2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Gözünüz aydın
Sağ salim alın inşallah kucağınıza
Kan degeriniz kaçtı acaba göründüğü gün ?
Şöyle ben rastlantı eseri hamile olduğumu öğrendim dizanteri olmuştum ilaç takviyesi yapacakken hamilelik düşünüyorum günüme iki gün var demiştim o gün 1136 çıktı hemen doktorumu aradım aynı gün alttan baktı keseyi gördü

Kızlar günaydın 15 agustos sat tarihimdi , 12 eylülde kanda 111 hcgb çıktı :) ikinci geceliğim diğerini 5+3 de kaybetmiştim kalp duyulmadım. Lütfen dualarınızda benide unutmayın bu sefer sağlıcakla kucağıma alırım , alırız :)
Herkezde tutunma kanaması oldu mu? olanlar nezaman gördü ?
Birde karın ağrılarınız nasıl bana arada iğne batıyor gibi arada kramp gibi ağrılar giriyor :/ sizdede öle mi beni tedirgin ediyor.

Günaydın kızlar, 22 ağustosta transferim olmuştu çok şükür 2 Eylülde pozitif sonuç aldım 6+1 günlük hamileyim ama dünden beri kahverengi akıntı hiç kesilmiyor bir de sancıyla birlikte geliyor biraz ayakta olup dolaşsam akıntı geliyor. O yüzden daha çok dinlenmeye çalışıyorum ama bu akıntılar çok korkutuyor beni doktoruma sormuştum kırmızı kanama olursa hemen gel dedi ama bu durum da canımı çok sıkıyor benimle aynı durumda olan var mı ya da bu akıntılardan kurtulmuş olan

Hayırlı olsun saglikla alin kucaginiza insaallah :) kahverengi leke sorun degil diye biliyorum kan renginde gelirse doktorunuza basvurun. Mumkun oldugunca dinlenin kendinizi yormayin insaallah sikica tutunacaktir bebek

Hayrili olsun insaallah saglikla alirsiniz kucaginiza. Yerlesme kanamasi herkesde olmayabilir benim iki gebeligimde de olmadi. Rengi kahveyse sorun yok. 5. Haftam icinde benim de kramplarim vardi suan 6+1 im ve azaldi agrilarim

Mrb kızlar bende 6+3 hamileyim dün agrım yokken durduk yerde kahverengi akıntım oldu bundan önce 2 düşük oldu 1 de kızım var doktor gittim hemen baktı kese güzel dedi yolk sac da olusmıs sadece kese etrafında kanama alanı var biraz progestan kullan dedi

Benim tüp bebek olduğu için ben zaten başından beri progesteron içerikli ilaçlar kullanıyorum, inşallah senin progestan takviyesiyle geçer kahverengi akıntın. Hepimizin hamileliği sağlıklı ilerlesin inşallah hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım

Kizlar tabloyu yapmistim ancak ben konu sahibi olmadigim icin baska annelerde olursa ekleme cikarma yapamiyorum bi de ilk sayfaya tasiyamiyorum konu sahibi yapabiliyor( Kemirsizdemir

Merhaba kızlar hamilelikte yapılması gerekenleri elbette uzun uzun konuşacaz ama yapılmaması gerekenleri şuraya bırakalım, aklımızda bulunsun. Tabi bunları takıntı haline getirip, hamilelik sürecini kendinize zehir etmeyin keyfini çıkarın

• Karın bölgesini içine almayacak ve uterus üzerine baskı yapmayacak çorap veya taytlar tercih edilmelidir. Çünkü baskı sonucunda pek çok hamile kadın, iş yaparken, yürürken, hatta konuşurken bile nefes almada güçlük yaşayabilir.
• Hamam, sauna, kaplıca gibi aşırı ısı olan yerlerden kaçınmak gerekir. Çünkü yüksek sıcaklık değerleri özellikle, bebeğin organ gelişiminin devam ettiği ilk 3 aylık dönemde teratojen yani sakatlık yaratabilecek etkilere neden olabilir.
• Fazla kahve veya çay tüketilmemelidir. Özellikle kahvenin içindeki kafein, hamileler için oldukça zararlı olabilir. Günde bir Türk kahvesi ya da filtre kahve içilebilir. Kafeinsiz kahve daha rahat tüketilebilir. Çay (meyve çayları dahil) abartılmadığı takdirde istenildiği kadar içilebilir.
“İki kişilik yemelisin” kavramı son derece yanlıştır. Bu durum anne ve bebek sağlığına zarar verip, kilo kontrolünü zorlaştırır. Gebelikte ideal kilo alımı 12 kg’dır.
• Anne adaylarının alkol ve sigara kullanmaması gerekir. Sigara, gelişme geriliği ya da düşük ve erken doğuma neden olabilir. Alkol bağımlı tarzda alınırsa fetal alkol sendromuna yol açabilir.
• Profesyonel birine danışmadan egzersiz yapılmamalıdır. Bunun yerine yürüyüş veya yüzme, hamile kişinin daha iyi uyumasına yardımcı olur, dayanıklılık ve direnç kazanmasını sağlar.
•İşlenmiş gıda (Sosis, salam, hazır çorba, cips, şekerlemeler…) ve pişmemiş şarküteri ürünleri de tüketilmemelidir.
• Su içmeyi ihmal etmek en büyük yanlışlardan biridir. Bebeğin bulunduğu amniyotik sıvı sürekli kendini yenileyen yapıdır. Her ne kadar içilen su amniyotik sıvıyı arttırmasa da fazla değer faydaları göz önünde bulundurulmalıdır. Mümkünse günde 2.5 litre su tüketmek gerekir.
•Gebelikte anne fazla şeker ve tatlıdan kaçınmalıdır. Fazla şeker, gebelik şekerine bağlı olarak,düşüğe, bebek ölümlerine neden olabilir ve bebeğin doğum ağırlığının artmasına yol açarak doğum esnasında anneyi zorlar.
• Gebelik sebebi ile terleme ve vajinal akıntılar artar. Bu yüzden her gün banyo yapmak anne adayını hem rahatlatır hem de hijyen sağlar.

Canım benim ilk gebeliğimde oldu sonra bildiğin şakır şakır kanamam vardı ama düşmedi şimdi 3 yaşında

Merhabaa sat 9 ağustos tahmini doğum tarihi 15 mayıs ilk çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…