2020 Şubat Anneleri

Çok tatliş maşallah Allah bağışlasın 🧿🥰🥰
Bizimki hala ayakta durmuyor bile geri geri emekliyor 9.5 olacağız haftaya siz ne kadarlıksınız acaba rndişelenmelimiyim
Çok teşekkür ederim.
Emekleme gelişim göstergesi değil. Erken emekleyen bebek anneye eziyetten başka bir şey değil:)
Ama tutunup kalkma önemli bir gelişim basamağı. En geç ne zaman yapmalılar bunu bilmiyorum ama 18 aya kadar yürümeleri için vakit var. Bence geç değildir. Diğer alanlardaki gelişimi iyiyse bu tek başına bişey ifade etmez sanırım.

Çok teşekkür ederim.
Emekleme gelişim göstergesi değil. Erken emekleyen bebek anneye eziyetten başka bir şey değil:)
Ama tutunup kalkma önemli bir gelişim basamağı. En geç ne zaman yapmalılar bunu bilmiyorum ama 18 aya kadar yürümeleri için vakit var. Bence geç değildir. Diğer alanlardaki gelişimi iyiyse bu tek başına bişey ifade etmez sanırım.
Evet diğer alanlarda gelişimi iyi çok hareketli bir çocuk ama bir yerden tutmayı tam bilmiyor zaman bıraktım ozaman takip edeceğiz ☺️

Bu akşam öykü uykuya o kadar direndi ki. Babasına çok düşkün al sen uyut yarın kahvaltıyı ben hazırlıcam diye rüşvet teklif ettim.düşündü kabul etti isteklerini de sıraladı 🤩 uyuttu artık mecbur hazırlayacağız.

Kızlar kamera işi iyi oldu demiştim ya orası öyle değilmiş. tabi yatak odasında kamera koca ben kaçta yattım kalktım yatarken oyun mu oynadım video mu izledim bakıyor. Arabada da var trafikte ne yaptım görüyor. İyice bbg evine döndük🤩 bir gece de onlarınkine yerleştireceğim bakalım ne yapıyorlar kesin kitap okuyup telefondan makalelere bakıyordur 🤗

Kızlar kamera işi iyi oldu demiştim ya orası öyle değilmiş. tabi yatak odasında kamera koca ben kaçta yattım kalktım yatarken oyun mu oynadım video mu izledim bakıyor. Arabada da var trafikte ne yaptım görüyor. İyice bbg evine döndük🤩 bir gece de onlarınkine yerleştireceğim bakalım ne yapıyorlar kesin kitap okuyup telefondan makalelere bakıyordur 🤗
😂 sizin kamera telefondan izlendiği için sanırım bu problemler bizimki öyle değil ayrı ekranı var oradan izliyoruz sadece ben görebiliyorum iyi oluyo yani 😂😁 ama yinede kamera büyük rahatlık bence 😊

😂 sizin kamera telefondan izlendiği için sanırım bu problemler bizimki öyle değil ayrı ekranı var oradan izliyoruz sadece ben görebiliyorum iyi oluyo yani 😂😁 ama yinede kamera büyük rahatlık bence 😊
Aslında problem olmuyor espri ile bakıyoruz olaya. Oh diyorum beni izleyin siz rahat rahat yatın diye takılıyorum. Oda ilk aldığımızda bakıp fotoğraf atmıştı uyumamışsın diye bana takılmıştı. Şimdi yapmıyor tabi. Trafiktede yaşadığım sıkıntıları anlatıyorum eşimde bakalım senin hatan var mı diye bakıyor tamamen trafikte doğru olanı yapmam için. Yada beraberken biri önümüze kırıp bizi hataya zorluyor yada yaya aniden çıkıyor durum tam olarak nasıl olmuş diye bakıyoruz. Tabi o bakarken geriliyorum bazı durumlarda hatalı olduğumu biliyorum çünkü 😉 kamera gerçekten rahatlık ve bizim için iyi bir tedbir aracı oldu. Maalesef Erzurum’da trafik kuralları hiçe sayılıyor.

Kaan in cenesi dustu dun aksamdan beri susmadan bir seyler konusuyo anlatiyo anlamiyorum ama cok tatli :-)

MasaAllah size ya bitirdiniz bile dişleri. Kaan da oyle 🤦🏻‍♀️ bugun ki farkli olan hemsireyede sordum anlattim diş dedi zor cikartacak demek ki dedi 😒
Canim sizde gizli reflu falab var mi? Benim bebegimde alerjisi refluyu tetikledigi icin reflusu var. Ve reflusu olan bebekler en fazla 1.5 - 2 saat deliksiz uyurmus. Daha fazla uyuyamazlarmis. benim bebegimin sürekli uyanmasi bundan galiba. Bizde kusma yok ama surekli agzina biseyler geliyormus gibi oluyor. Cok hıçkırıyor.

Canim sizde gizli reflu falab var mi? Benim bebegimde alerjisi refluyu tetikledigi icin reflusu var. Ve reflusu olan bebekler en fazla 1.5 - 2 saat deliksiz uyurmus. Daha fazla uyuyamazlarmis. benim bebegimin sürekli uyanmasi bundan galiba. Bizde kusma yok ama surekli agzina biseyler geliyormus gibi oluyor. Cok hıçkırıyor.
Bebekken vardi ama cok az zamanla gecti beslendikten sonra agzina geri geliyodu ya biraz kusuyodu ya da yutkunuyodu geri gidiyodu ama kaan hala sık sık hickiriyo refluden mi acaba nasil anlayacagim gizliyse 🙄

Bebekken vardi ama cok az zamanla gecti beslendikten sonra agzina geri geliyodu ya biraz kusuyodu ya da yutkunuyodu geri gidiyodu ama kaan hala sık sık hickiriyo refluden mi acaba nasil anlayacagim gizliyse 🙄
Reflüde her zaman kusma olmaz. Olabilir bir değerlendirin bunu. Kaan’ın uyku bölünmelerinin sebebini gerçekten ben de merak ediyorum :/

Ne guzel arkadas oldular birbirlerine :)
Evet artık arkadaş oldular. hemen abisinin yanına gidip oynamaya çalışıyor.
Abi arada istemeden maalesef incitiyor kızımı 😞 üzerine yatmış kafası yere çarpmış. baya bir ağladı. Eşim de bir hassas kızına hemen oğluma kızıyor bende ordan çıkıp eşime kaş göz yapıyorum sen taraf değilsin arabulucu olacaksın diyorum. Deniz anlıyor tabi baba bana kızdı diyor. Bende açıklamaya çalışıyorum.
Kaan başka çocuklarla iletişim kuruyor mu ?

Ah bir bulsam nedenini bende rahata erecegim 😩
2 hafta sonra kontrolumuz var tekrar kan b12 bakilacak o zaman doktoruyla bunu bir daha konusayim
Benim çocuklar ne zaman uyuyor yiyor desem bir iki güne tersi olmaya başlıyor. Öykü de geç yatıyor o yüzden 5 gibi kalkıyor. Bağıra çağıra uyanıyor. Uyanmamak mümkün değil. Artık iyice yemez oldu. İnş. Kaan’ın uykusu düzene girerde sende bir nebze rahat edip anneliğin tadını çıkarırsın. Diş çıksın rahat ederim olayı bizde olmadı her diş aynı sancıyla geliyor. Üst başladı iki farklı jel aldım artık.

Ali eymende dogdugunden beri 1 2 kez anca kusmustur. Bizdede kusma yok. Ama agzina geliyor yüzünü eksitiyor tekrar yutkunuyor. Arada öksürüyor. Reflu öksürükte yapiyor. Hıçkırıyor. Inatci hıçkırıkları oluyor. Geceleri aglayarak uyanıyor. Benim bugune kadar yasadigim meme reddi falan hep bu refluden dolayi. Tabi bizim alerjiden dolayi reflumuz daha fazla. Belki sizin reflu az oldugu icin sadece uykusunu boluyordur. Mesela meme emerken basini geri atiyor mu bazenleri? Bunu gülerek yapiyorlar oyun sanabilirsin. Genelde yay gibi geriliyorlar meme emerken. Kisa kisa emiyorlar.

Evet artık arkadaş oldular. hemen abisinin yanına gidip oynamaya çalışıyor.
Abi arada istemeden maalesef incitiyor kızımı 😞 üzerine yatmış kafası yere çarpmış. baya bir ağladı. Eşim de bir hassas kızına hemen oğluma kızıyor bende ordan çıkıp eşime kaş göz yapıyorum sen taraf değilsin arabulucu olacaksın diyorum. Deniz anlıyor tabi baba bana kızdı diyor. Bende açıklamaya çalışıyorum.
Kaan başka çocuklarla iletişim kuruyor mu ?
Etrafinda onun yasiti 1 bebek var, sulale benden sonra gaza geldi 2.ye 3.ye hamile olan var suan 🤣🤣 sadece esimin bi kuzeninin var aralarinda 15 gun var normalde o buyuk olacakti kaan bey dunyaya erken gelmek istedigi icin kaan buyuk oldu 😄 2 kere bir araya gelebildiler ama kaan istemedi agladi onu gorunce, arkadasimin bebegi var kaan dan 3.5 ay kucuk baslarda ona da yabancilik yapiyodu ama onu daha fazla gordugu icin onu yabancilamiyo suan ama adam seciyo cok fena 🤣
Benim çocuklar ne zaman uyuyor yiyor desem bir iki güne tersi olmaya başlıyor. Öykü de geç yatıyor o yüzden 5 gibi kalkıyor. Bağıra çağıra uyanıyor. Uyanmamak mümkün değil. Artık iyice yemez oldu. İnş. Kaan’ın uykusu düzene girerde sende bir nebze rahat edip anneliğin tadını çıkarırsın. Diş çıksın rahat ederim olayı bizde olmadı her diş aynı sancıyla geliyor. Üst başladı iki farklı jel aldım artık.
Kaan da 8i 10 gece uyudu 1 saatte 5 kez kalkti aglaya aglaya sanirim bu sefer geliyo şu cikmak bilmeyen diş 🥴 insaAllah butun bebislerin sıkıntıları biterde hepimiz anneligin tadini cikaririz 😏

Ali eymende dogdugunden beri 1 2 kez anca kusmustur. Bizdede kusma yok. Ama agzina geliyor yüzünü eksitiyor tekrar yutkunuyor. Arada öksürüyor. Reflu öksürükte yapiyor. Hıçkırıyor. Inatci hıçkırıkları oluyor. Geceleri aglayarak uyanıyor. Benim bugune kadar yasadigim meme reddi falan hep bu refluden dolayi. Tabi bizim alerjiden dolayi reflumuz daha fazla. Belki sizin reflu az oldugu icin sadece uykusunu boluyordur. Mesela meme emerken basini geri atiyor mu bazenleri? Bunu gülerek yapiyorlar oyun sanabilirsin. Genelde yay gibi geriliyorlar meme emerken. Kisa kisa emiyorlar.
İstanbuldayken yapiyodu ama o zaman cok sicakti hava ona baglamistim ben rizeye donunce o yaptiklari gecti buyuk ihtimal sicaktan emmek istemiyodu suan saydiklarindan sadece hickirik var sık sık hickiriyo ve emzirmeden de asla gecmiyo kendiliginden

X