• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar akşam uykusuna nasıl ve kaçta yatırıyorsunuz?
Ben nezamn uyutmak istesem yarım saat sonra gözler açık 🤦

şuan mesela uyutmaya çalışıyorum, ayağımda karanlik odada biraz salliyorum,sonra otomatik sallanan besigine yatirip kaçıyorum:)
bi süre bakınıyor tavana , sağa sola falan sonra ici geçiyor

şuan mesela uyutmaya çalışıyorum, ayağımda karanlik odada biraz salliyorum,sonra otomatik sallanan besigine yatirip kaçıyorum:)
bi süre bakınıyor tavana , sağa sola falan sonra ici geçiyor
Bir daha kaçta uyanicak? Birde bundan önce kaçta uyanmıştı?

Bir daha kaçta uyanicak? Birde bundan önce kaçta uyanmıştı?

canım hic belli olmuyor ama genelde karnını doyurup 10/11 gibi yattigi zamanlarda bir bucukta kalkiyo, sabah ezanina dogru kalkiyo ,
sonra 7 de uyanip 9 a kdr uyanik ve gaz sancılı oluyor.bi kere sadece 10 da yatip 5 te kalkmıştı ,karni acıkınca evi yıkıyo cadı

Kızlar akşam uykusuna nasıl ve kaçta yatırıyorsunuz?
Ben nezamn uyutmak istesem yarım saat sonra gözler açık 🤦
Oğlumun günlük uyku çizelgesi şöyle: (İlk 20 günü saymıyorum çünkü hep uyuyordu emzirmek için çimdik atıp öyle uyandırıyordum.) sabah 6ile 7, 30 arasında uyanır bezini değiştiririm biraz sohbet eder oynarız, emziririm en fazla 1.5 saat sonra uyur bazen 2 saat kesintisiz uyur bazen yarım saatte bir uyanır. Gündüzleri en fazla 1.5 saat uyanık kalıyor çoğu zaman 1 saat içinde tekrar uyuyor. Akşam da en geç 9.30 da uyur gece ben emzirmeye uyandırırım 3 saatte bir. Hiç uyanmadan emer tekrar yatırırım bir sonraki emzirme saatine kadar sabah 6 ya kadar böyle.

Oğlumun günlük uyku çizelgesi şöyle: (İlk 20 günü saymıyorum çünkü hep uyuyordu emzirmek için çimdik atıp öyle uyandırıyordum.) sabah 6ile 7, 30 arasında uyanır bezini değiştiririm biraz sohbet eder oynarız, emziririm en fazla 1.5 saat sonra uyur bazen 2 saat kesintisiz uyur bazen yarım saatte bir uyanır. Gündüzleri en fazla 1.5 saat uyanık kalıyor çoğu zaman 1 saat içinde tekrar uyuyor. Akşam da en geç 9.30 da uyur gece ben emzirmeye uyandırırım 3 saatte bir. Hiç uyanmadan emer tekrar yatırırım bir sonraki emzirme saatine kadar sabah 6 ya kadar böyle.

maşallah canım, ilk kızım aynı öyleydi..
nasıl büyüttüm hic anlamadım,ama küçük cadı öyle değil.. sensör var bunda ne zaman başım yastığa değse yaygara kopuyo:)

yaaa hep aklimda bakicam buraya diye🙈
sagolasin etiketledin🤗
ilk zamanlara göre daha iyi uyku duzenimiz olusmaya basladi.
gelisimi guzel
Bir donem kaka yapamadi onuda simdilik prebiyotik duzenleyici +z.yagi ile cozduk gibi.
ek gıdaya kadar olabilir normal dedi dr.
ek gidaya gecince duzelir dedi.

sen nasilsin senin minnos nasil?

Diger arkadaslarda iyidir umarim

Ayyy burayi ozlemisim🙈
Hamislik anlarim geldi aklima
Ne yazardik sorardik.
ilk zamanlar gercekden zordu.
Hatirlayanalarda bilir 15 senenin uzerine yaptim bide kizi.
Gece 3 de uyanirdi 5e kadar uyumazdi falan.
1-3 3-5 nobetleri.
sabah 5 de kesin ayaktaydik bazen 5den sonra uyumuyordu.
Gercekden insanlikdan cikmama ramak kalmisti o donem psikolojik olarakda.

Sonra sonra uyku duzenimiz olustu.
aksam genelde 10 da uyuyoruz.
1 gibi emneye kalkiyor sonra 4 gibi sonr 7 de
Bazen 7den sonra geri uyuyor bazen uyumuyor 10 gibi tekrar uyuyor.
Neyseki gece uyanik kalmiyorda bende uykumu aliyorum cok sukur.

Bir donem (2.ayina girme zamanlari) kaka yapamadi gunlerce.
Gaz damlasida Zinco kullandim.
3 dr gezdim hepsi anne sutu alan bebeklerde normal dediler
6 gun bekle fitille yaptir dediler
2 defa fitille yaptirdim.
Sonra prebiyotik duzenleyici ve z.Yagi ver dedi dr.lar.
Ona basladik kendi yapmaya basladi.
Ama bazen 3 gunun uzerine yapiyor.
Ek gidaya kadar idare edicez böyle.

Kilo alimi, gelisimi guzel.
Asilarini yaptiriyorum.

Gulmeler, ses cikarmalar, ayagiyla destek alip poposunu kaldirip kendini geri itmeyi ögrendi simdide.
onu yapiyo😋

Bir daha ki ay dönmelerde baslar.

Cingiraklara basladik kavrayamiyor ama dikkatini cekiyor dokunmaya calisiyor.
2 tane kitap aldim resimli onlari gosteriyorum baya inceliyor yani yine 20-25 dk oyaliyor onu.
Alibabanin ciftligi, viz viz ari, kucuk kurbaga, kirmizi balik gibi sarkilari dogdugun beri soyluyorum kulagi cok asina.
Duydugu an tepki veriyor gulmeye basliyor.
seviyor.
bazen aciyorum dinliyor.
tv konusulmus henuz izletmedim.
Ama hic tv izletmicem diye bir kuralimda yok.

Biraz buyudugunde baby tv izleticem.
Oglumada izletmistim ing. sayilari, harfleri, sayi saymayi ogrenmisti ordan.
renkleri ogrenmisti.

Kisitli oldugu surece karsi degilim yani.
Bakmak istiyor gorurse tv ama ben bakamayacagi pozisyonda yatiyorum ses duyuyor.

Bizde durumlar boyle kizlar

Bu arada ben 6. ayini beklemicem 5. ayinda ek gidaya gecicem.
kayisi koydum buzluga, kirmizi biber koyucam, halam bebe tarhanasi doktu torunu ve kizim icin baharatsiz.
Biraz hazirliklara basladim yani.

bi de 4 kilom kaldi eski halime.
eski pant. giriyorum artik cok mesudum bu konuda.
Cabuk gitti kilolar.
Dikkat etsem o 4 kiloda gidecek hemen ama yiyorum sutum cok yok.
Yemekle alakasi yok diyenlere ben inanmiyorum.
sutlac, yesil sebzeler, dereotu, kuru incir vs gibi seyler tukettigimde artiyor.
ac kaldigimda sutum cok azaliyor.
Onun icin yiyorum 4 kiloyuda veririm gider biter uzerimden

maşallah canım, ilk kızım aynı öyleydi..
nasıl büyüttüm hic anlamadım,ama küçük cadı öyle değil.. sensör var bunda ne zaman başım yastığa değse yaygara kopuyo:)
Her bebek farklı büyüyor. Bebeklerin yapısıyla ilgili biraz da bence. Bazen anne baba ilgisizdir bebek rahat büyüt bazen üzerine titrersin derdi bitmez. Hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah. Rabbim sana da kolaylık versin canm.

sut tazikliyse kaciriyor sevmiyor öyle bende sagiyorum biraz ohle emziriyorum

Mesela.seftali,kayisi konabilir.ama ben.acikcasi hazirlamiyorum.herseyi mevsiminde yesin.ama domates komaervesi yapilabilir corbalarina katmak ici guzel olur.
domatesi 1 yastan once onermiyorlar canim.
Kirmizi biber puresi dusunuyorum bende

Rutky Rutky uzulme benimde goguslerim suan öyle.
ozellikle gunduz sık emdiginden bazen sutum yetmiyor (3.ayi dolsun dr. kontrolunde anlatip mamaya baslamayi dusunuyorum misal gunduz 2 defa falan gibi)
sut arttirici cay, damla hepsini kullandim kullaniyorumda.
Ama mesela oglumda da benim 8ay sutum oldu.
Anneminde bizde sutu pek yokmus.
Yani cocugun nasibi iste.

Bana faydali gelenleri yine yazim bunlari tukettigimde en azindan gece falan baya süt toplaniyo

Kuru incirin arasina ceviz koyup yiyorum.
Hurma, dereotu, sütlac, marul (kis olsa yesil sebzeler sut yapiyor) bol su.
Bunlar bana iyi geldi.

Ama dedigim gibi kiminin sutu 2 yasina kadar oluyor benim gibilerinde 8 ay olsa bari diye umut ediyorum.
Ama azaldigini hissediyorum.

Kızlar serum fizyolojikle bebeklerin burnunu temizliyor musunuz?
damlatiyorum her delige 2 damla yumusayip asagi inincede temizliyorum aciliyor zaten.
aspirator almadim.

Çatlak yoktu ama oluşmaya başlamış 🤦
Bana kremden ziyade karabasotu iyi gelmisti.
Dene istersen.
5tl bile baya veriyorlar aktarda azicigi bile fayda etti.
Bir daha yara olmadi.
Demledim onu pamukla meme uclarima surdum(aksam uygula ki memede kalma suresi uzun olsun) yikarsin emzirirsin.

Mrb bayanlar iki aylık olduk biz de. Genelde anne sütü veriyorum günde 1 ya da 2 kere de mama veriyorum pek mama içmek istemiyo. 2 gündür kaka yapmıyor idrari da kötü kokuyor. Neden olabilir acaba . Su vermiyirum

Benim eşimde sesine tepki verdiği için ışığına baktığı için tvnin yanına yatırmış geçenlerde. Çok kızdım. Elimden geldiği kadar uzak tutacağım. Eşim evde yokken hiç tv açmıyorum sadece telefondan yasin ve esmaül Hüsna zikri dinletiyorum.
Benim yapım sinirimi dışarı gösteremiyorum fakat içten içe çok kızıyorum. Bebeği Eline alan TV izletiyor

Back
X