2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Sevgili anneler 5 ağustos günü kızımı kucağıma aldım. 38+3 günlük dünyaya geldi meleğim. Bir gece önce kasilmalarim başlamıştı ama düzensiz gibi geliyordu bana ama baya canımı da açılıyordu. Rutin kontrol randevuma gittim NST iyi çıkmadı sancı vardı bebeğin kalp atışları güven vermedi doktora. Acilden serum takılıp tekrar doğumhanede NSTye bağlandım. Sancilar artmış kalp atışlarındaki düzensizlik devam ediyordu. Doktor bu şekilde eve yollayamam seni dedi. Suni sancı verip bebeğin durumuna göre yol izlicegimizi söyleyip yatışımı yaptı. Suni sancı verilmeye başlamasıyla ani kalp atışları düşüşü yaşadı bebeğim bizi çok korkuttu. Apar topar ameliyathaneye alındım ve sezeryanla doğum gerçekleştirildi. Normal doğumu çok istiyordum ama kısmet değilmiş. O an öyle bir andı ki hiçbir şey bebeğimden önemli değildi. Sezeryandan korkuyorum diyen ben o an tek korkunun bebeğimi kaybetmek olduğunu gördüm. Çok şükür bin şükür sağlıkla aldım kızımı kucağıma. Kilosu 2640 olarak doğdu. Zayıf bir bebek olmasına rağmen ciğerleri çok güçlü çok şükür küvez ihtiyacı duyulmadı. Ertesi gün hastaneden taburcu olduk. Goguslerim çok büyük ve ucu tam olarak yok bebegim tutamıyor. Tutsa da çok az emip bırakıyor. Bu yüzden ilk günler mama takviyesi verdim. Suan sütüm çok birikiyor göğsümde sagip onu veriyorum. Mamayi sadece gece bir kere veriyorum. O da kilosu daha çabuk toparlasın diye. Emzirmek Emzirmeye devam etmek çok istiyorum. Biberon kullanmıyorum sandığım sütü verirken kaşık biberonla veriyorum. Sürekli denemeler çalışmalar yapıyorum bebeğimle. Zamanla iyice kavrar düzenli emmeye başlar mı? Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
Oyyyy maşallah Allah nazarlardan korusun 😍😍😍 :nazar:
 
Uykusuz gecelerde bende varım gazlı cok bebegım ve buara ıyıce huysuzlastı altın bıle degstrrken butun mahalleyı uyandıryo 😵‍💫canım benımde ılk zamanlar sutum gelmıyordu doktor baslattı mama takvıyesıne once anne sutu sonra 30 cc mama sonra zamanla azalltrk bıraktrdı sutum gelınce sımdı yıne sutum azalmaya basladı bakım ne olck yogurt yesem süt ıcsem ben cocuga gaz yapmaz mı 🙁netten oyle yzoyo ne yıcegımı ıcecegımı sasrdım

Canim ben laktozsuz süt yogurt aliyorum gaz yapmasin diye. Birde kimyoli çay iciyorumhergun.
 
Masallah ya cok tatli. Gecmis olsun...

Çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun sağlıcakla büyüsün inşallah 🙏😍 emdikçe alışacak merak etme sen önce hep emzir sonra kaşık biberonla verirsin

Oyyyy maşallah Allah nazarlardan korusun 😍😍😍 :nazar:


Çok tesekkur ederim 🌸🥰🥰🥰 umarım alışır inatla hiç bırakmıyorum denemeyi az çok demeden memede tutmaya çalışıyorum bakalım 🌸
 
Kızlar benim sütüm henüz o kolostrum dedikleri süt şeklinde geliyor.Ne zaman normal şekilde gelir acaba yada sizin nasıl olmuştu.
Hemşireler hastane sütün gayet iyi geliyor dedi elleriyle sıkıp baktıklarında hatta bebeğinde çok güzel emiyor dediler çenesi güçlü dediler yanlız göğüs ucum olmadığı için silikon kapak önerdiler.
Ben elimle sıka sıka bir hal oldum gerçekten zorlayıcı bir süreç ama hemşirelerin sıktığı gibi gelmiyor onlar Maasallah eliyle bir sıkıyor bayağı sıvı akıyor.Bebegim çok emmek istiyor fakat o kapaktan ona süt ulaşıyor mu anlayamiyorum çünkü henüz süt şeklinde bile değil ve o kadar sokmama rağmen bir iki damla geliyor ben yapınca ki bebeğe kapaktan nasıl ulaşıyor onuda bilmiyorum.
Süt sağma makinası almayı düşünüyoruz siz hangi marka önerirsiniz her defasında acaba süt yeterli geldimi diye anlamaya çalışıyorum sanırım gelmedikçe emmek istemiyor sinirleniyor ama biberondan hazır mama verince onu bir güzel içiyor yani daha versem içer.Zaten çalışacağım için muhtemelen makina almam gerekiyor ama nasıl bir makina almam lazım?
Önerilere çok ihtiyacım var çok tecrübesizim ağrılarında fazlalığı yüzünden zor bir süreç geçiyorum bebegimle yeteri kadar ilgilenemiyorum müthiş ağrılar çektim çünkü.
Dün gece ağrıların şiddetinden acile enjeksiyon vurulmaya götürdü eşim.O sayede şuan yazabiliyorum.
Burdan sonrası öneri niyetinde.. Tavsiyem zorunlu kalmadıkça sezaryan yapmayın herkesin aynı gecmez belki ama benimki kötü bir tecrübeydi.
Ameliyathanenin soğuk olması sonrası için müthiş ağrılar çektirdi zaten böyle bir omuz ağrısı çekmedim yatamiyorsun sancı şeklinde kalbime kadar vurdu nefes alamıyorum kalp krizi geçiriyorum herhalde dedim tüm vücuduma yayıldı resmen oturarak uyudum çünkü yatınca sancidan ölüyordum bosluguma,kalbime dikiş yerlerine kadar vuruyordu o omzumdaki sancı.
Zaten dikis yerlerinin acısından oturup kalkmak yürümek dehşet acılı.
Lütfen sezaryan olurken iki kez düşünün.Bana nelerin gerekli olduğunu nelerin olmadığında yazacağım fırsat buldukça.
Cnm makine olarak ben Philips avent kullanıyordum oğlum küvözdeyken 8. Gün makine değilde plastık aparatı sürekli kaynar suda yıkadığım için aşındı galiba ve çekmemeye başladı bende gelinimşzden istedim oda wee nin almıstı ve çok çok begendim sanırım 280 TL gibi bi fiyata almışlardı. mesela benim ki çok pahalı ama ikisini denediktan son kesinlikle wee seçerdim çok çok beğendim. Bu arada benim makinem 6,7 yıllık o yeni üretim ondan dolayı da wee nin kullanımını bana daha ii gelmiş olabilir.
 
Teşekkür ederim hepinize. Burada en yakınlarımıza bile anlatamadığımız bir çok şeyi birbirimiz ile paylaştık elimizden geldiği kadar birbirimize yol gösterdik, deneyimlerimizi anlattık, destek olduk. Şimdilik benim için biraz zor günler ama Allah’ın izni ile bunu de atlatacağım. Herkesi tek tek alıntılayamadım yeni doğum yapan anneler hayırlı olsun güle güle sağlıcakla büyütün minişleri. Doğum yapacak annelere de hayırlı ve sağlıklı doğumlar.

A ANGLEing Zehra hanım doktoru ama ekip çok kötü. Dün taburcu olacağımız saate kadar bize söyledikleri 40 gram vermiş beslenmesi iyi mama kesinlikle verilmeyecek emzirmeye devam dediler. Dün rengi sarı sarı oldu bebeğimin. Doktor yeniden kan istedi sarılık değerleri yüksek çıktı crp yükselmiş ateş 39,5 öğleden sonra doktor olmayınca telefon ile görüştük yoğun bakıma alalım dedi. Yoğun bakımda crp bakıldı tekrar daha yüksek çıktı kilo kontrol edildi 300 gramdan fazla vermiş doğum kilosundan. aşağıdaki tartı mı bozuk hemşireler mi karıştırdılar çünkü ilk başta kan grubunu da yanlış söylediler. Sonra düzelttiler. Anlamadım İnan.
Anladım cnm cnm o hastanenin işlevinde hep bir sorun var guya özel hastane ama sıkma canını kilo vermesine takilma önemli olan ates düşüp enfeksiyon azalsın gerisi olur. Yarın pazartesi gider birebir konuşursunuz olmazsa nakil yaptır Meddem e falan orası daha nezih temiz ilgili
 
Teşekkür ederim canım, doymuyo zaten mama veriyorum. Sütüm hala çoğalmadı damla damla çok üzülüyorum bi akarak gelmiyo :KK43:
banyoyu da küvözde her gün yaptırmışlar zaten. Dün de bana eğitim verirken çıkmadan beraber yaptırdık🙂 Göbeğide düştü
Göbeği doğumdan kaç gün sonra düştü acaba bizimki de kurudu gibi ama🧐
 
Kızlar ben bugün bebeğimi getirdim eve, şükür çıktı küvözden gayet sağlıklı. Küvözde bebeği olanlar sakın panik yapmasın cok güzel bakıyolar hemen toparlanıyo bebek.
Bebek eve gelince bi elim ayağım karıştı afalladım. Kendimi çok yorgun hissediyorum bebek uyuyunca benimde yatağa gözüm düşüyo sizde de var mı bu ? Elim kolum kalkmıyo sanki.
Sütüm hala bebeği doyuracak kadar değil mama takviyesi yapıyorum. Mesela emzirmeyi 2 saatte 1 diyorlar mamayıda mı öyle vermek gerekiyo ?
Gece de mi 2 saatte 1 uyandırcam ? Kafam cok karısık panikledim😕
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah. Hepimiz öyleyiz bebek uyuyorsa iş yapma yat yoksa dinlenemiyorsun. Mamayı bilmiyorum ama her emzirmeden sonra azar azar üstüne takviye yapman daha iyi olur bence. 2 saatte bir uyandırmak gerekiyor canım gece gündüz fark etmez. Onların karaciğerlerinde glikoz depoları yok şu an açlığa 4 5 saat dayanamazlar.
Allah yardimcin olsun cok zor tek başına biz 2 kisi degismemize ragmen yine zor oluyor :KK43: tek olmayi dusunemiyorum bile
Bi de beni düşün ikizlere tek başıma bakıyorum 🤣
 
Göbeği doğumdan kaç gün sonra düştü acaba bizimki de kurudu gibi ama🧐
5. gün düştü canım
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah. Hepimiz öyleyiz bebek uyuyorsa iş yapma yat yoksa dinlenemiyorsun. Mamayı bilmiyorum ama her emzirmeden sonra azar azar üstüne takviye yapman daha iyi olur bence. 2 saatte bir uyandırmak gerekiyor canım gece gündüz fark etmez. Onların karaciğerlerinde glikoz depoları yok şu an açlığa 4 5 saat dayanamazlar.

Bi de beni düşün ikizlere tek başıma bakıyorum 🤣
Ay Allah güç kuvvet versin ikiz annelerine🙏🏻 Sağol canım aklımda olsun
 
Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm ve aynı zamanda korktum benim de başıma gelir mi diye dogum aynı hastanede olacak sonuçta. Sancinin sebebi neymiş ameliyathanenin soğuk olması mi bişey dediler mi geçirecek birşey mutlaka olmalıydı ağrı kesici, kas gevşetici vs verilmedi mi ☹️

Süt sağma makinası olarak da ben kiwi ninkini aldım ama kullanma fırsatı daha olmadi yorumları iyi olduğu için almıştım.
Korkma canım herkesin aynı olacak diye birşey yok.Ameliyathane 16 dereceymiş onlar bile üşüyordu.Üstlerden biri sanırım nem olmasini istemiyormuymuş neymiş.
Operasyon basit aslında hemen bebeği alıyorlar doktorumdan da çok memnunum hatta tekrar olsa ona gitmeyi düşünüyorum.
Operasyon sonrası o belden vurdukları iğneyi omzuna yayildigini hissettim.Zaten soğuktu gazda aldı bağırsaklar sonuçta operasyonda dışarı çıkartıyorlar bağırsakları diye biliyorum o sırada gaz dolmuş ve onun etkisi olmuş olabilir.Doktorum taburcu olduğumda kuvve,tli iğne yazmış 4adet sanada yazarlarsa mutlaka al onunla kendime geldim.
Aşırı dayanilmayacak ağrın olursa vurdurcaksin.
Mutlaka yanına hırka al.Corap al.Sicak su torbası bile goturebilirsin.Ben götürdüğüm hicbirseyi giyemedim ağrıdan acidan gözüm görmedi.Resim bile cekinemedim.
Sütün gelmezse mama işte ordan yapuyorlar 30 CC lik.Yaninda mama götürme ben hiç goturmedim.2adet bez vs de koyuyorlar.Bol sıvı tüket, yürüyüş yap.
 
Kızlar ben bugün bebeğimi getirdim eve, şükür çıktı küvözden gayet sağlıklı. Küvözde bebeği olanlar sakın panik yapmasın cok güzel bakıyolar hemen toparlanıyo bebek.
Bebek eve gelince bi elim ayağım karıştı afalladım. Kendimi çok yorgun hissediyorum bebek uyuyunca benimde yatağa gözüm düşüyo sizde de var mı bu ? Elim kolum kalkmıyo sanki.
Sütüm hala bebeği doyuracak kadar değil mama takviyesi yapıyorum. Mesela emzirmeyi 2 saatte 1 diyorlar mamayıda mı öyle vermek gerekiyo ?
Gece de mi 2 saatte 1 uyandırcam ? Kafam cok karısık panikledim😕

Canim hepimiz ilk günler panikledik. Ben 2 saatte bir doyuruyorum. Ilk haftalar gece gündüz 2 saatte bir uyandirdim. Simdi uyandikca veriyorum. Yani 2.5 saati aşmiyoruz . Zaten benim kız kurulmus saat gibi uyaniyor.
 
Canim hepimiz ilk günler panikledik. Ben 2 saatte bir doyuruyorum. Ilk haftalar gece gündüz 2 saatte bir uyandirdim. Simdi uyandikca veriyorum. Yani 2.5 saati aşmiyoruz . Zaten benim kız kurulmus saat gibi uyaniyor.
Merhaba canım biz 7 günlük olduk sariligimiz yok ama benim.cimcime uyanmak bilmiyor 3 saat yada 3 buçuk saat sonra acıkınca kendi uyanıyor ben 2 saatte bir emzirmiyorum bir sıkıntı olur mu acaba
 
Acaba epidural / spinal ile normal doğum yapan var mı? Onda ne zaman yürüyebiliyor hale geliniyor acaba?
Ben epiduralli normal doğum yaptım hiç bir komplikasyon da olmadı başım bile agrimadi o derece. Doğumhane yürüyerek gittim ve doğum yaptım ve masadan yürüyerek indim sonra tekerlekli sandalyeye oturdum öyle odama götürdüler bir saat sonra tekrar kalkıp tuvalete gittim yani yurumem hiç bir zaman kisitlanmadi.
 
Kızlar benim sütüm henüz o kolostrum dedikleri süt şeklinde geliyor.Ne zaman normal şekilde gelir acaba yada sizin nasıl olmuştu.
Hemşireler hastane sütün gayet iyi geliyor dedi elleriyle sıkıp baktıklarında hatta bebeğinde çok güzel emiyor dediler çenesi güçlü dediler yanlız göğüs ucum olmadığı için silikon kapak önerdiler.
Ben elimle sıka sıka bir hal oldum gerçekten zorlayıcı bir süreç ama hemşirelerin sıktığı gibi gelmiyor onlar Maasallah eliyle bir sıkıyor bayağı sıvı akıyor.Bebegim çok emmek istiyor fakat o kapaktan ona süt ulaşıyor mu anlayamiyorum çünkü henüz süt şeklinde bile değil ve o kadar sokmama rağmen bir iki damla geliyor ben yapınca ki bebeğe kapaktan nasıl ulaşıyor onuda bilmiyorum.
Süt sağma makinası almayı düşünüyoruz siz hangi marka önerirsiniz her defasında acaba süt yeterli geldimi diye anlamaya çalışıyorum sanırım gelmedikçe emmek istemiyor sinirleniyor ama biberondan hazır mama verince onu bir güzel içiyor yani daha versem içer.Zaten çalışacağım için muhtemelen makina almam gerekiyor ama nasıl bir makina almam lazım?
Önerilere çok ihtiyacım var çok tecrübesizim ağrılarında fazlalığı yüzünden zor bir süreç geçiyorum bebegimle yeteri kadar ilgilenemiyorum müthiş ağrılar çektim çünkü.
Dün gece ağrıların şiddetinden acile enjeksiyon vurulmaya götürdü eşim.O sayede şuan yazabiliyorum.
Burdan sonrası öneri niyetinde.. Tavsiyem zorunlu kalmadıkça sezaryan yapmayın herkesin aynı gecmez belki ama benimki kötü bir tecrübeydi.
Ameliyathanenin soğuk olması sonrası için müthiş ağrılar çektirdi zaten böyle bir omuz ağrısı çekmedim yatamiyorsun sancı şeklinde kalbime kadar vurdu nefes alamıyorum kalp krizi geçiriyorum herhalde dedim tüm vücuduma yayıldı resmen oturarak uyudum çünkü yatınca sancidan ölüyordum bosluguma,kalbime dikiş yerlerine kadar vuruyordu o omzumdaki sancı.
Zaten dikis yerlerinin acısından oturup kalkmak yürümek dehşet acılı.
Lütfen sezaryan olurken iki kez düşünün.Bana nelerin gerekli olduğunu nelerin olmadığında yazacağım fırsat buldukça.
Canım öncelikle geçmiş olsun ve gözünaydın sütün zamanla çoğalcak merak etme🥰 Philips avent elektrikli aldım çok güzel çekiyor sütü ve canda acıtmıyor tavsiye ederim 🤩
 
Kızlar benim sütüm henüz o kolostrum dedikleri süt şeklinde geliyor.Ne zaman normal şekilde gelir acaba yada sizin nasıl olmuştu.
Hemşireler hastane sütün gayet iyi geliyor dedi elleriyle sıkıp baktıklarında hatta bebeğinde çok güzel emiyor dediler çenesi güçlü dediler yanlız göğüs ucum olmadığı için silikon kapak önerdiler.
Ben elimle sıka sıka bir hal oldum gerçekten zorlayıcı bir süreç ama hemşirelerin sıktığı gibi gelmiyor onlar Maasallah eliyle bir sıkıyor bayağı sıvı akıyor.Bebegim çok emmek istiyor fakat o kapaktan ona süt ulaşıyor mu anlayamiyorum çünkü henüz süt şeklinde bile değil ve o kadar sokmama rağmen bir iki damla geliyor ben yapınca ki bebeğe kapaktan nasıl ulaşıyor onuda bilmiyorum.
Süt sağma makinası almayı düşünüyoruz siz hangi marka önerirsiniz her defasında acaba süt yeterli geldimi diye anlamaya çalışıyorum sanırım gelmedikçe emmek istemiyor sinirleniyor ama biberondan hazır mama verince onu bir güzel içiyor yani daha versem içer.Zaten çalışacağım için muhtemelen makina almam gerekiyor ama nasıl bir makina almam lazım?
Önerilere çok ihtiyacım var çok tecrübesizim ağrılarında fazlalığı yüzünden zor bir süreç geçiyorum bebegimle yeteri kadar ilgilenemiyorum müthiş ağrılar çektim çünkü.
Dün gece ağrıların şiddetinden acile enjeksiyon vurulmaya götürdü eşim.O sayede şuan yazabiliyorum.
Burdan sonrası öneri niyetinde.. Tavsiyem zorunlu kalmadıkça sezaryan yapmayın herkesin aynı gecmez belki ama benimki kötü bir tecrübeydi.
Ameliyathanenin soğuk olması sonrası için müthiş ağrılar çektirdi zaten böyle bir omuz ağrısı çekmedim yatamiyorsun sancı şeklinde kalbime kadar vurdu nefes alamıyorum kalp krizi geçiriyorum herhalde dedim tüm vücuduma yayıldı resmen oturarak uyudum çünkü yatınca sancidan ölüyordum bosluguma,kalbime dikiş yerlerine kadar vuruyordu o omzumdaki sancı.
Zaten dikis yerlerinin acısından oturup kalkmak yürümek dehşet acılı.
Lütfen sezaryan olurken iki kez düşünün.Bana nelerin gerekli olduğunu nelerin olmadığında yazacağım fırsat buldukça.
Geçmiş olsun öncelikle bende 1 ay önce erken doğum yaptım. Öncelikle sütüm hiç gelmedi mama verdik bende sağa sağa 3 günde falan gelmeye başladı başlarda bi şırınga bile alamıyorum günde 1 hafta kadar da turuncu gbi bi süt geldi sonra beyazladı arttı ama 2 saatte bir sağdım. Bebeğimi hiç emzirmedim emerek doymadı sağıp biberona koyuyorum sürekli
 
Merhaba canım biz 7 günlük olduk sariligimiz yok ama benim.cimcime uyanmak bilmiyor 3 saat yada 3 buçuk saat sonra acıkınca kendi uyanıyor ben 2 saatte bir emzirmiyorum bir sıkıntı olur mu acaba

Canim hayirli olsun oncelikle doktorum bana en fazla 3 saat demisti . Benim kız daha 3 saat üstuste uyumadi zaten 😢
 
X