Benim kiz fena o konuda bazen miray miray diyorum bilerek gözume bakmiyor kafasini ceviriyor sonra kiziyorum gulup bakiyor anneyi isletmeyi ögrendi.Işine gelirse bakıyor bizimki. Anlayamadım daha sese mi ismemi diye.
Hay maşallah ya kandırmayı da mı öğrendi. Çok fenalar yaBenim kiz fena o konuda bazen miray miray diyorum bilerek gözume bakmiyor kafasini ceviriyor sonra kiziyorum gulup bakiyor anneyi isletmeyi ögrendi.
Hayır hiç kullanmadım düşünmüyorum da kullanmayıBizim yeğen 10.ayda 2 ay emekledi sonra hemen yürüdü. Belki de öyle olur. Örümcek vs kullaniyor musunuz?
7.5 ile 8.5 arası kalkar. Kakasını yapar, bezini değiştiririm, karnını doyururum azıcık da oynar; toplam bir saat içinde tekrar uyur. Bazen 1 ile bazen 1.5, 2 saat kadar uyur.Arkadaşlar sizin bebisler sabah kacta kalkiyor?benimki saat 6 -6,5 arasi uyaniyor maalesef bu saati ileri cekemedik
Benim bebeğim de aynı 7 yi gördüğümüz çok nadir. Uyanık kalma süresi de epey uzadı sabahları 2-3 saat arası uyanık kalıyor, uyuyor uyanıp bir de öğleden sonra uyuyor. Ve gündüz uykusunda hala uyanıyor bir pışpışlayinca geri uyuyor. Bazen uyanmadan uykusuna devam ediyor. Gece uykuları da hala 2 beslenme ile devam ediyor. Dış çıkarma zamanı çok fazla uyandı amaArkadaşlar sizin bebisler sabah kacta kalkiyor?benimki saat 6 -6,5 arasi uyaniyor maalesef bu saati ileri cekemedik
Resmen aynıyız sizle hani ne eksik ne fazla kizim 3 aydan beri aynı 6 aylik olunca gecer emer dediler yine emmedi sağanak verdim simdide ek gıda almiyo agzini kitliyo birkaç şey denedim yedi ama anlık bisey hemen sıkıldı onlari soyliyim belki denemek istersiniz öncelikle süzgecinden emzik aldim içine elma püresi koydum önce boş verdim diş kaşiyici olarak kullandı cok sevdi doldurunuz almadı atti ama az bisey alınca hemen ayy diyip çektim hoşuna gitti içindekiler bitti hep tabi bu 1 günlük mutluluk getirdi bana sonra onuda anladı yemedi sonra biberona ağzına kadar su koydum uzaktan ağzına sıktım eğlenceli geldi agzini açtı severek yarim bebek kavanozu havuç irmik puresini şupur şupur yedi tabi oda 1 günlük mutluluktu hep yeni şeyler deniyorum ama onun dışında kaşığı görünce ağzinı kitleyip kıyamet kopariyoek gıda için son çıkış ne zamandır sizce arkadaşlar ?
Bu ayın 15.de 7.ayimiz dolacak..
19unda da doktorumuzla kontrolümüz var..
Tadimlari bir şekilde tamamladik çok şükür alerjik bir durumla karşılaşmadım..
Diş cikicak sandık çıkmadı
Aşı huysuzlugu dedik ,gecmedi
Büyüme atağı dedik ,bekledik
Zorlamadim asla, buna rağmen elimde kaşığı gördüğü an kıyametler kopuyor..
Sağarak besliyorum bir çoğunuz biliyor, bebek büyüdü artık talebi karsilayamiyorum,bu hafta mama desteğine başladım.iyice zayıfladi gibime geliyorbacagin eti budu gitti.. yemeyen çocuk zormuş cidden, ilkinde yaşamamış olduğumdan ne yapacağımı bilmez haldeyim.
Gittiği yere kadar mama+anne sütü gidicem sanırım
Aynen bizde iki tane bacakta igne birde ağızdan damla olduKizlar 6 ay asisinda kac yane asi oldunuz bize iki bacak ve agizdan damla seklinde yapildi KPA asisi ne oluyo size yapildimi
Benimki dis de cikarmadi çok erken uyaniyor,sabahs karsi uykular verimsiz ve maalesef saat su an 5 ve gece uykusuna yatmış olabilir. Gündüz az uyuyunca gece uykusuna akşamüstü 5 te yatmak istiyor maalesef yaBenim bebeğim de aynı 7 yi gördüğümüz çok nadir. Uyanık kalma süresi de epey uzadı sabahları 2-3 saat arası uyanık kalıyor, uyuyor uyanıp bir de öğleden sonra uyuyor. Ve gündüz uykusunda hala uyanıyor bir pışpışlayinca geri uyuyor. Bazen uyanmadan uykusuna devam ediyor. Gece uykuları da hala 2 beslenme ile devam ediyor. Dış çıkarma zamanı çok fazla uyandı ama
Keşke benimki de o saatlerde kalksa. Peki gündüz kaç uyku yapıyor7.5 ile 8.5 arası kalkar. Kakasını yapar, bezini değiştiririm, karnını doyururum azıcık da oynar; toplam bir saat içinde tekrar uyur. Bazen 1 ile bazen 1.5, 2 saat kadar uyur.
Gece uykusu dediğiniz bu saatte yatıp sabaha kadar uyuyormu bizde diş çıkarmadık ama hem gündür hem gece uykuları cok düzensiz ve kesikBenimki dis de cikarmadi çok erken uyaniyor,sabahs karsi uykular verimsiz ve maalesef saat su an 5 ve gece uykusuna yatmış olabilir. Gündüz az uyuyunca gece uykusuna akşamüstü 5 te yatmak istiyor maalesef ya
deneyeyim canım , çok sağolResmen aynıyız sizle hani ne eksik ne fazla kizim 3 aydan beri aynı 6 aylik olunca gecer emer dediler yine emmedi sağanak verdim simdide ek gıda almiyo agzini kitliyo birkaç şey denedim yedi ama anlık bisey hemen sıkıldı onlari soyliyim belki denemek istersiniz öncelikle süzgecinden emzik aldim içine elma püresi koydum önce boş verdim diş kaşiyici olarak kullandı cok sevdi doldurunuz almadı atti ama az bisey alınca hemen ayy diyip çektim hoşuna gitti içindekiler bitti hep tabi bu 1 günlük mutluluk getirdi bana sonra onuda anladı yemedi sonra biberona ağzına kadar su koydum uzaktan ağzına sıktım eğlenceli geldi agzini açtı severek yarim bebek kavanozu havuç irmik puresini şupur şupur yedi tabi oda 1 günlük mutluluktu hep yeni şeyler deniyorum ama onun dışında kaşığı görünce ağzinı kitleyip kıyamet kopariyo
Gündüz sadece 3 saat uyudu şimdi uyuyor arada emzik dusunce ağlayıp tekrar uyuyor.Gece uykusu dediğiniz bu saatte yatıp sabaha kadar uyuyormu bizde diş çıkarmadık ama hem gündür hem gece uykuları cok düzensiz ve kesik
Tabiki çok ben uyku eğitmenlerini takip ediyorum ve onları yaptıkça rahat ediyorum ama beslenme sorunundan dolayı otutturamiyorum. Sizde iyice araştırın boyle yaptığınız için gündüz uykusu uyumuyor en geç 9 en erken 8 de gece uykusuna yatması lazim sabah en erken 6 en geç 8de uyanması lazim bunu siz yapacaksınız öyle düzene girer yoksa erken yatan uykusunu alıp erken uyanır gün içinde uyumaxGündüz sadece 3 saat uyudu şimdi uyuyor arada emzik dusunce ağlayıp tekrar uyuyor.
Saat 9/10 gibi mamasını iciyor bazen 1 saat uyanik kaliyor cogunlukla uyanmayip uyumaya devam ediyor (bu saatlerde besigin yanindaki yataga ben de geçip akşam uykums basliyorum. )sonra saat 2 ya da 3 te kalkiyor tekrar mama iciyor, kakasi olursa yaptırıyorum uykusu açılırsa 1 saat kadar uyanık kaliyor acilmazsa tekrar uyuyor. Yani 2 saat kesintiyle de olsa saat sabah 6 ya kadar uyuyor. Çok mu sizce
Tabiki oyle bunlar hicyemeyen bebekler için annelerin mecbur çaresizlikten buldukları yoksa bebek yese bunlara gerek duyarmiyiz iyi beslenmeyen bebek iyi uyuyamaz iyi uyuyamayan huysuzlanir bunlar hep bi döngü şuan kahvaltı ediyorum resmen ben o denli uğraşıyorum. İnşallah vatana millete hayırlı evlatlar olurlar bu cefamiza değer..deneyeyim canım , çok sağol
annem de bi taktik geliştirdi, silikon diş kaşıyıcı ile üst damağını kaşıyor ,ağzı açıkken ne yiyecekse onu tıkıştırıyor.
bunlar çözüm değil biliyorum
İnsallah bu günlerde geçecek moral bozmak yok
Arkadaşlar sizin bebisler sabah kacta kalkiyor?benimki saat 6 -6,5 arasi uyaniyor maalesef bu saati ileri cekemedik
Napiyim 5 te agliyor çocuk uyucam diyeTabiki çok ben uyku eğitmenlerini takip ediyorum ve onları yaptıkça rahat ediyorum ama beslenme sorunundan dolayı otutturamiyorum. Sizde iyice araştırın boyle yaptığınız için gündüz uykusu uyumuyor en geç 9 en erken 8 de gece uykusuna yatması lazim sabah en erken 6 en geç 8de uyanması lazim bunu siz yapacaksınız öyle düzene girer yoksa erken yatan uykusunu alıp erken uyanır gün içinde uyumax
Çok erken 5. En erken ki o da eğer gündüz uykusu yetersiz olduysa 6 da uyutmak gerekiyormuş. 7-8 civarı uyusa belki daha iyi olur. 5 gibi uykusu gelince dışarı çıkarsanız bir küçük yürüyüş yapın ama kucağınızda olsun bu ki uyumasin bebek arabasinda falan. Eve gelince de oynayın biraz sonra banyo yaptırın. Öyle belki çekersiniz yavaş yavaş daha geç saate. Ama birden çekmeniz zor olur 15-20 dk ile başlayın bence. İnşallah düzelir insan çok yoruluyor düzensiz uyku oluncaBenimki dis de cikarmadi çok erken uyaniyor,sabahs karsi uykular verimsiz ve maalesef saat su an 5 ve gece uykusuna yatmış olabilir. Gündüz az uyuyunca gece uykusuna akşamüstü 5 te yatmak istiyor maalesef ya