2020 Şubat Anneleri

Kızlarr nasılsınuzz bayadır giremiyordum inşallah iyisinizdir🙏🙏
Aslında size birşey danışmak istiyorum çok arada kaldım şimdi benim annemler bana yardıma geliyorlar ya daha önce yazmıştım biraz sıkıntılar oluyor ister istemez acaba diyorum 1 haftalığına kayınvalidemleri alıp gelse eşim annemlerde bu arada blraz dinlenmiş ve uzaklaşmış olurlar. Ama şöyle bişey var kayınpederim de felçli yani kendi ihtiyacını görebiliyor ama onun haricinde hiç birşey yapamaz eğer kv leri çağırırsak Yamanın tüm bakımı bende olacak mecburen tabi birde eşim alıp gelicek 6 saat sürüyor yol git gel 12 saat hem yorulacak hemde ekstra masraf olucak şimdi buraya yazınca da kv leri getirmek pek mantılkı gelmedi ama😂😂
E gelsinler hem onlar da sizi ve Yamanı görmüş olurlar.
Zaten illa geleceklerdir.
Sizinkiler de biraz dinlenir.

Bugun sabah gittik kan idrar verdik sonuclar yarin cikacak.

Bu dr da aşı sirasiyla oynadi 🙄
Bexero nimenrix bexero yapalim dedi kendi doktorumuzun verdigi kagidi bulamadim bende o an tamam dedim . Aşidan yarim saat once ates dusurucu ver bexero cok ates yapar dedi insaAllah cok yukselmez atesi.

Yaptiran arkadaslar sizin atesiniz cikti mi ciktiysa kaca kadar cikti ?
Canım bizde o sırayla yaptırdık 8. 10. Ay bexero 9. Ay nimenrix yamanın ateşi çıkmadı aşılardan sonra ama aşı yeri baya şişti kızardı fln kolonyalı pamuk koyduk 2 gün o şişlikte indi sonra

Kızlar 1 yaş aşısı bizi bitirdi. Ateşimiz çok zor düşüyor 3 gün sürebilir dedi dr doktora gittik mecburen yavrum resmen titredi dün gece. Yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert. Bir de üşütmüş nefes alamadı buhar ve kortizon veriyorum. Annelik çok zor , gerçekten çok korktum, çok yorgunum...
Aşıların ateş yapmayacağı söylendi bize üşüttüğünden çıkmış olabilir mi ateşi?
Ağrı huzursuzluk yapabilir. Şurubundan verebilirsin dedi. Dün olduk biz de.
Üzülme sen de hasta da olacak düşe kalka büyücekler.
Ben de çok yoruldum bir de işe başlıcam. Napacaksak:)

Kızlar nimenrix sonrası banyo oluyor muydu. Babamız banyoya sokmuş benim sonradan aklıma geldi.
Deniz her gece banyo istiyor çıkıyor giyiniyor yine yapıcam diyor. Bıraksak sudan çıkmayacak. Eşime her gece ne banyosu bunun çamaşırı var dedim adam da teşekkür edeceğine söyleniyor musun dedi bana. Bakınca haklı çünkü o yıkıyor çocukları. Ama banyoyu ben topluyorum .

Kızlar nimenrix sonrası banyo oluyor muydu. Babamız banyoya sokmuş benim sonradan aklıma geldi.
Deniz her gece banyo istiyor çıkıyor giyiniyor yine yapıcam diyor. Bıraksak sudan çıkmayacak. Eşime her gece ne banyosu bunun çamaşırı var dedim adam da teşekkür edeceğine söyleniyor musun dedi bana. Bakınca haklı çünkü o yıkıyor çocukları. Ama banyoyu ben topluyorum .
Sadece bir aşı sonrası banyo yapılmıyor o da 2. aydakilerden biriydi sanırım,bence sorun yoktur

Hanımlar bir arkadaşımızın 4. Yaşında çocuğu havale geçirmiş çok üzüldüm kendinde değilmiş yoğun bakıma almışlar. Kreşe gidiyordu boğazları ağrıyormuş 20 gündür, Denizde geçen yıl böyle olmuştu duş aldır acile götür getir zor toparlamıştı çocuk. Acaba kreşten menenjit filan kapmış olabilir mi herkes yaptırmıyor bu aşıları. Arkadaşlarda yaptırmamış olabilir. Öyleyse bu aşıların önemi daha da artıyor.

Palamut yedi, mevsimi bittiğinden beri de hamsi yiyor.
Ama sürekli iyi balığa ulaşmak,hele ki iki üç gün ulaşmak çok zor. Donmuş ürün de deneyeceğim.
Ben de bunu dert ediyordum. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Öyküye daha balık yağı başlamadım. Bugün çinekop yedi. Baya yedi. Hamsi levrek yedi şimdiye kadar taze alıp pişirdik donmuş ürün kullanmadık. Genelde deniz ürünleri almaya gayret ediyoruz.

Onlar gelmeken çok bizim oraya gitmemizi istiyorlar ama 6 saat yamanla araba yolculuğu hemde hamile hamile çekmek çok zor geliyor. Bi konuşalım bakalım ne dicek kayınvalidemler🤷🏻‍♀️
Bu dönemde temas edilen kişilere dikkat etmek lazım bence. Dediğin gibi iş yükün artacak. Ama annenlerden biraz uzaklaşıp hem onları hem kendini dinlendirmek istiyorsun ama iyi düşünmelisin senin için daha yorucu da geçebilir bu süreç.

Kaani anca uyutabildik saat kac oldu. Aksam olunca cocugun icinden canavar cikiyo resmen bir de garip garip sesler cikarip bagiriyo cok komik oluyo 😅 yurumeye usenen kucuk sipa koltuga tirmanip cikiyo oraya ciktigi yetmiyo bir de kol koyma kenarina tirmaniyo sonrada ordan asagi saliyo kendini yuru diyincede 3 5 adim atiyo sonra gulup oturuyo yere tirmanmak daha kolayina geliyo galiba ya da anasi gibi ekşını fazla seviyo 😅

Kaan yine yemek yemedigi icin duzenli bir beslenme tablomuz yok maalesef o yuzden baligida her zaman yemiyo. Balik yagi simdi icin gerekir mi bilmiyorum yarin sonuclarini alicam doktora sorarim. Bir cocuk dr nun yazisinda okumustum balik yemeyen cocuga illa balik yagi icirmek gerekmiyo diye ama tabi her dr farkli seyler soyluyo baliktanda almasi gereken seyler var annem kardesimle banada kullanmis belki dr bizede onerir bakalim

Kaani anca uyutabildik saat kac oldu. Aksam olunca cocugun icinden canavar cikiyo resmen bir de garip garip sesler cikarip bagiriyo cok komik oluyo 😅 yurumeye usenen kucuk sipa koltuga tirmanip cikiyo oraya ciktigi yetmiyo bir de kol koyma kenarina tirmaniyo sonrada ordan asagi saliyo kendini yuru diyincede 3 5 adim atiyo sonra gulup oturuyo yere tirmanmak daha kolayina geliyo galiba ya da anasi gibi ekşını fazla seviyo 😅
Erkek çocuklar böyle dicem öykü de aynı. Kanepe Allahtan yüksek ama sürekli deniyor bir bacağı kanepenin üzerinde yastık bulursa çıkıyor. Deniz zaten koltuktan inmiyor yastıklarımı hırpalıyor. Bir yatan dinlenen görsün tepesine biniyor. Eşim bazen ne güzel hareketli çocuklarımız var. Ben öyle sakin mıymıy oturmalarını istemezdim diyor 😱 Azıcık otursalar iyi olurdu.
Kaan çok enerjik maşallah sen bundan sakin oturup yemek yemesini bekleme yaradılışı böyle demek ki kanı kaynıyor 🤗

Erkek çocuklar böyle dicem öykü de aynı. Kanepe Allahtan yüksek ama sürekli deniyor bir bacağı kanepenin üzerinde yastık bulursa çıkıyor. Deniz zaten koltuktan inmiyor yastıklarımı hırpalıyor. Bir yatan dinlenen görsün tepesine biniyor. Eşim bazen ne güzel hareketli çocuklarımız var. Ben öyle sakin mıymıy oturmalarını istemezdim diyor 😱 Azıcık otursalar iyi olurdu.
Kaan çok enerjik maşallah sen bundan sakin oturup yemek yemesini bekleme yaradılışı böyle demek ki kanı kaynıyor 🤗
Gercekten kani kayniyo. Annemle babam hayretle izliyolar cok guluyolar kaana 😃 annem bende 2 tane buyuttum ama yok kaan cok fena diyo ve beni tebrik ediyolar tek basina boyle bir cocuga cok iyi baktin diye :sampiyon:

Palamut yedi, mevsimi bittiğinden beri de hamsi yiyor.
Ama sürekli iyi balığa ulaşmak,hele ki iki üç gün ulaşmak çok zor. Donmuş ürün de deneyeceğim.
Ben de bunu dert ediyordum. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ya valla biz balık konusunda bi düzen oturtamadık bizde öyle her hafta yemediğimiz için Yamana da biz ne zaman yersek o zaman balık yediriyorum kılçık konusunda çok takıntılıyım o yüzden soman veriyorum dip balığı vermemek lazım biliyorum ama zaten yediği de avuç içi kadar bişey o yüzden çok takmıyorum doktorumuz 1 yaşından sonra balık yağı kullan dedi ocean tavsiye etti onu aldık onu kullanmaya başlaycağım 19 undan sonra
Bu dönemde temas edilen kişilere dikkat etmek lazım bence. Dediğin gibi iş yükün artacak. Ama annenlerden biraz uzaklaşıp hem onları hem kendini dinlendirmek istiyorsun ama iyi düşünmelisin senin için daha yorucu da geçebilir bu süreç.
Vallahi çok kararsızım bi yanım gelsinler herkese değişiklik olur diyor diğer yanım saçmalama çok yorulursun diyor bakalım pazartesi netleşecek 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

X