- 9 Şubat 2019
- 4.506
- 9.447
Ben kızıma hiç cısss diye bir şey öğretmemiştim,ellenmemesi gereken her şeyi görünce cısss diyor. Tv ye gidiyor cısss,fırına gidiyor cısss, saksılar cıss.Eleştirmek istemem ama eee yapmak ne artık büyüdüler kızım uyku saatin geldi ve desen daha çabuk adapte olmaz mi yada ben mi tuhaf buluyorum eeee cissss vs ? Kişisel görüşüm tabi . Yanlis anlamayın lütfen
Belki birinden bi iki kez duydu ve hemen kaptı . Ben de onu onaylamak için evet cıs diyorum, ama tehlikeli diye de ekliyorum. Ya da daha net hayır!
Bu seslerin belli bir karşılığı var; örneğin eeeee uykuyu çağrıştırıyor, bebekler uyumaya çalışırken kendi kendine eeeeee sesi çıkarıyor.
Bu aylarda henüz uyumak kelimesini telaffuz edemeyeceklerinden onların da telaffuz edebilecekleri kelimeler seçilmiş. Yıllarca da kullanılagelmiş.
Bebekler bu sesleri gerçekten kolay kavrıyorlar ve kolay ifade ediyorlar. İletişim kurabilince kendililerini de mutlu hissediyorlar. Eeee demek uyku demek, bunu biliyorsa sıkıntı yok. Ki Alisden uyumak diye de öğretmiştir eminim
Denize kaka mı yaptın deyince ığğğ diyor ıkınma sesi çıkarıyor mesela, suratını da ıkınıyor gibi yapıyor. Ben böyle bir şey de öğretmedim. Bunlar onların kendilerini ifade etmek için buldukları yöntemler.
Biz yine doğru kelimeyi de ekleyerek konuşursak sorun olmaz