veriliyor ve ağrı yapıyor gibi.

Canım korkulcak bir şey yok bence bebek baskı yaptığı için oluyor yat dinlen bir iki saat gecmezse doktora sorarsin

Yapıcam gülüm ama isim bir bitse zaten gözümü acamiyorum uykudan 😖 dün dişimi cektirdim ve kurtuldum boşuna bekletmisim elimdeki rapor ile hamilelere göre uyusturup çektiler
Ay çok sevindim senin adına. Öyle üzülüyordum ki haline. Diş ağrısı nedir çok iyi bilirim çünkü. Yıllardır düzeltilemeyen en az 2 dişim var da. Yan yana. Doğurunca direk implanta gideceğim inşallah. Şimdiye kadar da hep çocuk olsun diye bekletiyordum, yarıda kalır tedavi diye. Şimdi de Allah'a dua ediyorum bu dönem bir atak daha yapmasın da hamilelik bitene kadar ağrı çekmeyeyim diye.

Ay çok sevindim senin adına. Öyle üzülüyordum ki haline. Diş ağrısı nedir çok iyi bilirim çünkü. Yıllardır düzeltilemeyen en az 2 dişim var da. Yan yana. Doğurunca direk implanta gideceğim inşallah. Şimdiye kadar da hep çocuk olsun diye bekletiyordum, yarıda kalır tedavi diye. Şimdi de Allah'a dua ediyorum bu dönem bir atak daha yapmasın da hamilelik bitene kadar ağrı çekmeyeyim diye.
Canımsın kuzum Allah razı olsun senden. Gerçekten çok teşekkür ederim. İnan çok çektim 1 ay boyunca gece gündüz hiç durmadı endiselenio gitmeyip ertelemek çok saçma imiş çünkü uyusturdu dr.aninda 10 saniye içinde çekti eşim bile şok oldu . Çok şükür iyiyim artık bir dolgum var bilmiyorum onu belki doğum sonrasına erteledim eğer çok yormazsa beni 😊 sende keşke ertelemesen.bende senin gibi bebeğime biraz zor kavuştum o yüzden endiselerim had safhada idi . Şimdi kurtuldum o pis dişten 🤣

Bende oluyor. Hiç covid de geçirmedim. Bebiş üçüncü trimesterda iyice büyüdüğü için akciğere baskı yapıyormuş. Ciğerimizi tam dolduramıyormuşuz bu yüzden. O da tek seferde aldığımız nefesin yetmemesine neden oluyormuş. Diğer organlar için de geçerli bu. Mideye baskı yapıyor, çabuk doymuyorum ama sonra yine acıkıyorum misal. Mesaneye yapıyor, tek seferde tamamen boşaltamadığımız için sık sık wcye çıkıyoruz. Bağırsaklara da baskı yapıp sürekli uyarı veriliyor ve ağrı yapıyor gibi.
Mesaneye de artık baskı yapıyor bende farkındayım ikide bir wcye gidiyorum bu yüzden 😊 kontrolümüz var cumartesi günü

Çalışan annelere bir sorum var. 32. haftada çalışabilir/çalışamaz raporunu doktorumuz bizim istegimize göre mi veriyor yoksa durumumuza göre mi ?
Geçenki muanemde sordum tam 32+0 da gel muayene edeyim tekrardan durumuna göre veririm ya da vermem dedi benim doktorum. Ben de evden çalışıyorum herhangibir zorluk ya da sıkıntı yaşamıyorum verebilirseniz sevinirim dedim. He evden çalışıyorsan işyeri de zorluk çıkarmıyosa veririm dedi
Kahvaltıyı kaç ta yapıyorsunuz hanımlar
2-3 saatte bi öğün yapıyor musunuz?
Bnm canım sabahları istemiyor geç yapıyorum 11-12 yi buluyor 😢 2 ana öğün 2 ara yapıyorum
Ay en geç kahvaltı yapan benmişim 12-1-2 yı buluyor bazen. Uyanır uyanmaz hemen bir şey yiyemiyorum ben eğer çok acıkırsam ceviz badem falan atıştırıp sonra kahvaltı ediyorum. Akşam da acıkma durumuma göre 7-8-9 gibi yiyorum. Arada da ya da akşam yemeğinden sonra meyve kuruyemiş falan yiyorum
Arkadaşlar nefes darlığı yaşıyor musunuz bu haftalarda ?
Nefes darlığı gibi mi bilmiyorum ama benim aldığım nefes sanki bana yetmiyormuş gibi geliyor uzun uzun nefes almaya çalışıyorum. Ama en ufak bir şeyde çabuk yorulup nefes nefese kalmaya başladım

Aynen bende de öyle, cabucak yoruluyorum.Son düzlükte oldugumuz için artık ağırlaşmaya başladık saçımı tarasam nefes nefese kalıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏

Back