2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Isitme testi burdada oluyo, biz hastaneden ciktik 1hafta boyunca hergun ebe geldi eve. 10. Gunde cocuk doktoruna gittik. 3.haftasindada cocuk saglik ocagina gittik. Bugun 1aylik olduk cocuk doktoruna gidicez. Sonra aylik cocuk doktoruna rdvu alip gidiyosun.
D vitamini verdiler turkiyede sartmi bilmiyorum ama avrupa ulkelerinde her bebege veriliyo d vitamini.
Yani canim burasida saglik konusunda turkiyeden cok cok geride. Yanilmiyosam bitek almanyada saglik sistemi iyi
bizde sağlık karnesi gibi bir defter verdiler ordan baktım 6-8.haftalarda fiziksel muayeneye yazmışlar.kalça çıkıklığı kontrol edilir mi bilemedim.

bana d vitamini vermediler.yarın bir ebemizle konuşayım bakalım.

Kızlar benim oğlum 2 haftadır kabızlık yaşıyor ilk 10 gün kadar sadece anne sütü aldı sorun yoktu ama emmediği için sütüm ve yetmiyor mama takviyrsi yapıyorum aptamil denedim similac hipp conformil mamaların hepsini denedim hala geçmiyor hiçbiri gelmedi yani. Napıcağımı şaşırdım 24 saatte 1 kere ya yapıyor ya yapmıyor kaka. Bebelac nutriconfor denemek istiyorum ama ev mama doldu güvenemiyorum tekrar almaya korkuyorum nuda boşa gidicek diyr. kullanan varmı yada mama önerebilecek .
doktora sordnzmu canim sorun mu ki belki normaldir kakasi

Ya kızlar bebeğim uzayan sarılıktı şekeri düştüğü olmustu ilk 20 gün şimdi 47 günlük iki gecedir uyandiramiyoruz yıkadık ettik yok mecbur sekerli su verdik.Aç mı kalmiş emdi de aslında her zamanki gibi.Ablam bu tarz durumlar için mama al kenarda dursun diyor ben istemiyorum adet olmusum ondan da süt kesilir diyorlar napsam bilemedim valla kilosu ilk azdi sonra 12 günde 560 gram almiş cok güzel.2. Ay kontrolünde de bakılıcak iyiyse mama demez sanırım doktor da işte ekstrem durumlar oluyo yorgunluk gibi mama mi vermeli yoksa bilemiyorum

Kızlar dün doktor kontrolüne gittik. Gözü hafif sarı hala sarılık için tekrar kan verdik 8 çıktı doktor iyi dedi 2.ayına kadar geçer dedi. Kalça ultrasonu istedi onu da yaptırdım normal çıktı bir de genel kontrolünü oldu kilosu boyu vs. Her şey iyi dedi çok şükür. İşitme testi konusunu konuşmuşsunuz bizimkine hastaneden çıkmadan yaptılar testi geçti hatta işitme testini geçtiğine dair kağıt veriyorlar yaptırmayanlar mutlaka baktırsın. 1 aylık olduğunda sağlık ocağında hepatit aşısını yaptırdım. D vitaminini de her gün 3 damla veriyorum çok önemliymiş aksatmayın dedi doktor. Vermeyenler onu da doktora sorsunlar. Bu arada hemşire bir tanıdığım söyledi hamileyken kullandığımız vitamin takviyesine devam et hem sütten bebeğe geçiyor hem de sütü artırıyor dedi bunu da diyeyim unutmadan😁

Ya birde bana emzik tutturma yöntemleri söyleyin nolur mememden düşmüyo paso kusuyo sonra 🤦‍♀️ Bari yalancı emzik kalsn agzında alıyor 2 dk sonra atıyor
benimkide oyle valla baslarda beni emsin die emzik vermedim simdide tutturamiorum gogsumden dusmuo kusuo geri emmek istio.
gogsumde uyuyo birakinca uyanio hic is yapamiorum kahvaltyi 1 de yaptm düşün.
şekerli su yaptm ona batrdm aldı tadı bitince gerı attı.damaksız emzık aldım onuda attı

Kızlar dün doktor kontrolüne gittik. Gözü hafif sarı hala sarılık için tekrar kan verdik 8 çıktı doktor iyi dedi 2.ayına kadar geçer dedi. Kalça ultrasonu istedi onu da yaptırdım normal çıktı bir de genel kontrolünü oldu kilosu boyu vs. Her şey iyi dedi çok şükür. İşitme testi konusunu konuşmuşsunuz bizimkine hastaneden çıkmadan yaptılar testi geçti hatta işitme testini geçtiğine dair kağıt veriyorlar yaptırmayanlar mutlaka baktırsın. 1 aylık olduğunda sağlık ocağında hepatit aşısını yaptırdım. D vitaminini de her gün 3 damla veriyorum çok önemliymiş aksatmayın dedi doktor. Vermeyenler onu da doktora sorsunlar. Bu arada hemşire bir tanıdığım söyledi hamileyken kullandığımız vitamin takviyesine devam et hem sütten bebeğe geçiyor hem de sütü artırıyor dedi bunu da diyeyim unutmadan😁
Canım sadece gözlerinde mi var oğlumun da var gözünde hafif anda yüksek olduğunu düşünmüyorum terapi alacak kadar hastaneye de gidesim gelmedi sıkıntı olmaz herhalde insAllah 🤲 bugün bizim de ilk aşımız var bklm boy kilosuna ne diyecek ebe

benimkide oyle valla baslarda beni emsin die emzik vermedim simdide tutturamiorum gogsumden dusmuo kusuo geri emmek istio.
gogsumde uyuyo birakinca uyanio hic is yapamiorum kahvaltyi 1 de yaptm düşün.
şekerli su yaptm ona batrdm aldı tadı bitince gerı attı.damaksız emzık aldım onuda attı
bizde aynı durumdayız tuvalete zor gidiyorm

Kızlar 1 numara bez 5 kiloya kadar kullanılıyo galiba ama aşağı yukarı bebek 2 aylık oluncamı 1 üst numaraya geçiliyo ki
Bebeginin kilosuna gore takip et cnm.
Benimki 1aylik oldu. Suan yarim paketimiz ve 1 tum var o bitsin 2ye gececez.
1 numara iz yapiyo artik
1hafta 10gune kadar gecmis oluruz 2ye

Kızlar merhaba doğum yapalı 1 ay kadar oldu 2 gündür aşırı kanamam var adet gibi ama çok fazla normal mi sizce? Sizde de oldu mu ?

Arkadaşlar sarılığımız vardı başta bizim sonra düşmüştü bugün kontrole geldik bebeğimin sarılığı 17 olmuş şok oldum. O kadar emdi beni arada ağlıyordu gaz sancısı sandım meğer çocuğum aç olduğu için ağlıyormuş sütüm de iyi geliyo aslında kakasını falan çok yapıyo ondan mi kilo Almadı anlamadık doktor günde 3defa mama verin dedi şimdi hastanedeyiz yatış verdi. Oğlum gözümün önünde mavi ışıkta yatıyor zor zapt ediyoruz. Bu durumu yaşayan var mi
Çok geçmiş olsun cnm öncelikle benimde sütüm var ama doymuyor bebeğim ilk kızım da öyleydi illa mama takviyesi yapıyorum mutlaka mama ver aç kalmasın önce emSin sonra ver mama toksa içmiyor belli kısmı kalıyor kimi zaman hepsini bitiriyor aç kalırsa sarılığı yükseliyo birde çok ağlıyorlar

Canım sadece gözlerinde mi var oğlumun da var gözünde hafif anda yüksek olduğunu düşünmüyorum terapi alacak kadar hastaneye de gidesim gelmedi sıkıntı olmaz herhalde insAllah 🤲 bugün bizim de ilk aşımız var bklm boy kilosuna ne diyecek ebe
Evet canım sadece göz aklarında kaldı. Ama ilk sarılık testi 13 çıkmıştı doktor 12nin üzerinde olduğu için tekrar bakmak istedi 8 çıktı 2.aya kadar geçer tekrar bakmaya gerek yok dedi

X