2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bilmiyorumki canım ben hiç anlamıyorum bu işlerden 🤔benim 2.5 hafta sürdü kanama mesela
Yaa ne güzel ben bütün temmuz ayını kanamalı geçirdim 😂 tam bitti derken yeniden kanamam geldi adet kanaması mı değil mi bilmiyorum doktor 40ın çıkınca gel demişti bebişle uğraşmaktan gidemedim. Valla ben de anlamıyorum bu işlerden tecrübeli anneler bizi bilgilendirinnnn 😣

Yaa ne güzel ben bütün temmuz ayını kanamalı geçirdim 😂 tam bitti derken yeniden kanamam geldi adet kanaması mı değil mi bilmiyorum doktor 40ın çıkınca gel demişti bebişle uğraşmaktan gidemedim. Valla ben de anlamıyorum bu işlerden tecrübeli anneler bizi bilgilendirinnnn 😣
Belki ara kanamalar oluyordur canım anca düzene girer 🤗🤗 emzirirken adet olmak kötğ birşey mi süt azalırmı mesela bende bunu merak ediyorum☺️

Evet canım sadece göz aklarında kaldı. Ama ilk sarılık testi 13 çıkmıştı doktor 12nin üzerinde olduğu için tekrar bakmak istedi 8 çıktı 2.aya kadar geçer tekrar bakmaya gerek yok dedi
anladm cnm bugün bende sağlık ocağına gittim ebeye sordum gözlerde varsa sadece endişe etme en son gözlerden gider sarılık dedi
Kızlar doğumdan sonra kanamam 40 gün sürdü tam 40.gün bitti 3 gün temiz kaldım 4.gün yine kan geldi adet mi oldum anlamadım ya
adet olmuşsun cnm bence 40 günün sonunda adet olunabiliyormus
Kızlar emmeden sonra bebeğim kusuyor kesik gibi fazla emiyor biraz ondan olabilirmi
fazlası çıkıyordur cnm oğlumda aynı ben incecik yükselti olacak şekilde yastık koyuyorum yatirinca daha az kusuyor sanki

Mrblar kızlar bugün sabah sağlık ocağına gittim oğlumun 1 ay aşısı için kilo boy kontrolü yapıldı MaşAllah çok iyi gelişimi boyu 53 cmdi 58 cm olmuş 5 cm uzamış 4 günlükken 3500 kg idi 5 kg çıktı boyu önden gidiyor dedi çok şükür tereddütteydim kilo konusunda mama vermek istemiyorum insAllah su 6 ayı sadece anne sütüyle tamamlarız 🤗💖

anladm cnm bugün bende sağlık ocağına gittim ebeye sordum gözlerde varsa sadece endişe etme en son gözlerden gider sarılık dedi
adet olmuşsun cnm bence 40 günün sonunda adet olunabiliyormus
fazlası çıkıyordur cnm oğlumda aynı ben incecik yükselti olacak şekilde yastık koyuyorum yatirinca daha az kusuyor sanki
Bazen kucaktada cıkarıyor canım anlamadım valla

Mrblar kızlar bugün sabah sağlık ocağına gittim oğlumun 1 ay aşısı için kilo boy kontrolü yapıldı MaşAllah çok iyi gelişimi boyu 53 cmdi 58 cm olmuş 5 cm uzamış 4 günlükken 3500 kg idi 5 kg çıktı boyu önden gidiyor dedi çok şükür tereddütteydim kilo konusunda mama vermek istemiyorum insAllah su 6 ayı sadece anne sütüyle tamamlarız 🤗💖
Maşallah canım inşallah öyle olur yaa☺️🙏

Kızlar benim oğlum 2 haftadır kabızlık yaşıyor ilk 10 gün kadar sadece anne sütü aldı sorun yoktu ama emmediği için sütüm ve yetmiyor mama takviyrsi yapıyorum aptamil denedim similac hipp conformil mamaların hepsini denedim hala geçmiyor hiçbiri gelmedi yani. Napıcağımı şaşırdım 24 saatte 1 kere ya yapıyor ya yapmıyor kaka. Bebelac nutriconfor denemek istiyorum ama ev mama doldu güvenemiyorum tekrar almaya korkuyorum nuda boşa gidicek diyr. kullanan varmı yada mama önerebilecek .
Hıpp organik kullanıyoruz biz cnm denedin mi

Kızlar emmeden sonra bebeğim kusuyor kesik gibi fazla emiyor biraz ondan olabilirmi
Benimkide kusuyor canım. O daha mide kapakcigi tam gelismedigi için. Ben artık daha kisa süreli az az emziriyorum. O kadar fazla. Cikarmiyor o zaman. Birde gazini cikarinca hemen geri çeviriyorum, karnina fazla baski uygulamiyorum çıkarmasın diye. Bende korkuyordum ama normalmiş. 3 ay sonra geçiyormuş

Ya kızlar bebeğim uzayan sarılıktı şekeri düştüğü olmustu ilk 20 gün şimdi 47 günlük iki gecedir uyandiramiyoruz yıkadık ettik yok mecbur sekerli su verdik.Aç mı kalmiş emdi de aslında her zamanki gibi.Ablam bu tarz durumlar için mama al kenarda dursun diyor ben istemiyorum adet olmusum ondan da süt kesilir diyorlar napsam bilemedim valla kilosu ilk azdi sonra 12 günde 560 gram almiş cok güzel.2. Ay kontrolünde de bakılıcak iyiyse mama demez sanırım doktor da işte ekstrem durumlar oluyo yorgunluk gibi mama mi vermeli yoksa bilemiyorum
Benim bebegimdede vardı sarilik. Her emzirdikten sonra mamada veriyordum ben. Doyunca almiyor zaten. Birde sık sık emzir. Mama vermek istemiyorum diye bence ihmal etme. Bana doktorum eger emmek istemezse cok yorgun olursa uyandiramazsaniz hemen hastaneye getirin demisti. Bence al mamayi canım. Sariligi kakasiyla atiyor demişti doktorum bana.

Benimkide kusuyor canım. O daha mide kapakcigi tam gelismedigi için. Ben artık daha kisa süreli az az emziriyorum. O kadar fazla. Cikarmiyor o zaman. Birde gazini cikarinca hemen geri çeviriyorum, karnina fazla baski uygulamiyorum çıkarmasın diye. Bende korkuyordum ama normalmiş. 3 ay sonra geçiyormuş
İnşallah canım ya emziriyorum bosa gidiyor gibi.. sürekli istiyor emmek bende veriyorum mecbur yapıcak bişey yok kötü bişey olmasında☺️

İnşallah canım ya emziriyorum bosa gidiyor gibi.. sürekli istiyor emmek bende veriyorum mecbur yapıcak bişey yok kötü bişey olmasında☺
Yok canim insallah gecer kisa zamanda. Aynen istedikce ver, bende öyle yapiyorum. Biraz yorucu ama sağlıklı olsunlarda. Eger kusarken agliyorsa cok siddetli kusuyorsa o zaman doktora gitmek gerekiyormus.

20 temmuzda doğum yaptım. 23 günlük olduk ama hala bebeğim göğsüme koyar koymaz uyuyor. Uyanıyor az çekiyor tekrar uyuyor. Biraz emzirdikten sonra sütümü sağıp kaşıkla veriyorum. Çok yoruldum artık. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı? Nasıl bir yol izliyorsunuz?

X