2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok sagol cnm Bence kesinlikle yaptırmalısın Dr bana aslında 2017 yapılan seni korur ama tetanoz hafife alınacak bişey olmadığını söyledi. Allah korusun ölümcül Bi hastalık dünya da her yıl 30 bin anne ve 20 bin bebek tetonoz sonucu hayatını kaybediyor. ve o gelen kasılmalar sonucu kemikler bile kırılıyor. ve youtube izledim yakalanan Bi bebeğe yi çok zor Bi durum ve bu aşı sanırsam bebeği de doğum sonrası Bir kaç ay koruyor. Dr sadece 20 hafta üzeri vurulduğu için tereddüte kaldı yoksa zaten Nisan 6 da vurulacaktı aşı yine de yaptırmaya karar verdim. sende yaptır bence olma ihtimali bile çok korkunç
Haklısın. Yaptırcam ön yargım yok da doz konusunda arada kaldım aslında. Hemşire ilkinde tek doz olduğu için tek doz olmalı dedi. Doktor iki doz olmalı 10 yılı geçmiş dedi. Sağlık ocağına gittiğimde hemşireyle konuşucam tekrar :KK51:

Bu sabah hastanede tsh testini tekrar yaptırdım. 2.48 çıkmış. Sağlık ocağında geçen hafta 6.3 çıkmıştı. Doktorum sağlık ocağı bazen yanılıyor tsh testlerinde demişti. Aç karnına gitmem gerekiyordu hastaneye. Gece 00.15 gibi midem yandığı için yarım rennie tablet aldım. O an kan vereceğim aklımdan çıkmıştı. 1 dk sonra dank edince ilacı çıkardım ağzımdan. Kanı sabah 8.15 gibi verdim.
sonucu etkiler mi acaba bu durum 🙄 doktorum yok bugün görüşemiyorum😓
Etkileyeceğini sanmıyorum canım. Benim de bi kere yüksek çıkmıştı sabah erken saatlerde bakılması gerekiyormuş tsh ın. Sağlık ocağı kanı alıp laboratuvara göndereseye kdr öğleni geçiyor zaten seninde muhtemelen öyle oldu. Bugün normal değerlerde çıkması rennie ile bi alakası yoktur.

Etkileyeceğini sanmıyorum canım. Benim de bi kere yüksek çıkmıştı sabah erken saatlerde bakılması gerekiyormuş tsh ın. Sağlık ocağı kanı alıp laboratuvara göndereseye kdr öğleni geçiyor zaten seninde muhtemelen öyle oldu. Bugün normal değerlerde çıkması rennie ile bi alakası yoktur.
İnşallah canım 🙏 çok takıntılı biri oldum bu hamilelikte 🤦🏼‍♀️ Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Idari iznin tanımı öyledir, idarenin verdiği izindir. O yüzden ihtiyaç durumunda çağırabilir. Zorunlu izin olsaydı resmi izinli derdi. Ama çok cok ihtiyaç olmaması durumunda idarenin de anlayışlı davranması gerek.
evet idari izinli olup cagrılan kişiler var devlette .
ama cogu kurum bu sekilde yaklaşmıyor. benim eşime de gelmiş yazı. ben özelde calışıyorım yazık adam 24. tem sınra beni de calıştırmasınlar diye bi madde aradı durdu ama bulamadı :):)
cok şükür iş yerim 21. haftya kadar idare etti beni hep yattım . Allah nasip ederse 21 den snra bir gün gidip bir gün işe gitmicek şekilde müdürle konuşacagım inşallah yine anlayışla karşılar.
genelde oturarak calısıyorum 8-18 bir gün gidip bir gün dinlenmem iyi olacak . hamile olmadan arazi işlerimde oluyordu dag bayır gidiyordum ama şuan ztn onu yapamam :):)
bizim iş yeri beklemedigim kadar yardımcı oldu . ama birlikte calıştıgım arkadasların basına gelmeyen bu durum evde yatıp dısarda gezdigimi düşündügünü hissediyorum 😂😂 ama eşlerinin hamileligi yatarak gecen personeller falan cok gecmiş olsun bizimde öyle gecti kendinize dikkt edin diyorlar iş için aramıyorlar bile.
anlayışlı insan cok önemliymiş özel devlet . ben sırf hamilelik için kpss clşmıştm ama yine olmadı :) bin şükütr covidle denk gelince idare ettiler evden çalış dediler

Kızlar bana bir akıl verin lütfen moralim bozuluyor kilo konusunda 20.haftama girdim kahvaltımı yaptıktan sonra 70kiloyu gördüm tartıda boyum 1.70. Hamileliğim 62 kilo ile başladı ve asıl şimdiden sonra kilo almalar artacak ve ben top gibi olmak istemiyorum. Pilavı makarnayı nadir yaparım abur cubur çok tüketmem ama bulduğumu ağzıma atıyormuşum gibi şişiyorum ben😭 çayın yanında bir şeyler yesek de asla aşırıya kaçmam. Haftasonları yüzmeye başladım en az 1 saat sudan çıkmıyorum. Bu kilo alımını durduramam biliyorum ama nasıl yavaşlatabilirim?..

Kızlar bana bir akıl verin lütfen moralim bozuluyor kilo konusunda 20.haftama girdim kahvaltımı yaptıktan sonra 70kiloyu gördüm tartıda boyum 1.70. Hamileliğim 62 kilo ile başladı ve asıl şimdiden sonra kilo almalar artacak ve ben top gibi olmak istemiyorum. Pilavı makarnayı nadir yaparım abur cubur çok tüketmem ama bulduğumu ağzıma atıyormuşum gibi şişiyorum ben😭 çayın yanında bir şeyler yesek de asla aşırıya kaçmam. Haftasonları yüzmeye başladım en az 1 saat sudan çıkmıyorum. Bu kilo alımını durduramam biliyorum ama nasıl yavaşlatabilirim?..
bence kilo alımınız aşırı degil fazla ama normal bence . ki yüzme yapıyormuşsınuz maşallah inanın imrendim size :)
bence doydugunuzı hissedince bırakın . ben öyle yapıyorım cok yiyince midem rahatsız oluyo vitaminleri atınca kusma ihtimalime karşı kesiyorum hemen .
bebeginize yarıcak kuruyemiş pekmez ceviz filan yiyin yemeginizi biraz azaltın o zaman.
ben makarna falan yiyorum hala midem herseyi almadıgı için. sadece sevdigim o an canımın istedigi yemekleri yiyebilıyorum.
hamile kalmadan önce asırı iştahlıydım ben hamileligimden korkuyordım ama ilk 3 ay günde 2 kere istifra ettigim için. 67 den 63 e düştüm. son 1 ayda da 1 kilo almışm . cok şükür bebegin kilosu normal. bende 20. haftadan sonra coşcagımı düşünüyrm hele son 3 ay asıl kilo alımı oluyormş

Kizlar merhaba, ben yeniyim aranizda. 20.haftamdayim su an, merak ediyorum kaçınci haftada kaç kilo aldiniz, ben 20.deyim ama 2.5- 3kilo aldim. En son 2hafta once bebisin boyu kilosu iyiydi ama son zamanlarda karnim hic buyumedi diye bi telas yaptim. Sizin kilonuz nasıl, karniniz cok cikti mi?
Canım merhaba, ben bu haftaya kadar 4,5 kilo aldım fakat şöyle bir durum var benim hiç mide bulantım iştahsızlığım olmadı dikkat etmeme rağmen biraz ucu kaçan bu kilo alımımı buna bağlıyorum😅 onun haricinde 1bucuk aydır hamile pantolonu giyiyorum göbeğim çabuk çıktı ama bu durum bünyeden bünyeye hatta yaşa göre değişmekte telaş yapmamanı öneririm💙

evet idari izinli olup cagrılan kişiler var devlette .
ama cogu kurum bu sekilde yaklaşmıyor. benim eşime de gelmiş yazı. ben özelde calışıyorım yazık adam 24. tem sınra beni de calıştırmasınlar diye bi madde aradı durdu ama bulamadı :):)
cok şükür iş yerim 21. haftya kadar idare etti beni hep yattım . Allah nasip ederse 21 den snra bir gün gidip bir gün işe gitmicek şekilde müdürle konuşacagım inşallah yine anlayışla karşılar.
genelde oturarak calısıyorum 8-18 bir gün gidip bir gün dinlenmem iyi olacak . hamile olmadan arazi işlerimde oluyordu dag bayır gidiyordum ama şuan ztn onu yapamam :):)
bizim iş yeri beklemedigim kadar yardımcı oldu . ama birlikte calıştıgım arkadasların basına gelmeyen bu durum evde yatıp dısarda gezdigimi düşündügünü hissediyorum 😂😂 ama eşlerinin hamileligi yatarak gecen personeller falan cok gecmiş olsun bizimde öyle gecti kendinize dikkt edin diyorlar iş için aramıyorlar bile.
anlayışlı insan cok önemliymiş özel devlet . ben sırf hamilelik için kpss clşmıştm ama yine olmadı :) bin şükütr covidle denk gelince idare ettiler evden çalış dediler
Canım kim ne düşünürse düşünsün , önemli olan senin sağlığın ve bebeğinin sağlığı. Bizde de esnek çalışma kalkınca vakalar o kadar arttı ki artık korkuyorum. O yüzden gebeler ne kadar az işe giderlerse daha mantıklı bence.

Canım ben 55 'le başladım 65 e ulaştım 🤦‍♀️ ama bayadır durdu kilo alimim, başlarda çok aşerdim bir de hep yattım ondan aldım sanırım. Ama yine de 10 kilo yani bu boru değil 😂 kilo veririz ben onu sorun etmiyorum da kilo alımından dolayı çatlak sarkma felan olacak diye endişeliyim ben.

Ah ah yerinde olmayı nasıl isterdim🤣 Keşke bende 70 kilo olsam😅😅 Ama çok takılma bence canım ödem ve şişkinlikten de fazla olabilir kilo söylediğin kadarıyla yeme içmende pek sıkıntı yok belki gece geç saatte yediğin bir şey varsa onu kesebilirsin ama doğumdan sonra verirsin rahat rahat haftaiçi imkanın varsa yürüyüş yap ben yürüyüşle bir aydır hiç kilo almadım

Günaydın kızlar tetanoz aşısını oldum. 2016 dan beri 4. doz oldu bu 20 hafta sonrasına vuruluyormuş bende tam sınırdayım 20+4 üm çünkü düşüğe neden olduğunu söyledi Dr. yaptırmasam içim rahat değil zaten dün bacagım cizilmeseydi nisanda vurulacaktı. İnş saga saglim alırız kucağımıza bebeklerimizi 🙏Herkesin düşüncesi farklı ama bence aşıyı ihmal etmemek lazım
Beni iki hafta önce çağırdı sağlık ocağı tetanoz aşısı için ama doktorumla konuşmadan gitmek istemedim o yüzden geçen hafta oldum 19+3ken.. Doktor da ebelerde 18. Haftadan sonra yapılması gerekir 20. hafta sonrası şart değil dediler.. Benim de 4. doz yapıldı. Doğumdan sonra 5e tamamlayıp tekrar uğraşmak istemiyorum.. Tek sıkıntı 3-4 gün kolum çok ağrıdı özellikle uyurken soluma yatamadım.. Umarim sizde ağrı olmaz.

bence kilo alımınız aşırı degil fazla ama normal bence . ki yüzme yapıyormuşsınuz maşallah inanın imrendim size :)
bence doydugunuzı hissedince bırakın . ben öyle yapıyorım cok yiyince midem rahatsız oluyo vitaminleri atınca kusma ihtimalime karşı kesiyorum hemen .
bebeginize yarıcak kuruyemiş pekmez ceviz filan yiyin yemeginizi biraz azaltın o zaman.
ben makarna falan yiyorum hala midem herseyi almadıgı için. sadece sevdigim o an canımın istedigi yemekleri yiyebilıyorum.
hamile kalmadan önce asırı iştahlıydım ben hamileligimden korkuyordım ama ilk 3 ay günde 2 kere istifra ettigim için. 67 den 63 e düştüm. son 1 ayda da 1 kilo almışm . cok şükür bebegin kilosu normal. bende 20. haftadan sonra coşcagımı düşünüyrm hele son 3 ay asıl kilo alımı oluyormş
Evet doktorum kontrollü git 30.haftadan sonra haftalık yarım kilo almanı bekleriz dedi
Canım ben 55 'le başladım 65 e ulaştım 🤦‍♀️ ama bayadır durdu kilo alimim, başlarda çok aşerdim bir de hep yattım ondan aldım sanırım. Ama yine de 10 kilo yani bu boru değil 😂 kilo veririz ben onu sorun etmiyorum da kilo alımından dolayı çatlak sarkma felan olacak diye endişeliyim ben.
Yemekten sonra da şişiyorum zaten davul gibi o zaman ödüm kopuyor heh şimdi çatladım çatlayacağım diyorum

Canım kim ne düşünürse düşünsün , önemli olan senin sağlığın ve bebeğinin sağlığı. Bizde de esnek çalışma kalkınca vakalar o kadar arttı ki artık korkuyorum. O yüzden gebeler ne kadar az işe giderlerse daha mantıklı bence.
ztn umrumda degil . evden çalışarak yaptıgım tüm işler sistemde gözüküyor.
bizim de mesai saati esnekligi kalktı ama evden çalışma durumumuz var . bizim müdür yasakladı bazıları cok abarttı diye ama benim durumum farklı tabi ki. birde ben erkek agırlıklı bi sektörde calışıyorum bayan az ztn :) dogum yapacak kadınlarn hepsi gecen yıl dogurdu😂😂 tek gebelik durumu olan benim idare ediversinler .
ztn başlayınca da odamda durmam ayrı topalntı odasına giderim laptopumla kimse ile muahatap olmam. kimse kusura bakmasın

Ben de şimdiye kadar 4 kilo almışım ☹️Ama evdeyim sürekli. yürüyüş falan da yasak bana. En fazla 9 kilo ile bitirmekti hedefim ama bu mülkün görünmüyor. Zaten kiloluyum bir de kilo aldıkça tansiyon şeker gibi riskler de artıyor. Olmazsa diyetisyene başlayacağım artık

Ben de şimdiye kadar 4 kilo almışım ☹️Ama evdeyim sürekli. yürüyüş falan da yasak bana. En fazla 9 kilo ile bitirmekti hedefim ama bu mülkün görünmüyor. Zaten kiloluyum bir de kilo aldıkça tansiyon şeker gibi riskler de artıyor. Olmazsa diyetisyene başlayacağım artık
Benimde en fazla 9-10 kiloyla bitirmem gerekiyor ama zor gibi 🤣 Hamilelikten önce diyet yaparak zayıfladım ama hamile kalınca diyeti bıraktım hop 3. Ayımda 3 kilo almışım bile 😅 Öyle çok yemiyorum yürüyüşte yapıyorum ama 4 kilo aldım şimdiden 🤣

Canım merhaba, ben bu haftaya kadar 4,5 kilo aldım fakat şöyle bir durum var benim hiç mide bulantım iştahsızlığım olmadı dikkat etmeme rağmen biraz ucu kaçan bu kilo alımımı buna bağlıyorum😅 onun haricinde 1bucuk aydır hamile pantolonu giyiyorum göbeğim çabuk çıktı ama bu durum bünyeden bünyeye hatta yaşa göre değişmekte telaş yapmamanı öneririm💙

Bende de mide bulantisi olmamisti ama yemeklerden tiksinme olmustu maalesef o yuzden ilk 3 ay yarim kilo alabildim sadece. Tesekkur ederim onerin icin☺️

Birde 2 hafta once doktora gittigimde suyun fazla dedi, sekerli seyler yeme dedi ve benim o zamanlar canim tatli istemezdi hic yemezdim ama gunde 4meyve ve tatli olarak da pekmez falan yerdim, o da suyu artirabiliyormus. Korktugum icin simdi son 2 haftadir gunde 1meyve yiyip tatlilari yasakladim. Ama yasak olan cazip geliyor simdi de canim deli gibi tatli istiyor 😅

Su fazlaligi konusunda deneyimi olan varsa tecrubelerini dinlemek isterim. İlk basta cok telas olmustum, allah korusun internette arastirinca birsuru hastalik cikti ama cogu kiside nedensiz yere de fazla oldugunu ogrendim.

Haklısın. Yaptırcam ön yargım yok da doz konusunda arada kaldım aslında. Hemşire ilkinde tek doz olduğu için tek doz olmalı dedi. Doktor iki doz olmalı 10 yılı geçmiş dedi. Sağlık ocağına gittiğimde hemşireyle konuşucam tekrar :KK51:
Aynen cnm yaptır da artık kaç doz olduysa 🌺🌸

X