- 21 Haziran 2017
- 3.734
- 10.661
- 31
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #27.661
Oyyyy maşallah Allah nazarlardan korusunSevgili anneler 5 ağustos günü kızımı kucağıma aldım. 38+3 günlük dünyaya geldi meleğim. Bir gece önce kasilmalarim başlamıştı ama düzensiz gibi geliyordu bana ama baya canımı da açılıyordu. Rutin kontrol randevuma gittim NST iyi çıkmadı sancı vardı bebeğin kalp atışları güven vermedi doktora. Acilden serum takılıp tekrar doğumhanede NSTye bağlandım. Sancilar artmış kalp atışlarındaki düzensizlik devam ediyordu. Doktor bu şekilde eve yollayamam seni dedi. Suni sancı verip bebeğin durumuna göre yol izlicegimizi söyleyip yatışımı yaptı. Suni sancı verilmeye başlamasıyla ani kalp atışları düşüşü yaşadı bebeğim bizi çok korkuttu. Apar topar ameliyathaneye alındım ve sezeryanla doğum gerçekleştirildi. Normal doğumu çok istiyordum ama kısmet değilmiş. O an öyle bir andı ki hiçbir şey bebeğimden önemli değildi. Sezeryandan korkuyorum diyen ben o an tek korkunun bebeğimi kaybetmek olduğunu gördüm. Çok şükür bin şükür sağlıkla aldım kızımı kucağıma. Kilosu 2640 olarak doğdu. Zayıf bir bebek olmasına rağmen ciğerleri çok güçlü çok şükür küvez ihtiyacı duyulmadı. Ertesi gün hastaneden taburcu olduk. Goguslerim çok büyük ve ucu tam olarak yok bebegim tutamıyor. Tutsa da çok az emip bırakıyor. Bu yüzden ilk günler mama takviyesi verdim. Suan sütüm çok birikiyor göğsümde sagip onu veriyorum. Mamayi sadece gece bir kere veriyorum. O da kilosu daha çabuk toparlasın diye. Emzirmek Emzirmeye devam etmek çok istiyorum. Biberon kullanmıyorum sandığım sütü verirken kaşık biberonla veriyorum. Sürekli denemeler çalışmalar yapıyorum bebeğimle. Zamanla iyice kavrar düzenli emmeye başlar mı? Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?