2020 Şubat Anneleri

Hep sola yatıyodu farkettikçe çeviriyodum bugün sağlık ocağındaki hemşire kafası yassılaşmış biraz dedi napcaz ona ya hep o tarafa dönüyo
Benimkide hep sola dönüyor yamuk kafalıolacak ☺️Zaten düz yatıramıyorum hiö anında dönüyor sağa sola yatırıyorum ama o istediii yöne dönüyor

Alerjiye neden olan gıdalar Anne sütü alan bebeklerde bazı yiyeceklere hassasiyet ve alerji gelişebilir. En yaygın gıda alerjenleri arasında inek sütü, yumurta, kuruyemiş ve fıstık yer alır. Bu besinleri tükettikten sonra bebeğinizi emzirirseniz, onu gözlemleyin, kusma, ağzından kaynama şeklinde kaynama gelmesi, karın ağrısı, bebeğin ayaklarını yukarı çekerek kendini belli eden aşırı gaz, ishal, şişkinlik, hırıltı, nefes almakta zorlanma, öksürük, uyuma zorlanma ve sinirlilik en önemli besin alerjisi belirtilerindendir. Bebeğinize alerji yapan yiyeceği tüketmeyi önermeyiz. Peynir,kasar,yumurta ben bunlari kahvaltida surekli tuketiyorum ve belirtilerin hepsi benim bebegimde var ben ne yicem her sey ya gaz yapiyo ya alerji Allahim yaaa su ve ekmek yiyebilecegim sanirim sadece 😩
Bence süt alerjisi yoktur. Olsa anlarsınız. Cilt döküntüleri olur. Kakası yeşil olur her yediğini kusar ve bu nedenle kilo alamaz. Sadece kusmasından alerji anlamı çıkmaz hiç merak etme.
O durumu şuan kuzenim kızında yaşıyo.
İlk ayında 600gr alabildi ve kusmadığı dakika yok malesef :S

Bence süt alerjisi yoktur. Olsa anlarsınız. Cilt döküntüleri olur. Kakası yeşil olur her yediğini kusar ve bu nedenle kilo alamaz. Sadece kusmasından alerji anlamı çıkmaz hiç merak etme.
O durumu şuan kuzenim kızında yaşıyo.
İlk ayında 600gr alabildi ve kusmadığı dakika yok malesef :S
Birtek kusma belirtisi yokk kii amaa 🥺
karın ağrısı
bebeğin ayaklarını yukarı çekerek kendini belli eden aşırı gaz
hırıltı
uyumada zorlanma ve sinirlilik en önemli besin alerjisi belirtilerindendir.
Bunlarin hepsi var mesela 😔 ben hep kolik olmasina bagliyodum :KK35:

Reflü yatağında yatıyo, kendi destekleri de var.
Dönüyo ama,yatırdığım gibi durmuyo ki.
Beceremedim bu işi sanırım
reflü yatağının mantığı kafasının biraz yüksekte kalması. ben yatağının altına yastık koyup yükselttim biraz baş kısmını. sonra bir sağa bir sola yatırdım hep yan şekilde ve sırtını destekleyecek şekilde küçük bir yastık, ya da yumuşak bir battaniyeyi rulo yapıp koydum. o şekilde dene istersen dönemez kolay kolay :)

Oooff ooffff seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki bizimkiside artik kucakta uyuyo hep surekli kucakta memede durmak yuzunden uyuyo birakiyorum aninda aciyo gozlerini saka gibi 😩 bizim aksamki kriz saatlerimiz gunduze cevrildi simdi artik gunduzleri huysuz surekli agliyo kafayi yememe az kaldi 🥺 gazi var agliyo memeyi agzindan aliyorum agliyo gaz cikariyo agliyo kakasini yapiyo agliyo altini aciyorum agliyo hic biseyden memnun olmuyo beyefendi surekli agliyo annemde ayin 9nda gidicek sonra yedim ayvayi 🤦🏻‍♀️😭😭
bizim beyfendiler birbirine çok benziyo 😭
nedir bu meme aşkı anlamadım ya bazen sinirinden kavga ediyo memeyle. ne onunla ne de onsuz 😂😂

sancılanmalarının nedeni sık aralıklarla emmeleri. 2 saat ara olmalı en az. keyif için emmek isteyince, önceki öğünündeki sütü daha hazmedemediğinden tekrar mideye süt gidiyor ve direkt sancılanıyorlar. ama bir yandan da emmek istiyorlar. bu durumda memeye kafa atıyorlar işte 😀

emzik büyük kurtarıcı bu durumda, normal zamanlarda alıyor emziği ama bu kriz anında asla almıyor. ve uykuya dalmak için asla emzik kabul etmiyor illa mememde uyumak istiyor. allahım bu nasıl bi kısır döngü yaa.

annelerimiz gidince yine zor olur tabii ama sen en azından sadece oğlunla ilgilenirsin, en kötü ev işi yapma yemek yapma eşin yapsın 😂 ama ben napıcam bir de kızım var 🤦‍♀️🤦‍♀️ bende annemin peşine istanbula giderim herhalde başaramazsam 😂

Birtek kusma belirtisi yokk kii amaa 🥺
karın ağrısı
bebeğin ayaklarını yukarı çekerek kendini belli eden aşırı gaz
hırıltı
uyumada zorlanma ve sinirlilik en önemli besin alerjisi belirtilerindendir.
Bunlarin hepsi var mesela 😔 ben hep kolik olmasina bagliyodum :KK35:
bunların içinde yumurtayı yiyorum peyniri yiyorum. onlarsız kahvaltıdan nasıl enerji alıcazki 😯

Alerjiye neden olan gıdalar

Anne sütü alan bebeklerde bazı yiyeceklere hassasiyet ve alerji gelişebilir. En yaygın gıda alerjenleri arasında inek sütü, yumurta, kuruyemiş ve fıstık yer alır. Bu besinleri tükettikten sonra bebeğinizi emzirirseniz, onu gözlemleyin, kusma, ağzından kaynama şeklinde kaynama gelmesi, karın ağrısı, bebeğin ayaklarını yukarı çekerek kendini belli eden aşırı gaz, ishal, şişkinlik, hırıltı, nefes almakta zorlanma, öksürük, uyuma zorlanma ve sinirlilik en önemli besin alerjisi belirtilerindendir. Bebeğinize alerji yapan yiyeceği tüketmeyi önermeyiz.

Peynir,kasar,yumurta ben bunlari kahvaltida surekli tuketiyorum ve belirtilerin hepsi benim bebegimde var ben ne yicem her sey ya gaz yapiyo ya alerji Allahim yaaa su ve ekmek yiyebilecegim sanirim sadece 😩
2 ay sadece patates ve kuzu eti yedim ilk kizimda , kafamda sac kalmamisti artik 5.5 aylik olmustu yeter artik dayanamiyorum dedim kestim emzirmeyi ,
gastroentoloji bolumune gitmeniz lazim , kandan ve kakadan alerji testi yapiliyor ,neleri yememen lazim soyluyor doktor,
belkide sadece donemsel biseydir hemen kolik diye sartlama kendini canim, kakasi mukuslumu boyle sumugumsu bir durum varmi kakada

reflü yatağının mantığı kafasının biraz yüksekte kalması. ben yatağının altına yastık koyup yükselttim biraz baş kısmını. sonra bir sağa bir sola yatırdım hep yan şekilde ve sırtını destekleyecek şekilde küçük bir yastık, ya da yumuşak bir battaniyeyi rulo yapıp koydum. o şekilde dene istersen dönemez kolay kolay :)

bizim beyfendiler birbirine çok benziyo 😭
nedir bu meme aşkı anlamadım ya bazen sinirinden kavga ediyo memeyle. ne onunla ne de onsuz 😂😂

sancılanmalarının nedeni sık aralıklarla emmeleri. 2 saat ara olmalı en az. keyif için emmek isteyince, önceki öğünündeki sütü daha hazmedemediğinden tekrar mideye süt gidiyor ve direkt sancılanıyorlar. ama bir yandan da emmek istiyorlar. bu durumda memeye kafa atıyorlar işte 😀

emzik büyük kurtarıcı bu durumda, normal zamanlarda alıyor emziği ama bu kriz anında asla almıyor. ve uykuya dalmak için asla emzik kabul etmiyor illa mememde uyumak istiyor. allahım bu nasıl bi kısır döngü yaa.

annelerimiz gidince yine zor olur tabii ama sen en azından sadece oğlunla ilgilenirsin, en kötü ev işi yapma yemek yapma eşin yapsın 😂 ama ben napıcam bir de kızım var 🤦‍♀️🤦‍♀️ bende annemin peşine istanbula giderim herhalde başaramazsam 😂
Ayyy aynisi valla elleri yengec kiskaci gibi memelerimi minciklayip duruyo sinirden emerken 😃 evet senin isin benden zor Allah yardimcin olsun valla. Senin annen ne zaman gidecek belli mi ?

Ayyy aynisi valla elleri yengec kiskaci gibi memelerimi minciklayip duruyo sinirden emerken 😃 evet senin isin benden zor Allah yardimcin olsun valla. Senin annen ne zaman gidecek belli mi ?
sinirleri boylarından büyük 😂
annem kırkın çıkınca gidicem dedi öyle anlaştık. 20 günlük olduk bugün.

2 ay sadece patates ve kuzu eti yedim ilk kizimda , kafamda sac kalmamisti artik 5.5 aylik olmustu yeter artik dayanamiyorum dedim kestim emzirmeyi ,
gastroentoloji bolumune gitmeniz lazim , kandan ve kakadan alerji testi yapiliyor ,neleri yememen lazim soyluyor doktor,
belkide sadece donemsel biseydir hemen kolik diye sartlama kendini canim, kakasi mukuslumu boyle sumugumsu bir durum varmi kakada
Hayir sadece bazen biraz daha sulu yapiyo 🙄

sinirleri boylarından büyük 😂
annem kırkın çıkınca gidicem dedi öyle anlaştık. 20 günlük olduk bugün.
Ohh bi 20 gunun daha var 🥰 valla bizde bugun 35 gunluk olduk zaman cok cabuk geciyo annemin gitme vakti geldi bile 😔

İlk hafta bize de söylendi. Böbrek genişlemesi var diye . ultrason da bakıldı iki kere . Sonra normal dediler takip etmekte fayda var . Çiş durumunuz nasıl ? Günde kaç kere çiş kaka alıyorsunuz mesela

Çişi gayet iyi yapıyor. Her emzirme öncesi değiştiriyorum. Ama kakası sıkıntı bir gün yapmıyor, diğer gün 3-4 kere yapıyor.

besin alerjisi varsa kakasi mukuslu oluyor,yinede icin rahat etsin istyosan cocuk gastroentoloji bolumune gotur canim
Burdaki belirtileri okuyunca acaba ondan midir dedim birkac gun deneyecegim yediklerime bi bakiyim sut ve sut urunlerini tuketmeyecegim bi degisiklik olacak mi bi de ben sut yapiyo diye boza iciyodum tarcinli tarcinda mide sorunu yapiyomus bebeklerde ondanda olabilir 🙄

Bizim kızın yüzünde kızarıklık vardı alerji olabilir mi dedik kuru kalmış dedi ne test nede başka birşey. 🤷‍♀️bizde de amwayın losyonu vardı ondan sürdük hafifledi sanki. Bir losyon önermiş ama 140 kusur alıp alıp kullanmıyoruz. Amway iş görürse almayacağım valla. Denizi de götürdük kendim iki branşa gittim baya bir ücret ödedik. Eşim isyanlarda 🤣

Doğum kontrol için ilaç önerdi kilo yapmaz filan dedi. spiral için erken 6.ayda takarız istersen dedi. Üçüncü çocuk muhabbeti yaptık ay ben istemiyorum dedim 🤪gülüştük. Doktor Kocaman 5taş elmas yüzüğü gözüme soktu valla. Eşimde araba aldım ya sana diyor 🥴

(Araba sattıklarımız arabayı kaldırıma vurmuşlar. Eşimden yardım istiyorlar Allahtan lastik patlamış. Üzülürüm sanıyordum ama hiç üzülmedim. )🤷‍♀️

Kızlar birde gaz sorununu sorduk kolik değil dedi. Emzirme aralıkları 3saat olsun dedi. Sık emzirmek de gaz yapıyor dedi.

Kızlar birde gaz sorununu sorduk kolik değil dedi. Emzirme aralıkları 3saat olsun dedi. Sık emzirmek de gaz yapıyor dedi.
Bizdeki böyle bir durum galiba yaa hof emmeden uyumuyor emmek de şstemiyor aslında tok olduğu için.2 saat uyursa ne ala ozman rahat editoruz ancak 2-3 saatte ozman emmiş oluyor.😏

En çokça kaç oldu da 11 e düştü peki ? Kaç günde bir takibe gidiyorsunuz . Çocuğum delik deşik oldu iğnelerden . Kaç saatte bir besliyorsunuz mama veriyor musunuz yoksa anne sütü yeterli geliyor mu ? Çok sordum kusura bakma 😣
Benim Kızımında yüksekti ilk başta 15ti galiba uyandıramadık fototerapi aldık 13 e düştü çıktık.
Sonra aksine hiç uyumadı kontrol olup duruyordu hergün veya gün aşırı bi baktık 18 olmuş. Gene yattık hastanede 11 e düştü. Bu sefer 1 haftasında kontrole çağırdı rengi normal diye kan aldırmadı.
Geceleri 2 saate alarm kurup emziriyodum.
2. Kere hastanede yattığımızda serum suyu verdik şekerli su yani annem eczaneden almış çay kaşığıyla az az arada verdik
Birde mama verdik
Hızlı toparladı.

X