- 18 Aralık 2020
- 739
- 962
- 29
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #21.301
Bu arada bebeğim 29+3 teyiz 1750 çıktı. Her şey gayet normal görünüyor dedi. Antibiyotik vermeyecekti görümcem de doktor o da geldi sağolsun eğer su boşalması sızıntısı varsa antibiyotik kullanmam gerektiğini söyleyince doktor yazdı benim gibi antibiyotik kullanan var mı? Doktora da güvenim sarsıldı biraz kafam iyice karıştı bir daha yaşarsam nasıl ayırt edeceğim? Antibiyotik kullanan var mı?Kızlar iyi akşamlar. Yeni girip yazabiliyorum bu gece 2 gibi uyandığımda ıslaklık vardı pjamamda ne koku ne renk hiç bir şey yoktu. Ardından üzerimi değiştim yatağa uzandım bel ve kasık ağrılarım başladı. Hemen toparlanıp acile geldik. Nst de düzenli sancı çıktı. Bir de turnosol kağıtlı ped verdiler su mu idrar mı olduğunu anlamak için. Renk maviye dönerse su kırmızıya dönerse idrardı ama hafif mavilikler çıktı. Ebe antibiyotik doğum geciktirici ve ciğer geliştirici yaptı. Sabahta kendi doktorum muayene etti önce üstten sonra alttan rahim ağzı uzunluğum 4.5 suyum normal seviyede çıktı. Pedi kontrol etti hafif görünüyor dedi. 2 saate bir nst ye girdim ama sonrasında da sancım çıkmadı. Var mı benim gibi durum yaşayan. Bu arada idrar yolumda enfeksiyon vardı o ağrı ve sancı yapar büyük ihtimal idrardı o dedi yoksa seni doğuma almam lazımdı dedi. İşlerini yapabilirsin dedi. Turnusollu pedde verdi kontrol edersin ara ara pazartesi gel bakalım yine dedi. Anlamadım neden sancım çıktı neden bu kadar ıslandım hiç yaşamamıştım. Turnosolda neden mavilikler çıktı? Var mı yaşayan?
Bence de canli asi olmasi imkansiz yani resmen korundugunuz hastaligi size enjekte etmis olurlardi ve bu da asidan cok hastaligi yaymak olmazmiydi...yani bu tarz asilar asla canli olmaz diyebiliyorum....yegenim de dahiliye uzmani o da ilk asisini sinovac vurmus ama dedi ki ilk gelen asilar sinovacti yani biontech olsa onu vuracaktik...once onlar alindigi icin saglikcilar olarak onu vurmak zorunda kaldik....ben perinatologuma inaniyorum onlarca hastasi da yapmis bi bildigi var deyip biontechi vurulcam bakalim belki de isimleri ayridir icerik ve etkileri aynidir asilarinValla kuzucum digerinin faydasi olmasaydi doktorlarin %90 ı ilk aşı hakki geldiginde sinovac vardi ve onu yaptirdilar cok sukur doktor ölümlerinin önü kesildi onlarda etkisi olmazdi
Tabi biontech sinovac a gore daha etkili ama maalesef canlı aşı bunu biz cok arastirdik
Canlı aşının bebege zarar verme olasiligi daha yuksek ve tabi daha fazla pihtilasmaya sebep olabiliyormus
Ama sinovac ölü aşı oldugu icin en azindan hamilelerde daha guvenilir dediler
Tabi bu sizin tercihiniz umarim dogru karari verebilirsiniz
O tercihi bize birakmalari bizi strese sokuyor benceEvet ben de çok endişe ettim araştırdım. Yabancı ülkelerdeki haberleri yazıları takip ettim. Hamileyken aşı olanlara şu oldu gibi birşeyle karşılaşmadım. Ama İlerde ne olacağını hiçbirimiz bilemiyoruz kimse hiçbir aşı için garanti vermiyor maalesefzaten tercihi de bize bırakıyorlar.
Doktorunuz ne dedi pekiBenim kızın kafa 15 gün önde gidiyor ama sadece kafası bişey olurmu ya
Kimse sorumluluk almak istemiyorO tercihi bize birakmalari bizi strese sokuyor bencehani yapilacak dense bu kadar stres cekmedrn gidip yaptircaz
Turnusol %100 sonuç vermiyormuş ona guvenmedi benim hastahane amnişur testi diye bi test aldirdilar mesikalden o kesin sonuç veriyorKızlar iyi akşamlar. Yeni girip yazabiliyorum bu gece 2 gibi uyandığımda ıslaklık vardı pjamamda ne koku ne renk hiç bir şey yoktu. Ardından üzerimi değiştim yatağa uzandım bel ve kasık ağrılarım başladı. Hemen toparlanıp acile geldik. Nst de düzenli sancı çıktı. Bir de turnosol kağıtlı ped verdiler su mu idrar mı olduğunu anlamak için. Renk maviye dönerse su kırmızıya dönerse idrardı ama hafif mavilikler çıktı. Ebe antibiyotik doğum geciktirici ve ciğer geliştirici yaptı. Sabahta kendi doktorum muayene etti önce üstten sonra alttan rahim ağzı uzunluğum 4.5 suyum normal seviyede çıktı. Pedi kontrol etti hafif görünüyor dedi. 2 saate bir nst ye girdim ama sonrasında da sancım çıkmadı. Var mı benim gibi durum yaşayan. Bu arada idrar yolumda enfeksiyon vardı o ağrı ve sancı yapar büyük ihtimal idrardı o dedi yoksa seni doğuma almam lazımdı dedi. İşlerini yapabilirsin dedi. Turnusollu pedde verdi kontrol edersin ara ara pazartesi gel bakalım yine dedi. Anlamadım neden sancım çıktı neden bu kadar ıslandım hiç yaşamamıştım. Turnosolda neden mavilikler çıktı? Var mı yaşayan?
Hastanede yattım 7 gun antibiyotik tedavisi uygulandı enfeksiyon icin cok onemliymiş o belkide bebegimin karnimda kalma suresini uzattıkBu arada bebeğim 29+3 teyiz 1750 çıktı. Her şey gayet normal görünüyor dedi. Antibiyotik vermeyecekti görümcem de doktor o da geldi sağolsun eğer su boşalması sızıntısı varsa antibiyotik kullanmam gerektiğini söyleyince doktor yazdı benim gibi antibiyotik kullanan var mı? Doktora da güvenim sarsıldı biraz kafam iyice karıştı bir daha yaşarsam nasıl ayırt edeceğim? Antibiyotik kullanan var mı?
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun şuan stabil bir şekilde devam ediyor bir kaç hafta içinde biseyler derler inşallah
Merhaba ben yazınızı okuyunca dayanamadım yazayım dedim. Ben 2 ay önce sinovacin 2. Dozunu oldum. Benim dr da perinatolog mutlaka ol demisti zaten saglikciyim riskli bir ortamda çalışıyorum diye doktoruma güvenip oldum. 15 gün önce kovid oldum . Zaturreye cevirmesinden cok korktum ama aşılı olduğum için çevirmez dediler ve çok şükür öyle de oldu. Etrafımda kovid olduğumu duyanların bir kısmı aşı ise yaramiyormus bir kısmı da iyi ki olmuşsun ağır geçirmezsin cikariminda bulunuyor. Ben de iyi ki olmuşum diyorum hatta biontek olsaydı da o zaman onu olsaydım diyorum . Çünkü hamileyken bu hastalık daha da zor ve korkutucu oluyor .Yani yaptiracagim ben randevumu da aldim..dedigim gibi doktorum perinatolog bana yaptirabilirsin demedi mutlaka yaptir dedi...yani sanirim doktoruma guveniyorum ve ozellikle de sinovac olma dedi..hani risk olsa bukadar kessin konusmazdi diye dusunuyorum..gecen haftaya kadar ben de olmayacam kesinlikle diyordum ama simdi ozellikle doktorum asini yaptir deyince dusuncem.degisti ....sadece bu grupta olan arkadas varmi onu merak ediyorum
Hic uzulme canim. Ayni durumdayim seninle. Bazen cok caresiz kaliyorum. Dogum yaptigimda yanimda esimden baska kimse olmayacak. Sana yine yardim etmiyorlar. Esimin ailesi bizi karakola sikayet etti 2 ay once. Baba ogul kavga ettiler diye... Hamile halimle karakollardaydim. Hic acimadilar. Ogullarina acimadilar torunlarini tasiyorum bana da acimadilar. Kendi ailem desen anne baba olduklarinin farkinda degiller.
1 hafta mıHaklısın aslında. Genetik de olabilir. Yüzümde ayaklarımda benim de yok. Kaşlarım da çok gür değil ama vücudumun kalan kısmında tüy sorunu ciddi derecede maalesefağda yaptırsam 1 hafta geçmeden çıkmaya başlıyordu. Ki bide batık oluşuyordu. Hiç temiz durmuyordu bacaklarım. Şimdi mecbur jilet kullanıyorum
kadın olmak çok zor
Gecmis olsun canim insallah hersey yoluna girer islaklik bende de hamileligimin basindan beri var gunde en az 3 camasir degisiyorum suyum gelsede anlamayacagim buyuk bi ihtimal .Kızlar iyi akşamlar. Yeni girip yazabiliyorum bu gece 2 gibi uyandığımda ıslaklık vardı pjamamda ne koku ne renk hiç bir şey yoktu. Ardından üzerimi değiştim yatağa uzandım bel ve kasık ağrılarım başladı. Hemen toparlanıp acile geldik. Nst de düzenli sancı çıktı. Bir de turnosol kağıtlı ped verdiler su mu idrar mı olduğunu anlamak için. Renk maviye dönerse su kırmızıya dönerse idrardı ama hafif mavilikler çıktı. Ebe antibiyotik doğum geciktirici ve ciğer geliştirici yaptı. Sabahta kendi doktorum muayene etti önce üstten sonra alttan rahim ağzı uzunluğum 4.5 suyum normal seviyede çıktı. Pedi kontrol etti hafif görünüyor dedi. 2 saate bir nst ye girdim ama sonrasında da sancım çıkmadı. Var mı benim gibi durum yaşayan. Bu arada idrar yolumda enfeksiyon vardı o ağrı ve sancı yapar büyük ihtimal idrardı o dedi yoksa seni doğuma almam lazımdı dedi. İşlerini yapabilirsin dedi. Turnusollu pedde verdi kontrol edersin ara ara pazartesi gel bakalım yine dedi. Anlamadım neden sancım çıktı neden bu kadar ıslandım hiç yaşamamıştım. Turnosolda neden mavilikler çıktı? Var mı yaşayan?
Teşekkür ederim canım dün yine turnosol koymuştum rengi yine mora dönmüş. Nstye geldik yine. Bakalım hayırlısı olsun inşallah.Hastanede yattım 7 gun antibiyotik tedavisi uygulandı enfeksiyon icin cok onemliymiş o belkide bebegimin karnimda kalma suresini uzattık
Doktorum enfeksiyon da turnosolun rengini değiştirir dedi. Turnosolun doğruluk oranı bayağı düşük sanırım anlayamadım.Gecmis olsun canim insallah hersey yoluna girer islaklik bende de hamileligimin basindan beri var gunde en az 3 camasir degisiyorum suyum gelsede anlamayacagim buyuk bi ihtimal .
Bu haftalarda kasilmalar ve yalanci sancilar cok oluyor insallah da oyledir . Ama turnosolda neden mavi cikti bilmiyorum simdilik bir sorun yok sukur insallah olmazsa acilma ve rahim kisaligin sa yok bu iyi birsey . Kasilmar ve agrilar enfeksiyondan da olabilir enfeksiyon bende de vardi 3 gun dogum sancim vardı
Cnm hiç üzülme bak senin yine annen var Allah eksikliğini vermesin benim annem se ben 8 yaşından beri yok yanımda benim kaynanam çok çok ii bir insan gerçekten çok ii bir insan bana seni kızımdan ayırt etmem dedi ve sözünü yerine getiriyor Allah razı olsun herseyimede koşar ama inan ben kocam yanımda olursa daha ii hissediyorum kendimi. Birde çok şükür kimseye muhtaç değilim. Herşeyin üstesinden geliriz Bu bedenimiz saglıklı olduğu sürece tüm işimizi görürüz o yüzden hormonların etkisiyle oyle düşünüyorsun senin şuanlık tek derdin kızının birkaç hafta daha karnında kalması gerisini hiç takma cnmAh canım rabbim yardim etsin. Eskiden takilmazdim ama hormonlardan mıdır nedir bu aksam eşim gelince ağladim. Bulunduğum katta 20 odada hasta var. Ben hariç herkesin k.v veya annesi yaninda ve sesleri geliyor. Ben wc ye giderken serum yerim kaniyor acıyor. Damarlarim çok ince damar yolum çıkıyor . Dün geceden beri 3 kere yeni damaryolu açmak zorunda kaldılar.
Ya ne kayinvalideler var bebek gibi bakiyorlar torunlarinin annelerine. Ben kendimi çok mahsun hissettim. Aslinda annem geliyim dedi ama babamda hasta 15 gündür kalbinde problem var. Sürekli hastanelerdeler. Onu bırakıp gelmesine gönlüm razı olmuyor. O yüzden anneme "çok iyiyim kaynanam yemek gönderiyor gelip evimi temizliyor " diyorum. O da kaynanama dua ediyor.
Cnm yalancı kasılma o kasılmalar İn geldiği Aralık onemli kendini ii dinle sürekli mi geliyor o kasılma mı yoksa gün içinde 2,3 defa mı oluyor. Zaten gerçek olan kasılma aralıklı geleceği için hemen anlarsınBebek bazen sağ yanıma toplanıyor geriyor kendini kranım taş gibi oluyor çok hareketleniyor ama acı ağrı gibi şeyler hissetmiyorum. Acaba bu kasılma mı hastaneye gitmeli miyim yani hangi aşamada normal değil demeliyim? ilk hamilelik ve ben o kasılma durumlarını pek bilmiyorum
Cnm hiç üzülme bak senin yine annen var Allah eksikliğini vermesin benim annem se ben 8 yaşından beri yok yanımda benim kaynanam çok çok ii bir insan gerçekten çok ii bir insan bana seni kızımdan ayırt etmem dedi ve sözünü yerine getiriyor Allah razı olsun herseyimede koşar ama inan ben kocam yanımda olursa daha ii hissediyorum kendimi. Birde çok şükür kimseye muhtaç değilim. Herşeyin üstesinden geliriz Bu bedenimiz saglıklı olduğu sürece tüm işimizi görürüz o yüzden hormonların etkisiyle oyle düşünüyorsun senin şuanlık tek derdin kızının birkaç hafta daha karnında kalması gerisini hiç takma cnm
Tesekkur ederim ben sinovac vurundum 2. Dozuda 2 gun sonra sinovac vurunucamYani siz bir daha araştırın ama Biontech canlı aşı değil
Tesekkur ederim canimBence de canli asi olmasi imkansiz yani resmen korundugunuz hastaligi size enjekte etmis olurlardi ve bu da asidan cok hastaligi yaymak olmazmiydi...yani bu tarz asilar asla canli olmaz diyebiliyorum....yegenim de dahiliye uzmani o da ilk asisini sinovac vurmus ama dedi ki ilk gelen asilar sinovacti yani biontech olsa onu vuracaktik...once onlar alindigi icin saglikcilar olarak onu vurmak zorunda kaldik....ben perinatologuma inaniyorum onlarca hastasi da yapmis bi bildigi var deyip biontechi vurulcam bakalim belki de isimleri ayridir icerik ve etkileri aynidir asilarin