2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar iyi akşamlar. Yeni girip yazabiliyorum bu gece 2 gibi uyandığımda ıslaklık vardı pjamamda ne koku ne renk hiç bir şey yoktu. Ardından üzerimi değiştim yatağa uzandım bel ve kasık ağrılarım başladı. Hemen toparlanıp acile geldik. Nst de düzenli sancı çıktı. Bir de turnosol kağıtlı ped verdiler su mu idrar mı olduğunu anlamak için. Renk maviye dönerse su kırmızıya dönerse idrardı ama hafif mavilikler çıktı. Ebe antibiyotik doğum geciktirici ve ciğer geliştirici yaptı. Sabahta kendi doktorum muayene etti önce üstten sonra alttan rahim ağzı uzunluğum 4.5 suyum normal seviyede çıktı. Pedi kontrol etti hafif görünüyor dedi. 2 saate bir nst ye girdim ama sonrasında da sancım çıkmadı. Var mı benim gibi durum yaşayan. Bu arada idrar yolumda enfeksiyon vardı o ağrı ve sancı yapar büyük ihtimal idrardı o dedi yoksa seni doğuma almam lazımdı dedi. İşlerini yapabilirsin dedi. Turnusollu pedde verdi kontrol edersin ara ara pazartesi gel bakalım yine dedi. Anlamadım neden sancım çıktı neden bu kadar ıslandım hiç yaşamamıştım. Turnosolda neden mavilikler çıktı? Var mı yaşayan?

Bu arada bebeğim 29+3 teyiz 1750 çıktı. Her şey gayet normal görünüyor dedi. Antibiyotik vermeyecekti görümcem de doktor o da geldi sağolsun eğer su boşalması sızıntısı varsa antibiyotik kullanmam gerektiğini söyleyince doktor yazdı benim gibi antibiyotik kullanan var mı? Doktora da güvenim sarsıldı biraz kafam iyice karıştı bir daha yaşarsam nasıl ayırt edeceğim? Antibiyotik kullanan var mı?

Bence de canli asi olmasi imkansiz yani resmen korundugunuz hastaligi size enjekte etmis olurlardi ve bu da asidan cok hastaligi yaymak olmazmiydi...yani bu tarz asilar asla canli olmaz diyebiliyorum....yegenim de dahiliye uzmani o da ilk asisini sinovac vurmus ama dedi ki ilk gelen asilar sinovacti yani biontech olsa onu vuracaktik...once onlar alindigi icin saglikcilar olarak onu vurmak zorunda kaldik....ben perinatologuma inaniyorum onlarca hastasi da yapmis bi bildigi var deyip biontechi vurulcam bakalim belki de isimleri ayridir icerik ve etkileri aynidir asilarin

O tercihi bize birakmalari bizi strese sokuyor bence hani yapilacak dense bu kadar stres cekmedrn gidip yaptircaz

Turnusol %100 sonuç vermiyormuş ona guvenmedi benim hastahane amnişur testi diye bi test aldirdilar mesikalden o kesin sonuç veriyor

Hastanede yattım 7 gun antibiyotik tedavisi uygulandı enfeksiyon icin cok onemliymiş o belkide bebegimin karnimda kalma suresini uzattık

Bebek bazen sağ yanıma toplanıyor geriyor kendini kranım taş gibi oluyor çok hareketleniyor ama acı ağrı gibi şeyler hissetmiyorum. Acaba bu kasılma mı hastaneye gitmeli miyim yani hangi aşamada normal değil demeliyim? ilk hamilelik ve ben o kasılma durumlarını pek bilmiyorum

Merhaba ben yazınızı okuyunca dayanamadım yazayım dedim. Ben 2 ay önce sinovacin 2. Dozunu oldum. Benim dr da perinatolog mutlaka ol demisti zaten saglikciyim riskli bir ortamda çalışıyorum diye doktoruma güvenip oldum. 15 gün önce kovid oldum . Zaturreye cevirmesinden cok korktum ama aşılı olduğum için çevirmez dediler ve çok şükür öyle de oldu. Etrafımda kovid olduğumu duyanların bir kısmı aşı ise yaramiyormus bir kısmı da iyi ki olmuşsun ağır geçirmezsin cikariminda bulunuyor. Ben de iyi ki olmuşum diyorum hatta biontek olsaydı da o zaman onu olsaydım diyorum . Çünkü hamileyken bu hastalık daha da zor ve korkutucu oluyor .

Ah canım rabbim yardim etsin. Eskiden takilmazdim ama hormonlardan mıdır nedir bu aksam eşim gelince ağladim. Bulunduğum katta 20 odada hasta var. Ben hariç herkesin k.v veya annesi yaninda ve sesleri geliyor. Ben wc ye giderken serum yerim kaniyor acıyor. Damarlarim çok ince damar yolum çıkıyor . Dün geceden beri 3 kere yeni damaryolu açmak zorunda kaldılar.
Ya ne kayinvalideler var bebek gibi bakiyorlar torunlarinin annelerine. Ben kendimi çok mahsun hissettim. Aslinda annem geliyim dedi ama babamda hasta 15 gündür kalbinde problem var. Sürekli hastanelerdeler. Onu bırakıp gelmesine gönlüm razı olmuyor. O yüzden anneme "çok iyiyim kaynanam yemek gönderiyor gelip evimi temizliyor " diyorum. O da kaynanama dua ediyor .

1 hafta mı çok cabukk normalde okadar cabuk mu geliyor yoksa hamilelikten mi acaba ben agda yaptigimda 1 ay dan fazla hiç gelmiyor gerci simdi bende jilet kulaniyorum mecburen

Gecmis olsun canim insallah hersey yoluna girer islaklik bende de hamileligimin basindan beri var gunde en az 3 camasir degisiyorum suyum gelsede anlamayacagim buyuk bi ihtimal .
Bu haftalarda kasilmalar ve yalanci sancilar cok oluyor insallah da oyledir . Ama turnosolda neden mavi cikti bilmiyorum simdilik bir sorun yok sukur insallah olmazsa acilma ve rahim kisaligin sa yok bu iyi birsey . Kasilmar ve agrilar enfeksiyondan da olabilir enfeksiyon bende de vardi 3 gun dogum sancim vardi

Hastanede yattım 7 gun antibiyotik tedavisi uygulandı enfeksiyon icin cok onemliymiş o belkide bebegimin karnimda kalma suresini uzattık
Teşekkür ederim canım dün yine turnosol koymuştum rengi yine mora dönmüş. Nstye geldik yine. Bakalım hayırlısı olsun inşallah.
Doktorum enfeksiyon da turnosolun rengini değiştirir dedi. Turnosolun doğruluk oranı bayağı düşük sanırım anlayamadım.

Cnm hiç üzülme bak senin yine annen var Allah eksikliğini vermesin benim annem se ben 8 yaşından beri yok yanımda benim kaynanam çok çok ii bir insan gerçekten çok ii bir insan bana seni kızımdan ayırt etmem dedi ve sözünü yerine getiriyor Allah razı olsun herseyimede koşar ama inan ben kocam yanımda olursa daha ii hissediyorum kendimi. Birde çok şükür kimseye muhtaç değilim. Herşeyin üstesinden geliriz Bu bedenimiz saglıklı olduğu sürece tüm işimizi görürüz o yüzden hormonların etkisiyle oyle düşünüyorsun senin şuanlık tek derdin kızının birkaç hafta daha karnında kalması gerisini hiç takma cnm

Cnm yalancı kasılma o kasılmalar İn geldiği Aralık onemli kendini ii dinle sürekli mi geliyor o kasılma mı yoksa gün içinde 2,3 defa mı oluyor. Zaten gerçek olan kasılma aralıklı geleceği için hemen anlarsın

Sağol canım haklısın . Kendimi geçtimde kendi torunlarıyla böyle zamanda ilgilenseler ,1 tabak çorba yedirseler . Çocuk benimle hastanede koltuk tepesinde sürünüyor , doğumhaneye bile yanımda girdi korktu ,anne sen ölme diye ağladı. Dün eşim okula götürdü. okulda ögretmeni kardeşin olacak ne güzel mutlumusun demiş. Oğlumda öğretmenim kardeşim olacak ama annem galiba ölecek demiş. Bende akşam niye böyle birşey söyledin diye sordum .anne sen ölürsen arkadaşlarim bana acısin dalga geçmesin diye söyledim dedi. ama bugünlerde geçecek. Eşime söyledim. Hiçbirini evime sokmayacağım .

Son düzenleme:
Tesekkur ederim canim
Ben ilkini yogun arastirmalarim sonucu sinovac vurundum 2. Sinide 2 gun sonra sinovac olucam
Bebis bi dogsun sonra 3. 4. Dozunu biontech ya da insallah yerli aşimız cikarsa ondan vurulmayi dusunuyorum
Bi dogsunlar da saglicakla
Insaallah su illete tekrardan yakalanmadan cok zor geciyor cunku covid

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…