2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302


İlk doğumum olacak benim de.Sezaryen doğurmak zorundayım sağlık durumlarımdan dolayı.İzlediğim doğum videoları olmuştu daha önce.Birçok ameliyat geçirdim.Özeti şu,evet zor olacak.İçimizden bir canlı çıkıyor sonuçta kesiler de olacak kanamalar da olacak.Ablamın normal doğumunda yanındaydım kesik atmak zorunda kalmışlardı sonrasında elbette zorlandı ama en fazla 1 hafta sürdü.Herkes bebeğini kucağına alınca bir şey hissetmezsin diyor ama ben gerçekçiyim.Elbette acıyacaktır ama dayanılamaz bir şey olsa kimse 1.den sonra çocuk yapmazdı diye düşünüyorum
Bir de çok şükür tıp öyle gelişti ki zaten işlemlere başlamadan uyuşturuluyoruz.Doğal doğumda öncesindeki sancıyı sezaryende ise sonrasındaki sancıyı çekeceğiz o kadar.O işlemler dikişler kesiler hep uyuşuk halde olunacağı için tedirgin olunacak son şey bence.
Hepimize doğum sonrasında kuvvet diliyorum
 
Sağolun cevaplar için banada coraspirin kes artık dendi bende biraz tedirgin oldum normalmiş demekki
Evet normalmiş, coraspinkn vücuttan atılması daha uzun sürüyormuş iğneye gore herhalde o yüzden.
sezeryan mi olacak sizin ? Bana da doguma kadar dedi doktor ama ilk gebrlik ,normal mi sezeryan mi belli degil
Benim sezeryan olacak, eğer planlı olabilirse birkac gün öncekesilecek ama normal doğumda nasıl oluyor bilmiyorum malesef
 
Dün ve bugün benim de ara ara ağrım oluyor doktoruma sormuştum ağrı sistematik değilse korkma demişti.Yani şöyle 2 saatte bir değilde örneğin 20 dakika sonrasında 15 dakikada bir vuruyorsa sürekli tekrarlıyorsa sancı gibi vurup geçiyorsa haber ver bana demişti.Diğer ağrılar için çok normal olduğunu söylemişti.Bir dinle kendini.Benim bel ağrım da var bugün mesela.Yat dinlen mutlaka.
 

ay ne bileyim orada bir kesi olduğunu füşününce tüylerm ürperiyo
 
Merhabalar kizlar nasılsınız bir aey soracaktim hastanedeyken fotoğraf çekimi yapacakmisiniz fiyatları nedir bize DVD yaparsak 320 albüm+DVD 750 lira dendi
 
yarın doktora gidicem . nst ye 28 de girmiştim .
yarın nst yapalım dicem doktoruma inş yapar.
dinleyeyimmkendimi cok teşekkür ederim
 
ilk gebelik mi sizin de , bana normal dogumu denersek bir gun onceden birakip suni sancili olut dedi
 

bu haftalar kasık ağrıları olması çok normal. hatta ben başından beri o ağrıları çekiyorum. tabi şiddetli seviyede ise ve kanama ya da su gelirse hemen doktora gitmekte fayda var.

ilk doğumumda bu haftalar itibariyle doğum sancılarım ara ara oldu. o zaman ki doktorum şöyle demişti. sürekli 5 dakika kasıkların ağrıyorsa ve dinlenince geçiyorsa bu doğum sancısı değildir.
doğum sancısı belli aralıklarla sırtından başlayıp kasıklarına doğru iner. geçer. bir süre rahatlarsın. sonra tekrar aynı sancı olur dedi. burda doğumum başladı diyebilmeniz için bu tarif ettiğim sancının düzenli aralıklarla gelmesi lazım. günde bir kaç kere, çok düzensiz böyle sancılar gelmesi yalancı doğum sancıları diye adlandırılıyor. doğuma hazırlanıyor vücudunuz..

uzun olacak ama ilk doğumu olanlar için yazayım. ilk hamileliğimde 38+5 günü sabah saat 4 de bu sancıyla uyandım. daha önce kaç kere daha yaşadığım için önemsemedim ilk başta. daha sonra bir kaç saat takip edince yaklaşık 30-35 dakikada bir düzenli şekilde 20-30 saniye kadar vurduğunu farkettim. asla çekilmeyecek bir ağrı değildi. zaten kısa sürüyordu, sonra hiç bişey olmamış gibi geçiyordu. 9 gibi düzenli olduğundan emin oldum. eşim şehir dışındaydı aradım geliyor galiba dedim. ve akşam nerdeyse 5 e kadar bu şekilde devam etti. tabi aralıklar azalmaya şiddeti hafif hafif artmaya başladı. bütün gün banu çiftçinin dediğim videolarında gördüğüm egzersizleri yaptım. defalarca tuvalete çıktım. çünkü doğum yapan kaslar ile büyük tuvalet yapan kaslarımız aynı. bağırsaklarınızı boş olması o yüzden gerekli. zaten hastaneye gidince lavman verdi ebe ve çok bişey farketmedi. ayrıca sıcak suda oturup banyo yaptım kaç kere.

tabi bu arada bebeğin hareketlerini sürekli takip ediyorum. sağolsun bebeğim hiç tedirgin etmedi beni. sürekli kıpır kıpır. akşam 6 da hastaneye gittim. ebe açıklığa baktı 3-4 cm var dedi. senin yerinde olsam evde sancılarımı beklerim 10 dakikada bire düşünce, su yada kanama olunca gelirim dedi. benim de istediğim bu olduğu için eve geçtim. o açıklık kontrolü evet canımı acıttı. ama çlüm değildi. zatn 1 dakika bile sürmedi. bu arada eşim hala yolda geliyor.

eve geldiğimde tekrar ağrı iyice artmaya başladı ve süreler düzenli bir şekilde azaldı. saat gece 10 dan sonra ağrılar çoğaldı ve yanlış hatırlamıyorsam nişan da bu aralar geldi . azıcık kanlı sümüksü bir sıvı. 12 de 10 dakikada bire inmişti. ve ben bağırmamak için kendimi zor tutuyordum. her sancı arasını 4 gözle bekler oldum. burası ağrılıydı evet. tos pembe bir şey değil doğum. beklentiyi ona göre ayarlamanız önemli.

saat gece 1 de uçaktan inecekti eşim. o gelmeden hastaneye gitmek istemedim. ama uçak rötar yaptı ve 13.45 de eşim geldi. sancılarım müthiş artmıştı ve 5 dakikada bire inmişti. hemen çıktık. hastane çok yakındı. saat tam ikide ebe tekrar açıklığa baktı. 7 cm olmuş. ve hiç acımadı bile malum açıklıktan dolayı:)

ama ebe açıklığa bakar bakmaz suyum patladı. sancılar en üst seviyeye ulaştı. ebe zaten bu noktada beni yönlendirdi. ben de bildiğim sancı karşılama egzersizlerine devam ettim. bir an ben galiba yapamayacağım bile dedim. saat 4 e doğru. bebeğin çıkışını hissettim ve doğum masasına oturdum. onun dışında hep ayaktaydım. zorunlu ölçümler dışında. 3 ıkınmada bebeğim doğdu. doktor bana nasıl ıkınacağımı söylemedi bile. yine söylüyorum banu çiftçi sağolsun:) kesi oldu ama asla hissetmedim.

herkesin dediğinden farklı olarak bebek çıktığı an rahatlamadım acım devam etti. odama indirdiler. midem bulandı kustum ve hopp bitti. benim için çekilmesi zor kısım saat 10 ile 4,30 arasındaki kısımdı. ama sonrası hiç bir şey yok gibiydi. hafif bir sızlama. öğlen 10 da hastaneden yürüyerek çıktım ve nerdeyse hiç yatakta yatmadım.

2. hamileliğm ve yine normal istiyorum. tabi bu işler nasip işi. önemli olan benim ve bebeğin sağlığı. herkesin dediği gibi elbet doğacaklar:)
 
Merhabalar kizlar nasılsınız bir aey soracaktim hastanedeyken fotoğraf çekimi yapacakmisiniz fiyatları nedir bize DVD yaparsak 320 albüm+DVD 750 lira dendi
Size uygun fiyat vermişler, ben hastanenin anlaşmalı olduğu tek fotoğrafçıyla görüştüm. En uygun paket 900 tl. Doğum çekimi ve taburcu çekimi var, klip hediyeymiş. Albüm ya da dvd de vermiyor, bulut olarak verecekmiş.
 
 
Çok fazla ağrı ağrı demişim. Daha net açıklamak için şöyle diyeyim. Ufacık adet sancıları ile başladı ve hep arttı. Hiç bir zaman öncekinden daha az değildi.

Doğum gerçekten zor bir eylem. Sezeryanda olsa vajinal de olsa. Ama her şey bittikten sonra. Kocaman bir başarı hikayeniz oluyor. Ben bütün gün kasıla kasıla. Bunu ben doğurdum diye diye geçirdim. Keyfini çıkarın :)
Sonra zaten anne tavuk gibi hipnoz olmuş bir şekilde lohusalığa giriş yapacaksınız:)
 
Bir gün önce keseceğiz dediği için olur da aniden doğum olması gerekti iğneyi kesmeden diye sordum merak edip sıkıntı olmaz dedi sonuçta kan sulandırıcı ilaç ya da iğne kullanıp acil ameliyat olan birçok insan oluyor dedi. Sadece biraz daha dikkatli olunur dedi ve rahatladım
Merhabalar kizlar nasılsınız bir aey soracaktim hastanedeyken fotoğraf çekimi yapacakmisiniz fiyatları nedir bize DVD yaparsak 320 albüm+DVD 750 lira dendi
Ben yaptırmayacağım çekim. Oğlumda da yaptırmamıstim. Doğum anında hemşireye tel ya da fotoğraf makinesi verince çekiyorlar tabi ki profesyonel çekim gibi olmaz doğum anı fotolari ama yeterli oluyor ilk bana verdikleri anın fotosu var oğlumda o şaşkınlık mutluluk ayy duygulandim yine tel ya da fotoğraf makinesi verir çekmelerini rica ederiz, doğum öncesi ve sonrası eşim çekiyor zaten fotodan anlıyor profesyonel makinemiz var o yüzden biz gerek görmüyoruz ama sadece telefon ile bile çekilir bence artık iyi çekiyor telefonlar doğumda da çekim konusunda yardımcı oluyor hemşireler
 
O dogum sancisinda kesik hissedilmiyor iğne yapıyorlar ama dogum esnasında yaptılar mı hatırlamıyorum ama dikerken dedim hissetmek istemiyorum açıcak mı diye sordum yok sen merak etme kıpırdama sedece demişti dr cidden de bisey hissetmedim
 
Hmm bizimki de hastanenin anlaşmalı fotoğrafçısı albüm 750 lira uygunmuş o zaman
 
Merhabalar kizlar nasılsınız bir aey soracaktim hastanedeyken fotoğraf çekimi yapacakmisiniz fiyatları nedir bize DVD yaparsak 320 albüm+DVD 750 lira dendi
Hasyanede değilde hastaneden sonra yeni doğan çekimi yaptıracağım ilk 15 günde yapılması uygunmuş böyle süsleyip püslüyorlar onu sormuştum fiyatı 750 demişti. Kaç albüm vardı hatırlamıyorum ama fiyatlar aşağı yukarı aynı sanırım.
 
Evt mecbur olmadiği surece sezaryen olmayacak .
 
Peki sonra iyileştiği zaman izi beli oluyor mu zedelenme fln değişiklik yoksa eski haline geri donuyormu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…