2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bebiste buyuk bi problem yok simdilik umutluyuz biraz etraftan duyanlar basina gelmişler ariyor moral oluyor oda her gun dr u arayip bilgilendiriyor kucuk olmasi disinda bi riski yok dedi bugun. Ben de iyilesmeye calisiyorum dikisim fazlaca buyuk diger sezeryanlilardan sebebini bilmiyorum bilen varsa yazsin lütfen.Gobegimin bi ucundan ucuna kesi var. Hâlâ zor yuruyorum yarin 1 hafta olacak
Maşallah cnm :nazar: küçük olması gayet normal eve geçtiğinde oda sende kendinizi çar çabuk toparlayacaksınız Allahın izniyle 🙏
Benim sezeryan dikişim 10 cm kadar öyle dediğin gibi boydan boya değil sezeryan da bol bol yürürsen çabuk iyileşirsin sakın yatağa girim falan deme gerçi 1 hafta olmuş ama yine de sende bilirsin sezeryanı kolay atlatmanın tek yolu bol bol yürüyüş yapmak

Ay kızlar şu hamilelikte şuna karar verdim. Bir annenin kızına en büyük çeyiz hediyesi ;komple bir epilasyon paketiymiş 😂. Nedir bu çektiğimiz beyav . . bende kızım uygun yaşa gelince ilk işim komple epilasyon yaptirmak.
Aynen canim şafak 16 gün
Yaa cidden 16 gün mü kaldı gelmesine 😍😍
Ay kızlar şu hamilelikte şuna karar verdim. Bir annenin kızına en büyük çeyiz hediyesi ;komple bir epilasyon paketiymiş 😂. Nedir bu çektiğimiz beyav . . bende kızım uygun yaşa gelince ilk işim komple epilasyon yaptirmak.
Kesinlikle katılıyorum. Benim kayınvalideme annesi bebekken karınca yumurtası yağı sürmüş. Hiç tüy sorunu yaşamamış. Kendi kızına da sürmüş yeni doğduğunda. görümcemde de çıkmamış pek. Tek tük var ağda yaptırmadım hiç diyor.
bende denesem mi diyorum da alerji yapar bide kuzumda 😕

Kesinlikle katılıyorum. Benim kayınvalideme annesi bebekken karınca yumurtası yağı sürmüş. Hiç tüy sorunu yaşamamış. Kendi kızına da sürmüş yeni doğduğunda. görümcemde de çıkmamış pek. Tek tük var ağda yaptırmadım hiç diyor.

Doktor 2 3 hafta daha dayanirsan korkma dedi canım. Tabi temennimiz 38 39.haftalari görmek. Ben daha önce duydum bebekken birşeyler süren. Ama bu tip şeyleri doktora danişarak yapmanin doğru olduğunu düşünüyorum. Ne olur ne olmaz

Geçmiş olsun canım iyi ki peşini bırakmamışsın gerçekten
sagol canım inan saglık oldu mu doktorlarında her dedigini yapmıcaz bunu anladı:)
senin hersey yolundadır inş ikizlerimiz iyidir ❤️❤️❤️
32 de çalışır alıp evden çalışmayı bekliyorım tamamen . şuan da da rahatım ama 32 den sınra başka rahat olucam 🤣😂

Doktor 2 3 hafta daha dayanirsan korkma dedi canım. Tabi temennimiz 38 39.haftalari görmek. Ben daha önce duydum bebekken birşeyler süren. Ama bu tip şeyleri doktora danişarak yapmanin doğru olduğunu düşünüyorum. Ne olur ne olmaz
o zamana unutmazsam sorarım inşallah 😅Ayy ben çizelgene bakmadan atlamışım 16 yı görünce 🤦🏼‍♀️ İnşallah tam vaktinde doğar sağlıkla 🙏

o zamana unutmazsam sorarım inşallah 😅Ayy ben çizelgene bakmadan atlamışım 16 yı görünce 🤦🏼‍♀️ İnşallah tam vaktinde doğar sağlıkla 🙏

Insallah canim. Valla hastanedeyim her odadan bebiş sesleri geliyor insan özeniyor. Rabbim bizlerede sağlıkla sihatle nasip etsin inşallah

sagol canım inan saglık oldu mu doktorlarında her dedigini yapmıcaz bunu anladı:)
senin hersey yolundadır inş ikizlerimiz iyidir ❤️❤️❤️
32 de çalışır alıp evden çalışmayı bekliyorım tamamen . şuan da da rahatım ama 32 den sınra başka rahat olucam 🤣😂
Benimkilerin suyu fazla bi türlü düzelmedi bekliyoruz. 32ye de az kaldı canım sabret sonrası ferah inşallah 🤗

Kızlar daha önce sezaryan yaptıranlar daha önce hiç tecrübem olmadığı için merak ettiklerim var mesela dedikleri saatte doğuma aliniyormusunuz hemen?
Örneğin yarın sabah 9 da gelin dediler o saatte gidip sizi hazirlayip hemen alıyorlar mı?
Doğuma giderken ne giydiniz makyaj problem oluyormu?
Hemen sütünüz geldimi?
Banyo yapabiliyor muyuz?
Benim doktorum dışardan gelmişti hastaneye o yüzden çok uzamadi tahlil falan önceden yaptırmıştım sabah giriş yapılıp olmuştum hemen 😬 banyo eve dönünce yapmıştım su geçirmez bant yapıştırmışlardı. Makyaj aklıma gelmemişti ama yapılabilir engel yoktu. Benim gelmişti süt az az zaten bebişin midesi minicik damla kadar süt bile yetiyor doymasına
Kızlar yine kanamam var hastanelik olduk. Bu sefer açıklıkta varmış. insallah biraz daha dayaniriz.
Ah kuzum geçmiş olsun neyse ki iyisiniz çok şükür ☺️
genel anestezi ile sezeryan olunca o süre zarfında bebege ne yedirip içiriyorlar acaba ?
benim arkadasın annesi şekerli su vermiş cocugun dogunca aclıktan şekeri düşüyormuş.
ben büyük ihtimal genel isteyecegim.
öncesinde genel yaptıran ya da bu konu hakkında fikri olan var mı ?
Aman şekerli su falan vermeyin şeker yüklemesi bile yaparken bile napsak yapsak mı diye düşünüyoruz. Mama verilebilir ayılana kadar
Sagol canim benim yok kullanirmiyim hiç. 2 doktor ve ebeye sordum kanaman rahim içinde alakası yok dedi. Okadar zor durumdayımki hic yardim edenim yok. Oğlum okula gidip geliyor mecbur ben götürüp getiriyorum. Evi 2 gün süpürmesen olmuyor. Bazen çorba bile yapamıyorum. Bu hamilelik çok zor geçiyor. Allah vicdanlı insanlarla karşilastirsin. Biraz önce eşime ilerde annem hasta bakarmısın diye bana sakın sorma dedim. Haklısin diyor
Allah'ım iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah zor yaşadığın durum
Kizlar spinal sezeryan olmayi düşünen var mi..
Ben ilkinde olmustum bir sorun yasamadim Allaha şükür..
Ama bunda biraz korkuyorum nedense..
Genel anestezinin iyi yönleri nedir bilen var mi..
Ben o doğum anını yaşamayı istiyorum yine o yüzden genel istemiyorum canım o anda bebişin sesini duymak mucizevi 😍
kızlar belkş hatırlarsınız. geçen ellerim siyahlaşmıştı. 3 tane kadın doğumcu , 2 tane kalp ve damar doktoru kontrolü ardından sıkıntı yok corasprini bırak demişlerdi.
bir tane öylesine gittigim kadın dogum doktoru coraspirini neden bırak demişler bir kalp damar cerrahisine görün ve ultrason cektir öıtlaka belki igne bile gerekir dedi.
ve tesadüfen gittigim özelde sırf hemen ultrason cektirebileyim diye gittigim doktor kan testleri yaptı ve kanımda pıhtı oldugunu ve aslında o gün pıhtı attıgını ama kılcal damarlara ulaştıgını bazı durumlarda beyne ve kalbe de atabilecegini söyledi.
gecmişte kalpten ameliyat oldugumu da söyleyince pıhtılaşma için igne yazdı. ve taşikardim oldugu için holter taktılar .
ve doktor dedi ki bu degre göre pıhtı ilacını ömür boy mu yoksa gebelikte mi kullanacaksın sadece ona karar verecegiz dedi.
demem o ki 1 degil en az 3 doktora görünmek lazım bu ülkede .
defalarca tüp bebek oldugunu söylememe ve sıkıntı yoksa igne kullanmak istedigimi söylememe ragmen bunlar oldu.
şuan pes etmeyip doktora ısrarla gittigim için şükrediyorum. bu zamana kadar corasprin kullanıyordım kullanmazsam ne olacaktı acaba .
@archerwoman eşine de teşekkür ederim o da illa bi doktora görünsün ne olur ne olmaz demişti.
Ya hiç bir sektörde olduğu gibi sağlıkta da tek kişiye güvenemiyoruz maalesef 😔 çok şükür canım yine anlaşılmış ucuz atlatmıssınız
Bebiste buyuk bi problem yok simdilik umutluyuz biraz etraftan duyanlar basina gelmişler ariyor moral oluyor oda her gun dr u arayip bilgilendiriyor kucuk olmasi disinda bi riski yok dedi bugun. Ben de iyilesmeye calisiyorum dikisim fazlaca buyuk diger sezeryanlilardan sebebini bilmiyorum bilen varsa yazsin lütfen.Gobegimin bi ucundan ucuna kesi var. Hâlâ zor yuruyorum yarin 1 hafta olacak
Oy minnos ya daha da sağlıklı olup birlikte eve gideceğiniz zaman da gelecek en kısa zamanda inşallah ☺️

Bende surdugunle alakali degildir ya ben misal yuzume daha hic agda yapmadim ayaklarima desem sadece senede 2 defa yazin ayaklarimda kil yok 🤣 kaş desen yok kolarimda bile kıl yok hep sarisin bazen elerime bakinca herkez tras ettigimi zanediyor yakindan bakinca sari kilari goruyorlar genetik olabilir annem anne annemde sarisin babannem de oyle sulalemde kili kari yok 🤣🤣

Hayor hicbir yan etkisi olmadi
Benim doktorum esim esimin prof hocalari hepsi sinovac harici asla vurulma onlar canli aşı canli aşı olamazsin hamileyken dediler ve esimin 3 tane hamile doktor arkadasida sinovac vuruldu bunlardan biri kadin dogum uzmani
Anladim canim iyice kafam karisti benim doktorum da israrla sinovac yapma dedi...biontech etkiliymis digerinin bir faydasi olmaz dedi

Anladim canim iyice kafam karisti benim doktorum da israrla sinovac yapma dedi...biontech etkiliymis digerinin bir faydasi olmaz dedi
Valla kuzucum digerinin faydasi olmasaydi doktorlarin %90 ı ilk aşı hakki geldiginde sinovac vardi ve onu yaptirdilar cok sukur doktor ölümlerinin önü kesildi onlarda etkisi olmazdi
Tabi biontech sinovac a gore daha etkili ama maalesef canlı aşı bunu biz cok arastirdik
Canlı aşının bebege zarar verme olasiligi daha yuksek ve tabi daha fazla pihtilasmaya sebep olabiliyormus
Ama sinovac ölü aşı oldugu icin en azindan hamilelerde daha guvenilir dediler
Tabi bu sizin tercihiniz umarim dogru karari verebilirsiniz🤗

Valla kuzucum digerinin faydasi olmasaydi doktorlarin %90 ı ilk aşı hakki geldiginde sinovac vardi ve onu yaptirdilar cok sukur doktor ölümlerinin önü kesildi onlarda etkisi olmazdi
Tabi biontech sinovac a gore daha etkili ama maalesef canlı aşı bunu biz cok arastirdik
Canlı aşının bebege zarar verme olasiligi daha yuksek ve tabi daha fazla pihtilasmaya sebep olabiliyormus
Ama sinovac ölü aşı oldugu icin en azindan hamilelerde daha guvenilir dediler
Tabi bu sizin tercihiniz umarim dogru karari verebilirsiniz🤗
Yani siz bir daha araştırın ama Biontech canlı aşı değil

Eklentiler

• 91E54DBD-1174-48DF-BD08-CB062EDB7966.png
    91E54DBD-1174-48DF-BD08-CB062EDB7966.png
    248,8 KB · Görüntüleme: 34
Yaa saglikla olsun yapam birini bulmak insani cok rahatlatiyor..cok sukur bi yan etki de yasamamissiniz ben de yarin ilk dozumj olacagim nasip olursa...saglikla olsun bebislerimiz insallah..Rabbim korusun onları 🤲
Evet ben de çok endişe ettim araştırdım. Yabancı ülkelerdeki haberleri yazıları takip ettim. Hamileyken aşı olanlara şu oldu gibi birşeyle karşılaşmadım. Ama İlerde ne olacağını hiçbirimiz bilemiyoruz kimse hiçbir aşı için garanti vermiyor maalesef 😕 zaten tercihi de bize bırakıyorlar. 🤷‍♀️😒

Bende surdugunle alakali degildir ya ben misal yuzume daha hic agda yapmadim ayaklarima desem sadece senede 2 defa yazin ayaklarimda kil yok 🤣 kaş desen yok kolarimda bile kıl yok hep sarisin bazen elerime bakinca herkez tras ettigimi zanediyor yakindan bakinca sari kilari goruyorlar genetik olabilir annem anne annemde sarisin babannem de oyle sulalemde kili kari yok 🤣🤣
Haklısın aslında. Genetik de olabilir. Yüzümde ayaklarımda benim de yok. Kaşlarım da çok gür değil ama vücudumun kalan kısmında tüy sorunu ciddi derecede maalesef 😅 ağda yaptırsam 1 hafta geçmeden çıkmaya başlıyordu. Ki bide batık oluşuyordu. Hiç temiz durmuyordu bacaklarım. Şimdi mecbur jilet kullanıyorum 😬
kadın olmak çok zor 🤪

genel anestezi ile sezeryan olunca o süre zarfında bebege ne yedirip içiriyorlar acaba ?
benim arkadasın annesi şekerli su vermiş cocugun dogunca aclıktan şekeri düşüyormuş.
ben büyük ihtimal genel isteyecegim.
öncesinde genel yaptıran ya da bu konu hakkında fikri olan var mı ?
Benımde dogumdan sonra bebegım cok aglıyordu sancısı vardı hastanedekı hemsıre serbet getırıp verdı sok olmusdum🤭 annem derdı kocakarı işlerı derdım almanyada bizzat yasayınca sasırdım,, gaza ıyımıs demısdı ebe ,, ve mamalarda daha fazla seker oldugunu duyunca normal geldı artık bu durum

Sagol canim benim yok kullanirmiyim hiç. 2 doktor ve ebeye sordum kanaman rahim içinde alakası yok dedi. Okadar zor durumdayımki hic yardim edenim yok. Oğlum okula gidip geliyor mecbur ben götürüp getiriyorum. Evi 2 gün süpürmesen olmuyor. Bazen çorba bile yapamıyorum. Bu hamilelik çok zor geçiyor. Allah vicdanlı insanlarla karşilastirsin. Biraz önce eşime ilerde annem hasta bakarmısın diye bana sakın sorma dedim. Haklısin diyor
Hic uzulme canim. Ayni durumdayim seninle. Bazen cok caresiz kaliyorum. Dogum yaptigimda yanimda esimden baska kimse olmayacak. Sana yine yardim etmiyorlar. Esimin ailesi bizi karakola sikayet etti 2 ay once. Baba ogul kavga ettiler diye... Hamile halimle karakollardaydim. Hic acimadilar. Ogullarina acimadilar torunlarini tasiyorum bana da acimadilar. Kendi ailem desen anne baba olduklarinin farkinda degiller.

X